استانداردهای ابعاد سرویس بهداشتی

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
استانداردهای ابعاد سرویس بهداشتی

ابعاد سرویس بهداشتی مسکونی از جله مسائلی است که معماران باید به آن بسیار دقت کنند که هم بهینه باشد و هم استاندارد باشد. شاید از نظر شما سرویس بهداشتی چون ابعاد کمی را در خانه می گیرد مهم نیست. اما نباید این گونه باشد چرا که اگر به طراحی آن اهمیت داده نشود و فضای آن بهینه نباشد طراحی خانه را بهم می‌ریزد؛ بنابراین توجه به استانداردهای آن بسیار مهم است که در این مطلب از مجله خدمت از ما به بررسی آن می پردازیم.

قوانین و ابعاد استاندارد سرویس بهداشتی متناسب با متراژ و نوع ساختمان توسط سازمان نظام مهندسی به معماران ابلاغ می شود و معماران باید براساس این استانداردها اقدام به طراحی آن کنند.

استانداردهای ابعاد سرویس بهداشتی

همان طور که اشاره شد در طراحی سرویس بهداشتی باید استانداردهای نظام مهندسی رعایت شود، در ادامه به این استانداردها می‌پردازیم.

 

استاندارد سرویس بهداشتی

 

استانداردهای ابعاد سرویس بهداشتی مسکونی 

  • برای طراحی یک سرویس بهداشتی با یک روشویی و یک توالت فرنگی و درب رو به داخل ابعاد 120 * 140 سانتی‌متر باید باشد.
  • برای طراحی یک سرویس بهداشتی با یک وان، یک روشویی و یک توالت فرنگی ابعاد 155 * 215 سانتی‌متر باید باشد.
  • برای طراحی یک سرویس بهداشتی با وان، دوش، روشویی و سرویس فرنگی ابعاد 215*260 سانتی‌متر باید باشد.
  • برای طراحی یک سرویس بهداشتی برای دو نفر با فضای وان مستقل حداقل 185* 350 سانتی‌متر باید باشد.

 

استاندارد دیوارها در طراحی سرویس بهداشتی

حداقل ارتفاع دیوارها از کف باید 185 سانتی‌متر باشد. همچنین پوشش دیوارهای سرویس بهداشتی شما باید حتما عایق رطوبتی باشد.

 

روشنایی در طراحی سرویس بهداشتی

بهتر است برای روشنایی سرویس بهداشتی از نورهای ثابت به عنوان تنها منبع نور بپرهیزید. برای روشنایی سرویس بهداشتی حتما باید از آینه استفاده شود. بهترین روش استفاده از آینه در دو طرف آن جوری که مانع از ایجاد سایه روی شورت شود. نورهای متمرکز بهتر است در محل‌هایی ویژه مثل آینه و بالای دوش باشد. در سرویس‌های بهداشتی کوچک بهتر است نور روشنایی کنج در بالای قسمت آینه نصب شود.

 

ابعاد درب سرویس بهداشتی 

اولین نکته که در طراحی در سرویس بهداشتی باید به آن توجه کرد این است که در آن نباید روبه‌روی سایر درهای خانه باز شود. عرض سرویس های بهداشتی باید 71، 76 یا 81 سانتی‌متر باشد. ارتفاع استاندارد در سرویس بهداشتی 204 سانتی‌متر محاسبه می‌شود. همچنین باید در برابر رطوبت عایق خوبی داشته باشد.

 

نکاتی درباب ابعاد روشویی سرویس بهداشتی

  • انتخاب مناسب روشویی در طراحی سرویش بهداشتی بسیار مهم است. در ابتدا باید به این نکته توجه کنید که فضای توالت و فضای نصب روشویی نیاد یک جا باشد و باید از هم جا باشد.
  • سعی کنید از روشویی‌های جمع و جورتر و کوچک تر در سرویس های کوچک استفاده کنید. اگر فضای 61 سانتی‌متری در روشویی وجود دارد می‌توانید در آن فضایی برای چیدمان طراحی کنید.
  • اگر فضای سرویس بهداشتی شما بزرگ است می‌توانید از روشویی های بزرگ‌تر یا کابین دار استفاده کنید. عمق روشویی های کابین‌دار معمولا 53 تا 61 سانتی متر است.

 

ابعاد روشویی سرویس بهداشتی 

 

توالت فرنگی برای طراحی سرویس بهداشتی

توالت فرنگی انواع مختلفی مثل یک تیکه و دو تیکه دارند. بعضی از آن‌ها نیز به دیوار نصب می‌شود، از نوع دیواری ت.الت فرنگی بیشتر برای فضای کم استفاده می‌کنند. سرویس های فرنگی با ارتفاع های مختلف و حجم مصرفی آب متفاوت طراحی می‌شوند. بهترین حالت برای نصب توالت فرنگی باید به گونه‌ای باشد که در هر قسمت از اطراف آن 38 سانتی‌متر فضای خالی وجود داشته باشد و با عرض 76 سانت نصب شود. بهتر است قبل از انتخاب آن با یک معمار درباره نوع آن مشورت کنید تا متناسب به نیاز شما بهترین توالت فرنگی را برای شما انتخاب کند.

 

ابعاد کف در طراحی سرویس بهداشتی

بهترین ابعاد کف برای سرویس بهداشتی‌های کوچک 152 سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود، کف سویس بهداشتی معمولا براساس نوع دکوراسیون و فضای آن طراحی می‌شود و باید حداقل فضایی برای نصب روشویی، فرنگی و لوله کشی وجود داشته باشد. توجه داشته باشید که کاشی‌ها و سرامیک سرویس بهداشتی نباید لغزنده باشد چرا که در اثر رطوبت لیز می‌شود و ممکن است آسیب ببینید.

 

وجود پریز در طراحی سرویس بهداشتی

امروزه وجود پریز برق در طراحی سرویس بهداشتی بسیار ضروری است چرا که بسیاری از افراد در سرویس بهداشتی از ریش تراش، سشووار و وسایل برقی دیگری استفاده می‌کنند. طبق استاندارد نظام مهندسی پریز باید در فاصله 90 سانتی از روشویی و ارتفاع مناسب تعبیه شود.

 

پنچره در طراحی سرویس بهداشتی

از نکات دیگری که در طراحی سرویس باید به ان توجه کرد تعبیه و ساخت پنجره است. به دلیل وجود رطوبت و گاز در سرویس بهتر است که پنجره برای آن ساخته شود. فضایی که برای ساخت پنجره برای سرویس در نظر گرفته می‌شود با حداقل 450 سانت شروع می‌شود و باید 15% فضای کلی را داشته باشد. توجه داشته باشید که پنجره سرویس بهداشتی شما حتما به بیرون راه داشته باشد تا هوا تهویه شود.

 

ابعاد درب سرویس بهداشتی 

 

سردوش در سرویس بهداشتی

سردوش وسیله ای است که به وسیله آن آب به صورت قطره‌ای و پرفشار بر روی بدن می‌ریزد. سردوش‌ها معمولا در دیوار یا به صورت جدا در بالای وان نصب می‌شود. سر دوش‌ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع دکوراسیون می توانید آن را انتخاب کنید.

 

وسایل جانبی و تزیینی در طراحی سرویس بهداشتی

بهتر است برای نصب جادستمالی جایی نزدیک به توالت خود انتخاب کنید و فاصله آن حدود 60 سانت بالاتر از زمین باشد. شما می‌توانید از گل‌دان های کوچک و خوشبو کننده یا تابلو برای ایجاد حس مثبت در فضا استفاده کنید.

 

کلام پایانی

در این مطلب سعی شد به تمام نکات در رابطه با ابعاد سرویس بهداشتی و استاندارد طراحی سرویس بهداشتی بپردازیم. چنان‌چه برای طراحی سرویس بهداشتی نیاز به مشاوره و کمک داشتید، می‌توانید با ثبت سفارش در سایت یا اپلیکیشن بازار آنلاین "خدمت از ما" با بهترین معماران این زمینه ارتباط بگیرید و از آن‌ها مشاوره و راهنمایی بخواهید. همچنین می‌توانید نظر سایر کاربران را درباره پروژه‌های قبلی آن‌ها ببینید و متناسب با کار خود بهترین معمار را انتخاب کنید و به رایگان از آن‌ها استعلام قیمت بگیرید.

4.5 امتیاز از 1266 رای


بازسازی سرویس بهداشتی
برای سرویس بازسازی سرویس بهداشتی از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین