نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP camera)

ثبت درخواست " نصب دوربین مدار بسته "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP camera)

یکی از راه‌های افزایش امنیت و نظارت در هر سازمان یا کسب و کاری نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP) است. دوربین مداربسته تحت شبکه (IP Camera) که به اختصار به آن دوربین IP می‌گویند، یک نوع دوربین مداربسته است که اطلاعات و تصاویر ضبط شده را از طریق پروتکل شبکه انتقال می‌دهند، بر خلاف دوربین‌های مدار بسته آنالوگ (CCTV) که انتقال اطلاعات را از طریق کابل انجام می‌دهند.

 در دوربین‌ مداربسته IP از دستگاه NVR برای مدیریت و ذخیره اطلاعات استفاده می شود، NVR یک دستگاه برای جمع آوری و ذخیره سازی فیلم‌های گرفته شده توسط تمام دوربین‌های متصل به شبکه است. NVR به طور معمول فقط در سیستم‌های نظارت تصویری دوربین‌های شبکه IP استفاده می‌شوند.

حالا که با نحوه کارکرد دوربین تحت شبکه و نحوه انتقال تصویر دوربین تحت شبکه آشنا شدید، در ادامه به آموزش نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه خواهیم پرداخت، اگر قصد دارید خودتان نصب دوربین شبکه IP را انجام دهید، در ادامه این مقاله از مجله «خدمت از ما» با ما همراه باشید.

 

تجهیزات لازم برای نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP)

برای انجام نصب دوربین مداربسته IP علاوه بر تجهیزات لازم برای سیستم مداربسته، نیاز به تجهیزات و اتصالات شبکه برای کابل کشی شبکه محلی نیز نیاز دارید، به صورت کلی تجهیزاتی که برای نصب دوربین شبکه نیاز دارید، در لیست زیر آمده است.

  • دوربین تحت شبکه: با توجه به مکان، بودجه و نیاز خود هر تعداد دوربین مداربسته IP که نیاز دارید، خریداری کنید.
  • دستگاه ضبط NVR یا سرور: در سیستم مداربسته تحت شبکه می‌توانید برای مدیریت و ذخیره اطلاعات از سرور یا NVR استفاده کنید.
  • سوئیچ شبکه: دوربین‌های تحت شبکه هم می‌توانند به صورت مستقیم به NVR وصل شوند و هم از طریق سوئیچ به دستگاه NVR وصل شوند. اگر سوئیچ از نوع POE باشد، همزمان تغذیه دوربین ها را نیز انجام خواهد داد.
  • کابل شبکه: انتقال تصاویر دوربین تحت شبکه به وسیله کابل شبکه انجام می‌شود که معمولا کابل شبکه در این سیستم از نوع کابل CAT5 و CAT6 است.
  • هارد دیسک: دستگاه NVR هنگام خرید هیچگونه هارد و حافظه داخلی ندارد و باید جداگانه خریداری و نصب هارد دوربین مداربسته را انجام دهید، تنها نکته این است که تعداد هارد را بر اساس گنجایش دستگاه خریداری کنید، البته این اطلاعات در دیتا شیت دستگاه NVR موجود است.
  • تجهیزات شبکه: مانند سوکت شبکه، تستر کابل شبکه، داکت برق، دریل، سیم چین، آچار پرس زن سوکت شبکه، لوله فلکسی و ... که برای کابل کشی شبکه مورد نیاز هستند.
  • کابل برق و منبع تغذیه: اگر سیستم مداربسته تحت شبکه POE باشد، انرژی برق از طریق کابل شبکه به دوربین ها منتقل می شود، در غیر اینصورت از آداپتور و کابل برق به ازای هر دوربین به صورت مجزا استفاده کنید.

 

نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه

 

آموزش نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP)

قبل از انجام مراحل نصب بهتر است درباره اصطلاحی که بارها از آن یاد خواهد شد، توضیح مختصری بدهیم؛ POE مخفف (Power over Ethernet) یعنی فناوری توان برق بر بستر شبکه اترنت یا به اصطلاح دیگر POE این امکان را به کابل های شبکه خواهد داد که مانند کابل های برق عمل کنند.

نصب دوربین مداربسته آنالوگ و دستگاه DVR بسیار ساده‌تر از نصب دوربین مداربسته تحت شبکه و NVR است، زیرا نیاز به دانش بیشتری نسبت به اتصالات شبکه و سیستم مداربسته دارد، البته با خواندن آموزش نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه خدمت از ما و انجام مراحل نصب به صورت گام به گام می‌توانید خودتان عملیات نصب دوربین شبکه را انجام دهید.

همانطور که قبلا گفته شد برای نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه هم می‌توانید از دستگاه ذخیره سازی NVR استفاده کنید و هم از سرور استفاده کنید. بنابراین دو روش برای نصب دوربین مداربسته تحت شبکه وجود دارد که در ادامه مراحل هر کدام را به صورت جداگانه و قدم به قدم آموزش داده ایم.

  • روش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه با دستگاه ضبط NVR
  • روش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه با سرور یا کامپیوتر

 

مراحل نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه با NVR

قبل از انجام مراحل نصب دوربین شبکه بهتر است دوربین‌ها را جانمایی کنید، باید دوربین‌های مداربسته را جایی نصب کنید که تمام نقاط حساس و کور که مدنظر شماست را پوشش دهند و بیشترین بهره وری را داشته باشند، همچنین بعد از نصب دوربین‌ها بهتر است از سالم بودن و استحکام محل نصب آنها اطمینان حاصل کنید.

بعد از انجام مراحل نصب که در زیر به ترتیب اولویت آورده شده‌اند، کل سیستم مداربسته تحت شبکه و دوربین‌ها پیکربندی و تست خواهند شد.

  1. روی یک کاغذ یک نقشه دقیق از محل نصب دوربین‌ها و نحوه کابل کشی را ترسیم نمایید.
  2. دیوارها را تست کنید که امکان سوراخ شدن داشته باشند، حالا لوله فلکسی و داکت برقی که از قبل تهیه کردید را در مسیر نقشه کابل کشی که برای هر دوربین ip در نظر گرفته اید، نصب کنید.
  3. اگر سیستم POE نبود، باید در مسیر هر دوربین ip کابل برق و کابل شبکه‌ای که از قبل بریده‌اید را قرار دهید.(مقدار کابل‌ها را مخصوصا برای دستگاه ضبط زیاد در نظر بگیرید، زیرا احتمال جابجایی دستگاه NVR در آینده زیاد است)
  4. در مرحله سیم کشی در نصب دوربین مداربسته تحت شبکه باید فاصله استاندارد برای سیم کشی را رعایت کنید تا بهترین عملکرد و بازدهی حاصل گردد.
  5. مسیر کابل برق و کابل شبکه از محل نصب دوربین‌ها تا دستگاه را درون لوله فلکسی که از قبل نصب کردید، قرار دهید. حتما دقت کنید تا کابل‌ها درون داکت فلکسی قرار بگیرند، دز غیر اینصورت نویزهای ناشی از برق فشار قوی روی کیفیت تصاویر ارسالی تاثیر خواهند گذاشت.
  6. اگر تامین برق دوربین‌ها با استفاده از آداپتورها صورت می‌گیرد، محلی برای نصب آنها در کنار محل نصب دوربین‌ها در نظر بگیرید (اگر سیستم POE نبود، از یک منبع تغذیه مرکزی استفاده کنید تا برای هر دوربین به صورت مجزا یک آداپتور نصب نکنید)
  7. یک سوکت RJ45 را به سر کابل شبکه پرس کنید، سپس آن را به دوربین و NVR وصل کنید. (اگر دستگاه ضبط یک پورت داشته باشد، باید کابل را به سوئیچ وصل کرد، در غیر اینصورت می‌توان هر کابل را به پورت جداگانه وصل کرد )

 

نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه ip

 

اگر سیستم مداربسته تحت شبکه، POE نبود مراحل زیر را نیز انجام دهید:

  1. اگر از منبع تغذیه مرکزی به جای آداپتور استفاده می کنید، دو فیش نری و مادگی منبع تغذیه را به کابل برق وصل کنید و اگر از آداپتور برای هر دوربین استفاده می کنید، باید فیش هر آداپتور را به دوربین ip وصل کنید.
  2. تمام اتصالات از جمله اتصال منبع تغذیه به کابل برق و فیش‌های متصل به دوربین ها، آداپتورها یا منبع تغذیه باید بررسی و کنترل شوند تا به درستی انجام شده باشند.
  3. پس از انجام مراحل بالا، حالا می توانید دستگاه ضبط NVR را روشن کنید.

 

مراحل نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه با سرور (کامپیوتر)

در این روش نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه از یک سرور یا کامپیوتر به جای دستگاه NVR برای ذخیره اطلاعات استفاده می‌شود که سازمان‌های خیلی بزرگ برای نظارت به شبکه داخلی سازمان خود از این روش استفاده می کنند، همچنین یکی دیگر از مزایای استفاده از این روش قابلیت استفاده از نرم افزارهای نظارتی و تجزیه تحلیلی تصاویر و اطلاعات ضبط شده است.

برای انجام عملیات نصب دوربین مداربسته شبکه IP بهتر است مراحل زیر را به صورت گام به گام دنبال کنید:

  1. اگر از سوئیچ POE استفاده می کنید، برق از طریق این سوئیچ تامین می‌شود، در غیر اینصورت باید دوربین‌ها را به منبع تغذیه یا آداپتورها وصل کنید.
  2. دوربین‌های مداربسته IP را به وسیله کابل شبکه به سوئیچ وصل کنید، سپس سوئیچ را به سرور وصل کنید.
  3. معمولا IP دوربین درون کاتالوگ آن نوشته شده است، اما می‌توانید برای پیدا کردن IP دقیق دوربین مداربسته، نرم افزار IP finder را روی سرور نصب کنید. (این نرم افزار درون جعبه دوربین روی CD وجود دارد، اگر نبود از اینترنت می توانید به راحتی آن را دانلود کنید)
  4. نرم افزار را باز کنید و IP تمام دوربین هایی که در سیستم مداربسته خود دارید را به دامنه آی پی های موجود در شبکه تغییر دهید.
  5. بعد از انجام تمام مراحل بالا، می توانید نرم افزارهای نظارتی مدیریت تصاویر مانند PCNVR را روی سرور نصب کنید.

 

نصب دوربین مداربسته شبکه ip

 

تنظیمات و تست نصب دوربین مداربسته تحت شبکه

بعد از اینکه دوربین مداربسته تحت شبکه را نصب کردید، نوبت به انجام تنظیمات و تست نصب دوربین شبکه می‌رسد که می توانید تمام موارد زیر را انجام دهید تا نصب کامل و بی نقصی داشته باشید.

  • اتصال تمام پورت ها را بررسی کنید تا به درستی انجام شده باشند.
  • در تنظیمات دستگاه ضبط NVR به منوی مربوط به دوربین بروید و چک کنید تا لیست تمام دوربین‌های نصب شده به همراه IP در آن لیست موجود باشد.
  • اگر تصاویر دوربین‌ها قابل مشاهده نبودند، باید کابل برق و شبکه را چک کنید تا وصل باشند، همچنین برق دوربین آی پی را با کمک یک ولت متر بررسی کنید تا وصل باشد، همچنین می توانید از تستر شبکه برای بررسی مسیر کابل کشی شبکه استفاده کنید.
  • باید نصب هارد دوربین مداربسته در NVR را انجام دهید.
  • حتما بررسی کنید تا دوربین مداربسته شبکه ای که خریداری کردید، توسط دستگاه ضبط NVR پشتیبانی شود.
  • برای اینکه متوجه شوید کانفیگ دستگاه NVR در شبکه به درستی انجام شده است، می توانید دستور ping را روی کامپیوتر که به سوئیچ و دستگاه ضبط وصل است، اجرا کنید.

 

آموزش نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه

 

مزایای نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه

یکی از بزرگترین مزیت‌های نصب دوربین مداربسته تحت شبکه را اشاره کردیم؛ اینکه برای سازمان‌های بزرگ امکان نظارت توسط نرم افزارهای پیشرفته را فراهم خواهد کرد، اما در ادامه به دیگر مزایای نصب دوربین مداربسته تحت شبکه خواهیم پرداخت.

  • انتقال تصویر دوربین تحت شبکه بدون نیاز به کابل کواکسیال اتفاق می‌ افتد.
  • دوربین تحت شبکه هوشمند است و قابلیت فشرده سازی تصاویر و فیلم های ارسالی ضبط شده و قابلیت برنامه ریزی را دارد.
  • تا جایی که پهنای باند شبکه اجازه دهد، محدودیتی برای اضافه کردن دوربین وجود ندارد.
  • تصاویر ضبط شده توسط این دوربین ها بسیار باکیفیت تر از دوربین‌های آنالوگ است.
  • امکان دسترسی به فیلم های ضبط شده از راه دور وجود دارد.

درست است که برای نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه (ip) به کمی دانش درباره کابل کشی شبکه و برق نیاز دارید، اما اگر آموزش نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه این مقاله را به صورت کامل مطالعه کنید و مراحل را گام به گام انجام دهید، می توانید خودتان عملیات نصب را انجام دهید.

اگر نیاز به متخصص و یک نصاب دوربین مداربسته دارید، بهتر است کار نصب دوربین مداربسته تحت شبکه IP خود را به کسی که در این حوزه تخصص و تبحر دارد، بسپارید. در خدمت از ما می‌ توانید به آسانی و با چند کلیک ساده به چنین افرادی دسترسی پیدا کنید، تنها کافیست اپلیکیشن خدمت از ما را نصب کنید

4.3 امتیاز از 1728 رای


نصب دوربین مدار بسته
برای سرویس نصب دوربین مدار بسته از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین