صفر تا صد تمیز کردن یخچال
تمیز کردن یخچال یکی از نکات مهم خانهداری بوده که باید به طور مرتب انجام شود. در یخچالهای امروزی از فناوریهای جدیدی استفاده شده که فضای داخل یخچال را از آلودگی محافظت میکند. با این حال لکه مواد غذایی و کثیفیهای مختلف در گذر زمان به وجود میآید که نیازمند اطلاع از نحوه تمیز کردن یخچال است.
ما در این مقاله قصد داریم تا درباره مراحل و بهترین روش تمیز کردن یخچال صحبت کنیم.
فهرست عناوین
نحوه تمیز کردن یخچال نو
بسیاری بر این باور هستند که تمیز کردن یخچال نو ضرورتی ندارد زیرا به تازگی از کارخانه خارج شده است. این تصور به کلی اشتباه است زیرا در فرآیند تولید، یخچالها شستشو داده نمیشوند. به همین دلیل بعد از اینکه یخچال را از جعبه خارج کردید، باید آن را به خوبی تمیز کنید.
برای اینکه بدانید داخل یخچال را با چی تمیز کنیم، باید بگوییم که آب و صابون یا مایع ظرفشویی گزینه مناسبی است. یک اسفنج یا ابر نرم را به مواد شوینده آغشته کنید، حالا تمام دیوارههای داخلی یخچال و قفسهها را با آن شستشو دهید. سپس با یک دستمال نرم، کفها را از سطح داخلی یخچال پاک کنید.
بعد از آن به این سوال میرسیم که چگونه بیرون یخچال را تمیز کنیم. برای تمیز کردن بیرون یخچال، بهتر است از دستمالهای نانو یا یک دستمال نخی استفاده کنید. کمی مایع شیشه شوی را به سطح بیرونی یخچال اسپری کرده و با دستمال تمیز کنید. اگر به تمیزی بیش از حد اهمیت میدهید، اجازه دهید چند ساعتی درب یخچال باز بماند.
اگر میپرسید که چند ساعت بعد از شستن یخچال به برق بزنیم و دستگاه شما آکبند است؛ باید به دفترچه راهنما مراجعه کنید. ممکن است مدت زمان به برق زدن یخچالها با هم متفاوت باشد. معمولا یک الی دو ساعت بعد از شستشو میتوانید یخچال را به برق بزنید.
مراحل تمیز کردن یخچال
بر هیچکسی اهمیت تمیز کردن یخچال پوشیده نیست. تفاوتی ندارد که تنها زندگی میکنید یا با خانواده، لازم است تا هر چند وقت یک بار یخچال را به طور کامل تمیز کنید. اگر یخچال مشکل خاصی نداشته باشد، احتمالا نیازی به تعمیرکار و شستشوی تخصصی یخچال ندارید. بلکه میتوانید خودتان هم با طی کردن مراحل زیر در خانه، یخچال را تمیز کنید.
خاموش کردن یخچال
اولین مرحله برای تمیز کردن یخچال نو و قدیمی، خاموش کردن آن است. توصیه ما این است که به هیچ عنوان درب یخچال روشن را برای مدت طولانی باز نگه ندارید. در این صورت به موتور آن فشار زیادی وارد میشود. به همین دلیل اگر قصد دارید تا یخچال را تمیز کنید، ابتدا آن را خاموش کرده و درب آن را برای چند ساعت بسته نگه دارید.
خارج کردن مواد غذایی
در مرحله بعدی باید مواد غذایی را از آن خارج کنید. ترجیحا غذایی از قبل در یخچال نداشته باشید و اگر احتمال خراب شدن مادهای وجود دارد آن را به فریزر منتقل کنید. اگر قصد تمیز کردن سریع یخچال را دارید، باز هم مواد غذایی را از آن خارج کنید.
خارج کردن طبقهها و کشوها
بهترین روش تمیز کردن یخچال این است که حتما طبقات و کشوها را خارج کنید. سپس آنها را با مایع ظرفشویی و آب ولرم شستشو داده و خشک کنید. اگر بالکن یا حیاط خلوت دارید میتوانید طبقات را در هوای آزاد برای مدت یک ساعت قرار دهید. اگر روی طبقات پلاستیک یا روکشی میاندازید بهتر است آنها را هم دور انداخته یا اگر امکان دارد بشویید.
نحوه تمیز کردن طبقات یخچال
تمیز کردن یخچال با سرکه، جوش شیرین، آب ولرم و کمی مایع شوینده یکی از بهترین گزینهها است. برای اینکار نسبت برابری از سرکه، جوش شیرین و آب را با دو قطره مایع شوینده ضعیف ترکیب کنید. حالا با یک اسفنج نرم روی سطح یخچال بکشید. تمام گوشهها و درزها را به خوبی با آن تمیز کنید. برای برخی از درزها میتوانید از یک مسواک آغشته به این مواد هم استفاده کنید.
شستشوی داخل یخچال
بعد از انتخاب نحوه تمیز کردن یخچال، باید آن را شستشو دهید. در قدیم معمولا برای شستشو از سطل یا شلنگ آب استفاده میکردند. با این حال بهتر است یخچالهای جدیدتر را به این شکل شستشو ندهید. استفاده از دستمال مرطوب برای پاک کردن اثر مواد شوینده و باز گذاشتن درب یخچال کافی است.
اهمیت تمیز کردن یخچال
در تابستان و زمستان، یخچالها از مواد غذایی ما در برابر گرما، سرما و انواع حشرات و آلودگیها محافظت میکنند. با این حال مانند هر وسیله دیگری به تمیز کردن دورهای نیاز دارند. فارغ از اهمیت تمیز کردن یخچال، زمان آن هم مهم است.
با توجه به اینکه چند نفر خانوار هستید و چقدر از یخچال استفاده میکنید، مدت زمان لازم برای تمیز کردن یخچال هم متفاوت است. با این حال به طور معمول لازم است تا حداقل فصلی یک بار یخچال را به طور کامل تمیز کنید. علاوه بر این، دلایل زیادی برای یادگیری چرایی و نحوه تمیز کردن یخچال وجود دارد که در ادامه هریک را بررسی میکنیم.
وجود بوی غذا و مواد خوراکی
برخی از غذاها مانند قرمه سبزی بوی تندی دارند. بنابراین اگر چند روز داخل یخچال نگهداری شوند، بوی آن تمام فضا را پر میکند. به طور کلی غذاهای ادویهدار، استفاده از سیر، پیاز و ترشی و مواد دیگر باعث میشود تا همه چیز بوی نامطبوعی بگیرد.
تمیز کردن یخچال به طور دورهای، باعث میشود تا بوی نامطبوع از بین برود. در این مورد فرقی هم ندارد که یخچال نو یا قدیمی باشد. در هر صورت تمیز کردن یخچال نو و قدیمی برای از بین بردن بوهای نامطبوع الزامی است.
مواد غذایی ریخته شده
تصور کنید در حال قرار دادن یک لیوان نوشیدنی داخل یخچال هستید که از دستتان میریزد. مطمئنا اگر به آن بیتوجهی کنید در مدت زمان کمی بوی آن کل فضای یخچال را فرا میگیرد. پس بهترین روش تمیز کردن یخچال این است که در لحظه، با یک دستمال مرطوب آن را تمیز کنید. علاوه بر نوشیدنی، انواع ترشی، مربا، خورشت، سوپ و دیگر مواد غذایی وجود دارد که تصادفا روی بخشهای مختلف یخچال ریخته میشود.
ارگانایز کردن فضای یخچال
یکی دیگر از دلایل اهمیت تمیز کردن دورهای یخچال این است که فضای نامرتب داخلی را ارگانایز کنید. قرار دادن میوهها و صیفیجات در فضای پایینی یخچال، نوشیدنیها داخل درب یخچال و دیگر مواد خوراکی به شکل منظم؛ امکان استفاده از وسیله را راحتتر میکند.
برای ارگانایز کردن میتوانید از وسایل مرتبسازی استفاده کنید. تنها نکته مهم این است که از وسایلی استفاده کنید که مانع از گردش جریان هوا داخل یخچال نشود.
تمیز کردن مخزن آب یخچال
در یخچالهایی که آبسردکن دارد، مخزن در سمت یخچال قرار دارد. اگر این مخزن را یک یا دو هفته یکبار تمیز نکنید، طعم و بوی آب تغییر میکند. بنابراین شاید لازم باشد زود به زود مخزن را خارج کرده و آن را به خوبی تمیز کنید. سپس در معرض هوا قرار دهید تا بوی نامطبوع ندهد.
تمیز کردن کپک داخل یخچال
به دلیل وجود رطوبت و مواد غذایی داخل یخچال، گاهی ممکن است کپک مشاهده کنید. البته این موضوع چندان عمومی نبوده اما در صورتی مشاهده باید به سرعت آن را تمیز کنید. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که در صورت مشاهده کپک داخل یخچال را با چی تمیز کنیم.
در پاسخ باید بگوییم که ابتدا با یک دستمال کاغذی کپک را برداشته، سپس با یک دستمال مرطوب یا اسفنج نرم و مواد شوینده، آن قسمت را به خوبی تمیز کنید. در نهایت هم چندین بار با دستمال پارچهای خیس شده، محیط را تمیز کرده و مجدد خشک کنید.
نکات مهم بعد از شستن یخچال
پس از تمیز کردن یخچال و پایان کار نظافت، باید به چند نکته دقت کنید تا ارزش زحمت شما حفظ شود. اولین موضوع این است که بدانید چند ساعت بعد از شستن یخچال به برق بزنیم و دستگاه را روشن کنیم. عدد دقیقی برای این مورد ذکر نشده است، اما بین نیم ساعت تا یک ساعت پس از شستشو، زمان مناسبی برای روشن کردن آن است.
دلیل اصلی برای صبر کردن، تکان خوردن یخچال و به هم خوردن سیستم چرخش سیال داخل لولهها است. پس از گذشت مدتی و آرام گرفتن دستگاه بعد از استفاده از بهترين روش تميز كردن يخچال، میتوانید بدون نگرانی از خراب شدن آن را روشن کنید.
قطعات اضافی را فراموش نکنید
با توجه به اهمیت تمیز کردن یخچال، این کار را باید چندین بار در طول سال انجام دهید. اگر اولین بار است که اقدام به تمیز کردن یخچال نو کردهاید، شاید بهتر است قبل از خارج کردن قطعات اضافی، یک عکس از داخل یخچال بگیرید. افراد زیادی جای وسایل را فراموش کرده و دیگر نمیتوانند آن را به حالت اولیه خود برگردانند.
تمام این موارد نیز باید به صورت جداگانه تمیز شده و پس از خشک شدن در جای خود قرار بگیرند. در بالا توضیح دادهایم که داخل یخچال را با چی تمیز کنیم و با توجه به همین نکات، قطعات جانبی یخچال را نیز میتوان شست.
تمیز کردن بیرون یخچال
شاید برایتان سوال باشد که چگونه بیرون یخچال را تمیز کنیم، اما در هر صورت این کاری است که باید انجام شده و نباید تنها به تمیز کردن داخل یخچال توجه کنید. بهتر است وقتی که کار تمیز کردن یخچال را تمام کردید، به سراغ بدنه آن هم بروید. در صورتی که این مرحله را فراموش کنید، ممکن است لکههای روی آن برای همیشه باقی مانده یا رنگ بدنه تغییر کند.
ضدعفونی کردن داخل یخچال
پس از تمیز کردن یخچال و اتمام کار، میتوانید از اسپریهای ضدعفونی کننده استفاده کنید. این مواد باعث میشود تمام محیط یخچال از آلودگیهای باکتریایی و قارچها تمیز شود و جلوی بیماریهای خطرناک را بگیرید. با این کار میتوانید چند ساعت بعد از شستن یخچال به برق بزنیم و خیالمان از بابت کپکهای موضعی راحت باشد.
درب یخچال را باز بگذارید
تمیز کردن یخچال بخش ابتدایی کار بوده و پس از تمام شدن زحمت اصلی، بهتر است مدتی درب یخچال را باز بگذارید. به دلیل استفاده از مواد شوینده مختلف، ممکن است بوی نامطبوعی در داخل یخچال جمع شود. باز ماندن درب به این موضوع کمک میکند تا هوای جدید جایگزین هوای قدیمی داخل محفظه شود.
سریع یخچال را پر نکنید
زمانی که چند ساعت بعد از شستن یخچال به برق بزنیم، بهتر است فضای داخلی آن را تا چند ساعت خالی نگهداریم. مدتی طول میکشد تا یخچال دوباره خنک شود و بتوانید محصولات غذایی را در داخل آن قرار دهید. این کار به عمر دستگاه اضافه کرده و از طرفی بعد هر بار تمیز کردن یخچال واجب است.
در این مقاله درباره نحوه تمیز کردن یخچال در خانه و با موادی که در اختیار دارید، صحبت کردیم. تمیز کردن یخچال با سرکه، جوش شیرین و آب ولرم میتواند اثر لکه و بوی ماندگی را در یخچال از بین ببرد.
بهتر است برای حفظ بهداشت هر دو یا سه ماه یکبار فضای داخل یخچال را به طور کامل تمیز کنید. اگر نیاز به تعویض فیلتر هم بوده، حتما در زمان مشخص شده اقدام به تعویض کنید. این کار مانع از تجمع آلودگی داخل یخچال میشود.