پرکاربردترین انواع سنسور گوشی

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
پرکاربردترین انواع سنسور گوشی

انواع سنسور گوشی با توجه به نوع و مدل گوشی بسیار متنوع می‌باشد. به یاد داشته باشید که با پیشرفت روز به روز  تکنولوژی تلفن‌های همراه، هر روزه بر تعداد و تنوع حسگرهای گوشی افزوده می‌شود. ما در این مطلب از مجله اینترنتی "خدمت از ما" قصد داریم به توضیح 12مدل از پرطرفدارترین انواع سنسور گوشی بپردازیم.

 سنسور گوشی چیست؟

 سنسورها قطعاتی در گوشی هستند که قابلیت‌هایی را جهت استفاده آسان‌تر افراد و کارایی بالاتر گوشی برای آن‌ها فراهم می‌کند. اهمیت حسگرهای گوشی به قدری زیاد است که امروزه کمتر اپلیکیشنی را می‌توان پیدا کرد که بدون استفاده هیچ یک از این سنسورها برای صاحب تلفن همراه کارایی داشته باشد.

 

12نوع پرکاربرد سنسور گوشی

سنسورها، حس کننده‌هایی هستند که کمیت‌هایی مانند فشار، حرارت و رطوبت را از حالت آنالوگ به دیجیتال تبدیل می‌کنند. امروزه این سنسورها به وسیله اپلیکیشن‌هایی که طراحی می‌شوند در آسان کردن زندگی مردم بسیار موثر بودند. برای دانستن نکات مربوط به 12 مورد از مهم‌ترین انواع سنسور گوشی ادامه مطلب را همراه ما باشید.

 

 شتاب سنج

 سنسور شتاب سنج (accelerometer) از پر استفاده‌ترین سنسورها در گوشی‌های هوشمند امروزی می‌باشد. وظیفه این سنسور اندازه گیری شتاب دستگاه به هنگام رها شدن از دست و سقوط آزاد است. بسیاری از اپلیکیشن‌هایی که هر روز به بازار عرضه می‌شوند بر اساس مهم‌ترین مزیت این سنسور که انجام تمامی محاسبات گفته شده در زمان رها شدن می‌باشد، کار می‌کنند. 

قابلیت‌هایی از جمله افقی یا عمودی کردن صفحه نمایش گوشی، چرخاندن آن به پشت برای قطع کردن صدای زنگ یا روشن شدن صفحه نمایش به هنگام بلند کردن گوشی، همگی به کاربرد این سنسور بر می گردد.

 

نور

 سنسور نور (light sensor)  جهت تنظیم خودکار روشنایی صفحه تلفن هوشمند بیشترین کاربرد را در میان انواع سنسور گوشی به خود اختصاص داده است. طریقه کار آن به گونه‌ای است که در نور شدید خورشید با افزایش نور صفحه خود به خوانا بودن صفحه کمک می‌کند و با کاهش نور صفحه در هنگام تاریکی موجب به حداقل رسیدن آزار چشم می‌شود.

 

ژیروسکوپ

 شباهت زیادی میان عملکرد سنسور ژیروسکوپ (gyroscope) و شتاب سنج می‌باشد و هر دو در انجام قابلیت‌هایی چون افقی و عمودی کردن صفحه نمایش نقش دارند. با این تفاوت که عملکرد  ژیروسکوپ مقداری دقیق‌تر از شتاب سنج می‌باشد و این جزئیات بیشتر باعث کارایی بهتر گوشی در اپلیکیشن‌های مربوط به عکاسی مانند android photo sphere و نقشه راه مثل google sky map یا waze شده است.

 

مجاورت

سنسور مجاورت قابلیت را در گوشی هوشمند پدیدار می‌کند که می‌تواند بدون تماس فیزیکی از وجود اشیا در نزدیکی تلفن همراه با خبر شود. سنسور این قابلیت در نزدیکی اسپیکر و بالای گوشی قرار دارد و شما می‌توانید با کمی دقت سوراخ آن را که با شیشه صفحه نمایش پوشیده شده است مشاهده کنید.

 

12 سنسور پرکاربرد گوشی

 

پراکسیمیتی

 پراکسیمیتی (proximity) قابلیت هست که به هنگام برقراری تماس تلفنی با نزدیک کردن تلفن هوشمند به گوش، موجب خاموش شدن صفحه نمایش و با دور کردن آن روشن کردن صفحه می‌شود. این سنسور به وسیله اندازه گیری فاصله صورت با گوش توسط نور مادون قرمز دستور روشن یا خاموش شدن صفحه نمایش را می‌دهد.

 

قدم شمار

 سنسور قدم شمار (pedometer) امروزه با روی کار آمدن بسیاری از اپلیکیشن‌های سلامت کاربرد بیشتری را از خود نشان می‌دهد. تعداد قدم‌های برداشته شده و مسافت طی شده به وسیله این حسگر گوشی در انواع اپلیکیشن‌های ورزشی و لاغری ثبت می‌شود. عملکرد این سنسور نیست بسیار مشابه شتاب سنج می‌باشد اما دقت آن به واسطه کاربردی که دارد بسیار بیشتر است.

 

 دماسنج

دماسنج (thermometer)معمولا در هر گوشی هوشمند بیشتر از یکی می‌باشد و دمای باتری و سایر قطعات را اندازه گیری می‌کند؛ تا در صورت داغ شدن بیش از حد آن‌ها در جهت جلوگیری از وارد شدن صدمه به سایر قطعات گوشی یا صاحب تلفن آن را خاموش و از دسترس خارج کند. 

علاوه بر مطالب گفته شده این سنسور در برخی از گوشی‌های سامسونگ توانایی اندازه گیری دمای محیط را نیز دارد.

 

 شمارش ضربان قلب

 یکی از پرطرفدارترین انواع سنسور گوشی، سنسور شمارش ضربان قلب (heart rate meter) می‌باشد که بدون نیاز به تماس با قفسه سینه تعداد ضربان قلب را تنها در صورت تماس انگشت فرد با حسگر خود محاسبه می‌کند. اپلیکیشن‌های سلامتی مورد استفاده ورزشکاران از این سنسور جهت داشتن بیشترین کارایی برای آنان استفاده می‌کنند.

 

سنسور پوشی چیست

 

اثر انگشت

 تشخیص اثر انگشت (fingerprint sensor) در جهت افزایش امنیت تلفن همراه در سال‌های اخیر طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. این حسگرها در بعضی از انواع تلفن هوشمند تنها با لمس کوتاه مدت، اثر انگشت صاحب خود را تشخیص می‌دهند.

 

فشارسنج

فشار جو محیط به وسیله حسگر فشارسنج (barometer) صورت می‌گیرد؛ که به وسیله آن به آسانی می‌توانید ارتفاع از سطح دریا را جهت کاربرد بهتر GPS تلفن همراه خود تشخیص دهید.

 

تشعشعات مضر

 تشعشعات مضر (harmful radiation)  جالب‌ترین و جدیدترین انواع سنسور گوشی می‌باشد؛ که امروزه جدیدترین تلفن‌های هوشمند را خصوصاً در کشور چین به این سنسور مجهز می‌کنند.  این فضا به وسیله میکروفون و دوربین‌های خود میزان اکسیژن و اشعه های مضر نور خورشید را تشخیص داده و آن‌ها را به اطلاع مصرف کننده می‌رساند. 

 

مغناطیس سنج

 سنسور مغناطیس سنج (magnetometer sensor)  با وظیفه خود می‌تواند میدان مغناطیسی را در اطراف گوشی تشخیص دهد و به وسیله آن جهت‌های میدان مغناطیسی زمین را پیدا کند. بیشترین کاربرد این سنسور را می‌توانید در انواع اپلیکیشن‌های راه و نقشه مشاهده کنید.

 جمع بندی

 سنسورهای تلفن همراه به ما کمک می‌کنند تا راحت‌تر و با صرف زمان کمتر در اپلیکیشن‌هایی که بر اساس کاربرد انواع سنسور گوشی ساخته شده‌اند استفاده کنیم. اگر هر گونه مشکلی در حسگر تلفن همراه خود مشاهده کردید؛ بهتر است هر چه سریع‌تر جهت رفع نقص آن اقدام کنید.

 شما می‌توانید همین الان با ثبت درخواست خود در وب سایت اپلیکیشن بازار آنلاین "خدمت از ما" در کمترین زمان با مجرب‌ترین متخصصان تعمیر تلفن همراه صحبت کنید و از آن‌ها کمک بخواهید.

4.5 امتیاز از 1083 رای


آموزش تعمیرات موبایل
برای سرویس آموزش تعمیرات موبایل از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین