دوجداره کردن شیشه تک جداره امکان‌پذیر است؟

ثبت درخواست " نصب شیشه دوجداره "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
دوجداره کردن شیشه تک جداره امکان‌پذیر است؟

تا به حال فکر کرده اید که آیا امکان دوجداره کردن شیشه تک جداره وجود دارد یا خیر؟ مسلما اگر بتوان این کار را انجام داد، با صرف هزینه و وقت کمتر، از مزیت داشتن پنجره دوجداره بهره‌مند خواهید شد.

در عین حال نیازی به خارج کردن پروفیل قدیمی از دیوار و تعویض کل پنجره نخواهید داشت. در این مطلب ابتدا به معرفی کلی پنجره دوجداره خواهیم پرداخت و سپس امکان تبدیل شیشه معمولی به دوجداره را بررسی خواهیم کرد.

معرفی اجزای شیشه دو جداره

پنجره دو جداره تشکیل شده از دو شیشه تک جداره معمولی و یک اسپیسر (spacer) است. اسپیسر برای حفظ فاصله دو شیشه از هم استفاده می‌شود. این فاصله و هوایی که مابین آن قرار می‌گیرد، عامل عایق شدن پنجره دوجداره است. فاصله ما بین دو شیشه را معمولا با گاز آرگون که یک گاز خنثی محسوب می‌شود، پر می‌کنند. سپس مجموع شیشه‌ها و اسپیسر را در پروفیل‌های مختلف در و پنجره نصب می‌کنند.

پنجره دوجداره، عایق بسیار خوب صوتی و حرارتی است، از هدر رفتن انرژی جلوگیری می‌کند و استفاده از آن، حفظ آرامش و دوری از آلودگی صوتی محیط بیرون را برای شما به ارمغان خواهد آورد. حالت بهینه شیشه دوجداره، استفاده از دو شیشه به ضخامت 4 و 6 میلی‌متر در فاصله     8 میلیمتری از هم است. این فاصله هرچه بیشتر باشد عایق گرمایی بهتری خواهید داشت.

 

بررسی امکان تبدیل شیشه معمولی به دوجداره

پروفیل پنجره‌های دو جداره معمولا از جنس UPVC هستند. این فریم‌ها در برابر عبور حرارت و صوت  بسیار مقاوم هستند و وزن کمی دارند. درحالی که پنجره‌های قدیمی غالبا فلزی و آهنی هستند. پروفیل‌های آهنی بسیار سنگین‌تراند و عایق حرارت هم نیستند. از این جهت اغلب افراد تصور می‌کنند که دوجداره کردن شیشه تک جداره، بی‌فایده و موجب اتلاف هزینه است و نتیجه مطلوب را در پی نخواهد داشت.

 

بررسی تبدیل شیشه معمولی به دوجداره

 

در این بخش همه ایراداتی که به دوجداره کردن شیشه تک جداره، بدون تعویض پروفیل آهنی قدیمی وارد می‌شود را بیان و به طور دقیق بررسی می‌کنیم تا ببینیم این ادعا تا چه اندازه صحیح است. اشکالاتی که در این زمینه توسط افراد مختلف مطرح می‌شود، از این قرارند:

 

فلزات عایق صوت نیستند و صدا را با شدت بیشتری از خود عبور می‌دهند:

این تصور کاملا اشتباه است و حتی با اطمینان می‌توان گفت برعکس آن صحیح است. هرچه جرم ماده ای بیشتر باشد، انرژی صوتی بیشتری لازم است تا مولکول‌های آن به ارتعاش درآیند و صوت را به جهت دیگر منتقل کند.

باتوجه به این که آهن و فلزات از پلیمرهای UPVC بسیار سنگین‌تر هستند افت تراز صوتی بیشتری خواهند داشت و در نتیجه نمی‌توان گفت پروفیل‌های فلزی نسبت به UPVC، به میزان بالاتری صدا را از خود عبور می‌دهند. پس برای تبدیل شیشه معمولی به دوجداره در پنجره‌های آهنی از این جهت مشکلی وجود ندارد.

 

آهن و فلزات تبادل حرارتی بالایی دارند:

این گزاره از لحاظ علمی صحیح است؛ ولی بخشی از واقعیت را بیان نمی‌کند. مساحت پروفیل آهنی در کل پنجره، ماکسیمم چیزی بین 5 تا 10 درصد است. و تقریبا 90 درصد مساحت یک پنجره، مربوط به شیشه‌ها است. پس پنجره‌ دوجداره فلزی و آهنی نسبت به پنجره دوجداره UPVC نهایتا بین 5 تا 10 درصد تبادل حرارتی بیشتری دارند که مقدار ناچیزی به حساب می‌آید.

در نظر داشته باشید که با توجه به سهم زیاد شیشه از مساحت پنجره، به هرحال با دوجداره کردن شیشه تک جداره در پنجره‌های قدیمی و آهنی، تا 90 درصد تبادل گرما و حرارت را کاهش خواهید داد. پس تبدیل شیشه معمولی به دو جداره در این زمینه، به هر حال مفید خواهد بود و تبادل حرارتی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

 

پروفیل پنجره‌های فلزی، دارای منافذ زیادی هستند:

این گزاره نیز درست است ولی باتوجه به گسترش تکنولوژی و امکانات موجود، امروزه درزگیرهای مختلفی برای پوشاندن منافذ پنجره‌ها طراحی و در بازار عرضه شده اند. بهترین نوع این درزگیرها، درزگیرهای لاستیکی به نام EPDM هستند که به خوبی تمام درزها و منافذ را کاور کرده و از اتلاف انرژی و تبادل انرژی صوتی، جلوگیری خواهند کرد.

 

اتصال شیشه به آهن، باعث سرد و گرم شدن شیشه و انتقال حرارت از طریق آن می‌شود:

برای حل این مشکل، معمول شیشه دوجداره را قبل از قرار دادن در پروفیل فلزی، با یک قاب سه جزئی کاور می‌کنند. این قاب از جنس نوعی پلیمر است که عایق صدا، حرارت و رطوبت است. به این ترتیب مشکل انتقال گرما و سرما از فریم فلزی به شیشه حل خواهد شد. بنابرین از این جهت هم مانعی برای تبدیل شیشه معمولی به دو جداره در پنجره‌های قدیمی وجود ندارد.

 

مزایای تبدیل شیشه معمولی (تک جداره) به دوجداره

با توجه به مطالبی که تا به اینجا بیان شد، متوجه شدیم که دوجداره کردن شیشه تک جداره، از هر لحاظی منطقی و به صرفه است. ایراداتی که ممکن است بر اثر فلزی بودن پروفیل‌های قدیمی رفع نشوند، هر کدام توسط راهکارهایی که بیان شد قابل حل هستند. تبدیل پنجره تک جداره به پنجره دو جداره در نهایت به سود شما است. مزایایی که با این روش برای شما ایجاد خواهد شد را در ادامه نام می‌بریم:

  • نیازی به خارج کردن پروفیل قبلی پنجره و تخریب دیوار نیست.
  • هزینه ای که برای تبدیل شیشه معمولی به دوجداره خواهید کرد بسیار کمتر از هزینه تعویض کامل پنجره است.
  • سرعت کار بسیار بالاتر است.
  • ضایعات فرآیند کاهش خواهند یافت.

 

تبدیل پنجره و شیشه معمولی به پنجره دوجداره

 

مزایای کلی استفاده از شیشه دوجداره هم برای همه روشن است، اما به اختصار آن‌ها را نیز بیان می‌کنیم تا در تصمیمتان مصمم‌تر شوید:

  • ارزش نهادن به معماری پایدار و مفاهیم زیست محیطی (با توجه به اتلاف انرژی کمتر به خاطر عایق بودن)
  • کنترل آلودگی صوتی و کمک به حفظ آرامش منزل
  • عاملی برای کاهش ورود گرد و خاک به محیط خانه
  • صرف هزینه کمتر برای قبوض منابع انرژی (برق و گاز)
  • مقاومت و استحکام بیشتر شیشه‌ها

جمع بندی و نتیجه‌گیری از بحث

با توجه به مطالبی که بیان شد، پی بردیم دوجداره کردن شیشه تک جداره، نه تنها امری امکان‌پذیر است بلکه مزایایی نیز برای ما در پی خواهد داشت. کم‌ شدن زحمت و هزینه تعویض کامل پنجره و صرفه‌جویی در زمان، از نکات مثبت تبدیل شیشه معمولی به دوجداره است. همچنین با توضیحاتی که گفته شد، متوجه شدیم نواقصی که پروفیل‌های آهنی نسبت به پروفیل‌های UPVC دارند، با رعایت نکاتی، برطرف خواهند شد.

4.5 امتیاز از 1116 رای


نصب شیشه دوجداره
برای سرویس نصب شیشه دوجداره از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین