آموزش رنگ زدن دیوار گچی

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آموزش رنگ زدن دیوار گچی

اغلب افرادی که کار رنگ آمیزی خانه را انجام می‌دهند، حداقل یکبار با چالش رنگ کردن دیوار گچی در خانه روبرو شده اند. اکثر دیوارهای گچی پر از ترک و فرورفتگی است و ظاهر خوشایندی ندارند، به خصوص که رطوبت این شرایط را بدتر هم کرده باشد.

برای رنگ کردن دیوار گچی لازم است که با اصول اولیه هنگام رنگ کاری و نکات لازم برای آماده سازی دیوار آشنا باشید؛ همچنین استفاده از رنگ قابل شستشو برای دیوار گچی و مناسب بودن آن برای این نوع از دیوار، کیفیت و زیبایی کار را دو چندان می‌کند.

در این محتوا از مجله "خدمت از ما" به آموزش مرحله به مرحله رنگ زدن دیوار گچی و تمامی نکات لازم پیرامون آن و همچنین به توضیح استفاده از رنگ پلاستیک روی گچ می‌پردازیم.

 

رنگ کردن دیوار گچی

دیوارهای از جنس گچ، به خوبی قابلیت رنگ آمیزی را دارند و به راحتی می‌توان روی سطوح این نوع از دیوارها، رنگ و تکنیک های مختلف را پیاده کرد؛ فقط کافی است که اصول و نکات پبرامون آن را بدانید تا کار نهایی زیبا و باکیفیت شود.

 

رنگ کردن دیوار گچی

 

مراحل رنگ آمیزی دیوار گچی که قبلا رنگ شده باشد، با دیواری که تا به حال رنگ نخورده است مقداری متفاوت می‌باشد و یک سری مراحل و کارهای مربوط به زیرسازی را لازم ندارد. در ادامه به توضیح مرحله به مرحله رنگ کاری دیوار گچی که قبلا رنگ نخورده و دیواری که رنگ خورده است می‌پردازیم.

 

رنگ قابل شستشو برای دیوار گچی

شما می‌توانید برای رنگ کردن دیوار گچی، از رنگهای مختلفی استفاده کنید؛ ولی بهتر است رنگ انتخابی علاوه بر زیبایی به فضا و پوشاندن ایرادات، قابلیت شستشو نیز داشته باشد، به خصوص برای فضاهایی مثل راهروها و اتاق خواب که رفت و آمد در آنها زیاد است.

از جمله رنگ های قابل شستشو که مناسب برای رنگ کاری دیوار گچی هم می‌باشند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رنگ آکریلیک: این نوع رنگ علاوه بر اینکه قابلیت شستشو دارد، به دلیل انعطاف پذیری زیادی که دارد تمامی ایرادات، ترک ها و مشکلات سطح را می‌پوشاند؛ علاوه بر آن بسیار بادوام و با کیفیت است و هنگام اجرا بوی آزاردهنده ای ندارد.
  • رنگ روغنی: یکی از بهترین رنگ هایی است که قابل شستشو برای دیوار گچی می‌باشد. از آنجایی که کثیفی و آلودگی به راحتی از روی سطح این نوع رنگ پاک می‌شود و حالتی براق و زیبا را به دیوار می‌دهد در بین نقاشان محبوبیت زیادی دارد.
  • رنگ لاتکس: این رنگ شباهت زیادی به رنگ های اکریلیک دارد و قابلیت شستشو می‌یاشد؛ این رنگ نسبت به رنگ آکریلیک نفوذ پذیری بیشتری دارد، به همین دلیل بسیار مناسب برای فضاهایی مثل حمام و دستشویی است که رطوبت زیادی دارند و از رشد کپک و قارچ جلوگیری می‌کند؛ ام به اندازه رنگ های اکریلیک پوشانندگی بالا روی سطوح متخلخل ندارد و ممکن است ایرادات را نمایان کند.
  • رنگ سیلیکاتی: این رنگ هم یک نوع رنگ قابل شستشو است که می‌توان از آن برای رنگ زدن دیوار گچی استفاده کرد، آن هم به دلیل مقاومت بسیار بالایی که دارد. اما به دلیل اینکه کشش کمتری نسبت به سایر رنگ ها دارد، استفاده از آنها برای لایه دوم کمی دشوار است.
  • رنگ سیلیکونی: این رنگ هم یک رنگ قابل شستشو است که به دلیل نوع جنس آن بیشتر برای طراحی های گرافیکی استفاده می‌شود و نسبت به سایر رنگ ها قیمت بالاتری هم دارد.

 

رنگ کاری دیوار گچی

 

مراحل رنگ زدن دیوار گچی که قبلا رنگ نخورده

اگر شما دیوار از جنس گچ دارید که قبلا رنگ نشده است، لازم است بدانید که نمی توانید مستقیما به سراغ رنگ آمیزی آن بروید و باید یک سری مراحل و زیرسازی هایی را انجام دهید و بعد اقدام به رنگ کاری دیوار گچی کنید. انجام این مراحل و زیرسازی ها، به ماندگاری و کیفیت رنگ اجرایی روی سطح گچی کمک می‌کند.

برای رنگ آمیزی دیوار گچی که قبلا رنگ نشده است بهتر است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

 

از بین بردن اضافات گچ دیوار

اولین مرحله برای آماده سازی دیوار گچی جهت رنگ آمیزی ساختمان و دیوارها، از بین بردن اضافات است که بر اثر خشک شدن گچ روی سطح بوجد آمده است. قطعا سطح دیوار دارای پستی و بلندی هایی از گچ می‌باشد. برای این کار ابتدا به کمک کناف درزگیری این اضافات را از بین می‌برید و بعد از آن به کمک پشت تیغ، بر روی کل دیوار کشده و آن را یکدست می‌کنید.

 

روغن کاری دیوار گچی

مرحله روغن کاری دیوار گچی یکی از مهمترین مراحل پیش از رنگ آمیزی دیوار است. در واقع استفاده از روغن ماندگاری و کیفیت اجرای رنگ را روی سطوح گچی زیاد می‌کند، به این صورت که خورندگی که در اثر برخورد رنگ با سطح گچی بوجود می‌آید را کاهش می‌دهد.

برای انجام این کار از یک روغن زیرکار با کیفیت استفاده کنید و آن را با مقداری تینر روغنی مخلوط کنید تا کمی رقیق شود و به راحتی روی سطح گچی اجرا شود، کافی است روغن آماده شده را روی کل سطح دیوار اجرا کنید و منتظر بمانید که کمی خشک شود.

 

بتونه کاری دیوار گچی

بتونه کاری دیوار، یکی دیگر از مراحل زیرسازی دیوار گچی قبل از رنگ زدن آن می‌باشد. بعد از آماده کردن بتونه، آن را به کمک کاردک روی سطح گچی بکشید تا تمام سطح دیوار صاف و یکدست شود و تمام فرورفتگی ها پر شود. هرچه لایه بتونه نازک تر و ظریفتر باشد، سرعت خشک شدن آن و کیفیت اجرای رنگ بیشتر می‌شود.

اگر با مراحل اجرای بتونه آشنا نیستید می‌توانید به محتوای جامع و کامل "بتونه دیوار " مراجعه کنید.

 

رنگ پلاستیک روی گچ

 

سمباده زدن سطح دیوار گچی

بهد از بتونه کردن سطح دیوار، باید با یک سمباده نرم کل سطح دیوار را سمباده بزنید تا تمام اضافات بتونه بوسیله آن از بین برود و سطح دیوار گچی صاف و یکدست شود. بعد از سمباده زدن دیوار را از گرد و غبار و اضافات بتونه کاملا تمیز کنید و شستشو دهید و به سراغ مرحله بعد بروید.

 

آسترکشی قبل از رنگ زدن دیوار گچی

مرحل آستر زدن دیوار، آخرین مرحله قبل از رنگ آمیزی دیوار گچی می‌باشد؛ در واقع از رنگ آستر به دلیل پوشاندن لکه ها بعد از بتونه کاری، آسان و سریعتر کردن کار نقاشی، افزایش دوام رنگ نهایی، جلوگیری از رنگ امیزی چندلایه و کاهش هزینه نقاشی استفاده می‌شود.

 در واقع شما کل سطح دیوار را باید به کمک رنگ آستر بپوشانید؛ رنگ آستر رنگی است که از رزین ساخته شده است و از آن به عنوان رنگ پایه یاد می‌کنند، یکی از پرکاربدترین آنها رنگ آستر اکریلیک می‌باشد. رنگ آستر به سرعت خشک می‌شود و شما بعد از 10 تا 15 دقیقه می‌توانید رنگ کردن دیوار گچی را شروع کنید.

بعد از آستر زدن دیوار گچی، با یک سمباده نرم مجدد سطح دیوار را صاف و یکدست کرده و ان را از گرد و غبار پاک می‌کنید.

 

چگونه دیوار گچی را رنگ کنیم؟

 

مرحله رنگ کاری دیوار گچی

اما برای رنگ کردن سطح دیوار به کمک رنگ انتخابی، باید مراحل زیر را انجام دهید.

  1. ابتدا آن بخش هایی از دیوار مثل، قرنیز و حاشیه های دیوار را که نمی‌خواهید رنگی شود را به کمک چسب های مخصوص بپوشانید.
  2. سپس رنگ انتخابی خود را به کمک غلطک بر روی کل سطح اجرا کنید و به کمک قلم مو گوشه های دیوار را رنگ کنید.
  3. با توجه به نوع رنگ انتخابی خود و میزان زمانی که لازم دارد صبر دهید تا دست اول کاملا خشک شود.
  4. سپس همین مراحل را برای دست دوم انجام دهید. تکرار این کار بسته به میزان پوشانندگی رنگ مورد نظر دارد؛ پس اسن کار را تا زمانی که کل سطح به خوبی با رنگ پوشانده شود ادامه دهید.
  5. پس از رنگ زدن دیوار گچی و قبل از خشک شدن کامل رنگ، برچسب ها را از روی سایر سطوح بکنید، زیرا بعد از خشک شدن ممکن است که رنگ دیوار با چسب کنده شود.

(محتوای پیشنهادی: نقاشی ساختمان با غلطک طرحدار)

 

نحوه رنگ کاری دیوار گچی که قبلا رنگ شده است

مراحل رنگ آمیزی دیوار گچی که قبلا رنگ خورده است مقداری از دیوار نوساز متفاوت است و تفاوت اصلی آن مربوط به عدم نیاز به مرحله از بین بردن اضافات گچ خشک شده و روغن کاری دیوار می‌باشد، چرا که از قبل روی دیوار این کارها انجام شده و نیازی به تکرار مجدد آنها نیست.

حتی گاهی اوقات نیاز به بتونه کاری هم نمی‌باشد، زیرا که سطح دیوار به خوبی صاف است و ایراد و ترکی روی آن دیده نمی‌شود و فقط باید طبق توضیحات بالا، مراحل آستر زدن و رنگ کردن نهایی دیوار گچی را انجام دهید.

در صورتی که در اثر رطوبت و عوامل دیگر، رنگ و سطح دیوار پوسته پوسته و ورقه شده است شما نیاز به بتونه کاری و سمباده زنی هم دارید.

 

رنگ قابل شستشو برای دیوار گچی

 

آموزش رنگ آمیزی دیوار گچی به روش w 

شاید شما هم اسم تکنیک w برای نقاشی ساختمان و دیوارها را شنیده باشید. این تکنیک یکی از رایج ترین روش های رنگ آمیزی ساختمان و دیوارهاست که باعث می‌شود رنگ یکدست و یکنواخت روی سطح دیوار اجرا شود.

در این تکنیک، شما به کمک غلطک روی یک بخش از دیوار حرف w را می‌کشید و بدون آنکه غلطک را جابه جا کنید کل فضای خالی درون حرف w  را با غلطک و رنگ پر می‌کنید تا آن بخش دیوار به طور کامل رنگ بخورد؛ سپس به قسمت بعدی دیوار رفته و همین تکنیک را انجام میدهید تا کل دیوار گچی رنگ آمیزی شود. برای رنگ کردن کناره های دیوار هم باید حتما از قلم مو استفاده کنید تا کناره‌ها به خوبی رنگ بخورد.

 

رنگ گردن دیوار گچی با اسپری یا پیستوله

شما علاوه بر استفاده از غلطک و قلم مو برای رنگ زدن دیوار گچی، می‌توانید از اسپری یا پیستوله استفاده کنید، در واقع یکی از مزیت های آن این است که جای حرک قلمو یا غلطک روی دیوار گچی نمی‌ماند و رنگ نهایی بسیار تمیز در می‌آید. تمامی مراحل رنگ زدن دیوار گچی با کمک پیستوله به همان صورتی که در بالا گفته شد می‌باشد. فقط دو نکته مهم را باید در نظر بگیرید:

  • در این روش رنگی که را که درون مخزن پیستوله می‌ریزید باید رقیق تر از زمانی کنید که از غلطک یا قلمو استفاده می‌کنید؛ که به راحتی از پیستوله رد شود و روی سطح دیوار اجرا شود. 
  • همچنین باید تمامی سطوح کف و سایر دیوارها را به وسیله پلاستیک یا کاغذهای ضد آب بپوشانید، زیرا رنگ با فشار از اسپری خارج می‌شود و روی سایر سطوح دیگر هم می‌نشیند.

 

بهترین رنگ برای دیوار گچی کدام است؟

همانطور که در ابتدای محتوا خواندید، تنوع رنگ قابل شستشو برای دیوار گچی بسیار زیاد است که هر کدام مزایای خود را دارد. اما به طور کلی دو رنگ آکریلیک و روغنی رنگ های بسیار مناسبی هستند، اگر سطح کار دارای ترک و ایراد است، بهتر است از رنگ آکریلیک استفاده کنید که تمامی این ابرادات را بپوشاند و به راحتی شسته شود.

اما اگر سطح دیوار صاف است و ترک و ایرادی روی سطح آن نیست، می‌توانید از رنگ های روغنی که هزینه کمتری دارند و به سه مدل مات، براق و نیمه براق در بازار موجود می‌باشند استفاده کنید.

 

آیا می توان از  رنگ پلاستیک روی گچ استفاده کرد؟

بله امکان استفاده از رنگ پلاستیک روی گچ هست و شما می‌توانید از رنگ پلاستیک هم برای رنگ آمیزی دیوار گچی استفاده کنید، این نوع رنگ علاوه بر سهولت در استفاده و تمیز در آمدن کار، در سه مدل براق، نیمه براق و مات در بازار موجود است که بهتر است برای سطوح گچی از رنگ مات استفاده کنید که اگر ترک و درزهایی هم باقی مانده باشد، با کمک رنگ مات پوشانده شود و دیده نشود.

 

در این محتوا ما تمامی نکات و روش های مختلف رنگ کردن دیوار گچی را به طور کامل توضیح دادیم و شما را با بهترین رنگ برای دیوار گچی و همچنین رنگ قابل شستشو روی سطح گچی آشنا کردیم؛ امیدواریم که این محتوا به شما در رنگ آمیزی دیوار و سطوح گچی مورد نظرتان کمک کرده باشد.

4.3 امتیاز از 1650 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین