موتور برق چیست؟ انواع و کاربردهای موتور برق
آیا تا به حال از خود پرسیده اید که موتور برق چیست؟ موتور برق را میتوانید در مکانهای مختلفی مانند مراکز صنعتی، بیمارستانها، هتلها، ادارهها، وسایل نقلیه مانند قطار و کشتی، و حتی در منازل برای تامین برق ببینید. اگر به دنبال اطلاعات در مورد موتور برق هستید و میخواهید بدانید موتور برق چیست، چه انواعی دارد، ساختار موتور برق چگونه است، کاربردهای موتور برق شامل چه مواردی میشود و یا قصد خرید یک موتور ژنراتور را دارید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
موتور برق چیست؟
پیش از توضیح هرگونه اطلاعات در مورد موتور برق، ابتدا بررسی میکنیم که موتور برق چیست. به طور خلاصه، موتور برق یا مولد الکتریکی دستگاهی است که انرژی مکانیکی به دست آمده از گاز، بنزین، یا گازوئیل را به برق تبدیل میکند. البته سوال موتور برق چیست گاهی به صورت موتور ژنراتور چیست هم پرسیده میشود که اصطلاحا در بازار به ژنراتورهای کوچک هواخنک و پرتابل گفته میشود.
کار موتور برق چیست؟ (کاربردهای موتور برق)
اکنون که میدانیم تعریف موتور برق چیست، میخواهیم بدانیم کار موتور برق چیست. به طور کلی هر کجا نیاز به تامین انرژی برق داشته باشیم، از موتور برق استفاده میکنیم. کاربردهای موتور برق را میتوانید در مراکز صنعتی، بیمارستانها، هتلها، منازل و... برای تامین انرژی در مواقع ضروری ببینید. مولدها از نظر کاربردهای موتور برق به 4 دسته تقسیم میشوند:
- موتور برق کیفی: کاربردهای موتور برق کیفی یا ژنراتور کمپین در مسافرتها و کمپینهاست. آنها آلایندههای کمی تولید میکنند و سازگار با محیط زیست هستند.
- موتور برق خانگی: کاربردهای موتور برق خانگی در تامین برق مورد نیاز خانهها خلاصه میشود.
- موتور برقهای صنعتی: کاربردهای موتور برق صنعتی که نسبت به انواع خانگی توان بالاتری دارند، به تامین برق سازمانها نغییر پیدا میکند.
- موتور برق ثابت: این ژنراتورها در یک محل نصب میشوند و برق یک مجموعه را تامین میکنند. این دسته از ژنراتورها توان بالاتر و همچنین قیمت بالاتری دارند.
سوخت موتور برق چیست؟ (انواع موتور برق)
داشتن اطلاعات در مورد موتور برق و سوخت آن، در خرید یک ژنراتور مناسب اهمیت زیادی دارد. حالا که میدانیم موتور برق چیست، به سایر اطلاعات در مورد موتور برق میپردازیم. یکی از مهم ترین مواردی که موتورهای برق بر اساس آن تقسیم بندی میشوند، نوع سوخت است. در قسمت "موتور برق چیست؟"، اشاره کردیم که سوخت موتور برق چیست. انواع موتور برق یا ژنراتور با 3 سوخت متفاوت در بازار موجود است:
1. موتور برق گازسوز چیست؟
ساختار موتور برق و مکانیزم موتور برق گازسوز به گونه ای طراحی شده است که کممصرف باشد، و باعث کاهش آلودگی هوا شود. این نوع ژنراتورها همچنین هزینههای کمتری نسبت به نوع بنزینی دارند (در ادامه توضیح میدهیم که موتور برق بنزینی چیست). از جمله سایر اطلاعات در مورد موتور برق گازسوز میتوان به بی خطر بودن آن اشاره کرد. این نوع ژنراتور به خاطر گازسوز بودن و حذف بنزین طول عمر بالاتری نسبت به نوع بنزینی نیز دارد.
