نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی
رعایت نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی میتواند تضمینکننده یک پایاننامه یا یک مقاله قوی باشد. پروپوزال یا طرح تحقیق، پیشنویس پژوهشی است که دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا برای اخذ مدرک تحصیلی خود انجام میدهند. در نگارش پروپوزال انگلیسی، فرد موضوع پایاننامه، اهمیت آن، پژوهشهایی که پیشتر در مورد آن انجام شده، نتایج، و همچنین روشهایی که در پژوهش از آنها بهره گرفته است را توضیح میدهد. در این مطلب، مهمترین نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی را برای شما جمعآوری کردهایم تا بتوانید نوشتن پروپوزال را به گونهای اصولی و بدون نقص انجام دهید.
نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی
نکات زیر را هنگام نوشتن پروپوزال به خاطر داشته باشید. ساختار اصلی پروپوزالها، همواره باید شامل ترکیببندی، عنوانبندیها و بخشهای زیر باشد:
1. انتخاب موضوع برای نگارش پروپوزال
اولین مورد در نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی، انتخاب یک موضوع مناسب است. نکاتی که هنگام انتخاب موضوع باید به خاطر داشته باشید عبارتاند از:
- مناسبت موضوع: موضوع پروپوزال باید جزو موضوعات اولویتدار باشد.
- پرهیز از موضوعات تکراری: شما به عنوان پروپوزالنویس در ابتدای کار، باید نظری اجمالی به کارهای سایر محققین داشته باشید تا موضوعتان تکراری نباشد. البته زمانی یک موضوع تکراری است که تمامی ابعاد تحقیق و موضوع مانند هم باشند.
- قابل اجرا بودن موضوع: یعنی آیا تمامی امکانات و شرایط لازم برای انجام تحقیق در خصوص موضوع انتخاب شده فراهم است؟ اگر موضوعی تمامی ویژگیهای لازم را داشته باشد اما قابل انجام نباشد، موضوع خوبی نخواهد بود.
- کاربرد داشتن و مقرون بهصرفه بودن: در نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی در مبحث موضوع، مطالعاتی اولویت پژوهشی دارند که با حداقل هزینه، جنبه کاربردی داشته باشد.
- نداشتن موانع اخلاقی: مواردی مانند رضایتمندی، حفظ حرمت انسانی و محرمانه نگاه داشتن اطلاعات، در تحقیقات اهمیت بالایی دارد.
- مقبولیت سیاسی و فرهنگی: موضوع مورد مطالعه در پروپوزال باید مورد پذیرش فرهنگ و عرف جامعه باشد.
2. نوشتن عنوان موضوع
علاوه بر نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی هنگام انتخاب موضوع، از نکات مهم نوشتن پروپوزال برای نوشتن عنوان موضوع نیز غافل نشوید. به دلیل اینکه عنوان موضوع مهمترین و پربینندهترین قسمت پروپوزال است، موارد زیر را حتما رعایت کنید:
- عنوان موضوع باید دربرگیرنده تمام محتویات کار مطالعاتی باشد.
- از به کار بردن کلمات غیر مصطلح بپرهیزید.
- از عناوین اختصاری استفاده نکنید.
3. بیان مسئله یا مشکل
یکی دیگر از نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی، بیان مسئله و در واقع دلیل ضرورت اجرای پژوهش است. شما بهعنوان پژوهشگر بایستی اعلام کنید چه مشکل یا مسئلهای ذهن شما را به خود مشغول ساخته و سبب انجام تحقیق شده است. نکات مهم نوشتن پروپوزال در رابطه با بیان مسئله شامل موارد زیر میشوند:
- بیان مسئله باید مختصر (حداکثر ۱ صفحه)، دقیق، و با ذکر منابع باشد.
- ماهیت، شدت، وسعت و عوامل موثر بر مسئله را با جملاتی کوتاه ذکر کنید.
- با شرح و ارائه راه حل، اهمیت موضوع پروپوزال انگلیسی و ضرورت آن را توضیح دهید.
- توجه داشته باشید که پس از بیان مسئله، تمام مخففها، اصطلاحات، و منابع مورد استفاده باید در پاورقی توضیح داده و نوشته شوند.
4. بررسی منابع و ادبیات تحقیق
در ادامه نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی به بررسی منابع و ادبیات تحقیق میرسیم. در بررسی منابع، با مطالعه کتابها و مجلات، تماس با سایر محققان، و استفاده از بانکهای الکترونیک، میتوان از تجربیات و نتایج بهدست آمده استفاده کرد، و از روشها و تحلیلهای آماری آنها برای یک تحقیق مفید و بدون اشکال بهره برد.
5. اهداف و فرضیات پروپوزال انگلیسی
هدف یا اهداف یک پروژه تحقیقاتی با توجه به موضوع آن در نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی، خلاصه آنچه که باید با انجام مطالعه و تحقیق به آن رسید را بیان میکند.
- هدف کلی: هدف کلی همان عنوان مطالعه است؛ با این تفاوت که با کلمه های قابل اندازهگیری مانند «تعیین یا شناخت» که معنی و کاربرد واضحتری دارند، شروع می شود.
- اهداف اختصاصی: این اهداف جزئی از هدف کلی هستند و اگر به خوبی تنظیم شوند، پژوهشگر را به طراحی روش تحقیق و نحوه گردآوری، تجزیه و تحلیل و تفسیر دادهها هدایت خواهد کرد.
6. بیان متغیرها و تعریف آنها
بیان متغیرهای تحقیق و تعریف آنها نیز از نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی محسوب میشود. متغیرها همان دادههایی هستند که محقق در صدد جمعآوری و تحلیل آنهاست. متغیرها به 2 دسته کمی و کیفی تقسیم میشوند؛ متغیرهای کمی مقادیر مختلف، و متغیرهای کیفی حالات مختلف به خود میگیرند.
7. متدولوژی تحقیق
در متدولوژی تحقیق، نوع مطالعه (توصیفی یا تحلیلی) و جامعه موردنظر که تحقیق روی آن صورت میگیرد، توضیح داده میشود. در این مرحله از نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی، بهتر است با کمک مشاور آماری یا مشاور روش تحقیق آشنا به تجزیه و تحلیل دادهها، حجم نمونه و روش تحلیلهای آماری را مشخص کنید.
8. فهرست منابع
فهرست منابع یکی دیگر از نکات مهم نگارش پروپوزال انگلیسی است. در این بخش مشخصات منابع مورد استفاده در متن پروپوزال ارائه، و فهرست منابع نوشته میشود.
سایر نکات مهم نوشتن پروپوزال
نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی در رابطه با بدنه اصلی و بخشبندیهای آن را بررسی کردیم، در ادامه به سایر نکات مهم نگارش پروپوزال میپردازیم:
- پروپوزال را با موضوع شروع نکنید، بلکه عنوانی مانند A PhD / Master Dissertation Proposal Presented to را روی جلد بیاورید و سپس متن پروپوزال را بنویسید.
- در جملهبندی عنوان پروژه دقت کنید تا چیدمان آن طوری باشد که آنچه اصل موضوع تحقیق شماست از فرع آن قابل تشخیص باشد. کلمات اضافی را نیز حذف کنید.
- پروپوزال را تمیز و با بخشبندی صحیح تحویل دهید. سعی کنید مرز بین عنوانها مشخص باشد و مطالب را روی کاغذ A4 تایپ کنید.
- حجم پروپوزال برای کارشناسی ارشد حداقل 5 صفحه و برای دکترا حداقل 8 صفحه است. از این میزان، حداقل یک صفحه را به ادبیات تحقیق، و حداقل یک صفحه را به منابع تحقیق اختصاص دهید.
- فونت استاندارد برای پروپوزال (فونت پروپوزال دانشگاه آزاد؛ فونت پروپوزال پیام نور، فونت پروپوزال دانشگاه تهران) Times and New Romans با سایز 12 است.
- یکی دیگر از نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی، پرهیز جدی از نوشتن موارد اضافه مانند عریضهنویسی برای استاد راهنما و... است. از توضیح اضافه نیز بپرهیزید.
نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی را جدی بگیرید! پروپوزال مهمترین نقش را در یک کار پژوهشی دارد. طرح تحقیق یا پروپوزال یک شبیهسازی اولیه است و اصل تحقیق نیست. پروپوزال مانند یک نقشه است و راهنمایی برای اجرایی کردن محاسبات روی کاغذ. بنابراین نگارش پروپوزال را با دقت کافی و رعایت نکات کاربردی نگارش پروپوزال انگلیسی انجام دهید، زیرا تائید موضوع پایاننامه و شروع انجام آن به نحوه نگارش پروپوزال شما بستگی دارد.