علت ترک خوردن دیوار گچی چیست؟

ثبت درخواست "بنایی"
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
علت ترک خوردن دیوار گچی چیست؟

ترک خوردن دیوار گچی یکی از مشکلاتی است که برای بیشتر خانه‌ها مخصوصا منازل قدیمی رخ می‌دهد. حال در مجله خدمت از ما می‌خواهیم به طور کامل به موضوع علت ترک خوردن دیوار گچی، ترمیم آن، تعمیر ترک دیوار گچی، جلوگیری از ترک دیوار پشت بخاری و همچنین علت ترک خوردن دیوار خانه نوساز می‌پردازیم. در این مطلب سعی کرده‌ایم هرچه بیشتر شما را آگاه‌تر کنیم تا دیوار خانه‌تان ترک نخورد و در صورت ترک برداشتن، دغدغه‌ای نداشته باشید و برای ترمیم آن راه حل ساده‌ای پیش بگیرید.

علت ترک خوردن دیوار گچی چیست؟

گاهی در ساختمان‌های قدیمی و حتی منازل نوساز، ملاحظه می‌کنیم که سطوح دیوار گچکاری شده، پس از خشک و سخت شدن، ترک می‌خورد و شکل بسیار بدی به دیوار منازل می‌دهد. حال علت ترک خوردگی دیوار گچی را می‌دانید؟ آیا می‌دانید که چرا دیوار گچی ساختمان‌های نوساز خیلی زود ترک برمی‌دارد؟ پس دلایل زیر را بخوانید. 

 

اولین علت ترک خوردن دیوار گچی: متناسب نبودن درصد وزن آب نسبت به گچ

 یکی از دلایل اصلی ترک خوردن دیوار گچی، این است که اگر در موقع ساختن ملات گچ گچکاری مقدار گچی را که در آب می‌ریزیم از حد معینی کمتر باشد (درصد وزن آب نسبت به گچ زیاد باشد) بطوریکه نتواند پس از انبساط حجم آب مصرف شده در ملات را پر کند؛ گچ پس از خشک شدن تقلیل حجم پیدا کرده و ترک می‌خورد.

 

علت ترک خوردن دیوار خانه

 

دومین علت ترک خوردن دیوار گچی: وجود بخار آب ماقی مانده در لایه های گچی

دومین علت ترک خوردن دیوار گچی مخصوصا ساختمان‌های نوساز این است که اگر کلفتی ملاتی را که روی دیوار می‌کشیم، بیشتر از ۷ تا ۸ سانتیمتر باشد و آن را در یک نوبت بکشیم، لایه‌های رویی گچ در اثر مجاورت با هوا به سرعت خشک می‌شوند. در حالی که هنوز لایه‌های درونی مرطوب هستند و اگر این لایه‌ها هم بخواهند خشک شوند، یعنی آب آن ها تبخیر شود، ناچارا باید برای خروج بخار آب لایه‌های زیرین دست به کار شوید در غیر این صورت؛ بنابراین گچ ترک می‌خورد.


 

سومین علت ترک خوردن دیوار گچی: گچکاری در هوای سرد

جالب است بدانید که علت ترک برداشتن دیوار گچی مخصوصا دیوار منازل نوساز، این است که گچکاری در فصل سرما در هوای سرد انجام شده است. اگر در فصل سرما و درجات زیر صفر اقدام به گچکاری کنیم و آب ملات گچ قبل از انبساط و سخت شدن گچ یخ زده فعل و انفعالات شیمیایی برای سخت شدن در ملات متوقف می‌شود و پس از آنکه یخ ذوب شد گچ فاسد شده و دیگر به انبساط خود ادامه نمی‌دهد. در نتیجه در سطح گچکاری شده ترک خوردگی مشاهده می‌شود.


 

چهارمین علت ترک خوردن دیوار گچی: حرکت ملات در لایه ها

علت دیگر ترک خوردن دیوار گچی، حرکت نسبی اجزای مجاور سفت کاری ساختمان است. همچنین افت ملات در لایه‌های زیرین و گیرش سریع ملات از عواملی هستند که ترک خوردن سطح گچکاری را موجب می‌شوند.


 

پنجمین علت ترک خوردن دیوار گچی: نشست ساختمان

علت دیگر ترک برداشتن دیوار گچی، به دلیل نشست ساختمان است. برخی ترک‌ها در گچکاری بر اثر نشت‌های ساختمان بوجود می‌آید، اگر این ترک‌ها مربوط به ترک‌های نامتقارن باشد، معمولا با زاویه ۴۵ درجه نسبت به افق ظاهر می‌شوند و اگر مربوط به نشست های متقارن باشند، افقی‌اند.

 

ششمین علت ترک خوردن دیوار گچی: وجود لوله ها در ساختمان

در روی ستون‌های فلزی و یا بادبند‌ها و یا در محل قرار گرفتن لوله‌های دودکش در دیوارها معمولاً به علت انبساط و انقباض این اعضا ترک به‌وجود می‌آید که جهت پیشگیری از آن در دوره‌های آموزش گچکاری توصیه می‌شود روی تمام قسمت‌های فلزی و لوله بخاری‌ها با استفاده از توری مرغی قبل از گچ‌کاری پوشانده شود.


