تعیین محل چاه پیش از تخلیه آن

تعیین محل چاه پیش از تخلیه آن
پیش از تخلیه چاه لازم است وضعیت آن را بررسی نمایید و محل چاه در ساختمان و حجم مصرفی آن را پیدا کنید. در این آموزش به بررسی نکاتی برای تعیین محل چاه پیش از تخلیه آن می پردازیم.
تعیین محل چاه پیش از تخلیه آن چگونه است
برای تعیین محل چاه پیش از تخلیه آن به این نکات توجه نمایید:
- فاصله چاه با دیوار های اطراف : یک نکته مهم در حفر چاه رعایت فاصله آن با دیوارهای اطراف است که حداقل 3 متر تعیین شده است. بنابراین با دانستن این نکته یک قدم به تخلیه چاه نزدیک تر شدیم و راحت تر می توان محل تقریبی چاه فاضلاب را پیدا کرد.
- استفاده از موزاییک متفاوت برای نشانه گذاری محل چاه : معمولا پس از حفر چاه از موزاییک هایی متفاوت برای پوشاندن در آن استفاده می شود. این نکته نیز در تعیین محل چاه به شما کمک می کند.
- صدای فاضلاب در لوله ها : در محیطی ساکت و آرام می توانید با توجه به صدای فاضلاب محل چاه را در ساختمان تعیین نمایید. با هر بار مصرف آب، فاضلاب درون لوله ها به درون چاه هدایت می شوند که صدای آن محل چاه را مشخص می کند.
با گوش کردن به صدای ریخته شدن آب یا فاضلاب به درون چاه می توانید از پر یا خالی بودن آن مطمئن شوید و سپس جهت تخلیه چاه اقدام نمایید.
اگر صدای انتقال آب به چاه مانند صدای آبی است که از ارتفاع زیادی ریخت می شود نشان می دهد که چاه هنوز پر نشده و تخلیه آن ضروری نیست در غیر این صورت چاه مورد نظر پر شده و لازم است نسبه به تخلیه آن اقدام نمایید.
دلایل پر شدن چاه فاضلاب
تاثیر «جنس زمین» در پر شدن چاه فاضلاب
جنس زمین در روند پر شدن چاه فاضلاب و تخلیه نقش مهمی دارد. اگر جنس زمین مناسب باشد به خوبی فاضلاب را جذب میکند و پر شدن چاه فاضلاب به تعویق می افتد و دیگر نیازی به تخلیه چاه وجود نخواهد داشت. اما اگر جنس زمین مناسب نباشد پس از مدتی چاه پر میشود و باید آن را تخلیه کرد. اگر جنس زمین و خاک آن جاذب باشد(مانند شن و ماسه) برای چاه مناسب است و دیگر نیازی به تخلیه چاه وجود نخواهد داشت. اما اگر جنس زمین جاذب آب نباشد(مانند رس) برای چاه مناسب نیست و پس از مدتی باعث پر شدن چاه فاضلاب و نیاز تخلیه چاه می باشد.
تاثیر «مواد زائد فاضلاب» در تخلیه چاه
اگر مواد اضافی و زائد جامد در فاضلاب وجود داشته باشد، در دراز مدت باعث پرشدن چاه شده و نیاز به تخلیه چاه را بوجود میآورد. این مواد اضافی بعد از ورود به چاه به دیوارهها و کف چسبیده و باعث ایجاد لایهای مقاوم به آب میشوند. این لایه اضافی باعث عدم جذب فاضلاب توسط خاک میشود. در این حالت فاضلاب درون چاه تجمع کرده و بعد از مدتی چاه پرمیشود و نیاز به تخلیه چاه در آن به وجود میآید. مشکل چنین چاهی تنها با تخلیه چاه حل نمیشود بلکه باید پس از تخلیه چاه اقدام به لایروبی و کف تراشی چاه نمود.
تاثیر «استفاده بیش از حد از چاه» در تخلیه چاه
هر چاهی برای مقدار فاضلاب معینی فضا دارد. اگر بیشتر از آن فاضلاب وارد چاه شود باعث پر شدن چاه شده و نیاز به تخلیه چاه را به وجود میآورد. اگر جمعیت ساختمان بیشتر از حد معین باشد، یا فاضلاب تولیدی بیش از حد باشد، چاه به سرعت پر شده و نیاز به تخلیه چاه خواهد داشت.
تاثیر «کوچک بودن انباره» در تخلیه چاه
بخش اصلی چاه که فاضلاب را جذب خود میکند، انباره چاه است. این انباره باید متناسب با مقدار فاضلاب ساختمان باشد. اگر حجم انباره کم باشد، چاه پس از مدتی باید تخلیه شود. چنین چاهی به سرعت پرشده و نیاز به تخلیه چاه خواهد داشت.
تاثیر «ورود آب باران به چاه» در تخلیه چاه
ورود آب باران به چاه باعث پرشدن چاه و نیاز به تخلیه چاه میشود. اگر مقدار آب باران که وارد چاه میشود زیاد باشد، پس از مدتی چاه نیاز به تخلیه چاه خواهد داشت. برای حل این مشکل (تخلیه چاه) معمولا در مکانهای پر باران چاهی مجزا برای آب باران حفر میکنند تا نیاز به تخلیه چاه کاهش یابد.