کلاس آموزش بوکس را به متخصصش بسپار
کلاس بوکس میتواند محلی مناسب برای علاقهمندان به ورزش رزمی است. همانطور که میدانید بوکس یا مشتزنی ورزشی رزمی است که در آن دو نفر با ضربات مشت با یکدیگر مبارزه میکنند.
در این مقاله با اشاره به بعضی دانستنیهای این رشته، کمک میکنیم تصمیمگیری بهتری در مورد ثبت نام در کلاس آموزش بوکس داشته باشید. اشاره کلی به تاریخچه بوکس و قواعد و قوانین آن از مواردی است که در این متن خواهید خواند. همچنین پیرامون هزینه کلاس بوکس و موارد تاثیرگذار بر آن نیز صحبت خواهد شد. با ما همراه باشید.
کلاس بوکس
این روزها ورزشهای رزمی کارکرد گذشته را ندارند؛ در حقیقت به قصد جنگجویی، مبارزه واقعی و آسیب زدن به حریف انجام نمیشود. بلکه هدف از آن، ورزش کردن، مسابقه و کسب امتیاز است. از این رو مهمترین اصل در آموزش بوکس، سرعت عمل بالا است. در حقیقت عکس العمل سریع مهمتر از قدرت ضربه است.
پس اولین نکتهای که در کلاس آموزش بوکس به آن تاکید میشود همین سرعت بالا است. البته برای افزایش سرعت، نیاز به افزایش قدرت بدنی نیز دارید. بوکس در راندهای 3 دقیقهای برگزار میشود. امتیازهای آن بر اساس ضربات مشتی که به سر، صورت و بالاتنه اصابت میکنند محاسبه میشود. پس مهم است که در این سه دقیقه بتوانید به اندازه کافی از حریف امتیاز بگیرید و پیروز میدان باشید.
تاریخچه بوکس
مبارزه با شمایل مشتزنی قدمتی طولانی دارد و آن طور که شواهد تاریخی نشان میدهند مربوط به قبل از میلاد مسیح و سرزمین یونان باستان است. جایی که برنده و بازنده را مرگ و زندگی تعیین میکرد؛ یعنی مبارزه تا جایی ادامه مییافت که یکی از طرفین بر اثر ضربات کشته شود. مبارزات بوکس در سالهای بعد و حدود 600 قبل از میلاد شکل ساختارمندتری به خود گرفت و به رقابتهای المپیک راه یافت.
آن چیزی که امروز به اسم بوکس میشناسیم در حدود سال 1890 میلادی به وجود آمد. مارکز کوئینزبری آموزش بوکس را قانونمند کرد و استفاده از دستکش را برای ورزشکاران الزامی کرد تا خطرات جانی این مبارزه را از بین ببرد. تعیین قواعد برای بوکس، شکل آن را از مبارزه جنگطلبانه به یک مسابقه ورزشی تغییر داد.
ورود کلاس آموزش بوکس به ایران
اولین واردکننده بوکس به ایران، فردی به نام هوارد باسکرویل بود. او مدیر کالج آمریکایی شهر رضاییه (ارومیه امروزی) و نخستین فردی بود که این ورزش را از آمریکا به ایران آورد و ایرانیان را با آن آشنا کرد.
البته تنها مدخل بوکس به ایران باسکرویل نبود. رونق گرفتن صنعت سینما و پیگیری فیلم، ایرانیها را با بوکس بیشتر آشنا کرد. همچنین تحصیل ایرانیان خارج از کشور باعث شد عدهای از مهاجران ایرانی به این ورزش علاقهمند شوند. اما ساختاریافتهترین کلاس آموزش بوکس توسط مهندسی اهل چکسلواکی به ایران وارد شد.
این فرد نماینده کمپانی اشکودا در شعبه تهران بود و با لقب فایت شناخته میشد. فایت از قهرمانان بوکس اروپا بود که افرادی چون استوار زنگنه پور را نزد خود تربیت کرد و آموزش داد. اگرچه بوکس ایران بعد از انقلاب دچار وقفه و واماندگی شد اما پیش از آن فعالیتی 34 ساله و نسبتا مطلوب داشت.
قواعد و قوانین ورزش بوکس
بوکس هم مثل هر ورزش دیگر از فواعد و قوانین به خصوصی پیروی میکند که اولین نکاتی است که در جلسات ابتدایی کلاس بوکس تعلیم داده میشوند. به تبع جمع کردن تمام این اصول در یک مقاله کلی ممکن نیست. ولی سعی شده که در این بخش به مهمترین آنها پرداخته شود. این کمک میکند پیش از این که هزینه کلاس بوکس را بپردازید، کمی بیشتر فکر کنید تا ببینید اصلا به این رشته علاقه دارید یا خیر.
مدت زمان مبارزه بوکس
مسابقه بوکس مثل سایر هنرهای رزمی به صورت چند راند زمانی مشخص برگزار میشود. قانون اصلی این است که بوکس در سه راند 3 دقیقهای همراه با یک دقیقه استراحت بین هر راند انجام شود. در صورت توافق طرفین میتوان این زمان بندی را به چهار راند 3 دقیقهای و یا شش راند 2 دقیقهای تغییر داد.
ابعاد و شرایط رینگ بوکس
- ابعاد رینگ بوکس باید در کمترین حالت 4.90 در 4.90 متر و در بیشترین حالت 6.10 در 6.10 باشد.
- دور رینگ باید سه رشته طناب به ضخامت 5 سانتیمتر تعبیه شود. فاصله این طنابها از یکدیگر 40 سانتیمتر است. ارتفاع اولین طناب از کف رینگ نیز باید 40 سانتیمتر باشد. ابعاد رینگ از طرفین طناب باید حداقل 50 سانتیمتر بیشتر باشد.
- کف رینگ باید با تاتمی (کفپوش ورزشی) به ضخامت حداقلی 1.5 سانتیمتر پوشانده شود.
شرایط پوشش بوکسورها
پوشش یک بوکسور شامل دستکشها، لباس ورزشی و بانداژ است که هر کدام شرایط به خصوصی دارند. این شرایط را در ادامه ملاحظه میفرمایید:
دستکش بوکس:
دستکشهای بوکس، نوعی دستکش خاص هستند که روکش چرمی دارند و وزن آنها باید چیزی حدود 8 انس باشد. 8 انس تقریبا برابر ب 227 گرم است. دستکشها باید سالم و بدون خراشیدگی باشند، با بند به پشت مچ دست بسته شوند و قطعات فلزی نداشته باشند.
لباس ورزشی بوکس:
لباس بوکس شامل یک تاپ رکابی و شلوارک که تا بالای ران باشد، میشود. اگر تاپ و شلوارک همرنگ باشند باید توسط باندی با رنگ دیگر از هم جداسازی شوند. کلاه، محافظ لثه و نوعی کفش سبک نیز از المانهای پوششی مسابقات بوکس است. توجه کنید بدون کلاه حتی تمرین هم نکنید. ضربه به سر میتواند خطرناک و حتی مرگ بار باشد.
بانداژ:
در صورت استفاده از بانداژ برای محافظت بیشتر، باید از باند پزشکی و مخصوص پانسمان زخم کمک گرفت. حداکثر طول مجاز برای بانداژ، 2.5 متر است. ضخامت آن نیز نباید از 4 سانتیمتر بیشتر باشد.
چند نکته پیرامون مسابقات بوکس:
- طرفین باید در یک محدوده وزنی باشند.
- اگر در روز وزن کشی، بوکسور در وزن خود نباشد، یک ساعت به او زمان داده میشود تا به وزن برگردد.
- رینگ بوکس باید از سطح زمین مرتفعتر باشد.
- ضربه زدن به پایین تنه (زیر کمربند) خطا است.
- ضربه با آرنج، سر و شانه خطا است.
- ضربه با دستکش باز خطا است.
- بوکسوری که زمین میخورد تنها ده ثانیه برای بلند شدن و برگشت به بازی وقت دارد.
- به بوکسوری که زمین خورده نمیتوان ضربه زد.
هزینه کلاس بوکس
قیمت کلاس آموزش بوکس بر حسب عوامل مختلفی تعیین میشود. مهمترین عامل در درجه اول تعداد افراد حاضر در کلاس است. کلاس آموزش بوکس میتواند خصوصی، نیمه خصوصی و یا گروهی باشد که همه اینها در تعیین هزینه آموزش تاثیرگذار خواهند بود.
عامل مهم بعدی باشگاهی است که برای تمرین انتخاب میکنید. شهریه باشگاه بوکس، در باشگاههای بهتر با امکانات بیشتر، طبعا بالاتر خواهد بود. حسن شهرت مربی نیز میتواند در این زمینه تعیین کننده باشد. پیشنهاد ما این است که برای آگاهی دقیق از قیمتها از بازار آنلاین خدمت از ما کمک بگیرید و با ثبت سفارش به صورت رایگان از چندین مربی، جویای قیمت کلاس بوکس شوید.
خدمت از ما بازار آنلاینی است که در آن به بهترین متخصصین در زمینههای مختلف خدماتی و آموزشی دسترسی خواهید داشت. کلاس بوکس نیز شامل این خدمات میشود. میتوانید مربیان را بر اساس سوابق موجود در پروفایل آنها با یکدیگر مقایسه کنید، نظرات کاربران دیگر را در مورد آنها بخوانید و در نهایت با استعلام هزینه کلاس بوکس به صورت رایگان، با یک مربی به توافق برسید.