علت پوسته شدن رنگ دیوار پلاستیک و روغنی
پوسته شدن رنگ دیوار یکی از آزاردهندهترین صحنههاییست که میتوان با آن روبرو شد. پوسته شدن رنگ پلاستیک دیوار و سایر مدل های رنگ، میتواند دلایل متعددی داشته باشد؛ از شرایط جوی گرفته تا بیدقتی در مراحل نقاشی. از آنجا که پیشگیری بهتر از درمان است، امیدواریم علت پوسته شدن رنگ روی دیوار را پیش از اجرای رنگ مطالعه کنید تا مجبور به کندن رنگ از دیوار و ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار نشوید!
در این مطلب از مجله خدمت از ما قصد داریم ابتدا علت پوسته شدن رنگ دیوار و سپس روش ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار را با شما در میان بگذاریم.
فهرست عناوین
دلایل پوسته شدن رنگ دیوار در انواع رنگ ها
پیش از آموزش ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار، ابتدا مهمترین علتهای پوسته پوسته شدن رنگ دیوار در انواع سقف ها و دیوار هایی که با رنگ های مختلف روغنی و پلاستیک رنگ آمیزی شده اند را معرفی میکنیم:
1. رطوبت و پوسته شدن رنگ روغنی دیوار
مهمترین علت پوسته شدن رنگ دیوار را میتوان وجود رطوبت دانست. نفوذ رطوبت به دیوار (مخصوصا در حمام و دستشویی) باعث از بین رفتن بافت رنگ و پوسته پوسته شدن رنگ دیوار میشود. برای جلوگیری از این مشکل، دیوار (یا سطوح دیگر) پیش از رنگ آمیزی باید کاملا خشک باشد، تا مجبور به ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار نشوید. رنگ های روغنی ساختمان در شرایطی که روی دیوار یا سقف مرطوب اجرا شود، باعث پوسته شدن رنگ سقف یا دیوار می شود که این موارد باید با رنگ کار ماهر قبل از رنگ کاری بررسی شود.
2. گچکاری نامناسب و علت ترک خوردن رنگ دیوار
عدم کیفیت گچکاری را نیز میتوان علت پوسته شدن رنگ دیوار دانست. اگر گچ پیش از اجرا انسجام مطلوب را نداشته باشد، پس از اجرا گچ کشته ایجاد میشود. گچ کشته استحکام نداشته، و بعد از خشک شدن ترک میخورد و رگههایی در آن به وجود میآید. این مسئله در ادامه باعث پوسته شدن رنگ دیوار میشود. در شرایطی که گچ کاری ایراد های بیشتری داشته باشد، ممکن است باعث ایجاد ترک مویی گچ دیوار نیز بشود.
3. رنگ آمیزی اشتباه علت پوسته شدن رنگ پلاستیک
گفتیم که علت ترک خوردن رنگ دیوار، باد كردن رنگ، علت چروک شدن رنگ و... را بیشتر باید در مراحل رنگ آمیزی جستجو کرد. عدم توجه به مراحل اصولی نقاشی ساختمان نیز میتواند شما را وادار به رفع پوسته شدن رنگ دیوار کند.
اجرای صحیح پرایمر یا رنگ آستر مناسب، میتواند به خوبی از پوسته شدن رنگ پلاستیک یا روغنی روی دیوار جلوگیری کند. پرایمر کمک میکند تا رنگ مورد نظر به خوبی روی سطح بچسبد و دوام بیشتری داشته باشد.
همچنین، اگر بخواهید دیواری رنگ شده را دوباره رنگ کنید، باید رنگ قبلی را پاک کنید، سطح را بشویید، زیرسازی کنید و سپس سطح را رنگ بزنید، تا با مشکل باد کردن رنگ دیوار مواجه نشوید. صبر نکردن برای خشک شدن کامل رنگ هنگام نقاشی مجدد نیز احتمال مشکلات در رنگ را زیاد می کند.
4. شرایط جوی و نیاز به ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار
تغییرات شدید و مکرر دما هم میتواند علت ترک خوردن رنگ دیوار باشد. این مورد دلیل اصلی پوسته شدن یا باد کردن رنگ دیوارهایی است که در فضاهای مانند حیاط یا بالکن قرار دارند. برای جلوگیری از پوسته پوسته شدن رنگ دیوار در این موارد، توصیه میکنیم از رنگهای پلاستیکی استفاده کنید. این رنگها در برابر تغییرات دمایی (و نه برف و باران) مقاوم هستند.
5. خرابی و فشارهای دیوار از علت های باد کردن رنگ
در بسیاری موارد نیز شاهد برجسته شدن و باد کردن قسمت های رنگ شده روی دیوار و سقف هستیم؛ این حالت بیشتر زمانی اتفاق می افتد که دیوار دچار خرابی و ترک شده باشد و فشار دیوار به رنگ باعث بلند شدن رنگ از روی دیوار و باد کردن آن می شود. در این شرایط باید علت خرابی دیوار را شناسایی و اقدام به رفع آن کنید. ممکن است به دلیل لوله کشی های داخل دیوار و فشار آمدن از طریق عوامل بیرونی، دیوار دچار ترک یا تغییر حالت شود که باعث باد کردن و خرابی رنگ روی دیوار می شود.
روش ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار
حالا که با مهمترین دلایل پوسته شدن رنگ دیوار، علت ترک خوردن رنگ دیوار و... آشنا شدیم، در ادامه روش ترمیم رنگ دیوار را توضیح میدهیم:
1. حذف منبع رطوبت
پیش از دست به کار شدن برای کندن رنگ از دیوار و ترمیم آن، باید محل نفوذ رطوبت یا منبع تغییرات دما را پیدا کنید. لوله کشی را نیز بررسی کنید تا نشت آب علت پوسته شدن رنگ روی دیوار نباشد. در فضاهای داخلی، برای جلوگیری از پوسته شدن رنگ میتوانید از دستگاههای رطوبتگیر و تهویه مناسب استفاده کنید.
2. آمادهسازی برای ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار
قبل از کندن رنگ از دیوار، سطح را بپوشانید تا نیازی به تمیزکاری نداشته باشید. از ماسک و عینک ایمنی نیز استفاده کنید تا اگر رنگ به سمت صورتتان پرید، مشکلی پیش نیاید.
3. کندن رنگ از دیوار
اولین مرحله برای ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار، تراشیدن رنگ به صورت کامل با کاردک است. تراشیدن رنگ را تا جایی ادامه دهید که هیچ رنگ پوسته یا ورقه شدهای روی سطح نماند.
4. بتونه کاری و سمباده زنی
در ادامه برای ترمیم رنگ روغنی دیوار باید با بتونه و لیسه تمامی درزها و فرورفتگیها را پر کنید. سپس، بتونه را کاملا صاف کنید و اجازه دهید تا خشک شود. بعد از خشک شدن بتونه، آن را سنباده (زبر) بزنید تا یکدست شود. سپس، با سمباده نرم سطح بتونه شده را نرم و یکنواخت کنید. اینکار در کیفیت ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار تاثیر فوقالعادهای دارد.
5. تمیز کردن سطح ترمیم شده
حالا با یک دستمال یا اسفنج مرطوب سطح سنبادهخورده را پاک کنید تا هیچ آلودگی، رنگ و گردوغباری روی آن نماند. اگر دیوار در فضای خارجی قرار دارد، میتوانید از شلنگ آب استفاده کنید. پیش از انجام مرحله بعد برای ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار، باید صبر کنید تا سطح کاملا خشک شود.
6. اجرای رنگ آستر یا پرایمر
در این مرحله باید با غلطک و قلممو یک لایه پرایمر مرغوب را روی سطح اجرا کنید. اینکار باعث از نفوذ رطوبت از دیوار به رنگ (و پوسته پوسته شدن رنگ دیوار) جلوگیری میکند. یک لایه نازک و یکنواخت از پرایمر را روی سطح اجرا کنید و صبر کنید تا کاملا خشک شود. بهتر است برای آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام از پرایمر روغنی استفاده کنید. پرایمر روغنی از لک شدن دیوار، و ایجاد قارچ و کپک روی سطوح مرطوب جلوگیری میکند.
7. رنگ آمیزی مجدد سطح
به مرحله آخر ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار میرسیم؛ رنگ زدن سطح. قلم مو را داخل رنگ بزنید، و آن را از داخل نقطه ترمیم شده به سمت بیرون بکشید. اگر ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار را باید برای نقاط زیادی انجام دهید، میتوانید کل دیوار را با غلطک رنگ بزنید. یک لایه نازک و یکنواخت رنگ را روی سطح اجرا کنید و اجازه دهید تا خشک شود. سپس یک لایه دیگر را اجرا کنید تا ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار کامل شود.
اگر دیوار حمام را رنگ کردهاید، حتما برای استفاده از حمام یک روز صبر کنید تا رطوبت حمام رنگ کامل خشکنشده را خراب نکند. اگر هم در حال ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار خارجی هستید، روزهای آفتابی را برای ترمیم رنگ دیوار انتخاب کنید.
نکاتی برای جلوگیری از پوسته شدن رنگ دیوار
- از روشهای اصولی نقاشی برای ترمیم پوسته شدن رنگ دیوار استفاده کنید.
- از رنگ و آستر مرغوب و مناسب برای ترمیم رنگ دیوار استفاده کنید.
- رطوبت و تقطیر آب در اطراف سطح رنگشده را کنترل کنید.
- قبل از رنگ آمیزی سطح آن را به درستی تمیز و آماده کنید.
- سطح رنگ شده را از حرارت و نور خورشید حفظ کنید.
- مواد خورنده را از سطح رنگ شده دور نگه دارید.
- از تماس سطح رنگ شده با آب جلوگیری کنید.