همه چیز درباره بیمه کارفرما
بیمه کارفرما مخصوص کارفرمایان مشاغل مختلف به منظور استفاده از خدماتی چون حقوق بازنشستگی، خدمات پایهای درمان، حقوق از کار افتادگی و سایر خدمات سازمان بیمه تامین اجتماعی تعریف شده است. توجه داشته باشید که این بیمه را به نام بیمه کارفرمایان تامین اجتماعی نیز معرفی میکنند؛ که همانند سایر بیمههای سازمان تامین اجتماعی از قوانین مخصوص به خود برخوردار میباشد.
لازم به ذکر است که کارفرما به صورت اجباری معادل این بیمه را برای کارگران و کارمندان تحت مدیریت خود به نام بیمه اجباری تامین اجتماعی ثبت و اینگونه آنها را تحت پوشش بیمه قرار خواهد داد و در صورت طفره روی از پرداخت حق بیمه آنها دچار جریمه خواهد شد.
اما همانطور که در ادامه نیز گفته میشود، صاحبین مشاغل به صورت کاملاً اختیاری میتوانند تحت پوشش بیمه کارفرما قرار گیرند. با ما همراه باشید تا در ادامه این مطلب از مجله اینترنتی "خدمت از ما" به شرح کاملی از آن به همراه مزایا و معایب بیمه کارفرما بپردازیم.
چگونگی تعیین حق بیمه کارفرمایان
بر طبق قوانین وضع شده حق بیمه کارفرمایان با حق بیمه تامین اجتماعی کارمندان یا کارگران تنها در حد چند درصد با یکدیگر تفاوت داد و معادل 27 درصد میباشد. در حالی که حدود آن به هیچ عنوان نباید بیشتر از حداکثر یا کمتر از حداقل دستمزد کارمندان و کارگران شرکت باشد. با وجود شباهتهای میان بیمه کارفرمایان و کارمندان لازم است به این نکته نیز اشاره کرد که بیمه کارفرما برخلاف بیمه کارمندان شامل بیمه بیکاری نخواهد شد.
در دو حالت حق بیمه کارفرما با توجه به سابقه کاری آنها محاسبه خواهد شد. در حالت اول زمانی که سابقه کارفرما زیر ۱۰ سال میباشد، تعیین حق بیمه بر اساس میانگین حداکثر و حداقل دستمزد پرداختی توسط او محاسبه خواهد شد. اما در حالت دیگر که مربوط به کارفرمایانی با سابقه کار بیشتر از ۱۰ سال میباشد، حق بیمه آن ها بر اساس میانگین دستمزد آن فرد در آخرین سال کار او محاسبه میشود.
مزایا و معایب بیمه کارفرما
پرداخت حقوق بازنشستگی برای کارفرمایان از سوی این بیمه به تصویب قوانین سازمان تامین اجتماعی جزء مهمترین مزایایی هست که هر کارفرمایی را به سمت داشتن آن سوق میدهد. اما لازم است بدانید که بر خلاف اجباری بودن بیمه تامین اجتماعی برای کارمندان و کارگران، بیمه کارفرما برای صاحبین مشاغل اجباری نمیباشد؛ در این صورت کارفرما در صورت پرداخت نکردن حق بیمه خود مشمول جریمه نخواهد شد. علاوه بر پرداخت اختیاری، داشتن فرصت سه ماهه برای این حق پرداخت از دیگر مزایای بیمه کارفرما میباشد.
در کنار موارد گفته شده عدم وجود بیمه بیکاری در زیر پوشش این بیمه میتواند مهمترین معایب بیمه کارفرما میباشد؛ که البته از نظر برخی از افراد این حوزه چندان عیب بزرگی نیست، چرا که وجود بیمه بیکاری باعث کاهش حقوق بازنشستگی خواهد شد.
دریافت بیمه کارفرما
در ابتدا لازم است که کارفرما درخواست خود را در یکی از شعبههای سازمان تامین اجتماعی نسبت به دریافت بیمه ثبت کند. پس از آن نمایندگان سازمان درخواست ثبت شده را در کنار بررسی شرایط کارفرما مورد تحلیل قرار میدهند. در صورت تطبیق شرایط کارفرما با شرایط دریافت بیمه و نبودن هیچ گونه مشکلی، درخواست مورد تایید سازمان قرار خواهد گرفت.
در مرحله ی بعد با انجام آزمایشاتی چون معاینات پزشکی، حق بیمه کارفرما تنظیم شده و قرارداد بسته خواهد شد. در نهایت کارفرما مورد پوشش بیمه درخواستی خود قرار میگیرد. پس از تاییدیه لازم و ثبت قرارداد، کارفرما به مدت 3 ماه وقت دارد که حق بیمه را پرداخت کند.
در صورتی که کارفرما به مدت سه ماه از پرداخت حقبیمه خودداری کند، بیمه او به حالت تعلیق در خواهد آمد و پس از آن برای فعال کردن مجدد نیاز است فرد دوباره به ثبت درخواست بیمه خود در سازمان تامین اجتماعی اقدام کند. یکی از موارد مهمی که کارفرما لازم است به هنگام ثبت بیمه نسبت به آن توجه کند، ارسال لیستی از اسامی تمامی کارمندان و کارگران شرکت با جزئیات لازم به سامانه تامین اجتماعی میباشد.
با وجود آن که نام کارفرما در کنار نام سایر پرسنل شرکت قرار میگیرد؛ اما لازم است توجه داشته باشید که آخرین مهلت ارسال اسامی و ثبت نام آنها در بیمه سازمان تامین اجتماعی، روز آخر ماه میباشد. تنها در صورتی که تعداد افراد شرکت کمتر از ۵ نفر باشد، مهلت انجام ارسال اسامی و ثبت نام تا ۲ ماه پس از انجام خدمت مهلت میگیرد.
بیمه کارفرما شامل چه تعهداتی می شود؟
تعهدات بیمه کارفرما بر اساس قوانین سازمان تامین اجتماعی مواردی را چون پرداخت غرامتهای مالی و خدماتهای پزشکی، حقوق بازنشستگی میباشد؛ که تنها رنج سنی ۱۸ تا ۵۵ سال میتوانند از این بیمه استفاده کنند. در صورتی که فرد درخواست کننده در هنگام ثبت بیمه کارفرمایی خود بیشتر از ۵۵ سال سن داشته باشد؛ به شرط وجود سابقه کار تامین اجتماعی آن سابقه را به سن کارفرما اضافه میکنند.
جرایم کارفرما در صورت بیمه نکردن کارمندان و کارگران
طبق قوانین تصویب شده در سازمان تامین اجتماعی در صورت خودداری کردن کارفرما از بیمه کردن کارمند خود، او مجبور به پرداخت کلیه حقوق مربوط به کارگر خواهد شد و علاوه بر آن پرداخت یک جریمه نقدی معادل 2 تا 10 برابر حق بیمه کارمند نیز بر دوش او خواهد بود.
در صورت تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه کارمند خود، به ازای هر ماه 2 درصد به حق بیمه و بیمه بیکاری کارگر افزوده خواهد شد.
همان طور که گفته شد کارفرمایان نیز همانند کارمندان و کارگران میتوانند تحت پوشش بیمه قرار گیرند. اما بیمه آنها اندکی با بیمه تامین اجتماعی که مخصوص کارمندان و کارگران هر شرکت و سازمانی است، متفاوت میباشد. این تفاوت در عدم وجود بیمه بیکاری و اختیاری بودن بیمه کارفرما بسیار فاحش است.
اگر با وجود مطالب گفته شده در خصوص جزئیات و مزایا و معایب بیمه کارفرما بازهم ابهامات ذهن شما پاسخ داده نشده است؛ بازار آنلاین "خدمت از ما" برای شما فرصتی فراهم کرده که در هر لحظه با ثبت درخواست خود در وبسایت یا اپلیکیشن آن، به رایگان نسبت به آخرین قیمت بیمه کارفرما مطلع شوید و با مجربترین کارشناسان در این زمینه ارتباط برقرار کنید.