2. موتور برق بنزینی چیست؟
اما موتور برق بنزینی چیست؟ موتور برقهای بنزینی پرکاربردترین نوع موتور برق هستند. این نوع ژنراتور برای کارکردن در مکانهایی که دسترسی به گاز وجود ندارد بسیار مناسب است. نکته مهمی که در میان اطلاعات در مورد موتور برق بنزینی باید به خاطر داشته باشید این است که موتور برق بنزینی با توجه به نوع سوخت خود گازهای اکسید کربن و دی اکسید کربن تولید میکند. در نتیجه، این موتورها باید در فضای باز استفاده شوند تا موجب خفگی نشوند.
3. موتور برق دیزلی چیست؟
تا اینجا میدانید که موتور برق چیست؛ اما پاسخ موتور برق دیزلی چیست یا دیزل ژنراتور چیست کمی متفاوت است. در موتورهای بنزینی سوخت به کمک جرقه شمع مشتعل میشود؛ اما در موتورهای دیزلی مشتعل کردن سوخت با هوا در دما و فشار معین انجام میشود. اطلاعات در مورد موتور برق دیزلی نیز بسیار جالب توجه است. این مولدها حجم و صدای بیشتری دارند، اما راندمان آنها نیز بالاتر است. به همین دلیل موتورهای با قدرت بالا تنها دیزلی ساخته میشوند، و در مولدها با قدرت پایین از موتورهای بنزینی (موتور برق) استفاده میشود.
ساختار موتور برق چگونه است؟
در این قسمت به ساختار موتور برق میپردازیم تا اطلاعات در مورد موتور برق کامل تر شود. مهمترین اجزای تشکیل دهنده موتور برق و ساختار موتور برق عبارت اند از:
- موتور: این بخش از موتور برق تامین انرژی مکانیکی را به عهده دارد. موتور قسمت اصلی ساختار موتور برق است که در آن انرژی مکانیکی دستگاه به انرژی برق تبدیل میشود. ابن نکته را در اطلاعات در مورد موتور برق به خاطر داشته باشید که هر قدر توان موتور بالاتر باشد، برق بیشتری تولید میکند.
- دستگاه تولید برق متناوب (آلترناتور): وظیفه این قسمت از ساختار موتور برق تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی است.
- سیستم سوخت: سیستم سوخت در موتور برق با توجه به اینکه سوخت موتور برق چیست متفاوت است. این سیستم میتواند روی خود دستگاه یا به عنوان بخشی مجزا قرار بگیرد.
- تنظیم کننده ولتاژ: وظیفه این قطعه تنظیم ولتاژ خروجی برق از موتور برق و تبدیل AC به DC و بر عکس است.
- پنل کنترل: تنظیم و راه اندازی ساختار موتور برق به کمک پنل کنترل انجام میشود.
- سیستم روغن کاری: موتور و قطعات مکانیکی پس از کار به مدت طولانی دچار سائیدگی میشوند. برای جلوگیری از این سائیدگی از روغن استفاده میشود.
- سیستم سردسازی: ساختار موتور برق در حین کار داغ میشوند و سیستم سردسازی وظیفه خنک کردن اجزای موتور برق را بر عهده دارد. بیشتر موتورهای برق توسط هوا خنک میشوند.
- خروجیها: از این قسمت برق تولید شده توسط دستگاه به وسایل تغذیه کننده رسانده میشود. ساختار موتور برق اکثرا شامل خروجیهای AC و DC با تعداد مختلف هستند.
موتور برق سایلنت چیست؟
اگر قصد خرید یک موتور برق را دارید، تا اینجا با اینکه موتور برق چیست، ساختار موتور برق، مکانیزم موتور برق، کاربردهای موتور برق و... آشنا شده اید. یک نکته مهم دیگر در اطلاعات در مورد موتور برق صدای آن است. صدای زیاد از معایب موتور برقهاست که در مدلهای جدید، این مشکل تا حد زیادی با بهینه سازی موتور و عایق کاری آن رفع شده است.