علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک چیست؟
بررسی علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک و تست توربین گیربکس اتوماتیک در راستای شناسایی ایرادات و رفع آنها در این قطعه ماشین است. توربین گیربکس اتوماتیک از مهمترین بخشهای تشکیل دهنده این قطعه است. خرابی توربین تا حد زیادی انتقال نیرو از موتور به گیربکس را مختل میکند و در حرکت و شتاب ماشین مشکلات زیادی را بوجود میآورد.
با مشاهده علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک بهترین اقدام مراجعه به تعمیرگاههای مخصوص برای تست توربین گیربکس اتوماتیک و رفع ایرادات احتمالی این قطعه است. با توجه به اینکه نقش توربین در گیربکس اتوماتیک همانند نقش کلاچ است؛ آشنایی با علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک و نحوه تست توربین گیربکس اتوماتیک برای صاحبان خودرو بسیار مهم است.
دلیل مهم بودن آشنایی با علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک اهمیت نقش این قطعه در گیربکس اتوماتیک است. تست توربین گیربکس اتوماتیک تا حد زیادی شما را از وضعیت این قطعه در گیر بکس اتوماتیک مطلع کرده و ار وقوع حوادث ناگهانی در خودرو جلوگیری میکند.
آشنایی با توربین گیربکس اتوماتیک
در ابتدای امر یک آشنایی مختصر با نحوه عملکرد توربین در گیربکس اتوماتیک در تشخیص علائم خرابی این قطعه تاثیر گذار است.
توربین گیربکس اتوماتیک موتور و گیربکس را به یکدیگر متصل میکند. علاوه بر این، انتقال قدرت بین موتور و گیربکس نیز بر عهدهی توربین است. توربین گیربکس اتوماتیک با دریافت نیرو از موتور چرخش را در پمپ گیربکس ایجاد میکند. به دنبال این اقدامات مکش در پمپ گیربکس ایجاد شده که موجب رسیدن روغن به همهی قطعات میشود.
بنابراین خرابی توربین گیربکس تا حد زیادی بر روی حرکت اتومبیل تاثیر میگذارد و در برخی مواقع مانع حرکت خودروی شما میشود. بنابراین تشخیص علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک و رفع آن مانع بوجود آمدن این اتفاقات در نحوه حرکت خودرو میشود.
آشنایی با علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک
علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک در موارد مختلفی قابل مشاهده و تشخیص است. در این قسمت به مهمترین علائم خرابی این قطعه در خودرو اشاره میکنیم.
1. صدای شنیده شده از توربین گیربکس
شنیدن صداهایی مانند تق تق و ضربهای در هنگام استارت زدن و شروع حرکت ناشی از صدای توربین است. این امر از مهمترین و اصلی ترین علائم خرابی توربین در گیربکس اتوماتیک است. توجه به صداهای شنیده شده در هنگام استارت و گاز دادن جهت شروع حرکت برای تشخیص ایرادات در توربین گیربکس اتوماتیک خودرو بسیار تاثیر دارد.
2. ایجاد ضعف و عدم توازن در هنگام حرکت خودرو
از دیگر علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک در خودرو ضعف و کندی در هنگام حرکت آن میباشد. اگر در هنگام استارت و شروع حرکت احساس کردید که خودرو برای راه افتادن کند و ضعیف است، حتما برای بررسی توربین گیربکس اتوماتیک خودروتان وقت گذاشته و به مکانیکی مراجعه کنید.
3. مشاهده روغن ریزی در پشت پمپ
این ایراد که یکی از علائم بارز خرابی توربین گیربکس اتوماتیک است، ممکن است منجر به سوختن گیربکس در اتومبیل شما شود. در واقع اگر دیر متوجه روغن ریزی پشت پمپ شوید تمامی تجهیزات داخل گیربکس مثل صفحه، باند و پیستونهای داخل گیربکس در اثر نرسیدن روغن میسوزند.
4. مشاهده خوردگی در دهانه جایگاه پمپ روغن
خورده شدن پمپ روغن از دیگر علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک است. این دهانه که به طور مستقیم به توربین متصل است، خورده شدنش منجر به لق شدن توربین میشود. به دنبال این اتفاق کاسه نمد خراب شده و در نتیجه توربین میسوزد. با مشاهده و پیگیری سریع این ایراد به راحتی مانع رخ دادن این اتفاقات در خودرو شوید.
5. روشن شدن چراغ اسنو در اتومبیل
از دیگر علائم بارز خرابی توربین گیربکس اتوماتیک روشن شدن چراغ اسنو به محض استارت زدن در خودرو است. این امر که با تقه زدن ماشین همراه است، بیانگر نیاز به بررسی شیرهای برقی خودرو تعویض آنها میباشد. قبل از انجام این اقدام بررسی و سرویس گیربکس از اهمیت بالایی برخوردار است.
نحوه تست توربین گیربکس اتوماتیک
در راستای بررسی و مشاهده علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک به معرفی یک تست برای تشخیص سلامت توربین در گیربکس اتوماتیک خودرو میپردازیم. برای انجام تست توربین گیربکس اتوماتیک کافیست مراحل زیر را به ترتیب و با دقت در خودرو انجام دهید:
- ابتدا خودرو را روی دنده قرار دهید.
- پای چپ خود را روی ترمز فشار دهید.
- سپس پدال گاز را تا انتها فشار دهید.
- در این حالت دور موتور باید تا حدود ۲۰۰۰ افزایش پیدا کند.
مواجه نشدن با نتیجه این تست مساوی با ضعیف شدن توربین است. باید سریعا برای بررسی وضعیت توربین گیربکس اتوماتیک خودروتان اقدام کنید. مراجعه به تعمیرگاههای تخصصی و مجاز برای انجام تست و رفع مشکلات بوجود آمده در نحوه عملکرد توربین گیربکس اتوماتیک بهترین اقدام در زمان مواجهه با این شرایط است.
مهمترین اقدامات در هنگام خرابی توربین گیربکس اتوماتیک
یک سری اقدامات مهم در هنگام مواجهه با خرابی توربین گیربکس اتومبیل در هنگام حرکت وجود دارد که در این قسمت در قالب چندین نکته ارائه میشود:
- برای جلوگیری از داغ شدن روغن گیربکس، خصوصا در هنگام توقف در ترافیکهای طولانی ماشین را از حالت حرکت به حالت پارک تغییر وضعیت دهید.
- حرکت کند اتومبیل در سربالایی را با ضعف هنگام مواجهه با خرابی توربین گیربکس اشتباه نگرفته و اقدام به تعویض توربین سالم خودرو نکنید.
- میزان روغن گیربکس را بررسی شده و خودرو حتما دیاگ (عملیات خطایابی خودروتوسط دستگاه) شود.
- دیاگ شیر برقی برای بررسی میزان فشار ورودی روغن و مطمئن شدن قبل از تعویض توربین در این مواقع اهمیت زیادی دارد.
در نهایت توجه به علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک در نحوه حرکت و سرعت و شتاب خودرو تاثیر مستقیم دارد. تست توربین گیربکس اتوماتیک خودرو به راحتی شما را از وضعیت این قطعه مطلع میسازد. مراجعه به مکانیکیهای تخصصی و مجاز از بهترین اقدامات در مواجهه با ضعیف شدن توربین گیربکس اتوماتیک خودروهای مختلف است.