نصب و راه اندازی شبکه را به متخصصش بسپار
نصب شبکه کامپیوتری ارتباطات بین افراد داخل یک سازمان را سادهتر میکند. در واقع نصب و راه اندازی شبکه های درون سازمانی به کارکنان اجازه میدهد راحتتر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. سرویسهای ایمیل، پیامرسان، چت آنلاین، تلفن، ارتباطات تصویری، ویدئو کنفرانس و ... نمونهای از امکانات نصب شبکه هستند.
وقتی از نصب شبکه یا راه اندازی شبکه های رایانه ای صحبت میکنیم، خوب است بدانیم که به شبکههای کامپیوتری یا دیتا، به اختصار شبکه گفته میشود. در هر شبکه، کامپیوترها یا وسایل دیجیتال دیگر به نام نود (گره) شناخته شده، و با کابل یا بهصورت بیسیم (Wi-Fi) به یکدیگر متصل میشوند. محبوبترین و بزرگترین شبکه موجود در دنیا "اینترنت" است.
با ما در این نوشته همراه باشید تا علاوه بر نصب و راه اندازی شبکه، موارد دیگری از جمله هزینه راه اندازی شبکه کامپیوتری، هزینه راه اندازی سرور و نکات آن را بررسی کنیم.
همچنین اطلاعاتی در اختیارتان قرار میدهیم تا متوجه شوید آیا اصلا سازمان شما به راه اندازی شبکه نیاز دارد یا خیر.
قیمت نصب و راه اندازی شبکه چقدر است؟
میدانیم که قبل از هر اطلاعات دیگری درباره نصب و راه اندازی شبکههای درون سازمانی، مایل هستید درباره هزینه آن بیشتر بدانید. همانطور که وضعیت داخلی و ماهیت کار هر سازمان با سازمان دیگر تفاوت دارد، هزینه راه اندازی سرور و شبکه نیز برای هر کدام متفاوت است.
ما در «خدمت از ما» امکانی را فراهم کردهایم، تا بتوانید بدون پرداخت هرگونه هزینه و اتلاف وقت، هزینه راه اندازی شبکه کامپیوتری را از کارشناسان این حوزه استعلام کنید. برای اینکار تنها باید درخواست خود برای راه اندازی شبکه WAN یا ... را با جزئیات مدنظرتان ثبت کنید.
درخواست شما برای بهترین متخصصان نزدیک به شما ارسال خواهد شد. پس از آن، هر متخصص هزینه راه اندازی شبکه را با توجه به پروژهای که شرح دادید، به شما پیشنهاد میدهد. برای داشتن دید جامعتر، میتوانید عوامل موثر بر قیمت نصب و راه اندازی شبکه را که در بخشهای بعد شرح دادهایم، مطالعه کنید.
مزایای نصب شبکه و راه اندازی شبکه با «خدمت از ما» چیست؟
خود راه اندازی شبکه، مزایای متعددی برای یک سازمان و انواع کسبوکارها دارد؛ امکان استفاده اشتراکی کاربران از منابع سخت افزاری و نرمافزاری، که منجر به کاهش هزینهها میشود؛ مدیریت و پشتیبانی ساده از دیتای سازمان، مبادله و بهروزرسانی سریع اطلاعات و همچنین افزایش امنیت آن از جمله مزایای نصب و راه اندازی شبکه می باشد.
علاوه بر اینها، ما به کاربران «خدمت از ما» مزایای دیگری را نیز ارائه میکنیم:
- امکان ثبت سفارش و استعلام قیمت نصب و راه اندازی شبکه بهصورت رایگان
- دسترسی ساده و آنی به بهترین متخصصان هر حوزه در شهر آنها
- روند شفاف قیمتگذاری و دریافت خدمات
- امکان انتخاب متخصص با توجه به فاکتورهای مهم برای کاربر (قیمت، میانگین امتیاز و نظر مشتریان قبلی هر متخصص)
- پیگیری تیم پشتیبانی از روند اجرای کار
هزینه راه اندازی شبکه کامپیوتری به چه عواملی بستگی دارد؟
در ادامه عوامل موثر بر قیمت نصب و راه اندازی شبکه را به صورت کامل بررسی کردهایم. خود شما نیز با در ذهن داشتن این عوامل، میتوانید تخمین مناسبی از این پروژهها داشته باشید:
تاثیر نوع سرور بر تعرفه راه اندازی شبکه
سرور مهمترین بخش تجهیزات این پروژههاست، و در نتیجه تاثیر بالایی بر هزینه راه اندازی شبکه کامپیوتری و قیمت تمامشده دارد. ویژگیهای مختلف سرور از جمله:
- ظرفیت و سرعت
- ویندوری با لینوکسی بودن
- داشتن یا نداشتن قابلیت پشتیبانگیری
- تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری لازم جهت راه اندازی
موارد بالا از مهمترین ویژگی های سرور هستند که بر هزینه راه اندازی شبکه کامپیوتری تاثیر میگذارند.
تاثیر سیم کشی و داکت کشی بر هزینه راه اندازی سرور
عملیات سیم کشی و داکت کشی معمولا از دو جهت بر قیمت نصب و راه اندازی شبکه تاثیر میگذارد؛ یکی حجم و متراژ پروژه، و دیگری تعداد نودها یا همان سیستمهای موجود در شبکه. چنانچه کابلهای مورد استفاده متخصص از نظر کیفیت نیز درجهبندی داشته باشند، هزینه راه اندازی شبکه باز هم میتواند تغییر کند.
البته خردهکاریهای زیر را هم نباید هنگام برآورد هزینه راه اندازی شبکه کامپیوتری فراموش کرد:
- نصب پریزهای تک یا دو پورت روکار و توکار روی دیوار، به همراه نصب رک دیوار
- نصب و راهاندازی چاپگر و اسکنر در سطح شبکه
- اشتراکگذاری اینترنت ADSL روی سرور
تاثیر خدمات نگهداری و پشتیبانی بر هزینه راه اندازی شبکه
یکی از مهمترین بخشهای نصب شبکه، نگهداری و پشتیبانی از آن است. هزینه این خدمات بیشتر از هر عاملی، با توجه به پیچیدگی شبکه شما، وسعت آن، دفعات و مدت زمان نیاز شما به نگهداری و پشتیبانی بستگی دارد، که به تعرفه راه اندازی شبکه افزوده میشود.
چه شرکتهایی به نصب و راه اندازی شبکه های درون سازمانی احتیاج دارند؟
اگر در محل کار شما بیشتر از یک کامپیوتر وجود دارد، استفاده از شبکه کامپیوتری بر روند کارها تاثیری استثتائی خواهد گذاشت. با نصب و راه اندازی شبکههای درون سازمانی، کارکنان میتوانند بهراحتی در این ساختار اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند، و از سایر امکانات آن استفاده کنند.
فرض کنید یک نفر در شرکت قصد دارد از فایلی پرینت بگیرید. در صورت عدم نصب شبکه، او ناچار است فایل را از طریق فلش یا پیامرسان برای فردی که به پرینتر دسترسی دارد ارسال کند، تا بالاخره از آن فایل پرینت بگیرد. مشکل زمانی بزرگتر می شود که آن فرد در شرکت حضور نداشته باشد. حالا تنها سیستمی که قابلیت پرینت گرفتن را دارد، هماکنون خاموش است!
اما با نصب و راه اندازی شبکه های رایانه ای، حتی اگر تنها یک پرینتر یا اسکنر وجود داشته باشد، تمام افراد هر لحظه اراده کنند، میتوانند از این وسایل استفاده کنند بدون اینکه مزاحم کار یکدیگر شوند. البته این موضوع، کمترین مزیت نصب شبکه در شرکت شما خواهد بود.
حتی اگر کسبوکار بزرگی نداشته باشید، با ایجاد شبکه ارتباط بین کارکنان خود را تسهیل میکنید، روند کار آنها را بهبود میبخشید و اطلاعات مجموعه خود را در محلی امن، بهروز نگه میدارید. اگر مراحل راه اندازی شبکه را به متخصص بسپارید، میتوانید با گسترش کسبوکارتان به راحتی آن را ارتقا دهید و از آن استفاده کنید.
نکاتی پیش از مراحل راه اندازی یک شبکه که باید بدانید
پیش از نصب و راه اندازی شبکههای درون سازمانی، ابتدا فضای شرکت مدنظر را دقیق بررسی کنید. سپس، برای اینکه در آینده و هنگام ارتقای کسبوکارتان به مشکل نخورید، موارد زیر را مشخص کنید:
نیازهای شرکت برای طراحی و نصب شبکهای کارآمد
- چه تعداد کامپیوتر، پرینتر و دستگاههای جانبی قرار است به شبکه متصل شوند؟ در آینده چه تعدادی خواهد شد؟ موقعیت آنها در شبکه کجاست؟
- کاربران و کارمندان به چه نرم افزارهایی نیازمند هستند، و چه نوع فایلهایی پس از نصب شبکه به اشتراک گذاشته میشوند؟
- طرح ریزی فیزیکی شبکه دقیقا مشخص شده است؟ مسیرهای عبور برای کابل کشی شبکه چه جاهایی است؟
- محل نگهداری، تعمیر و پشتیبانی شبکه کجاست و چه کسی مسئول آن خواهد بود؟
- نیاز به دسترسی خارج از شرکت به اطلاعات داخل سیستم های شرکت وجود دارد؟
- ساختار وایرلس تا چه شعاعی در شرکت را پوشش میدهد؟
نصب و راه اندازی شبکه بیسیم یا کابلی
نصب و راه اندازی شبکه های رایانه ای کابلی عملکردی سریع و قابل اعتمادتری نسبت به مدلهای وای-فای دارند. با این وجود، پیادهسازی آنها دشوارتر است؛ زیرا کارشناس باید تمام دستگاهها و سیستمهای موجود را بررسی کند، تا بتواند طرح شبکه را به بهینهترین شکل طراحی و اجرا کند.
گاهی اوقات ترکیب شبکه بیسیم و کابلی بهترین گزینه برای پیادهسازی و نصب شبکه شرکت شماست. اگر همچنان مردد هستید، نکات زیر میتواند به شما کمک کند:
- اگر دردسرهای خاص سیم کشی را نمیتوانید به جان بخرید، نصب و راه اندازی شبکه بیسیم برای شما گزینه بهتری است.
- اگر سرعت، امنیت و ثبات مهمترین اولویتهای شما در نصب و راه اندازی شبکههای درون سازمانی هستند و نه پیادهسازی بدون دردسر، شبکه کابلی انتخاب هوشمندانهتری است.
نکته: اضافه کردن شبکه بیسیم به شبکههای کابلی سیمدار کاملا امکانپذیر است، اما بد نیست هنگام طراحی به نیازتان به شبکه وای-فای در آینده بیاندیشید، که اصلا دور از ذهن نیست.
تجهیزات سخت افزاری در نصب شبکه
تجهیزاتی که معمولا در مراحل راه اندازی یک شبکه از آنها استفاده میشود، عبارتاند از:
- سوئیچ: این وسیله حیاتی، ارتباط بین کامپیوترها، پرینتز، سرور و سایر وسایل موجود در شبکه را ممکن میکند.
- روتر: اگر قصد نصب و راه اندازی شبکه های رایانه را داشته باشید، حتما نصب روتر در شبکه به گوشتان خورده است. با نصب روتر در شبکه، شبکه شما به اینترنت متصل شده و امنیت شبکه برقرار میشود.
- سرور: کلیه فایلها، اطلاعات، برنامههای مهم و نرم افزار راه اندازی شبکه روی سرور نصب میشود، و میتوان از آنها به صورت ابری یا فیزیکی استفاده کرد.
- وی پی ان: اگر لازم باشد از محلی غیر از شرکت و ساختار اصلی به آن دسترسی داشته باشید، لازم است از وی پی ان استفاده کنید. در واقع VPN امنیت اتصال شبکه شرکت از بیرون را تامین میکند.
نکات کلیدی کابل کشی برای نصب و راه اندازی شبکه های رایانه ای
اگر هنگام نصب شبکه و کابل کشی آن اصول و جزئیات رعایت شود، کار با شبکه برای شما بسیار ساده خواهد بود. حتی اگر مشکلی در شبکه ایجاد شود، به راحتی میتوان آن را برطرف کرد. پس کار را به متخصصی بسپارید که نکات زیر را هنگام کابل کشی شبکه رعایت میکند:
- مهمترین نکته این است که تجهیزات پسیو شبکه را از یک برند معتبر خریداری کنید؛ از فروشنده ضمانت و مهلت تست بگیرید, و حتما خرید تجهیزات و کابلها را به کارشناس خبره بسپارید.
- کارشناسان نصب و راه اندازی شبکه های درون سازمانی طول کل کابلهای مصرفی را زیر 90 متر نگه میدارند. بیشتر شدن طول کابل از این میزان، کیفیت شبکه را کاهش میدهد. البته استفاده از کابلهای مرغوب این مشکل را حداقل میکند.
- جداسازی محل عبور سیم برق و دیتا یک نکته مهم در مراحل راه اندازی یک شبکه است. بیتوجهی به این نکته باعث ایجاد نویز در کابل و افت شبکه میشود. اگر کارشناس مجبور به اینکار شود، باید از کابلهای فویلدار یا فویل و شیلددار استفاده کند.
- متخصص باید فضای مناسبی برای جمع کردن کابلهای اضافی در نظر بگیرد. علاوه بر مشکلات امنیتی احتمالی، ممکن است کارکنان به دلیل مزاحمت با کابلها کشمکش داشته باشند و موجب قطعی شوند!
- کشیدن بیش از اندازه کابلها به آنها آسیب زده، و عملکرد شبکه را ضعیف میکند. کارشناسان هنگام نصب و راه اندازی شبکه های درون سازمانی سایز داکت و لوله برای عبور کابل را طوری در نظر میگیرند، تا کابلهای شبکه بدون فشار کنار هم قرار گیرند.
- رطوبت عملکرد سیگنال را بهطور چشمگیری کاهش میدهد. متخصصان فعال در «خدمت از ما» هنگام نصب و راه اندازی شبکه از کابلهای خشک استفاده میکند؛ و ضمن استفاده از داکت مناسب جهت کابل کشی، مطمئن میشوند که محل عبور کابلها مرطوب نیست.
- لیبل زدن ابتدا و انتهای کابلها از مهمترین مراحل راه اندازی یک شبکه است. کارشناسان خبره با همین کار ساده کمک بزرگی به شما میکنند. به این صورت که اگر مشکلی ایجاد شود، سریعا میتوانید کابل مدنظر را پیدا و مشکل را رفع کنید. کابل کشی با سیمهای رنگارنگ نیز تاثیر مشابهی دارد.
- مسیر عبور کابلها در پیادهسازی و نصب شبکه باید دمای مناسبی داشته باشد، و با قرار گرفته درون داکت داغ نشود. تغییرات دما مستقیما بر عملکرد کابلها میگذارند.
- کابل کشی تودرتو یکی دیگر از مواردی است که متخصصان باتجربه از آن دوری میکنند. اینکار باعث تداخل میدانهای الکترومغناطیسی القایی، و نهایتا افت کیفیت سیگنال میشود.
- متخصصان برای برقراری ارتباط میان طبقات به ازای هر لینک از دو کابل شبکه استفاده میکنند. آنها با اینکار یک کابل شبکه پشتیبان فراهم میکنند. بنابراین اگر کابل شبکه دچار مشکل شود، کافی است از کابل شبکه پشتیبان استفاده کنید.
نحوه ثبت سفارش نصب و راه اندازی سرور و شبکه در «خدمت از ما»
به فاصله کوتاهی پس از ثبت درخواست شما برای نصب شبکه از طریق فرم سفارش، ما بهترین متخصصان فعال در شهرتان را به شما معرفی میکنیم. هریک از این افراد با توجه به پروژهتان، هزینه راه اندازی شبکه سرور را براساس تعرفه راه اندازی شبکه کامپیوتری را به شما پیشنهاد میدهد.
به این ترتیب شما در روند ثبت سفارش هم از مشخصات کارشناس، و هم مبالغ پیشنهادی او برای قیمت نصب و راه اندازی شبکه مطلع میشوید. با توجه به پروفایل متخصص و نظر مشتریان پیشین آنها میتوانید بهترین فرد را انتخاب کنید، و پروژهتان را پس از تست موفق از او تحویل بگیرید.