لوله برق ساختمان

ثبت درخواست " برق کشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
لوله برق ساختمان

انواع لوله برق ساختمان که در اصطلاح تاسیساتی به آن کاندوییت نیز گفته می‌شود، بر اساس نوع ساختمان طراحی و قابل اجراست. اصلی‌ترین ویژگی انواع لوله برق ساختمان محافظت از سیم کشی انجام شده در مسیر جریان برق در محیط است.

زانو لوله در برق کشی، لوله سیم کشی و لوله کشی کابل از رایج ترین اصطلاحات در شرح نوع فعالیت انواع لوله برق ساختمان است. تجهیزات به کار رفته در لوله برق علاوه بر محافظت در نظم دهی و زیباسازی فضای سیم کشی در ساختمان تاثیر بسزایی دارد.

آشنایی با انواع لوله برق ساختمان مساوی با یافتن تجهیزاتی برای بالا بردن ایمنی سیم کشی ساختمان در مواقع خاص است.

 

لوله سیم کشی یا لوله کشی کابل معانی مختلف نوع کاربردی لوله برق ساختمان است. در این مطلب با معرفی انواع لوله برق ساختمان و تجهیزاتی مثل زانو لوله در برق کشی تاثیر اجرای لوله سیم کشی در ساختمان را بررسی می‌کنیم.

 

کاربرد انواع لوله برق ساختمان

 

لوله برق ساختمان چیست؟

ماهیت انواع لوله برق ساختمان همانطور که از نامش پیداست برگرفته از حالت محافظتی آن از سیم کشی ساختمان است. لوله سیم کشی یا لوله برق با اهدافی مثل پوشش سیم‌های برق، کابل‌های مخابراتی، کابل‌های دوربین مداربسته و فیبرنوری طراحی و اجرا می‌شود.

رسانایی کابل‌های برق و رشته‌های سیمی خطراتی مانند اتصالی و آتش سوزی را به همراه دارد. انواع لوله برق ساختمان خطرات احتمالی ناشی عبور جریان‌های نامتعادل از سیم برق را کاهش و بر ایمنی ساختمان در مواقع پر خطر می‌افزاید.

 

لوله برق ساختمان چیست؟

 

نوع استفاده از انواع لوله برق در ساختمان برای محافظت و نگهداری سیم کشی برق به دو حالت توکار و روکار می‌باشد. استفاده از قابلیت لوله سیم کشی دوام و ماندگاری کابل کشی ساختمان را افزایش و تعمیر، تعویض و تقویت آن را سهولت می‌بخشد.

 

انواع لوله برق ساختمان

نمونه‌های مختلفی از انواع لوله برق ساختمان در جنس‌های مختلف تولید و برای لوله کابل کشی و سیم در قسمت‌های گوناگون استفاده می‌شود. در این بخش با معرفی انواع لوله برق ساختمان برای مصارف کاربردی متنوع به شرح ذیل پرداخته شده است.

 

لوله برق از جنس فولاد

در معرفی انواع لوله برق ساختمان جنس لوله‌ها تاثیر گذار ترین عامل در تقسیم بندی آنها می‌باشد. لوله برق فولادی با قابلیت انعطاف پذیری بالا با دستگاه مخصوص شرایط قرارگیری در محل‌های مختلف برای عبور سیم برق را داراست.

مقاومت بالای سیم برق فولادی در برابر ضربه و گرد و غبار محیط، مقاومت بالای فشاری آن از دلایل پر کاربرد بودن این مدل لوله سیم کشی در ساختمان است.

 

لوله برق فولادی

 

انواع لوله فولادی برق را می‌توان در موارد لوله فولادی مشکی، لوله فولادی گالوانیزه درز جوش، لوله فولادی گالوانیزه عمقی داغ، لوله فولادی گالوانیزه بدون درز ضد انفجار و لوله فولادی قابل انعطاف معرفی کرد. از معایب اصلی لوله برق فولادی می‌توان به عدم مقاومت آن در برابر زنگ زدگی می‌باشد.

لوله برق فولادی در دو نوع گالوانیزه سرد و گرم تولید و برای مصارف توکار و روکار ساختمان کاربرد دارند. لوله برق فولادی گالوانیزه گرم به منظور محافظت از سیم‌های برق در برابر عوامل خارجی استفاده می‌شود.

 

لوله برق پی وی سی(PVC)

این مدل لوله برق از پی وی سی (پلاستیک سخت) ساخته شده است. لوله برق پی وی سی برای پوشش کابل های برق کارگذاشته شده بر روی دیوار ساختمان کاربرد دارند. انعطاف پذیری بالای لوله برق پی وی سی آن را برای خمیدگی در جهت‌های مختلف مناسب کرده است.

ویژگی‌هایی مثل فنری بودن، عدم ترک خوردگی و یا شکستگی در لوله کشی برق ساختمان بر اهمیت استفاده از این مدل افزوده است.

 

لوله برق pvc

 

لوله های پی وی سی که به لوله‌های پلیکا نیز معروفند، نقطه مقابل لوله‌های برق فلزی برای مصارف نیازمند به انعطاف لوله کشی برق می‌باشند. دیگر مزیت‌های کاربردی لوله برق ساختمان مقاومت بالا در برابر ضربه، مقاوم در برابر مواد اسیدی و شیمیایی، پایداری در برابر سایش، ضد حریق، عدم خوردگی و زنگ زدگی، سهولت نصب، نفوذناپذیری بالا و عدم جذب رطوبت می‌باشد.

 

لوله برق از جنس پلی اتیلن

این مدل لوله برق سلختمان را می‌توان در دسته پر مصرف ترین لوله‌های پلیمری برای پوشش سیم کشی برق قرار داد. جنس لوله برق پلی اتین پلاستیک نرم بوده و از وزن کمی برخوردار است. دوام و استحکام بالا به همراه قابلیت نصب آسان و ابعاد مختلف این لوله برق از دلایل اصلی استفاده متدوال آن بوده است.

 

لوله برق پلی اتیلن

 

انعطاف پذیری بالای لوله برق پلی اتیلن و خاصیت عایقی آن در پوشش سیم برق ساختمان تاثیر بسزایی دارد.

 

لوله برق از جنس پلی آمید

ترکیبات به کار رفته در پلیمر مهندسی شده پلی آمید انعطاف پذیری بالا وسبکی وزن را در انواع لوله برق از این جنس ایجاد کرده است. امروزه درصد بالایی از ساختمان‌ها از این نوع لوله برق به دلیل نداشتن بار اضافی بر روی ساختمان استفاده می‌کنند.

 

لوله برق پلی آمید

 

خاصیت‌هایی بارز لوله‌های برق پلیمری از استحکام و دوام بالا تا انعطاف پذیری عدم شکستگی و خمیدگی همگی در این مدل لوله برق وجود دارد. تنها ایراد آنها شعله ور شدن در هنگام تماس با آتش است.

 

تجهیزات وابسته به لوله برق ساختمان

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره داشتیم انواع لوله برق ساختمان که با عناوینی مثل لوله سیم کشی و لوله کشی کابل در ساختمان اجرا می‌شوند، با تجهیزات مخصوصی همراه هستند.

 

تجهیزات اجرای لوله برق ساختمان

 

در این بخش به اصلی ترین تجهیزات اجرای لوله برق در ساختمان به شرح ذیل پرداخته شده است.

  • قطعه بوشن: بوشن بعنوان یک واسط اتصال کننده بین دو لوله با قطرهای یکسان می‌باشد.
  • قطعه تبدیل: ابزار تبدیل برای استفاده از جعبه تقسیم سه راهه و یا چهار راهه با روزنه‌های یکسان و گرفتن انشعاب از لوله کم عمق کاربرد دارد.
  • زانو لوله در برق کشی: از این قطعه برای خم کردن لوله برق و برقراری اتصال بین دو لوله برق با زاویه 90 درجه استفاده می‌شود.
  • ابزار وابسته به اتصالات در دار: در هنگام پیچیده شدن مسیر لوله کشی برق ساختمان و همین طور گرفتن انشعابات لوله از این قبیل اتصالات استفاده می‌شود.
  • جعبه تقسیم گرد: برای ایجاد ارتباط بین لوله‌ها و گرفتن انشعابات از سیم‌ها کاربرد دارد.
  • انواع بست لوله‌های برق: برای نصب لوله‌های برق روکار در ساختمان از انواع بست استفاده می‌شود.

مراحل اجرای لوله برق ساختمان

اجرای انواع لوله برق در ساختمان برای محافظت از سیم کشی‌های انجام شده همانند دیگر اقدامات ایمنی و تاسیساتی در محیط با مراحل و اصول خاصی همراه است. از کشیدن نقشه ساختمان، اجرای نقشه بر روی کار یافتن محیط‌هایی که سیم کشی و کابل کشی در آن اجرا شده تا انجام کامل لوله برق در ساختمان باید بصورت تخصصی و توسط افراد آموزش دیده در این زمینه انجام شود.

 

مراحل اجرای لوله برق ساختمان

 

هر گونه اشتباهات احتمالی، عدم رعایت اوصول در اجرای لوله سیم کشی علاوه بر عدم محافظت از سیم کشی ساختمان مشکلات پیچیده تری را برای کابل کشی محدوده مورد نظر به دنبال دارد.

4.5 امتیاز از 1142 رای


برق کشی ساختمان
برای سرویس برق کشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین