مقایسه بین تلویزیون های هوشمند و معمولی
آیا می دانید تلویزیون هوشمند چه تفاوتی با تلویزیون های معمولی دارد؟ و اینکه تلویزیون های هوشمند چه قابلیتهایی داشتند که اینقدر محبوب شدند؟ تفاوت اصلی تلویزیون ساده و smart در داشتن سیستم عامل است که امکان اتصال به ابزارهای دیجیتال را فراهم میکند.
بنابراین میتوان انتظار داشت که تلویزیونهای هوشمند قابلیتهای متنوعی دارند. همین موضوع باعث شده که آگاهی نسبت به تفاوت تلویزیون هوشمند و معمولی در زمان انتخاب و خرید تلویزیون از اهمیت زیادی برخوردار باشد. با ما همراه باشید تا تفاوت های ظاهری و قابلیتی این 2 نوع تلویزیون را برایتان شرح دهیم.
فهرست عناوین
تلویزیون هوشمند یا اسمارت (Smart) چیست؟
اولین نکتهای که در بررسی تفاوت تلویزیون هوشمند و ساده باید مورد توجه قرار بگیرد، ارائه تعریف دقیق از هر کدام از این مدلها است.
معمولا تلویزیونهای هوشمند به عنوان تلویزیونهای اینترنتی شناخته میشوند و اتصال به اینترنت یکی از اصلیترین موارد تفاوت تلویزیون هوشمند و معمولی به حساب میآید. تلویزیون هوشمند به مدلهایی از تلویزیون گفته میشوند که دارای سیستم عامل است و کاربرد آنها، به نمایش محتوای تصویری محدود نمیشود و با اتصال به اینترنت و سایر ابزارهای دیجیتال، امکانات متنوعتری را فراتر از نمایش تصویر در اختیار کاربران قرار میدهد.
تلویزیون غیر هوشمند یا معمولی چیست؟
تلویزیون معمولی درست در نقطه مقابل تلویزیون هوشمند قرار دارد؛ به بیان سادهتر مهمترین فرق تلویزیون هوشمند با تلویزیون ساده این است که در مدلهای ساده، تنها امکان نمایش محتوای تصویری کانال های تلویزیونی بر روی صفحه تلویزیون وجود دارد و امکان اتصال به اینترنت یا استفاده از ویژگیهای تعاملی در این نوع تلویزیونها وجود ندارد.
از کجا بفهمیم تلویزیون هوشمند است؟
با توجه به این موضوع که تلویزیونهای هوشمند تا به امروز به دلایل مختلف موفق نشدهاند که سهم عمدهای از بازار را به خود اختصاص دهند، به همین دلیل همه مدلهای موجود در بازار هوشمند نیستند. از این رو تشخیص این تلویزیونها از مدلهای معمولی در زمان خرید اهمیت زیادی دارد. در پاسخ به این سوال که از کجا بفهمیم تلویزیون هوشمند است، باید گفت که در قدم اول باید نسبت به ویژگیهایی که باعث تبدیل شدن تلویزیون به هوشمند میشود، آگاهی کافی داشت.
1- ارتباط اینترنتی
از مهمترین ویژگیهایی که به عنوان اصلیترین تفاوت تلویزیون هوشمند و معمولی شناخته میشود، ارتباط اینترنتی است. درصد زیادی از مدلهای تلویزیون هوشمند دارای پورت اترنت (کابل)، LAN و WiFi هستند. قابلیت اتصال به اینترنت در تلویزیونهای هوشمند امکان دسترسی و استفاده از محتوای استریمینگ مانند نتفلیکس، فیلیمو، آپارات و غیره را برای کاربران فراهم میکند.
بسیاری از مدلهای تلویزیون هوشمند مجهز به مرورگر اینترنت هستند و برخی از مدلها نیز به یک وبکم مجهز شدهاند که میتوانند برای تماس تصویری مورد استفاده قرار بگیرد.
2- ریموت کنترل
سادهترین روشی که میتوان تشخیص داد یک تلویزیون اسمارت است، بررسی ریموت کنترل و همچنین فهرست برنامههای موجود در منوی تلویزیون است. در صورتی که با بررسی منوی تنظیمات تلویزیون با نامهای مانند Netflix، Hulu یا Amazon Prime مواجه شدید یا با گزینههایی مانند اتصال به شبکه وایفای برخورد کردید، میتوانید به این اطمینان برسید که تلویزیون مورد نظر از نوع هوشمند است.
3- درگاه اتصال LAN
یکی از موارد تفاوت تلویزیون هوشمند و ساده که در تشخیص اسمارت بودن تلویزیون اهمیت دارد، وجود درگاه اتصال کابل LAN در پشت دستگاه است. در صورتی که در زمان خرید امکان بررسی این موارد وجود نداشت، به راحتی میتوانید با جستجوی مدل تلویزیون در سایت گوگل، از هوشمند بودن آن اطلاع پیدا کنید.
مقایسه بین تلویزیونهای هوشمند و معمولی
یکی از مهمترین موارد تفاوت تلویزیون هوشمند و معمولی، مجهز بودن مدلهای هوشمند به سیستم عامل داخلی است. این ویژگی به کاربران اجازه میدهد که بتوانند کارهای مختلفی مانند گشت و گذار در اینترنت، اتصال به گوشی هوشمند، برقراری تماس ویدئویی با افراد مختلف، تماشای فیلم و محتوای تصویری به صورت آنلاین را تجربه کنند. همه این قابلیتها در شرایطی است که در تلویزیونهای معمولی این امکان وجود ندارد و کاربران تنها میتوانند محتواهای تصویری را تماشا کنند.
تفاوت تلویزیون هوشمند و ساده در یک یا دو ویژگی خلاصه نشده و موارد متعددی وجود دارد که در این نوع تلویزیون متفاوت است. در جدول زیر مقایسه بین تلویزیونهای هوشمند و معمولی از جنبههای مختلف آورده شده است:
کارکرد | تلویزیون هوشمند | تلویزیون ساده |
عملکرد | امکان اتصال تلویزیون با گوشی و کامپیوتر | عدم برخورداری از امکان اتصال |
اینترنت | دارای دسترسی | عدم دسترسی |
مرورگر وب | امکان استفاده از مرورگر پیشفرض یا استفاده از مرورگرهای مختلف | عدم دسترسی |
وایفای | امکان اتصال به وایفای و استفاده از قابلیتهای مختلف | عدم امکان اتصال |
اپلیکیشنها | امکان استفاده از اپلیکیشنهای پیشفرض و نصب سایر اپلیکیشنهای مورد نیاز | عدم دسترسی |
استریمینگ | قابلیت دسترسی به محتوای استریم | عدم دسترسی |
صفحه لمسی | در برخی از مدلها وجود دارد | صفحه نمایش غیر لمسی |
یکی از موارد تفاوت در تلویزیونهای هوشمند و معمولی برندهای مختلف مانند سامسونگ، ال جی، سونی، شارپ، اسنوا، جی پلاس و...، تفاوت قیمت است. با توجه به قابلیتهای بیشتری که در تلویزیونهای هوشمند وجود دارد معمولا هزینه تولید این تلویزیونها بیشتر بوده و به همین دلیل از قیمت بالاتری در مقایسه با مدلهای معمولی برخوردار هستند.
مزایای استفاده از تلویزیون هوشمند چیست؟
تفاوت تلویزیون هوشمند و ساده و دسترسی به امکانات و قابلیتهای متنوع در مدلهای اسمارت باعث شده که این نوع تلویزیونها روز به روز بیشتر مورد توجه کاربران قرار بگیرند. از مهمترین مزایای استفاده از این نوع تلویزیونها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دسترسی به تعداد زیادی از کانالهای ارائه کننده برنامه تلویزیونی، فیلم، موسیقی، مسابقات ورزشی و غیره بدون نیاز به آنتن و اتصال دیش ماهواره
- امکان استفاده و دسترس به اپلیکیشنهای نصب شده در گوشی هوشمند
- امکان مکث، بازبینی یا ضبط برنامههای در حال تماشا و دسترسی به برنامههای پخش شده
- امکان ارتباط با دوستان و سایر افراد در سراسر جهان به صورت تماس ویدئویی
- امکان جستجو در اینترنت از طرق مرورگر پیشفرض و سایر مرورگرهای اینترنتی
- امکان انجام بازی به صورت آنلاین
- امکان اتصال به دستگاههای دارای سیستم عامل اندروید و iOS
تلویزیون معمولی بخریم یا هوشمند؟ کدام بهتر است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که انتخاب هر یک از این مدلهای تلویزیون تا حد زیادی به بودجهای که در دسترس دارید بستگی دارد. اگر بودجه کافی برای خرید دارید بدون شک تلویزیونهای هوشمند انتخاب بهتری هستند؛ زیرا امکان اتصال به اینترنت و استفاده از برنامهها و بازیهای مختلف بر روی این تلویزیونها وجود دارد و به طور کلی گزینههای بیشتری برای سرگرمی در اختیار کاربر قرار میدهند.
برخی افراد بر این باورند که از لحاظ کیفیت نمایش، تلویزیونهای هوشمند کیفیت بالاتری دارند؛ این باور صحیح نبوده و از نظر کیفیت نمایش محتوا معمولا تفاوتی بین مدلهای هوشمند و معمولی وجود ندارد و تنها تفاوت آنها در امکانات و قابلیتهای بیشتری است که برای مدلهای هوشمند در نظر گرفته شده است.
تلویزیون را میتوان مهمترین ابزار سرگرمی افراد در محیط خانه دانست که امکان تماشای محتواهای تصویری و صوتی را فراهم میکند. پیشرفت فناوری در سالهای اخیر صنعت ساخت تلویزیون را نیز تحت تأثیر قرار داده و مدلهایی از تلویزیون طراحی و به بازار عرضه شده که فقط به عنوان یک پخش کننده محتوای تصویری شناخته نمیشود و امکانات و قابلیتهای متنوعی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
این تلویزیونها که با نام هوشمند یا اسمارت شناخته میشوند، با قابلیت اتصال به اینترنت امکانات متنوعی را در اختیار قرار میدهند. در واقع مهمترین فرق تلویزیون هوشمند و تلویزیون ساده، قابلیت اتصال به اینترنت است که پنجرهای به امکانات و قابلیتهای متنوع باز میکند.