لوله کشی برق ساختمان
لوله کشی برق ساختمان را به دست حرفه ایها بسپارید
لوله کشی برق ساختمان روش مناسبی است برای حفاظت سیمهای برق از ضربه، رطوبت و مواد شیمیایی و مشکلاتی که میتواند برای سیمهای برق به وجود بیاید یا باعث پوسیدگی آنها شود. انواع لوله برق ساختمان در سایزهای مختلفی وجود دارند که میتوانند برای حفاظت سیمهای برق استفاده شوند.حال شما برای اجرای لوله گذاری برق راه پله، قوطی گذاری برق، لوله گذاری برق ساختمان در سقفهای غیر کاذب و... روی متخصصین "خدمت از ما" حساب کنید.
شاید برایتان جالب باشد مطالبی که این روزها در مورد لوله کشی برق ساختمان در فضای وب خوانده میشود بیشتر درباره موارد زیر است:
- قوطی گذاری برق
- انواع لوله برق ساختمان
- لوله گذاری برق راه پله
- کتاب سیم کشی ساختمان
- فیلم لوله گذاری برق ساختمان
- نحوه لوله گذاری برق آشپزخانه
- فیلم آموزش لوله گذاری برق ساختمان
- لوله گذاری برق ساختمان در سقفهای غیر کاذب
از آنجایی که حفاظت از سیم کشی ساختمان در برابر حوادث، بسیار اهمیت دارد؛ هنگام لوله کشی برق ساختمان باید اصول و استانداردهایی خاص را رعایت کنید و همچنین باید تجهیزاتی تخصصی در این زمینه به کار ببرید. در واقع لوله کشی برق به جهت محافظت و ایمن سازی مسیر سیمها و کابلهای برق انجام میشود.
مراحل لوله کشی برق ساختمان
به لحاظ زمان بندی، لوله کشی برق ساختمان در سه مرحله انجام میشود.
- مرحله اول لوله کشی برق ساختمان: زمان شروع به ساخت پروژه
- مرحله دوم لوله کشی برق ساختمان: همزمان با تکمیل بخشهای داخلی ساختمان
- مرحله سوم لوله کشی برق ساختمان: بعد از اتمام بخشهای داخلی ساختمان
مرحله اول لوله کشی برق ساختمان: ارتینگ
اولین مرحله لوله کشی برق ساختمان، پیاده سازی سیستم ارتینگ به وسیله سیم ارت (The Earthing System) باید توسط تکنسین و برقکار حرفهای انجام شود. این مرحله از لوله کشی برق، باید مطابق با استانداردهای برق کشی و با نظارت کامل ناظر ساختمان و سازمان نظام مهندسی انجام شود. نقشه سیستم برق ساختمان باید به تأیید سازمان نظام مهندسی برسد و سپس جهت اجرا به روی کار آماده شود.
چه مواردی باید در نقشه لوله کشی برق ساختمان درج شود؟
- سیستم روشنایی ساختمان
- سیستم صوتی ساختمان
- سیستم اعلام و اطفا حریق
- سیستم دوربین مداربسته
- سیستم برق اضطراری
- مشخص کردن مکان آنتن مرکزی
- مشخص کردن مکان سیستم آیفون
- تعیین مکان سوکتهای برق
- محل قرار گرفتن جعبه فیوز
انواع لوله کشی برق ساختمان
لوله کشی برق میتواند ضد آب باشد و در زیر آب نیز به کار رود. لوله برقهای فلزی نیز میتوانند برای حفاظت سیمها از اختلالات الکترومغناطیسی نیز استفاده شوند.
لوله کشی برق غیر فلزی ویژگی سبک وزن بودن و مقاومت در برابر پوسیدگی را دارند. اگر لوله کشی برق ساختمان به درستی انجام شود، از ورود مواد و گازهای قابل اشتعال جلو گیری میکند.
هر دو نوع لوله برق پلاستیکی و فلزی قابلیت خم شدن دارند تا بتوان لوله کشی برق را بدون استفاده از لولههای اضافی انجام داد.
بعضی از انواع لولههای برق برای جاگذاری مستقیم در بتون ساختمان ساخته شدهاند که معمولاً برای ساختمانهای غیر مسکونی استفاده میشوند. هزینه لوله کشی برق ساختمان در مقایسه با لوله کشیهای دیگر به دلیل هزینه بالای نصب و لولهها بیشتر است.
لوله برقی که در فضای آزاد قرار است نصب شود باید جنس مناسبی داشته باشد. معمولاً لولههای PVC در زیر زمین و مکانهای خیس و مرطوب استفاده دارد. این نوع لولهها نیز اتصالات و زانوهای نوع خود را دارد و میتوان آنها را به آسانی به هم وصل کرد.
در بین انواع لولههای برق، لوله برق فلزی از بقیه کلفت تر و سنگینتر است و همچنین قیمت بالاتری نیز دارد و میتوان آن را در مکانهایی نصب کرد که تحت شرایط سختی قرار دارند. در مواقع متفاوت، انواع مختلفی از لوله برقها را باید استفاده کرد.
ویژگیهای لوله برق فلزی
لوله برق فلزی دارای دیواره ضخیمی است که علت سنگین بودن آن است و میتوان آن را در فضای بسته یا باز یا در زیر زمین استفاده کرد. برای لوله برقهای فلزی ممکن است یک لایه محافظ PVC نیز استفاده شود تا در مکانهایی که میتوانند باعث پوسیدگی بالای لوله برق شوند، لوله برق سالم بماند.
بعضی از انواع لوله برقهای فلزی را میتوان به عنوان رسانا نیز استفاده کرد ولی مشکلاتی نظیر طولانی بودن لوله و در نتیجه بالا بودن بیش از حد مقاومت الکتریکی میتواند باعث عملکرد نا مناسب آن به عنوان رسانا شود.
داکت و ترانکینگ
نوع رایجی از لوله کشی برق وجود دارد که به آن داکت گفته میشود و جهت پنهان کردن و جمع کردن سیمها به کار میرود. معمولاً این نوع لوله کشی برق در مکانهایی که بعد از ساخت ساختمان نیاز به سیم کشی برق اضافی است و نمیتوان دیوار یا سقف را خراب کرد، به کار میرود. در این نوع لوله برق، میتوان یک طرف آن را باز کرد تا سیم را وارد آن کنیم. داکتها معمولاً برای سیم تلفن یا اینترنت در ساختمانهای قدیمی استفاده میشود که نمیتوان دیوار بتونی را سوراخ کرد.