آشنایی با شیلنگ بنزین و نحوه تعویض آن
تعویض شیلنگ بنزین از سری خدمات مکانیکی خودرو بوده که در هنگام مشاهده ایراد در نحوه عملکرد این قطعه انجام میشود. تعویض شیلنگ بنزین پراید و دیگر خودروها با رعایت مراحل و اصول جابهجایی و تعویض این قطعه صورت میگیرد. لوله پلاستیکی یا فلزی که از آن بعنوان شیلنگ بنزین پراید یاد میکنند، وظیفهی رساندن بنزین به سیستم سوخت رسانی خودرو را دارد.
ایجاد نشتی و پارگی در شیلنگ بنزین ماشین با حس کردن بوی بنزین و یا جاری شدن بنزین در زیر خودرو همراه است. در این هنگام باید به سرعت اقدام به تعویض شیلنگ بنزین با رعایت اصول تعیین شده صورت گیرد. در این مقاله از مجله خدمت از ما با معرفی مراحل تعویض شیلنگ بنزین پراید با شما همراه خواهیم بود.
شیلنگ بنزین همانند دیگر قطعات جانبی خودرو ممکن است در اثر فرسودگی و دیگر عوامل دچار آسیب و پارهگی شود. از آنجایی که محل قرارگیری شیلنگ بنزین در انواع خودروها متفاوت بوده برای انجام این کار بهتر است از افراد متخصص و تعمیرکاران مطلع در این زمینه کمک بگیرید.
نحوه عملکرد شیلنگ بنزین پراید
شیلنگی که وظیفه برای سوخت رسانی خودرو را بر عهده دارد، در اصطلاح شیلنگ بنزین نامیده میشود. عملکرد شیلنگ بنزین پراید نیز همانند بیشتر خودروها به این شکل بوده که سوخت موجود در باک ماشین را به سیستم سوخت رسانی خودرو منتقل کرده و بعنوان یک رابط تغذیهی خودرو برای شروع حرکت عمل میکند.
توجه داشته باشید مواجهه با سرریزی بنزین و یا نشتی بنزین در زیر خودرو در همه حال نشاندهندهی معیوب شدن شیلنگ بنزین پراید نبوده، گاها با یک هواگیری در لوله انتقال بنزین این مشکل برطرف میشود. بنابراین بهترین اقدام در هنگام مشاهده این موارد مراجعه به مکانیکیهای تخصصی در این زمینه است.
علائم خرابی شیلنگ بنزین
تشخیص به موقع خرابی و ایجاد زدگی در شیلنگ بنزین انواع خودرو و تعویض شیلنگ بنزین پراید انژکتور در زمان مناسب از بروز مشکلات وابسته به این قطعات جلوگیری میکند. خرابی شیلنگ بنزین عمدتا با علائمی مثل افزایش دفعات بنزین زدن، استشمام مداوم بوی بنزین در کابین خودرو و همین طور مشاهده رد بنزین در قسمت زیرین خودرو همراه است.
در صورت مشاهده این علائم حتما برای چکاب کلی باک بنزین و شیلنگ بنزین به یک مکانیکی معتبر مراجعه و در صورت اطمینان از خرابی این قطعه نسبت به تعویض شیلنگ بنزین اقدام کنید.
مراحل تعویض شیلنگ بنزین
رویه تعویض شیلنگ بنزین پراید تا حدودی آسان بوده و در صورت داشتن سر رشته و دانش کافی با طی مراحل زیر این کار را بطور مستقل انجام دهید. در این قسمت نحوه تعویض شیلنگ بنزین پراید را بصورت گام به گام برای آشنایی بیشتر ارائه میدهیم.
نسبت به مشاهده وضعیت شیلنگ بنزین اقدام کنید.
در ابتدای کار با استفاده از ابزاری مانند چراغ قوه وضعیت ساختاری شیلنگ بنزین و نحوه ایجاد زدگی و پارهگی بر دیواره این قطعه را مورد بررسی قرار دهید. در صورت عدم دسترسی به چراغ قوه میتوانید از گوشی موبایل خود برای ایجاد روشنایی در این محل استفاده کنید.
ابزار مورد نیاز برای تعویض شیلنگ بنزین را تهیه کنید.
هر کدام از قطعات کاربردی خودرو برای تعویض نیاز به ابزار و وسایل بخصوصی دارد. شیلنگ بنزین خودرو نیز از این قاعده مستثنی نبوده، بنابراین در دسترس داشتن ابزار مورد نیاز در هنگام شروع کار تعویض شیلنگ بنزین پراید یک امر ضروری میباشد.
لیست ابزار مورد نیاز برای تعویض شیلنگ بنزین پراید
- قطعه شلنگ بنزین جدید برای تعویض با شیلنگ آسیب دیده
- پیچ گوشتی برای جداسازی این قطعه از محل نصب
- چراغ قوه جهت مشاهده دقیق فضای اطراف شیلنگ بنزین و وضعیت این قطعه
- جعبه آچار که متشکل از انواع آچار مورد نیاز در حین انجام کار است.
- جک برای بالا بردن خودرو تا حد معمول جهت تعویض شیلنگ بنزین
- دستکش ایمنی جهت جلوگیری از آسیب به پوست دست در هنگام کار
- منبعی برای جابجا کردن بنزین موجود در باک و شیلنگ بنزین
- انبردست و سیم چین جهت انجام تعویض بنزین شیلنگ پراید
با در دسترس داشتن این ابزار و دقت در مراحل انجام تعویض شیلنگ خودرو به راحتی میتوانید بدون آسیب رساندن به دیگر قطعات این کار را انجام دهید.
خودرو را برای تعویض شیلنگ بنزین آماده کنید.
ماشین را در یک مسیر صاف و بدون سراشیبی پارک کرده و از ثابت بودن آن اطمینان حاصل کنید. خودرو را روی دنده یک قرار دهید. یک جسم سخت مثلا سنگ را جلوی چرخ خودرو برای جلوگیری از حرکت احتمالی آن قرار دهید.
جک را زیر خودرو گذاشته و تا جایی که چرخها از زمین فاصله داشته باشند، آن را باز کنید. اتصالات باتری را قطع کرده و آن را از مخزن قرارگیری جدا کنید. حال شروع به تعویض شیلنگ بنزین پراید کنید.
اقدامات لازم برای تعویض شلنگ بنزین خودرو را انجام دهید.
دستکشهای ایمنی و لباس مخصوص کار را برتن کرده و شروع به تعویض شیلنگ بنزین خودرو کنید. در این حالت ظرفی را در زیر باک بنزین گذاشته و شروع به باز کردن بستهای شلنگ قدیمی بنزین کنید. شیلنگ را به شکلی از جای خارج کرده که محتویات داخل باک بطور کامل در ظرف خالی شود. سپس محل اتصال شلنگ را کاملا از بنزین باقی مانده پاک تمیز کنید.
عمل تعویض شیلنگ قدیمی با جدید را انجام دهید.
در این مرحله از تعویض شیلنگ بنزین پراید باید قطعه جدید را به دقت و با رعایت اصول به جای شیلنگ آسیب دیده قرار دهید. پس از آماده کردن شلنگ جدید، آن را به محل اتصال در سیستم سوخت رسانی خودرو وصل کنید و بست فلزی را دور آن بپیچید.
دقت داشته باشید بست فلزی در حالت متعادل باشد، سفت بودن زیاد منجر به پارهگی شیلنگ بنزین به مرور زمان شده و همین طور شل بستن آن با جدا شدن شیلنگ بنزین در هنگام کار همراه است. پس از پایان کار تعویض شیلنگ بنزین اتصالات را دوباره چک کنید و مطمئن شوید که کار درست انجام شده است. علاوه بر این موارد نسبت به اتصال مجدد باتری خودرو با دقت کافی اقدام کنید.
آشنایی با انواع شیلنگ بنزین در خودرو
شیلنگی که برای سوخت رسانی خودرو استفاده میشود، دارای نوع و جنس مختلفی است. شیلنگهای لاستیکی، شیلنگهای فیبر کربن و شیلنگهای آلومینیوم از انواع پر کاربرد این قطعه در اتومبیلهای مختلف است. نوع لاستیکی این سبک شلنگها بیشتر در خودروهای قدیمی و دیزلی کاربرد داشته و تعویض آن به نسبت دیگر شیلنگهای بنزین آسان تر است.
شیلنگهای فیبر کربن با قابلیت تحمل فشار بالا و همیشه در دسترس بودن از پر استفاده ترین نوع شیلنگ بنزین در خودروهای امروزی به شمار میآید و اما شیلنگهای آلومینیومی به دلیل جنس فلزیشان از مقاومت بالایی برخوردارند، اما در هنگام پیچ و تاب با محدودیت مواجه هستند. استفاده این قطعات در خودروهای قدیمی و جدید دیده میشود. شیلنگهای آلومنیومی در صورت گرم شدن منجر به بخار بنزین میشوند.