سیم کشی قفل برقی
آشنایی با سیم کشی قفل برقی یکی از مهارتهای بسیار کاربردیست. سیم کشی قفل برقی که شامل مراحلی مانند نصب قفل برقی، نصب قفل برقی با کلید مجزا، کلید گذاشتن برای قفل برقی، روغن کاری قفل برقی و... است، باز کردن انواع درب را با فشردن یک کلید ممکن میکند. در این مطلب، ابتدا با انواع قفل برقی آشنا میشویم، و در ادامه محبوبترین نحوه سیم کشی قفل برقی (یعنی قفل کله گاوی) را مرحله به مرحله توضیح خواهیم داد. با "خدمت از ما" همراه باشید.
معرفی انواع قفل برقی
اگر کمی با مبحث سیم کشی قفل برقی آشنا باشد، حتما عباراتی مانند نصب قفل برقی tsa، قفل برقی سیزا، قفل کله گاوی، سیم کشی قفل برقی یوتاب و... آشنا هستید. اما آشنایی با مکانیزمهای انواع قفل برقی بسیار مهمتر از آشنایی با برند آنهاست. در ادامه انواع قفل برقی را پیش از بررسی سیم کشی قفل برقی معرفی میکنیم.
1. قفل برقی زنجیری
قفل درب بازکن زنجیری همان قفلهایی هستند که پشت درب نصب میشود. در نصب قفل برقی زنجیری، یک طرف به وسیله زنجیر به زبانه قفل درب، و طرف دیگر به چارچوب درب وصل میشود. حتی با وجود سیم کشی قفل برقی ماهرانه برای این مدل، قفل برقی زنجیری زود به زود در اثر افتادگی و خرابی زنجیر از تنظیم خارج میشود. در نتیجه این مسئله، گاهی قفل درست عمل نکرده و درب را باز نمیکند. اگر شما نیز در سیم کشی قفل برقی درب حیاط از قفل آیفون زنجیری استفاده کرده باشید، حتما این مشکلات را تجربه کردهاید.
پس از اجرای سیم کشی قفل برقی، عملکرد قفل زنجیری به این صورت است که با باز و بسته کردن درب، فنری که داخل قفل قرار دارد کشیده و پشت یک ضامن میماند. با فشار شستی درب بازکن، ضامن به عقب کشیده شده و فنر رها میشود. بدین صورت، زبانه قفل درب را به عقب کشیده و درب را باز میکند. متاسفانه قفلهای زنجیری امنیت کمی دارند. ممکن است درب با درست تنظیم نشدن قفل و یک ضربه محکم از بیرون، خودبهخود باز شود. این مشکل هنگامی که نصب و سیم کشی قفل برقی توسط برقکار ماهر انجام نشده باشد، بیشتر میشود.
2. قفل کله گاوی
سیم کشی قفل برقی کله گاوی به دلیل ویژگیهای خاص آن بسیار محبوب است. انتخاب قفل کله گاوی و سیم کشی قفل برقی برای آن، نسبت به قفل زنجیری آیفون انتخاب بسیار بهتریست. زیرا قفل کله گاوی معایب قفل زنجیری را نداشته، طول عمر بیشتری دارد، و زیبایی ظاهری آن نیز به مراتب بیشتر است.
برای نصب و سیم کشی قفل برقی آیفون کله گاوی، ابتدا باید قفل مکانیکی درب باز، و سپس قفل در محل قرارگیری قفل مکانیکی درب نصب شود. داخل جعبه قفل برقی کله گاوی تعدادی کلید نیز برای باز کردن درب ورودی وجود دارد. در سیم کشی قفل برقی گله گاوی، میتوان این قفل را علاوه بر آیفون تصویری و صوتی، به یک شستی زنگ و یا یک ریموت نیز وصل کرد. با استفاده از شستی یا ریموت، میتوان درب را باز کرد. بدین ترتیب، قفل برقی کله گاوی دارای نوع شستیدار و بدون شستی است:
2-1. قفل کله گاوی شستیدار:
این مدل قفل برقی، فاقد شستی روی قفل برای بازکردن درب به صورت دستی است. بازکردن درب در این صورت فقط با آیفون، شستی، ریموت و... امکانپذیر است. سیم کشی قفل برقی بدون شستی برای نصب روی درب پارکینگ دارای جک، و مکانهایی که افراد قصد استفاده از کلید مخفی را دارند بسیار مناسب است.
2-2. قفل برقی کله گاوی بدون شستی:
همانطور که از نام آن مشخص است، این قفل برقی دارای شستی است. قفل برقی کله گاوی شستیدار مناسب درب ورودی نفرروست. با قفل کله گاوی شستیدار میتوان درب ورودی را با استفاده از شستی روی قفل باز کرد. نصب و سیم کشی قفل برقی کله گاوی بدون شستی، امنیتی به مراتب بالاتری از قفل برقی شستیدار دارد.
3. قفل مغزی
نصب و سیم کشی قفل برقی مغزی روی چارچوب درب و روبروی زبانه قفل انجام میشود. کندهکاری کمی برای نصب و سیم کشی قفل برقی در چارچوب باید انجام شود تا قفل مغزی در جای خود قرار گیرد. عملکرد قفل مغزی به صورت مغناطیسی است. این قفل هنگام دریافت ولتاژ، ضامن نگهدارنده زبانه قفل درب را به عقب کشیده و درب را باز میکند. این قفل هنگام عملکرد از خود صدای ظریفی تولید کرده و زیاد جلب توجه نمیکند.
از قفل مغزی بیشتر در طلافروشیها (درب ورود به پشت ویترین)، مطب پزشکان (درب بین اتاق انتظار و اتاق پزشک) و... استفاده میشود. هنگام سیم کشی قفل برقی، میتوان قفل مغزی را هم به آیفون تصویری، صوتی، و هم به یک ریموت متصل کرد.
نحوه سیم کشی قفل برقی
در این قسمت نحوه نصب قفل کله گاوی را به شما آموزش میدهیم:
- پیش از انجام سیم کشی قفل برقی درب حیاط، اگر از قبل قفلی بر روی درب نصب است، آن را از روی درب باز کنید. اگر قفل و زبانه جوشکاری شده باشد، به سنگ فرز برای برش کاری نیاز خواهید داشت.
- پس از آماده کردن محل نصب و سیم کشی قفل برقی، نوبت به نصب پایه زیر قفل بر روی درب میرسد. شما میتوانید این کار را با کمک دریل انجام دهید، و یا اینکه این پایه را روی درب جوشکاری کنید.
- برای اینکه اطمینان از نصب و سیم کشی قفل برقی در مکان مناسب، قفل به طور موقت قفل را روی پایه آن قرار دهید. سپس، مکان پیچهایی که باید پایه را روی درب دریل کاری کنید علامتگذاری کنید. نهایتا قفل را باز کنید و دریل کاری یا جوشکاری را انجام دهید.
- نصب قفل روی پایه قفل به کمک پیچهای آلنی انجام میشود که داخل کارتن قفل قرار دارد.
- نهایتا سیم تغذیه را به محل خود نصب کنید. توجه داشته باشید از آنجا که تغذیه قفل ۱۲ ولت متناوب است، تفاوتی در نصب سیمها به هر کدام از پینهای بوبین وجود ندارد.
- برای نصب گیره قفل و گیره ثابت، ابتدا پایه گیره قفل کله گاوی را روی درب پیچ، و سپس توسط پیچهای آلنی خود گیره را با توجه به جهت گیره قفل روی پایه نصب کنید.
- مرحله آخر بستن قاب روی قفل است که 2 مهره آلنی دارد. قاب را از انتهای قفل قسمت (شاسی فشاری) جایگذاری کنید.