زیرسازی رنگ خودرو
رنگی که شما روی خودرو خود می بینید، تنها همین یک لایه نیست و زیر آن عملیات مختلفی انجام شده است. این عملیات به عنوان زیرسازی رنگ خودرو شناخته میشود.
هدف زیرسازی بدنه خودرو، آماده کردن بستری مناسب برای رنگ خودرو است تا رنگ به خوبی به بدنه ماشین بچسبد. در این مطلب تصمیم داریم زیرسازی رنگ ماشین و مراحل آن را برایتان شرح دهیم.
فهرست عناوین
هدف زیرسازی بدنه خودرو برای رنگ چیست؟
همانطور که اشاره کردیم، اصلیترین هدف زیرسازی بدنه خودرو برای رنگ این است که بستری مناسب برای چسبیدن رنگ به خودرو فراهم شود. در غیر این صورت ممکن است رنگ از بدنه جدا شده و ماندگاری کمی داشته باشد.
زیرسازی تاثیر زیادی روی هزینه رنگ کامل خودرو خواهد داشت. از دیگر دلایل اهمیت زیرسازی نقاشی خودرو، میتوان موارد زیر را نام برد:
- زیرسازی باعث یکدست و یکپارچه شدن رنگ روی بدنه خودرو میشود.
- عیوب پاشش رنگ خودرو با این کار ایجاد نخواهد شد.
- یک لایه عایق برای بدنه ایجاد میشود و از تماس مستقیم رنگ با بدنه جلوگیری میکند.
- مشکلاتی مثل زنگ زدگی، خوردگی یا آسیبهای دیگر به بدنه خودرو وارد نمیشود.
با این اوصاف، باید این کار به شکل اصولی و درستی انجام گیرد تا بهترین نتیجه را داشته باشد.
اصول زیرسازی رنگ بدنه خودرو
انجام کارهای حساسی مثل زیرسازی رنگ خودرو، به رعایت نکات و اصول خاصی نیاز خواهد داشت. تنها در این صورت است که نتیجه مورد انتظار، حاصل خواهد شد.
مهمترین اصول زیرسازی رنگ بدنه خودرو که باید بدانید، عبارتند از:
- حتما باید از تجهیزات ایمنی لازم مثل دستکش، ماسک و عینک استفاده شود.
- برای انجام عملیات زیرسازی و رنگ کاری خودرو باید به فضایی بروید که تهویه کافی داشته باشد و این کار را در فضای بسته انجام ندهید.
- از ابزارها و تجهیزات با کیفیتی استفاده کنید تا نتیجه نهایی کاملا مطلوب باشد.
- زیرسازی را در مکانی کاملا تمیز و خشک انجام دهید تا مطمئن شوید که سطح بدنه خودرو کاملا تمیز و عاری از آلودگی است.
مراحل زیرسازی رنگ خودرو
حال که با اهمیت و اصول زیرسازی نقاشی خودرو آشنا شدید، وقت آن رسیده که مراحل انجام این کار را با هم مرور کنیم.
برای اینکه زیرسازی رنگ ماشین به بهترین شکل ممکن انجام شود، باید مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تمیز کردن سطح بدنه خودرو
اولین گام در مراحل زیرسازی رنگ خودرو این است که بدنه خودرو را تمیز کرده و برای انجام زیرسازی و نقاشی آماده کنید. اگر هر گونه آلودگی روی بدنه وجود داشته باشد، امکان چسبیدن رنگ روی آن به طور کامل وجود نخواهد داشت.
شما باید به خوبی بدنه ماشین را تمیز کرده و مطمئن شوید هیچگونه لکه، گرد و غبار، چربی، آلودگی و... روی آن وجود ندارد. برای تمیز کردن بدنه ماشین میتوانید از وسایل زیر استفاده کنید:
- تینر برای حل کردن چربیها
- استفاده از برسهای سیمی برای از بین بردن زنگ زدگی و اکسیداسیون روی بدنه
- استفاده از دستمالهای مرطوب برای از بین بردن گرد و غبار و آلودگیهای سطحی
مرحله دوم: رفع ناهمواریها
یکی از مهمترین مراحل در زیرسازی رنگ خودرو، بتونه کاری و یکدست کردن سطح مورد نظر است. بدنه ماشین باید کاملا صاف و یکدست باشد تا رنگ به خوبی روی آن بنشیند. وجود هرگونه ناهمواری، باعث کنده شدن رنگ و کاهش ماندگاری آن خواهد شد.
برای رفع ناهمواریهای روی بدنه میتوانید از بتونه کاری استفاده کنید. بتونه کاری ماشین باعث پر شدن فرو رفتگیها خواهد شد. برای از بین بردن برآمدگیها هم میتوانید از روش سمباده زنی کمک بگیرید. به این ترتیب شما سطحی صاف و یکدست برای اجرای عملیات زیرسازی رنگ ماشین دارید.
مرحله سوم: اجرای لایه پرایمر
لایه پرایمر یا همان آستر، مهمترین کار در مراحل زیرسازی رنگ خودرو است. این لایه بین بدنه و رنگ خودرو قرار میگیرد و آنها را به هم متصل میکند؛ از همین رو کیفیت در اجرای آن تاثیر زیادی روی کیفیت نهایی کار شما خواهد داشت.
در صورتی که با وجود مراحل قبلی، باز هم ناهمواریهایی در بدنه وجود داشته باشد، با اجرای این لایه از بین خواهد رفت. همچنین اجرای آستر از مشکلات زیادی مثل اکسیداسیون، خوردگی و آسیب به بدنه جلوگیری میکند.
در زمان آسترسازی خودرو، مطمئن شوید که به خوبی روی تمام قسمتهای خودرو به صورت یکنواخت پخش شده باشد. اگر بعد از زدن پرایمر متوجه شدید ناهمواریهایی وجود دارد، آنها را با دقت سمباده بکشید.
در این مطلب سعی کردیم مراحل و هدف زیرسازی رنگ خودرو را برایتان بیان کنیم. همانطور که متوجه شدید، با رعایت اصول زیرسازی رنگ بدنه خودرو میتوانید این کار را به صورت بی نقص انجام داده و نتیجه خوبی هم کسب کنید.