علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن + روشهای افزایش فشار آب
آنچه خواهید خواند:
- روش تشخیص کم شدن فشار آب گرم آبگرمکن
- علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری بوتان و سایر برندها
- چگونه فشار آب گرم آبگرمکن را بالا ببریم
- نحوه تنظیم فشار آب آبگرمکن دیواری
- بهترین روش بالا بردن فشار ابگرمکن
چگونه فشار آب گرم آبگرمکن را بالا ببریم؟ چرا آب گرم از شیر نمیاد؟ شاید شما هم برای یافتن علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری، به فکر تعمیر آبگرمکن افتاده باشید. اما دست نگه دارید، افت فشار آب گرم همیشه مربوط به آبگرمکن دیواری نیست. گاهی اوقات به دلیل مشکلاتی در لوله کشی ساختمان، فشار آب خروجی از آبگرمکن کاهش یافته است.
در این مقاله به زبان ساده اما در عین حال جامع، هر گونه علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری را مطرح و بررسی می کنیم. پس از پرداختن به دلایل افت فشار آب گرم، راه های افزایش فشار آب گرم آبگرمکن را نیز آموزش خواهیم داد. در بعضی مواقع ممکن است این افت فشار به حدی باشد که موجب نیامدن آب گرم آبگرمکن دیواری شود که نیاز به بررسی و تعمیر فوری دارد.
اگر به دنبال علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری بوتان یا سایر برندهای دیگر هستید؛ این مطلب از مجله اینترنتی "خدمت از ما" را جهت آشنایی با رایجترین علل کاهش فشار آب گرم به هیچ عنوان از دست ندهید.
فهرست عناوین
تشخیص کم شدن فشار آب گرم آبگرمکن دیواری
قبل از یافتن علت کم بودن فشار آب گرم لازم است ابتدا به تشخیص آن بپردازید. برای آن تنها لازم است شیر آب گرم خود را باز کنید. در ابتدای کار این نکته را فراموش نکنید که آب گرم زمانی در دسترس شما قرار میگیرد که آب سرد پس از آنکه وارد آبگرمکن شود، بتواند توسط شعله، گرمای مورد نیاز خود را جذب کند.
اگر متوجه شدید که هنگام باز کردن شیر آب گرم، فشار آب کم است یا آب گرم نشده است، این نشان از وجود مشکل میباشد که لازم است جهت رفع آن اقدام کنید. همچنین قبل از این موارد ممکن است که آبگرمکن را به درستی روشن نکرده باشید بنابراین مطلب طريقه روشن كردن آبگرمكن گازی را پیشنهاد میکنیم.
دلایل اصلی کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری
اگر بخواهیم مهمترین علت فشار کم آب گرم در آبگرمکن دیواری انواع برندها را پیدا کنیم، لازم است تمامی آنها را به دو دسته تقسیم بندی کنیم. بخش اول مربوط به مشکلاتی میشود که در اثر نقص در قطعات آبگرمکن ایجاد شدهاند.
در صورتی که متوجه این مشکل شدید، جهت افزایش فشار آب گرم آبگرمکن خود لازم است به تعمیر و تعویض قطعات معیوب بپردازید، یا اینکه آبگرمکن را به یک سرویس کار بسپارید. برای دریافت خدمات تعمیر و سرویس آبگرمکن در سراسر ایران کلیک کنید.
دستهی دیگر مشکلات مربوط به لوله کشی ساختمان میباشد، که بررسی سیستم لوله کشی نیز میتواند شما را به مهمترین علت کم بودن فشار آب گرم برساند. اگر به تازگی متوجه کم شدن فشار آب گرم آبگرمکن دیواری همزمان با کاهش فشار آب ساختمان خود شدهاید این مطلب را از جهت شناسایی و بررسی شایعترین علل دنبال کنید.
بطور کلی، برای اینکه دلیل افت فشار آب گرم خروجی آبگرمکن را پیدا کنید، لازمست موارد زیر را بررسی کنید:
- نبودن جرم و گرفتگی در مسیر ورودی آب سرد به آبگرمکن دیواری
- نبودن رسوب اطراف مبدل حرارتی آبگرمکن (لوله های داخلی آبگرمکن)
- بررسی وجود گرفتگی و رسوب در فیلتر آب
- وجود رسوب و گرفتگی در شیرآلات و سردوش حمام (در صورتی که فقط فشار آب گرم در حمام کاهش داشته است)
«برای ثبت درخواست تعمیرکار آبگرمکن اصفهان، تعمیرکار آبگرمکن دیواری مشهد و سایر شهرهای ایران از خدمت از ما کمک بگیرید».
بررسی آب ورودی به آبگرمکن دیواری
اولین قدم برای شناسایی علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری بررسی شیر آب سرد ورودی به آبگرمکن میباشد. گاهی مواقع ممکن است مواد معدنی موجود در آب درون شیر ورودی رسوب کند و باعث مسدود شدن مسیر آن شود. برای اطمینان از این مشکل لازم است شیر تخلیه آبگرمکن خود را باز کنید.
در صورتی که مشاهده کردید که آب خروج از آن دارای فشار مناسبی است، میتوانید از سالم بودن شیر آب سرد ورودی آبگرمکن خود اطمینان حاصل کنید. در غیر این صورت اگر فشار کم باشد، لازم است مسیر عبوری آب را بررسی کنید تا اگر هرگونه رسوبگذاری درون آن وجود دارد، برطرف گردد.
بررسی مبدل آبگرمکن دیواری برای کم شدن فشار آب
مبدل آبگرمکن دیواری در واقع همان قطعهای است که بناست گرمای تولید شده مشعل را به آب منتقل کند. مبدل حرارتی لولههای باریکی دارد که رسوب مواد معدنی در آنها میتواند مهمترین علت نیامدن آب گرم آبگرمکن دیواری به شمار آید. هنگامی که این مشکل پیش میآید تمامی آب سرد ورودی به مبدل آبگرمکن گرم نمیشود، بلکه فقط بخشی از آن میتواند گرمای لازم خود را کسب کند. در این شرایط شما شاهد خروج آب سرد کم فشار به جای آب گرم خواهید بود.
این اصلیترین علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری است و راه حل آن شستن رسوب از لوله های مبدل است. در صورتی که قصد دارید در خانه اقدام به این کار کنید، پیشنهاد میکنیم مقاله جرم گیری آبگرمکن دیواری بوتان در خانه را مطالعه کنید. دقت کنید که پیش از اقدام به رسوب گیری، حتما فشار شیر آب سرد ورودی را بررسی کنید.
گاهی اوقات علت کم شدن فشار آب، کاهش آب ورودی به مبدل آبگرمکن است، نصب فیلتر رسوب گیر آبگرمکن دیواری از جمله اقداماتی است از ایجاد رسوب در لوله های آبگرمکن جلوگیری می کند.
برای تشخیص سالم بودن تمامی قسمتهای مبدل آبگرمکن دیواری لازم است شیر آب گرمی که به نسبت به بقیه شیرها به آبگرمکندیواری شما نزدیکتر است را باز کنید. سپس آب خارج شده از آن را در ظرفی شفاف و شیشهای قرار دهید. در صورتی که آب درون ظرف زرد رنگ باشد، شما میتوانید از رسوب گرفتن لولههای مبدل آبگرمکن خود اطمینان حاصل کنید.
بررسی فیلتر آبگرمکن دیواری برای افت فشار یا نیامدن آب گرم
یک دلیل نیامدن آب گرم آبگرمکن دیواری میتواند تجمع رسوبات بر روی فیلتر آبگرمکن دیواری باشد. در واقع فیلتر جهت پیشگیری از رسوب و جرم گرفتن لولههای آبگرمکن در مسیر آب ورودی به آن نصب میشود، تا احتمال رسوب گرفتگی لولههای آبگرمکن را به حداقل برساند.
اما با گذشت زمان خود فیلتر نیز میتواند دچار رسوب گرفتگی شود. این عامل میتواند خود علت افت فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری باشد. از این رو توصیه میشود هر ماهه به تمیز کردن و بررسی فیلتر آبگرمکن دیواری خود بپردازید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید.
ایراد سیستم لوله کشی ساختمان از علت های کاهش فشار آب آبگرمکن
دلایلی که در مطالب بالا گفته شد همگی مربوط به قطعات آبگرمکن میباشند که لازم است در صورت تشخیص نقص در هریک از آنها سریعاً به تعویض یا تعمیر آن قطعات بپردازید. همانطور که گفته شد یکی دیگر از علتهای مهم کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن ایستاده میتواند اختلال در سیستم لوله کشی ساختمان باشد. در صورتی که از سالم بودن تمامی قطعات آبگرمکن خود اطمینان دارید، لازم است به بررسی کامل این سیستم بپردازید تا در وجود هر گونه نقضی در لوله کشی ساختمان، سریعاً به رفع آن اقدام کنید.
از مشکلات عمدهای که ممکن است در مسیر لوله کشی ساختمان به وجود آید، زنگ زدن و پوسیده شدن لولهها با گذشت زمان میباشد. چرا که این لولههای فلزی نیز به طور مداوم در مسیر عبور آب سرد و گرم قرار دارند. در نتیجه مواد سخت درون آب پس از گذشت مدتی در درون آنها رسوب میکند و میتواند دلیل فشار کم آب گرم آبگرمکن دیواری باشد.
یک نکته مهم: اگر مشکل، فقط کم بودن فشار آب گرم در حمام است (و فشار آب گرم در آشپزخانه یا سایر جاها مطلوب است)، سردوش حمام را باز کرده و با محلول آب و سرکه رسوب زدایی کنید.
چگونه فشار آب گرم آبگرمکن را بالا ببریم؟
دسترسی به آب گرم در طول روز را میتوانیم یکی از نیازهای اساسی هر فرد بدانیم. کم بودن میزان فشار آب گرم میتواند مشکلساز باشد و عواقبی را به دنبال داشته باشد. از این رو بسیاری از افراد همواره به دنبال روش های افزایش فشار آب گرم آبگرمکن هستند تا بتوانند به راحتی از آب استفاده کرده و شستوشوهای مدنظر خود را انجام دهند.
در این بخش به معرفی برخی از روش های مؤثر در افزایش میزان فشار آبگرمکن میپردازیم تا شما بتوانید در مواقع لزوم از آنها بهره ببرید:
رسوبزدایی آبگرمکن
اولین روشی که شما میتوانید برای تنظیم آبگرمکن دیواری با فشار کم آب مورداستفاده قرار دهید، رسوبزدایی قطعات و اجزاء داخلی آبگرمکن است. آب شهری معمولا دارای املاح و مواد معدنی مختلفی است که به مرور زمان باعث گرفتگی و رسوب بر روی قسمتهای داخلی دستگاه میشود.
افزایش جرم و رسوبهای آهکی بر روی قطعات و لولهها میتواند مانند یک عایق تبادل انرژی عمل کرده و اجازه رسیدن انرژی از شعله آبگرمکن به آب سرد را ندهد. همین موضوع باعث میشود تا میزان فشار آب گرم آبگرمکن کاهش پیدا کند و نتواند نیاز شما را در این زمینه به خوبی برآورده کند.
از طریق دیگر این میزان از جرم و رسوب درون لولهها نیز قرار میگیرد؛ در نتیجه این موضوع بر روی فشار آب خروجی از آنها تأثیر گذاشته و میتواند باعث کاهش آنها شود. از این رو در صورتی که با کاهش فشار آب گرم از آبگرمکن رو به رو شدید، توصیه میکنیم که در اولین مرحله برای رسوبزدایی آبگرمکن اقدام کرده و تمام بخشهای مختلف آن را موردبررسی قرار دهید.
در صورتی که به موقع رسوبزدایی را انجام ندهید، ممکن است تجمع جرم و رسوب در برخی از بخشها، باعث وارد شدن آسیبهای جدی به دستگاه و خسارتهای شدید شود.
بررسی فیلتر آبگرمکن
یکی دیگر از روش های افزایش فشار آب گرم آبگرمکن که میتوانید در مواقع افت فشار از آن بهره ببرید، مورد بررسی قرار دادن فیلتر آبگرمکن است. در این روش باید در ابتدا فیلترها را به خوبی مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز، برای تعویض آنها اقدام کنید.
فیلترها در مسیر آب ورودی به آبگرمکن قرار گرفتهاند و وظیفه آنها جلوگیری از ورود املاح و ذرات معلق به درون آب است. بدیهی است که به مرور زمان این ذرات جمع شده در فیلتر، باعث کاهش فشار آب ورودی به آبگرمکن خواهند شد.
در صورتی که شما در مناطقی زندگی میکنید که آب رسوب و املاح بالایی دارد، لازم است تا به صورت دورهای، فیلتر را چک کنید. از این طریق میتوانید از رسوبگیری و کاهش فشار آب آبگرمکن تا حد زیادی، جلوگیری کنید. به صورت کلی تمیز نگه داشتن فیلتر میتواند تأثیر فوقالعادهای در عملکرد آبگرمکن و طول عمر آن داشته باشد.
رسوبزدایی مبدل آبگرمکن
از دیگر روش های افزایش فشار آب آبگرمکن که میتوانید در این زمینه مورداستفاده قرار دهید، باید به رسوبزدایی مبدل آبگرمکن اشاره کنیم. به صورت کلی مبدل را باید یکی از اصلیترین قطعات آبگرمکن معرفی کنیم که تمیز بودن آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. مبدل گرمایی از تعداد فین و یک کویل مسی تشکیل شده است و وظیفه آن افزایش انتقال گرماست.
این مبدلها دقیقا بالای مشعل نصب میشوند و میتوانند گرمای حاصل از سوختن شعله را به آب سرد ورودی منتقل کنند. بدیهی است که هر اندازه مبدل بتواند گرمای بیشتری را جذب کرده و انتقال دهد، اتلاف گرمایی نیز به مراتب کاهش پیدا میکند.
در صورتی که در لولهها و یا پرههای مبدل، گرد و غبار یا رسوب وجود داشته باشد، سطح تماس بین آب ورودی و مبدل کمتر شده و همین موضوع باعث میشود تا آب با فشار و دمای کمتری به سمت لولههای خروجی برود.
برای اینکه به تشخیص رسوب در مبدل آبگرمکن بپردازید، توصیه میکنیم که نزدیکترین شیر آب را به آن باز کنید، در صورتی که رنگ آب خروجی به زرد تمایل داشته باشد، میتوانید متوجه وجود رسوب در این قسمت شوید.
بررسی سیستم لولهکشی
علاوه بر راهکارهای معرفیشده در بخشهای قبلی، روش دیگری نیز برای تنظیم آبگرمکن دیواری با فشار کم آب وجود دارد که مربوط به بررسی سیستم لولهکشی آب گرم ساختمان میشود. آب گرم خروجی از آبگرمکن در لولههای فلزی جاری میشود تا شما نهایتا از آن استفاده کنید.
عبور آب از این لولهها میتواند به مرور زمان باعث زنگزدگی و یا پوسیدگی لولهها شود. در اثر زنگزدگی لوله، مواد به وجود میآیند که میتوانند مانند مانعی در مسیر آب عمل کنند. این موضوع باعث مسدود شدن مسیر و در نهایت کاهش چشمگیر فشار آب گرم شود.
در صورتی که قطعات و بخشهای مختلف دستگاه مانند فیلتر، مبدل و ... را به خوبی موردبررسی قرار داده و هیچگونه ایرادی در آنها مشاهده نکردید، میتوانید از طریق بررسی لولهکشی آب گرم ساختمان، به عیبیابی در این زمینه بپردازید. درنهایت با پیدا کردن قسمت رسوب گرفته، اقدامات و تعمیرات موردنیاز را انجام دهید تا فشار آب افزایش پیدا کند.
نصب پمپ آب
از دیگر روش های افزایش فشار آب آبگرمکن که میتوانید در نظر داشته باشید، میتوانیم به نصب پمپ آب مخصوص آبگرمکن اشاره کنیم. به صورت کلی پمپ آب با هدف افزایش فشار و حجم سیالات مختلف به خصوص آب به کار برده میشود. امروزه پمپ آبهای مختلف با ظرفیتهای گوناگونی در بازار وجود دارند که شما میتوانید به سادگی از آنها بهره ببرید.
در صورتی که آب سرد با فشار و دبی لازم وارد آبگرمکن نشود، شعله نیز به میزان کافی روشن نشده یا بعد از چند دقیقه خاموش میشود و در نهایت آب خروجی از لولههای آب گرم، با فشار و دمای مطلوب نخواهد بود. پیشنهاد میکنیم با علت خاموش شدن آبگرمکن دیواری آشنا شوید.
نصب پمپ آب مخصوص آبگرمکن میتواند این مشکل را به صورت کامل برطرف کند. در صورت استفاده از پمپ آب، آب ورودی به آبگرمکن فشار و دبی قابل قبولی خواهد داشت و به دنبال آن شعله نیز به اندازه مناسب تشکیل میشود.
تنظیم آبگرمکن دیواری با فشار کم آب
یکی از اصلیترین مراحلی که در زمان نصب و راهاندازی آبگرمکن باید انجام شود، تنظیم فشار دستگاه است. فشار آبگرمکن باید به بهترین نحو ممکن تنظیم شود تا شما هیچگونه افت فشار و یا حجم آب نداشته باشید.
تنظیم آبگرمکن دیواری با فشار کم آب مزایای متعددی دارد که از بین آنها میتوانیم به مواردی مانند کاهش مصرف انرژی و افزایش راندمان و عمر مفید دستگاه اشاره کنیم.
در این قسمت قصد داریم تا به صورت کامل به تنظیم آبگرمکن دیواری با فشار کم آب بپردازیم تا شما اطلاعات بیشتر و دقیقتری در این زمینه به دست آورید:
برای تنظیم آبگرمکن دیواری با فشار کم، مراحلی وجود دارد که شما میتوانید از طریق آنها، به افزایش فشار و قرار دادن آن در وضعیت نرمال بپردازید. در این حالت طبیعتا به سادگی میتوانید از دستگاه استفاده ببرید. این مراحل به شرح زیر هستند که باید آنها را به صورت دقیق پشت سر هم انجام دهید.
- برای تنظیم آبگرمکن دیواری بوتان با فشار آب کم، باید به سراغ شیر آب کوچکی که در زیر دستگاه قرار دارد بروید. این شیر تحت عنوان شیر پرکن شناختهشده و درواقع ورودی دستگاه محسوب میشود. شیر را خلاف عقربه های ساعت بچرخانید تا بتوانید آن را باز کنید.
- در حین باز کردن شیر، باید میزان فشار را از روی پنل موجود روی بدنه دستگاه بخوانید. توصیه میکنیم که به صورت مداوم به پنل و عقربههای روی آن توجه داشته باشید.
- بعد از اینکه عقربه ها به میزان استاندارد و دلخواه شما رسیدند، میتوانید شیر آب را در جهت عقربههای ساعت ببندید.
توصیه میکنیم که قبل از انجام دادن این فرایند حتما درباره فشار مناسب آبگرمکن دیواری اطلاعات داشته باشید تا بتوانید به راحتی و بدون وارد شدن آسیبهای دیگر به دستگاه، این کار را انجام دهید. با تنظیم آبگرمکن دیواری فشار کم آب، میتوانید استفاده بهینهتر و مناسبتری از دستگاه داشته باشید.
علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری بوتان
مهمترین علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری بوتان، رسوب مواد معدنی در لولههای باریک مربوط به مبدل حرارتی است. در این شرایط، تنها بخشی از آب ورودی به مبدل حرارتی، گرم میشود و در نتیجه بهجای اینکه آب گرم پرفشار داشته باشید، آب سرد یا ولرم با فشار کم را تجربه میکنید.
اگر متوجه کم شدن فشار آب گرم آبگرمکن دیواری بوتان ساختمان خود شدهاید، میتوانید تنها با چند راهکاری که در ادامه گفته میشود به بالا بردن فشار ابگرمکن بوتان بپردازید:
- برداشتن توری و صافی موجود در شیر و شلنگهای آن: این دو قطعه میتوانند موجب افت فشار آب گرم شوند.
- وجود نقص در شیر فشار: تعویض مغزی شیر میتواند به رفع مشکل فشار کم آب گرم کمک کند.
در صورتی که به دنبال نحوه تنظیم فشار آب آبگرمکن دیواری بوتان هستید، لازم است موارد گفته شده را چک کنید در غیر این صورت اگر مشکل حل نشد، بهتر است از یک متخصص کمک بخواهید.
بهترین راه افزایش فشار آب گرم آبگرمکن
با مطالب گفته شده قطعاً شما علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری خود را پیدا کردهاید. پس از آن لازم است به رفع مشکل فشار کم آب گرم خود بپردازید. یکی از سادهترین راههای افزایش فشار آبگرمکن استفاده حداقل از آب سرد در هنگامی که آبگرمکن دیواری روشن است (مثلاً حین استحمام دیگران)، میباشد.
به یاد داشته باشید که سرویس دورهای و رسوب زدایی لوله های آبگرمکن دیواری میتواند علاوه بر افزایش طول عمر دستگاه شما، باعث افزایش فشار شود و مشکل افت فشار اب گرم را حل کند. از راههای دیگر رفع مشکل فشار کم آب گرم، نصب پمپ آب مخصوص آبگرمکن میباشد که به آبگرمکن شما کمک میکند فشار را در همه مواقع به طور متناسب تنظیم کند.
اگر قصد دارید به خرید آبگرمکن بپردازید، توصیه میشود به سراغ آبگرمکنهای دیواری کم فشار بروید؛ چرا که این مدل آبگرمکنها با وجود فشار کم آب نیز میتوانند آب گرم را با فشار مناسب تولید کنند. بررسی وضعیت دودکش و لوله کشی آب ساختمان توسط یک نصاب آبگرمکن ماهر که به ویژگی و قابلیت انواع آبگرمکن آشناست، یک توصیه جدی هنگام خرید آبگرمکن است.
علت قطع اب گرم ابگرمکن
همانطور که بهطور مفصل در این محتوا راجب کم شدن فشار آب گرم آبگرمکن صحبت کردیم و نکات مختلف را گفتیم، باید بگوییم که قطع شدن آب ابگرمکن نیز در ادامه همان دلایل اتفاق میافتد.
در واقع مهمترین علت قطع شدن آب گرم آبگرمکن دیواری، ابتدا کاهش فشار آب و سپس جرم گرفتن لولهها، روشن نبودن شمعک آبگرمکن یا جرقه نزدن آن و در نهایت روشن نشدن دستگاه است. در این راستا پیشنهاد میکنیم این مطلب را بخوانید: شمعک روشن است ولی مشعل روشن نمیشود.
همانطور که گفته شد، اگر متوجه کم شدن فشار آب گرم آبگرمکن دیواری ساختمان خود شدهاید، لازم است ابتدا علت کم شدن فشار آب گرم را بیابید. پس از آن به دنبال رفع مشکل فشار کم آب گرم بپردازید.
علاوه بر موارد گفته شده سوراخ شدن مبدل حرارتی، نشتی در مدار، خراب شدن شیر پرکن، عدم نصب مناسب قطعات، هوا گرفتن منبع انبساط علاوه بر انباشته شدن رسوب، همگی میتوانند علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری باشند و حتی منجر به نیامدن آب گرم آبگرمکن دیواری شوند.
توصیه ما به شما این است که به صورت دورهای به رسوب زدایی لولههای آبگرمکن دیواری خود بپردازید. اما درصورتی که تخصصی در انجام آن ندارید از دستکاری دستگاه بپرهیزید و حتماً از یک متخصص کاربلد کمک بگیرید. امروز بازار آنلاین "خدمت از ما" فرصتی را فراهم کردند که شما میتوانید در هر کجا که هستید و در کوتاهترین زمان از مجربترین متخصصان کمک بگیرید.