نحوه شستشوی ظروف استیل
امروزه شستشوی ظروف استیل به یکی از دغدغههای خانه داری بدل شده است. ظروف استیل علاوه بر قاشق و چنگال، به عنوان قابلمه و ماهیتابه و ظروف پخت و پز نیز به کار میروند. زیرا از لحاظ سلامت، بسیار مناسبتر از ظروف تفلون هستند. دغدغه ای که در مورد این ظروف وجود دارد، نحوه شستشوی ظروف استیل است.
ظروف استیل به راحتی لکه آب و اثر انگشت را به خود جذب میکنند، دچار خط و خش میشوند و غذا نیز با سرعت بالاتری در قیاس با انواع دیگر ظروف در آنها میسوزد. پس شستشوی ظروف استیل به دلایلی که بیان شد، اهمیت ویژهتری در مقایسه با ظرفهای دیگر دارند. در این مقاله، روش شستشوی ظروف استیل را به صورت مرحله به مرحله بیان خواهیم کرد.
روش شستشوی ظروف استیل به صورت مرحله به مرحله
برای این که ظروف استیل شما حسابی براق و درخشان شوند و به بهترین شکل شسته شوند، مراحل زیر را در پیش گیرید.
قدم اول: شستشوی معمولی
منظور از شستشوی معمول ظروف استیل این است که ظرف را با آب ولرم و مایع ظرف شویی بشویید. اما نکته ای که در این باره مهم است این است که به هیچ عنوان برای شستشوی ظروف استیل از اسکاچ معمولی یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید. برای این کار از یک تکه فوم یا ابر نرم کمک بگیرید.
فوم را به مایع ظرفشویی آغشته کنید و به آرامی در راستای خطوط استیل، ظرف را به خوبی بشویید تا آلودگیها، چربیها و باقیمانده غذا از سطح ظرف پاک شود. پس از شستن ظرف حتما آن را با یک دستمال میکروفایبر، کاملا خشک کنید. علیرغم این که مراحل شستشوی ظروف استیل به طور کامل تمام نشده، اما خشک کردن آن ضروری است؛ زیرا استیل به سرعت لکه آب را به خود جذب میکند.
قدم دوم: تمیز کردن با سرکه سفید
سرکه سفید به دلیل اسیدی بودن، کمک میکند ظرف حسابی براق و درخشان شود. کمی سرکه سفید را مستقیما روی ظرف بریزید یا یک دستمال میکروفایبر را به مقدار زیادی سرکه آغشته کنید. سپس با دستمال به خوبی ظرف استیل را برق بیندازید و تمیز کنید. سرکه علاوه بر تمیزی ظاهری، کمک میکند اگر بوی بدی روی ظروف باقی مانده باشد، از بین برود.
مرحله تمیز کردن با سرکه را به این علت انجام میدهیم که اگر لکه آب مقاوم و یا اثر انگشتی روی ظروف استیل باقی مانده باشد، از بین برود و ظرف حسابی تمیز و درخشان شود. در واقع سرکه یک مرحله کمکی از شستشوی ظروف استیل است.
قدم سوم: تمیز کردن با خمیر جوش شیرین
اگر ظروف استیل شما، لکههای مقاومتری داشت؛ مثل لکههای کهنه آب، جای سوختگی روی گاز و یا باقی مانده سوخته غذا در ظرف، این مرحله مخصوص شما طراحی شده است. البته اگر هیچ کدام از این مشکلات را نداشتید، باز هم میتوانید برای بیشتر تمیز شدن ظروف استیل، این مرحله را اجرا کنید.
جوش شیرین را با مقداری سرکه و یا آب جوشیده مخلوط کنید تا یک ترکیب خمیری با غلظتی معقول به دست آورید. این خمیر را در سطح ظرف به طور کامل پخش کنید؛ همچنین میتوانید این ترکیب را صرفا روی لکههای مقاوم بگذارید. 20 الی 30 دقیقه زمان دهید تا خمیر جوش شیرین، تاثیر خود را بگذارد. سپس خمیر را برداشته و سطح لکه را با دستمال تمیز کنید.
قدم چهارم: آب کشی نهایی برای شستشوی ظرف
حالا که ظرف با سرکه و جوش شیرین تماس داشته است، بهتر است، و در واقع باید مجددا آب کشی شود. با کمی آب سرد (ترجیحا آب جوشیده) ظروف استیل را به صورت ساده آب بکشید. پس از آب کشی، ظرف را مجددا با دستمال میکروفایبر خشک کنید تا لک آب روی آن نماند. حالا یک ظرف استیل کاملا تمیز و درخشان دارید.
جمع بندی چند نکته مهم پیرامون روش شستشوی ظرف استیل
همان طور که ملاحظه فرمودید نحوه شستشوی ظروف استیل، فرایند پیچیده و عجیبی نیست. اما برای بهتر نتیجه گرفتن در این راستا، خوب است که چند نکته را با هم مرور کنیم:
- ظروف استیل را پس از تماس با آب، حتما و حتما خشک کنید تا لکه قطره آب روی آن باقی نماند.
- در حین شستشوی ظروف استیل، از دستکش آشپزخانه استفاده کنید تا اثر انگشت روی ظرف ایجاد نشود.
- بهتر است برای شستشوی ظروف استیل، از آب جوشیده استفاده کنید. آب جوشیده املاح کمتری دارد و کمتر لک به وجود میآورد.
- برای تمیز کردن استیل، بهترین دستمالی که میتوانید استفاده کنید، دستمال میکروفایبر است. قدرت پاک کنندگی این دستمالها با سایر انواع پارچه، تفاوت محسوسی دارد.
- برای شستشوی ظروف استیل از ماشین ظرفشویی استفاده نکنید، این کار به مرور زمان باعث کدر شدن استیل میشود.
سخن آخر
در این متن، نحوه شستشوی ظروف استیل را به طور کامل و مرحله به مرحله بیان کردیم. این ظرفها امروزه بسیار پرکاربرد شده اند؛ از این رو دانستن روش شستشوی ظروف استیل برای هرکسی که از این ظروف استفاده میکند، امری ضروری است. شستشوی ظروف استیل بسیار کار سادهای است؛ اما نیازمند رعایت چند نکته کوچک است که به آنها نیز اشاره نمودیم.