آموزش سرویس چرخ خیاطی در منزل

سرویس چرخ خیاطی برای هر فرد خیاط و کاربر چرخ خیاطی، مهم و ضروری است، چرا که منجر به افزایش طول عمر چرخ خیاطی میشود. اما سرویس کردن چرخ خیاطی باید چند وقت یکبار انجام شود؟
سرویس چرخ خیاطی در مواقعی که بصورت مداوم از چرخ استفاده میشود، باید ماهی یکبار و در حالتیکه مدام از آن استفاده نمیکنید، چند ماه یکبار، صورت گیرد. همچنین نیاز است تا در استفاده از چرخ خیاطی نکاتی ایمنی مانند آرامش در انجام کار، از برق کشیدن چرخ خیاطی بعد از پایان کار، مراقبت از موی بلند در حین کار و قرار دادن سوزنها در ظرف مخصوص، را بخاطر داشته باشید.
اگر به دنبال این هستید که چطور چرخ خیاطی را سرویس کنیم، در این مقاله به شما درباره سرویس هر کدام از بخشهای چرخ خیاطی، اطلاعات مفیدی را آموزش میدهیم.
فهرست عناوین
1. گرفتن گرد و غبار
برای اینکار نیاز است تا ابتدا چرخ خیاطی را خاموش کرده و از پریز برق خارج نمایید. سپس اجزای قابل جدا شدن مانند سوزن، ماسوره، قرقره و ماکو را از چرخ خیاطی جدا کنید.
میتوانید برای بهتر تمیز کردن سرویس چرخ خیاطی در منزل، از یک دستمال مرطوب استفاده نمایید. همچنین برای بخشهای ظریف میتوانید از برسهای نازک گردگیری، استفاده کنید. تکههای نخ و پرز را از بخشهای مختلف چرخ پاک کرده و برای تمیزی کامل، صفحه چرخ خیاطی را باز کنید.
2. چک کردن کشش نخ و ماسوره
از موارد ابتدایی در سرویس چرخ خیاطی، چک کردن نخ و ماسوره است. برای اینکار نیاز است تا ابتدا ماسوره دارای نخ را در داخل ماکو قرار داده و نخ را از شیار ماکو رد کنید. سپس به آرامی نخ را کشیده و میزان کشش نخ را امتحان نمایید. نخ باید به آسانی از ماکو خارج شود.

3. چک کردن سوزن
چک کردن سوزن در سرویس چرخ خیاطی اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل نیاز است تا نحوه قرار گرفتن سوزن در محفظه را چک نمایید، از عدم تغییر شکل و یا شکستگی سوزن مطمئن شوید، مسیر عبور نخ را بررسی کنید، اندازه سوزن را متناسب با پارچه انتخاب کنید و از کیفیت نخ مطمئن شوید.
در صورتیکه با بررسی این موارد مشکل شما برطرف نشود، نیاز به کمک گرفتن از تعمیرکار چرخ خیاطی دارید.

4. روغن کاری
از موارد مهم در چرخ خیاطی که منجر به کم شدن هزینه سرویس چرخ خیاطی میشود، روغن کاری آن است. چرخهای خیاطی به مرور زمان سفت و خشک شده که اهمیت روغن کاری در چنین شرایطی بیشتر میشود.
روغن کاری چرخ خیاطی باید در قسمتهایی صورت گیرد که در دفترچه راهنمای چرخ مشخص شده و یا با علامت، بر روی چرخ خیاطی نشان داده شده است. برای روغن کاری چرخ خیاطی، ریختن یک یا دو قطره روغن در این مکانها کافی است.

5. تعویض لامپ
لامپ قرار گرفته شده در چرخ خیاطی اهمیت زیادی دارد و منجر به عملکرد بهتر و راحتتر خیاط میشود. در صورت سوختگی لامپ و یا نور کم آن، نیاز است تا در سرویس چرخ خیاطی، حتما لامپ را تعویض کنید.
برای اینکار ابتدا چرخ خیاطی را از پریز برق خارج کرده، پیچ درپوش را با استفاده از پیچ گوشتی باز کرده و درپوش را بردارید. لامپ را کمی به سمت بالا فشار داده و سپس به سمت چپ بچرخانید و در نهایت لامپ جدید را جایگزین کنید.

6. سفت کردن پیچها
پیچهای موجود در چرخ خیاطی در اثر استفاده مداوم و اصطحلاک ممکن است شل شوند. سفت کردن پیچها در سرویس چرخ خیاطی مهم بوده و باعث بهبود عملکرد چرخ میشود.
برای اینکار میتوانید از دفترچه راهنمای چرخ کمک بگیرید چرا که دو نوع پیچ در چرخ خیاطی وجود دارد. پیچهای تنظیم که برای تنطیم کشش نخ، فشار پایه و طول دوخت است. دوم پیچ نگهدارنده که برای نگه داشتن بخشهای مختلف چرخ خیاطی تعبیه شده است.

7. رسیدگی به صداهای غیر طبیعی
در سرویس چرخ خیاطی، رسیدگی به صداهای غیر طبیعی برای عیب یابی چرخ خیاطی بسیار مهم است. این صداها ممکن است در اثر عوامل مختلفی مانند مشکلات مربوط به تسمه، ماکو، چرخ دندهها، سوزن، نخ، موتور، وجود پرز و گرد و غبار و سایش قطعات بر اثر عدم روغن کاری، ایجاد شود.
پیدا کردن بخشی که تولید صدا از آن قسمت است میتواند در رفع مشکل کمک بزرگی نماید.
سرویس چرخ خیاطی باید بصورت دورهای و دقیقی صورت گیرد که برای اینکار ممکن است شما اطلاعات و تجربه کافی نداشته باشید. در "خدمت از ما" تعمیرکاران با تجربه و حرفهای وجود داشته که به شما در این زمینه کمک کرده و سرویس کردن چرخ خیاطی را به نحو احسنت و با هزینه مناسب، انجام میدهند. برای ثبت درخواست، همین حالا اقدام کنید.