 

هفتمین علت ترک خوردن دیوار گچی: نشت آب در ساختمان

جالب است بدانید علت شایعی که موجب ترک خوردگی دیوار گچی می‌شود؛ نشت آب درون دیوار و فرسوده شدن لوله ها و اجرای بد لوله کشی ساختمان است. برای رفع این مشکل باید به سراغ نشتیابی بروید.


 

هشتمین علت ترک خوردن دیوار گچی: ضعیف بودن برخی قسمت‌های دیوار گچی

دلیل شایع ترک برداشتن دیوار گچی در ساختمان های نوساز، ضعیف بودن قسمت‌هایی از دیوار گچی است. برخی از بخش‌های دیوار گچی ذاتا ضعیف‌تر و مستعد ترک خوردن هستند، مانند کناره‌های دیوار و چارچوب‌های در و پنجره و فضای بین کف و راه پله.


 

نهمین علت ترک خوردن دیوار گچی: ارتعاشات

همانطور که می‌دانید، حوادثی و عواملی از جمله زلزله، ساخت و سازهای عمرانی بزرگ نزدیک ساختمان شما، نصب تجهیزات سنگین و عوامل مشابه، ممکن است باعث ایجاد ارتعاش و لرزش و در نهایت ترک خوردن دیوار گچی شوند.


 

دهمین علت ترک خوردن دیوار گچی: جمع شدگی سیمان

استفاده از مصالحی مانند بتن که به مرور زمان تغییر شکل داده و دچار جمع شدی می‌شوند باعث ترک خوردن پوشش گچی روی آنها می‌شود.

 

روشی آسان برای ترمیم ترک دیوار گچی

ترک برداشتن دیوار خانه بر زیبایی ظاهر دکوراسیون شما تاثیر منفی ایجاد می‌کند، حال تا اینجا شما با دلایل ایجاد ترک روی دیوار گچی آشنا شدید، در ادامه می‌خواهیم به روش‌های ساده برای ترمیم ترک دیوار گچی بپردازیم.

وسایل مورد نیاز برای ترمیم ترک دیوار گچی

  • بتونه مخصوص
  • سمباده
  • کاردک
  • رنگ متناسب با دیوار

 

برای ترمیم ترک دیوار گچی دست به کار شوید

مرحله اول ترمیم دیوار گچی: برای از بین بردن ترک های دیوار، ابتدا باید با از یک کاردک کمک بگیرید و اقدام به کندن ترک دیوار کنید و عمق ترک را با خالی کردن اطراف آن بیشتر کنید. خب واضح است که در این بین حتما خاک زیادی از دیوار بیرون خواهد زد که باید آن را به وسیله ی دستمال دیوار را کاملا تمیز کنید. بعد از آن باید ترک های دیوار را با استفاده از مواد و وسایل خاصی بپوشانید.


مرحله دوم ترمیم دیوار گچی: برای ترمیم ترک دیوار، به مقداری بتونه نیاز دارید. بتونه برای پر کردن ترک ها لازم است. بعد از خشک شدن باید از سمباده برای صاف و یکسان کردن آن اقدام کرد.


مرحله سوم ترمیم دیوار گچی: از کاردک هم برای برداشتن و خالی کردن ترک ها استفاده می شود. در این مرحله باید با استفاده از کاردک ناحیه مورد نظر کاملا تمیز شود و گچ و مواد اضافی از آن خالی شوند تا به صورت یکسان درآید. دقت داشته باشید که نباید هیچ فضای خالی باقی بماند و بعد از آن باید از سمباده استفاده شود.


مرحله آخر ترمیم دیوار گچی: قبل از اینکه بدانیم روش ترمیم ترک دیوار گچی چگونه است، باید از رفع مشکلی که باعث ایجاد ترک شده است، اطمینان حاصل کنید. بعد از صاف شدن محل مورد نظر در دیوار، باید از رنگ متناسب با رنگ دیوار استفاده کنید و دوباره آن را رنگ بزنید و در صورتی که رنگ متناسب با دیوار را نداشتید، بهتر است که کل دیوار را رنگ کنید تا صاف و بدون هر گونه ناهماهنگی در رنگ باشد.

 

علت ترک خوردن دیوار گچی

 

سخن آخر با شما عزیزان

در این مطلب شما با 10 علت ترک خوردن دیوار گچی، علت ترک خوردن دیوار خانه نوساز، مراحل ترمیم ترک دیوار گچی آشنا شدید، به خاطر داشته باشید که قبل از تصمیم به ترمیم ترک دیوار گچی خانه‌ خود اول به نوع ترک دقت کنید. اگر متوجه شدید که ترک روی دیوار منزل شما بیش از حد عمیق و باز است بهتر است از یک متخصص بنایی ساختمان کمک بگیرید.

بنایی
برای سرویس بنایی از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

loading