علت سوت کشیدن جاروبرقی

جاروبرقیها به عنوان یکی از ابزارهای ضروری خانه، به ما کمک میکنند تا فضایی تمیز و منظم داشته باشیم. اما گاهی اوقات، این دستگاههای کارآمد با صدای سوت مانند خود ما را غافلگیر میکنند. سوت کشیدن جاروبرقی نه تنها میتواند نشانهای از وجود مشکل در دستگاه باشد، بلکه ممکن است اطلاعاتی درباره عملکرد آن نیز ارائه دهد.
در این مطلب، به بررسی علت سوت کشیدن جاروبرقی و راهکارهای رفع این مشکل خواهیم پرداخت تا شما بتوانید با خیال راحت از جاروبرقی خود استفاده کنید.
فهرست عناوین
علت سوت کشیدن جاروبرقی چیست؟
سوت کشیدن جاروبرقی میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. این مشکل نشاندهنده وجود مشکلی در عملکرد دستگاه بوده که ممکن است به دلیل خرابی یکی از بخشها یا نیاز به تمیزکاری باشد.
در این بخش، مهمترین دلایل و روش های رفع سوت کشیدن جاروبرقی را بررسی خواهیم کرد:
علت سوت کشیدن جاروبرقی |
راهکار |
وجود مانع در لوله یا برس |
تمیز کردن لولهها و برسها و برداشتن هر نوع مانع |
فیلتر کثیف یا مسدود شده |
تمیز کردن یا تعویض فیلترها |
پر شدن کیسه جاروبرقی |
خالی کردن کیسه یا تعویض آن |
مشکل در موتور جاروبرقی |
بررسی و تعمیر موتور توسط تکنسین متخصص |
مشکل در بلبرینگهای برس |
بررسی و روانسازی یا تعویض بلبرینگها |
وجود نقص در سیم برق یا اتصالات |
بررسی سیم برق و اتصالات و تعمیر یا تعویض آنها |
کمبود روغن یا نیاز به روانکاری |
بررسی و انجام روانکاری قسمتهای متحرک دستگاه |
خراب شدن سوئیچ |
تعمیر یا تعویض سوئیچ |
1. وجود مانع در لوله یا برس
گاهی اوقات ممکن است اشیاء کوچکی مانند نخ، مو، کاغذ یا گرد و غبار در لولهها یا برس جاروبرقی گیر کرده باشد. این مانع باعث اختلال در جریان هوا و ایجاد صدای سوت میشود.
حتی گاهی اوقات علت صدای زیاد جاروبرقی هم به همین خاطر است و این اشیاء اضافی با فشار وارد کردن به موتور جارو برقی، باعث ایجاد سروصدا میشوند.
راهکار:
لولهها و برس جاروبرقی را جدا کرده و آنها را به دقت تمیز کنید. هر نوع مانع یا اشیای خارجی را بردارید.
2. فیلتر کثیف یا مسدود شده
رایجترین علت سوت زدن جاروبرقی، کثیف یا مسدود شدن فیلترهای دستگاه است. فیلترهای جاروبرقی بعد از مدتی نیاز به تمیز شدن دارند. اگر فیلترها مسدود شوند، جریان هوا کاهش پیدا میکند و این میتواند باعث تولید صدای سوت شود.
راهکار:
فیلترها را بررسی کنید و در صورت نیاز، آنها را تمیز یا تعویض نمایید.
3. پر شدن کیسه جاروبرقی
اگر کیسه جاروبرقی بیش از حد پر شده باشد، فشار زیادی بر دستگاه وارد شده و باعث کاهش کارایی دستگاه و تولید صدای سوت میشود.
راهکار:
این مورد، سادهترین علت سوت کشیدن جاروبرقی است و برای رفع آن هم کافیست کیسه جاروبرقی را خالی کنید. اگر متوجه شدید کیسه جاروبرقی شما خراب شده، حتما باید آن را تعویض نمایید.

4. مشکل در موتور جاروبرقی
در برخی موارد هم دلیل سوت کشیدن جاروبرقی، وجود مشکلی در موتور جاروبرقی است. برای مثال موتور ممکن است علت سوت کشیدن موتور جاروبرقی، اختلال یا فرسودگی این قطعه باشد.
راهکار:
موتور دستگاه باید توسط یک تعمیرکار جاروبرقی بررسی شود. اگر موتور آسیب دیده باشد، نیاز به تعمیر یا تعویض دارد.
5. مشکل در بلبرینگهای برس
در برخی از مدلها، سوت کشیدن ممکن است به دلیل خرابی یا مشکل در بلبرینگهای برس باشد. این مشکل معمولاً زمانی رخ میدهد که بلبرینگها خشک شده یا آسیب دیده باشند.
راهکار:
بلبرینگهای برس را بررسی کرده و در صورت لزوم آنها را روانسازی یا تعویض کنید.
6. وجود نقص در سیم برق یا اتصالات
نقص در سیم برق یا اتصالات جاروبرقی نیز میتواند موجب اختلال در عملکرد دستگاه و ایجاد صداهای غیرمعمول مانند سوت کشیدن شود. در اکثر موارد، مشکل در سیم برق و اتصالات میتواند علت خاموش شدن جاروبرقی هم باشد.
راهکار:
سیم برق و اتصالات دستگاه را بررسی کرده و در صورت مشاهده هرگونه آسیب، تعمیر یا تعویض کنید.

7. کمبود روغن یا نیاز به روانکاری
در برخی جاروبرقیها که دارای موتور یا قسمتهای متحرک هستند، کمبود روغن یا روانکاری میتواند باعث سوت کشیدن شود. برای مثال این مورد میتواند یک علت سوت کشیدن جاروبرقی بوش باشد.
راهکار:
هر چند وقت یکبار روغنکاری دستگاهتان را بررسی کرده و در صورت نیاز این کار را انجام دهید.
8. خراب شدن سوئیچ
یکی دیگر از عواملی که میتواند علت سوت زدن جاروبرقی باشد، خراب شدن سوئیچ روشن و خاموش کردن جارو است. اگر این سوئیچ به هر دلیلی دچار نقص شده باشد، در حین جارو زدن صدایی سوت مانند ایجاد میکند.
راهکار:
یکی از سادهترین روش های رفع سوت کشیدن جاروبرقی این است که از تعمیرکار بخواهید قطعات مختلف دستگاه از جمله سوئیچ را بررسی کند تا در صورت نیاز، آنها را تعمیر یا تعویض نمایید.
توصیههایی برای جلوگیری از زوزه کشیدن جاروبرقی
در بخش قبلی شما را با علت زوزه کشیدن جاروبرقی آشنا کردیم اما عاقلانهترین کار این است که با نگهداری درست از دستگاهتان، از چنین مشکلاتی جلوگیری نمایید.
در این قسمت، راهکارهای مفیدی برای جلوگیری از این مشکل به شما آموزش میدهیم:
- فیلترهای جاروبرقی را به طور منظم بررسی و تمیز کنید. اگر فیلترها قابل شستشو هستند، حتما آنها را بشویید.
- برای خالی کردن کیسه جاروبرقی منتظر پر شدن کامل آن نمانید و زمانی که 2/3 کیسه پر شد، آن را خالی کنید.
- مطمئن شوید که کیسه جاروبرقی را درست وصل کردهاید.
- لوله و خرطومی جاروبرقی را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ انسدادی وجود ندارد.
- برس و نازل جاروبرقی را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مو یا آشغال دور آن نپیچیده باشد.
- سعی کنید از مکش اشیاء بزرگ و سخت با جاروبرقی خودداری کنید؛ زیرا این اشیاء میتوانند باعث آسیب به دستگاه و ایجاد صدای سوت یا زوزه کشیدن شوند.
- به طور منظم جاروبرقی خود را تمیز کرده و نگهداری کنید تا از بروز مشکلات جلوگیری شود.

سوالات متداول
رایجترین دلیل سوت کشیدن جاروبرقی چیست؟
رایجترین علت سوت کشیدن جاروبرقی، مسدود بودن مسیر هوا است. مسیر هوای دستگاه امکان دارد در قسمتهایی مثل خرطومی و لوله، فیلتر هوا، کیسه جاروبرقی یا مجاری هوا رخ دهد.
علت سوت کشیدن جاروبرقی پاکشوما چیست؟
علت سوت کشیدن جاروبرقی پاکشوما به مواردی مثل گرفتگی مسیر هوا، فرسودگی واشرها، شل بودن اتصالات، نشت هوا از بدنه یا ترکخوردگی بدنه و... مربوط میشود.
علت سوت کشیدن جاروبرقی بوش چیست؟
مهمترین علت سوت کشیدن جاروبرقی بوش، مواردی همچون کثیف بودن فیلتر، لرزش بدنه دستگاه، خرابی موتور، خرابی فن، استفاده از دور زیاد دستگاه، شکستگی قطعات داخلی و... است.
در این مطلب سعی کردیم علت سوت کشیدن جاروبرقی را بررسی کنیم و راهکارهایی برای رفع این مشکل ارائه دادیم. اگر مشکلتان حل نشد، میتوانید از طریق سایت یا اپلیکیشن خدمت از ما، بهترین متخصصین تعمیر جاروبرقی در شهرتان را پیدا کرده و از آنها کمک بخواهید.
برای اطلاع از اجرت تعمیر جاروبرقی هم کافیست از این متخصصین به صورت رایگان استعلام قیمت بگیرید تا در نهایت، ارزانترین گزینه را انتخاب کنید.