همه چیز درباره حالت فن کولر گازی

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
همه چیز درباره حالت فن کولر گازی

آنچه خواهید خواند:

  • حالت فن کولر گازی و مزایا و معایب آن
  • چگونه کولر اسپلیت را از حالت فن خارج کنیم
  • علت اینکه کولر گازی روی فن کار میکند

حالت فن کولر گازی به دلیل خاصی در این سیستم‌ها تعبیه شده است. گاهی دمای پایین یا پرتاب قوی باد برای تازه کردن هوای فضا لازم نیست و حالت فن در کولر گازی کفایت می‌کند. با این وجود، برخی تصور می‌کنند این وضعیت (حداقل در طولانی‌مدت) به نفع دستگاه نیست، مصرف برق را بالا می‌برد، یا نشانه وجود ایراد است.

اینجا قصد داریم به تمام سوالات پیرامون حالت فن کولر گازی پاسخ دهیم؛ از علت روی فن کار کردن کولر گازی تا مصرف کولر گازی در حالت فن و اینکه آیا اصلا استفاده از این حالت توسط متخصصان توصیه می‌شود یا خیر. با جمله «خدمت از ما» همراه باشید.

 

حالت فن کولر گازی چه کارکردی دارد؟

اصولا فن‌ها وظیفه دارند هوایی که باید هنگام روشن بودن در دستگاه بچرخد را تامین کنند. اما در یونیت داخلی کولر گازی، این قطعه هوای خنک تولیدشده در دستگاه را در محیط پخش کند. افراد زیادی حالت فن در کولر گازی یا fan mode را با یک ویژگی خاص می‌شناسند: مصرف انرژی کم (که در ادامه کامل به آن خواهیم پرداخت).

این ایده تا حد مطلوبی درست است. چون با فعال کردن حالت فن کولر گازی، وقتی که محیط به اندازه کافی خنک است، می‌توان بدون روشن کردن دستگاه از هوای خنکی که فن می‌دمد استفاده کرد. اما استفاده از حالت فن کولر گازی برای مدت طولانی باعث می‌شود که:

  • هوای گرم در فضا به جریان بیفتد
  • حرارت مجرای خروج هوای دستگاه مدام بالا برود
  • و نهایتا دستگاه دچار مشکلات جدی شود، از جمله خرابی کمپرسور و کاهش کلی عمر سیستم

به نظر می‌رسد تنها با توجه بیشتر به نحوه استفاده از دستگاه و تنظیمات آن می‌توان از این مشکل جلوگیری کرد. اما اگر حالت فن کولر گازی خودبه‌خود فعال شود تکلیف چیست؟

 

استفاده از حالت فن کولر گازی

 

مزایا و معایب حالت فن اسپلیت

قبل از اینکه به سراغ پاسخ سوال چگونه کولر اسپلیت را از حالت فن خارج کنیم، برویم باید نگاهی به مزایا و معایب حالت فن کولر گازی داشته باشیم.

مواردی مانند عمر بیشتر دستگاه، کنترل هزینه‌ها و مطبوع بودن هوا از فاکتورهای مهمی است که بعد از بررسی نکات مثبت و منفی می‌توانیم آن‌ها را بسنجیم. در صورتی که بدون داشتن اطلاعات کافی اقدام به استفاده زیاد از این حالت کنیم، ممکن است به تعمیر کولر گازی نیاز پیدا کنیم. برای دریافت خدمات تعمیر کولر گازی مشهد، تعمیر کولر گازی کرج و سایر شهرها می‌توانید روی متخصصین «خدمت از ما» حساب کنید.

 

مزایای حالت فن اسپلیت

یکی از مهم‌ترین مواردی که افراد هنگام انتخاب یک حالت خاص کولر گازی به آن توجه می‌کنند، مساله طول عمر دستگاه است. تعمیر کولر گازی می‌تواند هزینه زیادی داشته باشد. به همین دلیل حتما باید حالتی را انتخاب کنیم که به عملکرد دستگاه آسیب وارد نکند.

به نقل از منبع معتبر CrownPower، حالت فن اسپلیت مزایای زیادی دارد که در ادامه نگاهی به آن‌ها می‌اندازیم:

  1. بهبود هوای داخل اتاق: بهترین حالت فن کولر گازی زمانی است که در فصول معتدل، قصد گردش هوا در اتاق را دارید. در این صورت فشار زیادی به موتور وارد نمی‌شود ولی هوای داخل اتاق مطبوع‌تر خواهد شد. این مساله به خصوص برای مواقعی که همه درها و پنجره‌ها بسته هستند، گزینه مناسبی محسوب می‌شود.
  2. هزینه کم در صورت مصرف دوره‌ای: اگر برای شما کاهش هزینه‌ها اهمیت دارد، باید حالت فن را به صورت دوره‌ای روشن کنید. در این صورت مشاهده خواهید کرد که در پایان ماه، قبض برق شما کمتر شده است.
  3. کنترل بو: برخی افراد می‌پرسند که آیا فن کولر گازی باید همیشه روشن باشد؟ در پاسخ باید گفت خیر، گاهی برای کنترل بوهای نامطبوع داخل اتاق می‌توان فن را روشن کرد و بعد از برطرف شدن بو، مجدد آن را خاموش کرد.
  4. جلوگیری از رشد قارچ و کپک: علت اینکه کولر گازی روی فن کار میکند به خصوص در فصول سرد سال، این است که از رشد قارچ و کپک جلوگیری شود. رطوبت اضافی روی لوله‌ها یا سینی جمع‌آوری می‌شود. بنابراین با روشن کردن حالت فن کمک می‌کنیم تا این رطوبت تبخیر شده و قارچ رشد نکند.
  5. کاهش آلودگی: اگر بخواهید آلودگی محیط را کاهش دهید، لازم است فیلتر دستگاه را به طور مداوم تعویض کرده و آن را روی حالت فن قرار دهید. در این صورت بدون تغییر چندانی در دمای اتاق، میزان آلایندگی به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

 

معایب حالت فن کولر گازی

برای اینکه بدانیم چگونه کولر اسپلیت را از حالت فن خارج کنیم، لازم است تا ببینیم آیا این حالت جنبه منفی هم دارد؟ در پاسخ باید بگوییم بله، استفاده از همه حالت‌های کولر گازی در شرایطی می‌توانند معایب و نکات منفی هم داشته باشند.

حالت فن کولر گازی هم از این قاعده تبعیت می‌کند. بنابراین با هم نگاهی به معایب استفاده از فن کولر گازی بیندازیم:

  1. نیاز به تعویض مداوم فیلتر: هنگام استفاده از اسپلیت در حالت فن، نیاز به تعویض مداوم فیلتر داریم. در صورتی که فیلتر را در زمان مناسب تعویض نکنیم، مشکلات مختلفی ایجاد می‌شود. علت آب دادن کولر گازی در بسیاری از مواقع، عدم تعویض به موقع فیلتر دستگاه است.
  2. نیاز بیشتر به چکاپ دستگاه: یکی دیگر از معایب استفاده از فن کولر گازی نیاز بیشتر به چکاپ دستگاه، روغن‌کاری و بررسی قطعات داخلی است. گاهی علت پیچیدن صدای باد در کولر گازی، عدم روغن‌کاری به موقع فیلتر و دستگاه است.
  3. افزایش و کاهش دما: در تابستان نیاز به هوای سرد و در زمستان نیاز به هوای گرم داریم. این در حالی است که روشن بودن مداوم دستگاه در حالت فن، می‌تواند در تابستان هوای گرم‌تر و در زمستان هوای سردتری به شما بدهد. این مساله به دلیل آسیب دیدن سیستم سرمایش و گرمایش اسپلیت در طول زمان است.
  4. افزایش هزینه‌ها: گفتیم که اگر به صورت دوره‌ای از حالت فن استفاده کنید، هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند. این در حالی است که اگر به صورت مداوم از حالت فن استفاده کنیم، هزینه نهایی بسیار بیشتر می‌شود. بخشی از این هزینه برای قبض برق و بخشی صرف تعمیرات می‌شود.

 

چگونه کولر اسپلیت را از حالت فن خارج کنیم؟

بسیاری از افراد این سوال را می‌پرسند که چگونه کولر گازی را از حالت فن خارج کنیم. باید بگوییم که این کار چندان سخت و پیچیده نیست. با دنبال کردن گام به گام مراحل زیر می‌توانید به راحتی کولر را از حالت فن خارج کنید:

  • معمولا کولر گازی‌ها روی بدنه خود دکمه‌ای ندارند، بنابراین باید روی ریموت دکمه Mode را انتخاب کنید.
  • با توجه به اینکه قصد دارید هوا خنک‌تر یا گرم‌تر شود می‌توانید گزینه Cool یا Warm را انتخاب کنید (نباید روی Fan قرار دهید).
  • با استفاده از دکمه‌های تنظیم دما، می‌توانید دمای اسپلیت را افزایش یا کاهش دهید.
  • حالا هر زمان که کولر گازی را خاموش کنید، آخرین تنظیمات روی آن ذخیره می‌شود.

اگر زمانی مایل بودید تا دوباره کولر را روی حالت فن قرار دهید، می‌توانید همین مراحل را طی کرده و بعد از اینکه دکمه Mode را فشار دادید، آن را روی Fan قرار دهید.

اگر این سوال برای شما پیش آمد که با وجود تغییر تنظیمات، چرا کولر گازی باد گرم میزند، باید به موارد دیگر دقت کنید. در هوای گرم تابستان، ممکن است قرار دادن کولر روی حالت فن، باعث خروج هوای گرم شود. با این حال، دلایل مختلفی از جمله خارج شدن گاز کولر، نیاز به سرویس یا کثیف شدن فیلترها وجود دارد.

 

خارج کردن کولر گازی از حالت فن

 

علت اینکه کولر گازی روی فن کار می‌کند چیست؟

گاهی اوقات هنگامی که دستگاه را روشن می‌کنید، پیش از آنکه فرصت کنید تنظیماتی را تغییر دهید، کولر سریع خاموش می‌شود و در حالت فن قرار می‌گیرد. بیایید ببینیم علت روی فن کار کردن کولر گازی در این حالت چه چیزهایی می‌تواند باشند:

  1. یخ‌زدگی کندانسور: کندانسور از مهمترین بخش‌های سیستم، و به احتمال زیاد علت روی فن کار کردن کولر گازی شماست. کندانسور ممکن است به دلیل آلودگی فیلترها، نشتی مبرد، خرابی ترموستات و کاهش دمای محیط یخ بزند. به محض اینکه این اتفاق بیفتد، باید منتظر خاموشی کولر پس از روشن کردن و فعال شدن حالت فن آن باشید. بهترین راه برای رفع یا جلوگیری از این مشکل سرویس منظم دستگاه است.
  2. کثیف بودن یونیت کولر گازی: از آخرین باری که کولرتان را از کلیه آلودگی‌ها (گرد و خاک، قارچ و کپک) پاک کردید چقدر می‌گذرد؟ به این خاطر می‌پرسیم که یونیت یا همان پنل کولر گازی هم می‌تواند علت روی فن کار کردن کولر گازی باشد.
  3. کثیف بودن اواپراتور: علاوه بر کثیفی یونیت، آلودگی اواپراتور یا رادیات دستگاه هم از دلایل روی فن کار کردن کولر گازی است. در این حالت اواپراتور نمی‌تواند هوای گرم را جذب کند و متوقف می‌شود. شستشوی منظم کویل‌های اواپراتور این مشکل را رفع و در آینده از آن جلوگیری می‌کند.
  4. ایراد داشتن برق کولر: وجود مشکل در برق دستگاه مشکلات متعددی را ایجاد می‌کند، که یکی از آنها هم فعال شدن بی‌موقع حالت فن کولر گازی است. این مشکل زمانی ایجاد می‌شود که سیستم نتواند برق کافی برای روشن ماندن را دریافت کند. در این حالت، هرچند خازن استارتر با برق کم روشن می‌شود و کار می‌کند، اما دستگاه برای ادامه کار برق کم می‌آورد؛ خاموش می‌شود؛ و روی فن کار می‌کند. در صورت وجود مشکل در برق، بهتر است برای رفع علت روی فن کار کردن کولر گازی از یک متخصص کمک بگیرید تا سیستم برق‌رسانی و کابل‌ها دستگاه کامل بررسی شوند.
  5. انسداد لوله‌های آب: در کولر گازی شما یکسری لوله آب برای هدایت رطوبت جذب‌شده از محیط ساختمان به یونیت خارجی و تخلیه آن وجود دارد. اگر این لوله‌ها به هرنحوی مسدود شوند (از عوامل محیطی و جوی بگیرید تا حیوانات)، حالت فن کولر گازی خود‌به‌خود فعال می‌شود. در این حالت رطوبت از دستگاه خارج نمی‌شود و حتی بعضا برمی‌گردد. همین موضوع در سیستم کار کولر گازی وقفه ایجاد کرده و نهایتا باعث خاموشی آن می‌شود. برای رفع این مشکل مشخصا باید مسیر تخلیه کولر گازی را کاملا بررسی و انسدادها را برطرف کرد.
  6. خراب شدن کمپسور: اگر حالت فن کولر گازی شما خودبه‌خود فعال می‌شود، یک احتمای قوی دیگر را هم می‌توان برای آن پیش‌بینی کرد: داغ شدن و خرابی کمپرسور. کمپرسور هم از اساسی‌ترین بخش‌های کولر گازی است، که از کار افتادن آن به دلایلی از جمله کثیفی فیلتر، یخ‌زدگی کندانسور یا اواپراتور، نشت گاز مبرد باعث خاموش کولر خواهد شد. برای رفع علت روی فن کار کردن کولر گازی در این حالت هم توصیه می‌کنیم از یک متخصص کمک بگیرید. احتمالا باید کمپرسور را تعویض کنید که اتفاقا معمولا از تعمیر آن به‌صرفه‌تر است.

 

علت روی فن کار کردن کولر گازی

 

سوالات متداول

  • بهترین حالت برای استفاده از فن کولر گازی چه شرایطی است؟

بهتر است از فن کولر گازی زمانی استفاده کنید که قصد دارید تا هوای داخل اتاق گردش پیدا کرده و هوای مطبوعی داشته باشید.

  • مصرف کولر گازی در حالت فن چقدر است؟

در حالت فن، کولر گازی برای چرخش حدودا 150 وات انرژی مصرف می‌کند.

  • آیا فن کولر گازی همیشه باید روشن باشد؟

بهتر است فن کولر گازی را به صورت مداوم روشن نکنید تا به فیلتر آن آسیب وارد نشود.       

در این مقاله درباره حالت فن کولر گازی صحبت کردیم. استفاده از این حالت اگر به صورت مداوم نباشد، نه تنها آسیبی به دستگاه وارد نمی‌کند که باعث می‌شود تا کیفیت هوای اتاق افزایش پیدا کند.

با این حال استفاده از حالت فن نیاز به سرویس و تعویض فیلتر را بیشتر می‌کند. بنابراین می‌توانید با تیم متخصصان خدمت از ما در ارتباط باشید تا سرویس و چکاپ سالانه دستگاه را برای شما انجام دهند.

4.2 امتیاز از 1447 رای


تعمیر کولر گازی و اسپلیت
برای سرویس تعمیر کولر گازی و اسپلیت از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین