آموزش نقاشی ساختمان
آنچه خواهید خواند:
- اهمیت رنگ کاری ساختمان
- انواع نقاشی ساختمان
- انواع رنگها
- انواع تکنیکهای رنگ آمیزی
- ابزارهای مورد نیاز برای نقاشی منزل
- آموزش گام به گام مراحل نقاشی ساختمان
- نکاتی برای رنگ کردن خانه
تابستان فصل ایجاد تغییر در محیط زندگیست، و چه تغییری بهتر از نقاشی ساختمان؟ بهار و تابستان بهترین زمان برای نقاشی منزل است، چون رنگها سریع خشک میشوند و شلوغیِ ایام نوروز هم تمام شده. نقاشی آپارتمان هرچند کمهزینه است، اما تاثیر فوقالعادهای روی فضا دارد و حال و هوای آن را کاملا دگرگون میکند.
مطلب پیش روی شما یک راهنمای کامل درباره آموزش نقاشی ساختمان است. ابتدا کمی درباره رنگهای مناسب و وسایل لازم برای اینکار صحبت میکنیم، و در ادامه گامبهگام نقاشی داخلی ساختمان و نکات مهماش را توضیح میدهیم.
فهرست عناوین
اهمیت نقاشی ساختمان
چرا نقاشی منزل مهم است؟ سادهترین دلیل آن زیباسازیِ فضاست. همانطور که روانشناسها هم بارها تاکید کردهاند، رنگ و انرژی هرفضا مستقیما روی مود و انرژی شما هم تاثیر میگذارد. البته اهمیت نقاشی ساختمان به این مورد محدود نمیشود:
- نقاشی (حتی با سادهترین تکنیکها) ارزش خانه را بالا میبرد.
- رنگ كردن ديوار گچي با یک لایه رنگ تازه از آن در برابر رطوبت، سفیدک یا کپک محافظت میکند.
- با رنگآمیزی میتوانید هرگونه فرورفتگی یا نقصهای کوچک تا بزرگ را تعمیر کنید، و آنها را بپوشاند.
- اگر قصد نوسازی دارید اما هنوز بودجهتان تکمیل نیست، رنگ کردن خانه یک گام اقتصادی اما موثر برای شروع است.
- اگر فضای کوچکی داشته باشید، با انتخاب رنگ درست (مانند رنگ استخوانی) میتوانید آن را بزرگتر از آنچه هست نشان دهید.
- با نقاشی آپارتمان میتوانید فضا را طبق سلیقهتان شخصیسازی کنید، تا انرژیای که میخواهید را از آن دریافت کنید.
- راحتتر میتوانید آلودگی روزانه، اثر انگشت و ... را از روی دیوارها تمیز کنید، و تا سالها از سطوح خوشرنگ و تمیز لذت ببرید.
انواع نقاشی ساختمان
انواع رنگ کاری ساختمان را میتوان در دو گروه قرار داد: از نظر نوع رنگ و از نظر تکینک استفادهشده. در ادامه هریک از آنها را کوتاه بررسی کردهایم:
انواع رنگها
مهمترین رنگهای ساختمانی سه دسته هستند: رنگهای روغنی، پلاستیکی و اکریلیک. اما انواع دیگری هم هستند که در ادامه بررسی میکنیم.
1. رنگ روغن
رنگ روغن شاید قدیمیترین رنگِ استفادهشده برای نقاشی داخلی ساختمان باشد. این رنگ بر پایه روغن، و محلول در نفت و تینر است. رنگ روغن در انواع براق، نیمه براق و مات در بازار موجود است. مهمترین ویژگیهای مثبت و منفیِ این رنگ را در ادامه میبینید:
- دوام و پوششدهیِ مناسبی دارد، و برای درب و پنجره هم کاربردپذیر است. (اما برای رنگ کردن کاشی، رنگ اپوکسی پیشنهاد میشود)
- اصطلاحا قابل شستوشو است، و میتوانید لکهها را به راحتی از روی آن پاک کنید.
- بوی شدیدی دارد و دیر خشک میشود؛ به همین خاطر فرآیند نقاشی منزل با آن کمی زمانبر است. نقاشی ساختمان با رنگ روغن را اینجا آموزش ببینید.
2. رنگ پلاستیک
رنگ پلاستیک از ذرات پلاستیکی و بسیار کوچکِ چسب، بتونه و رنگدانه تشکیل شده است. این رنگ محلول در آب است، اما پس از خشک شدن تقریبا ضد آب میشود. علاوه بر مدل ضد آب، نمونههای معمولی این رنگ هم موجود هستند که غیر قابل شستوشو محسوب میشوند.
مهمترین ویژگیهای رنگ پلاستیک عبارتاند از:
- نقاشی ساختمان با آن ساده است، و به سرعت هم خشک میشود.
- بوی آن اصلا تند نیست.
- دوام متوسطی دارد.
- برای رنگآمیزی دیوارها و سقفها مناسب است، اما برای درب و پنجرههای فلزی و چوبی پیشنهاد نمیشود. طریقه رنگ زدن دیوار با رنگ پلاستیک را اینجا ببینید.
3. رنگ آکریلیک
رنگ آکریلیک از رنگهای نسل جدید است، و برخی آن را بهترین رنگ ساختمان میدانند. پایه این رنگِ محلول در آب رزین است؛ و علاوه بر نقاشی داخلی ساختمان، برای رنگآمیزی فضاهای بیرونی هم کاربرد دارد. سایر مشخصات رنگ آکریلیک این موارد هستند:
- بوی آن زیاد نیست، و برای افرادی که به مواد نفتی حساسیت دارند ایدهآل است. با محیط زیست هم سازگار است.
- قابلیت شستوشو دارد و در برابر رطوبت مقاوم است.
- سریع خشک میشود (اما پس از خشک شدن کمی تیره میشود)، بادوام است و ترک نمیخورد.
- به زیرکاری احتیاج ندارد و پوششدهیِ آن فوقالعاده است.
رنگ اکریلیک را با رنگ لاتکس اشتباه نگیرید! هردوی این رنگها بر پایه آب هستند، اما از نظر فرمولاسیون و عملکرد متفاوتاند. رنگ اکریلیک بسیار متنوع، ماندگار و انعطافپذیر است. اما رنگ لاتکس بیشتر به خاطر چسبندگی بالا و مقاومتش در برابر پوسته شدن و ترک خوردن شناخته میشود.
4. کنیتکس
کنیتکس یکی دیگر از رنگها و در واقع دیوارپوشهای ساختمانی است، که بیشتر برای سطوح خارجی به کار میرود. این رنگ از رزین سنتتیک یا مصنوعی، پرلیت، پنبه نسوز و… تولید میشود؛ و پس از اجرا بافتی نسبتا برجسته و زبر به سطح میدهد.
از نظر نوع حلال هم سه نوع رنگ کنیتکس داریم: پلاستیک (مناسب برای نقاشی داخلی ساختمان)، اکریلیک و روغنی (مناسب برای نما و دیوارهای حیاط). مهمترین ویژگیهای این دیوارپوش عبارتاند از:
- از نظر طرح، رنگ، بافت (ریز، متوسط، درشت) تنوع خوبی دارد.
- بسیار مقاوم و بادوام است، و برخی مدلهای آن قابل شستوشو هم هستند.
- زیرسازی لازم ندارد؛ اما در مراحل نقاشی ساختمان به پیستوله کنیتکسپاش برای اعمال آن روی سطح احتیاج داریم.
- نمونههای حلال در بنزین بوی تندی دارند، و احتمال آتشسوزی حین اجرای آنها بالاست.
- نور مستقیم خورشید کیفیت آن را تحت تاثیر قرار میدهد.
5. بلکا
بلکا هم از پوششهای جدید برای نقاشی آپارتمان است، که از سلولز پنبه، کاغذ، چسب پودری و سنگهای خوردشده تشکیل شده. دو نوع رنگ بلکا داریم: بلکا ابریشمی که الیاف ابریشم دارد و بسیار مرغوب است؛ و بلکا سلولزی که پنبه معمولی و سنگهای زینتی دارد و در برابر آتشسوزی مقاوم است.
پیش از رنگ کاری ساختمان با رنگ بلکا، خوب است ویژگیهای آن را بدانید:
- روی تمام سطوح میتوان آن را اجرا کرد و به ندرت به زیرسازی احتیاج دارد. عیب و ایراد سطح را هم به خوبی میپوشاند.
- عایق صوت، گرما و سرماست.
- با محیط زیست سازگار است و موجب حساسیت نمیشود.
- قابل شستوشو نیست، اما خاصیت آنتیاستاتیک دارد و گردوغبار را جذب نمیکند.
- قابلیت ترمیم آن ضعیف است.
انواع تکنیکهای نقاشی ساختمان
رنگ کاری ساختمان را میتوان به صورت ساده یا طرحدار انجام داد. در ادامه محبوبترینِ این تکنیکها و سبکها را معرفی کردهایم:
نقاشی ساختمان ساده
رنگآمیزیِ ساده قدیمیترین و شاید محبوبترین تکنیک برای رنگ کردن خانه باشد. این تکنیک که معمولا با غلطک انجام میشود، کمترین زمان را میبرد، کمترین هزینه را دارد، و البته به خوبی با فرشهای ایرانی و دکورهای پرجزئیات هماهنگ میشود. درباره نقاشی ساختمان با غلطک بیشتر بخوانید..
مولتیکالر
مولتی کالر از گزینههای نسبتا جدید و متنوع برای رنگ کاری ساختمان است؛ و همانطور که از ناماش پیداست، از چند رنگ تشکیل میشوند. مولتیکالر یک رنگ یک پسزمینه ساده دارد، که روی آن رشتهها و تکههای رنگارنگ اجرا شده است.
رنگ پسزمینه میتواند از جنس پلاستیک، اکریلیک یا پرایمر مخصوص باشد؛ و طرحهای رنگی با پیستوله مخصوص اجرا میشود. تکنیک مولتیکالر بیشتر در محیطهای عمومی و پررفتوآمد کاربرد دارد. چون گردوغبار کمتری را به خود جذب میکند، اما قابل شستوشو نیست.
با این حال، مراحل نقاشی ساختمان با مولتیکالر سریع و ساده است، به حلال نیاز ندارد، بوی کمی دارد، و ایرادات دیوار را به خوبی میپوشاند.
پتینه (و کالرواش)
در بحث آموزش نقاشی ساختمان، پتینه معمولا به معنای ایجاد بافت روی دیوارهاست. پتینه طرح آجر، سنگ، بتن، چوب، ترک، کاهگل، چرم، ابر و باد، گل، موتیف (که ترکیبی از طلاکاری است)، و پتینههای برجسته از جمله نمونههای زیبا و پرطرفدار تکنیک پتینه کاری هستند.
نام پتینه را ممکن است کنار کالرواش یا به جای آن هم بشنوید. احتمالا به این خاطر که در تکنیک کالرواش، انواع طرحهای فلزی، سنگی، چوبی و ... روی دیوارهای گچی پیاده میشود. در این حالت همزمان با نقاشی آپارتمان، متخصص بافت و طرح مدنظر شما را روی سطح اجرا میکند.
نقاشی با اسفنج، پارچه، نایلون
زمانی که رنگ روی دیوار اعمال میشود و هنوز خیس است، میتوان با فشردن اسفنج، پارچه یا نایلون روی آن بافتهای خاصی را روی آن ایجاد کرد. برای اینکار میتوان از یک رنگ دیگر هم استفاده کرد. این تکنیکها بسیار ساده هستند، اما نتیجه آن موردپسند افراد زیادی است.
یک راه سادهتر برای رنگ کردن خانه با طرحهای گوناگون، استفاده از غلتکهای طرحدار است که در ادامه تصویر آن را میبینید (نقاشی ساختمان با غلطک طرح دار را اینجا آموزش ببینید.):
نقاشی با شابلون
نقاشی منزل با شابلون هم چالش زیادی ندارد، اما نتیجهاش جذاب است و دنیایی از طرحها را پیش روی شما میگذارد. پس از خشک شدن رنگ زمینه میتوانید شابلون(های) مدنظر را روی سطح گذاشت و داخل آنها را رنگآمیزی کرد.
شابلونها از نظر طرح و اندازه بسیار متنوع هستند؛ هر سلیقه و دکوری که داشته باشید، میتوانید شابلون مدنظرتان را پیدا کنید.
متالیک
اگر نقاشی ساختمان ساده چندان موردعلاقهتان نیست اما طرحهای شلوغ را هم نمیپسندید، شاید این گزینه برایتان مناسب باشد. در این تکنیک از رنگ متالیک (پوسته فلزی یا پلیکرومیک) استفاده میشود، که ظاهری فلزمانند به دیوارها میدهد.
این تکنیک برای فضاهای لوکس، مدن و مینیمال فوقالعاده است؛ اما برای تمام دیوارها مناسب نیست. بهتر است این رنگ روی دیوار کانونی اجرا شود، و مابقی به صورت ساده رنگآمیزی شوند.
ابزارهای موردنیاز برای نقاشی ساختمان
مهمترین لوازم برای نقاشی منزل، غلتک (همراه با سینیِ آن) و قلممو هستند، که هنگام تهیهشان باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- غلتک نباید خیلی بزرگ باشد، تا هنگام کار رنگ به اطراف پرتاب نشود. جنس و کیفیت آن هم شدیدا مهم است؛ چون پرز پارچه مدلهای ارزان معمولا کنده میشود و به دیوار میچسبد. برای رنگ لاتکس یا اکریلیک از پارچههای مصنوعی مانند نایلون و پلیاستر، و برای رنگ روغن از پارچههای طبیعی استفاده کنید.
- قلمموهای طبیعی برای رنگ روغن، و قلمموهای مصنوعی برای رنگ اکریلیک و پلاستیک مناسب هستند. اینجا هم کیفیت مهم است تا هنگام نقاشی آپارتمان موهای قلممو روی دیوار نماند. سراغ قلمموهای خیلی بزرگ هم نروید، چون کنترلشان دشوار است. برای فضاهای بزرگ از قلمموی سرتخت، و برای قسمتهای ظریف از قلمموی زاویهدار استفاده کنید.
سایر ابزاری که برای نقاشی داخلی ساختمان احتیاج دارید اینها هستند:
- کاردک و مواد درزگیر برای بتونه کاری
- نوار نقاشی
- سنباده کاغذی
- نردبان
- لباس کار و ماسک
مراحل نقاشی ساختمان
مراحل نقاشی ساختمان به ترتیب عبارتاند از:
- تخمین رنگ لازم
- آماده کردن فضا
- تمیز کردن دیوارها
- بتونهکاری و سمبادهزنی مجدد
- زدن چسب نقاشی و اعمال پرایمر
- آمادهسازی رنگ و نقاشی منزل
- خشک شدن رنگ و برداشتن چسبها
که در ادامه آنها را دقیقتر توضیح دادهایم:
1. تخمین رنگ لازم
پس از انتخاب نوع رنگ و تناژ مدنظر، باید ببینید برای رنگ کاری ساختمان به چه مقدار رنگ احتیاج دارید. برای اینکار میتوانید از محاسبهگرهای آنلاین استفاده کنید، یا اینکه آن به صورت دستی محاسبه کنید. محاسبه دستی چنین مراحلی دارد:
- مساحت دیوارها را بر حسب متر مربع به دست آورید. (دیوارهایی که روبهروی یکدیگر هستند، هماندازهاند و نیازی به محاسبه مجدد مساحتشان نیست).
- مساحت همه دیوارها در همه اتاقها را با یکدیگر جمع بزنید. دقت داشته باشید که مساحت چارچوبهای در، پنجرهها و قرنیزها را از آنها کم کرده باشید.
- با افزودن 10% به سطح خالص، میتوانید مناطق خاصی که هنگام محاسبه رنگ از قلم افتادهاند را در محاسباتتان بیاورید (مثلا طاقچهها).
- اگر قصد دارید هنگام نقاشی منزل درها، چارچوب درها و قرنیزها را هم با همان رنگ رنگآمیزی کنید، کافیست مساحت دقیق آنها را محاسبه کنید و با عدد قبل جمع بزنید. اگر وقت اینکار را ندارید، 20% به مساحتتان اضافه کنید.
- مساحت سقف را هم با کمک طول و عرض کف بر حسب متر مربع محاسبه کنید. اگر دریچه یا چیز دیگری وجود دارد، آن را از مساحت کل کم کنید. (اگر قرار نیست سقف همرنگ دیوارها باشد، این عدد را با مساحت دیوارها جمع نزنید)
در نهایت، میزان رنگ لازم برای نقاشی ساختمان ساده را به کمک فرمول زیر محاسبه کنید:
حجم رنگ لازم (لیتر) = تعداد لایههای رنگآمیزی * نرخ پوشش رنگ / مساحت (متر مربع)
تقریبا هر 4 لیتر رنگ برای رنگآمیزی 37 الی 38 متر مربع مناسب است. اطلاعاتی مانند نرخ پوشش رنگ (یعنی هر لیترِ آن چند متر مربع را میپوشاند) و تعداد لایههای لازم برای رنگآمیزی هم روی قوطیهای رنگ درج شده است.
توجه! این اعداد برای نقاشی آپارتمان با غلتک و قلممو مناسب هستند. اگر از پیستوله استفاده میکنید، تقریبا به 10% رنگ بیشتر احتیاج دارید.
2. آماده کردن فضا
منظور از آمادهسازی فضا چنین کارهایی است:
- تمام وسایل موجود در یک را به یک اتاق دیگر منتقل کنید. وسایل بزرگ و سنگین را میتوانید در مرکز اتاق قرار دهید، و آنها را با پلاستیک یا پارچه بپوشانید.
- کلیدها و پریزها، لوسترها، پردهها، اسپلیت و ... را جدا کنید.
- برای محکمکاری میتوانید شیشه پنجرهها را هم با کاغذ یا پلاستیک بپوشانید.
- در آخر، فضای نزدیک به دیوارها را با پلاستیک یا پارچه محافظ بپوشانید. اگر قصد رنگآمیزی سقف را دارید، بهتر است تمام کف را بپوشانید.
3. تمیز کردن دیوارها
تمام گردوغبار، ذرات چربی و ... را از روی دیوارها و سقف پاک کنید. اگر میتوانید دیوار را بشویید (مثلا از قبل رنگ قابل شستوشو روی آن اجرا شده است)، آن را با محلول آب و چندقطره مایع شوینده و اسفنج تمیز کنید. در غیر این صورت فقط از کمی آب ولرم و اسفنج استفاده کنید. همچنین:
- اگر سطح کپک دارد، از محلولی با چهار واحد آب و یک واحد سفیدکننده استفاده کنید. پس از اعمال محلول با اسفنج، چنددقیقه بعد ناحیه کپکزده را با برس نرم و آب تمیز کنید. استفاده از ماسک فراموش نشود.
- اگر سطح قبلا رنگ شده است، آن را سنباده بزنید تا یکدست شود. برای سنباده زدن رنگهای بر پایه آب از سمباده ریز، و برای رنگهای روغنی از سنباده متوسط (100 تا 150 گریت) استفاده کنید. در آخر گردوغبار را با یک پارچه مرطوب پاک کنید.
4. بتونهکاری و سمبادهزنی مجدد
حالا باید دیوارها را به دقت بررسی، و تمام فرورفتگیها، ترکها و ... را شناسایی کنید. برای تعمیر این ایرادها باید بتونه کاری کنید. بتونهای که استفاده میکنید باید با رنگی که روی دیوار اجرا میشود، مطابقت داشته باشد:
- بتونه روغنی برای دیوارهای که رنگ روغن دارند، و همچنین هموار کردن سطوح فلزی و چوبی.
- بتونه پلاستیکی برای دیوارهایی که رنگ پلاستیکی دارند.
- بتونه اکریلیک برای دیوارهایی که رنگ اکریلیک دارند.
اگر به طور حرفهای آموزش نقاشی ساختمان را ندیدهاید، پیشنهاد میکنیم از بتونههای آماده استفاده کنید؛ چون آمادهسازی بتونه فرمول دقیقی ندارد و تجربی است.
برای اجرای بتونه، آن را با کاردک از پایین به بالا روی محلهای آسیب دیده اعمال کنید. حداقل 6 ساعت صبر کنید تا بتونه کاملا خشک شود؛ سپس، به آرامی روی آن سنباده بکشید تا سطح آن هموار شود. با یک پارچه مرطوب هم گردوغبار را پاک کنید و اجازه دهید کاملا خشک شود.
توجه! برای ترکهای عمیق از «بتونه کناف» استفاده کنید.
5. زدن چسب نقاشی و اعمال پرایمر
روی تمام قرنیزها، چارچوبهای درب و پنجره و هرچیزی که نتوانستید (در مرحله آماده کردن فضا) جدا کنید، چسب نقاشی بزنید. برای اینکه هیچ رنگی به زیر چسب نفوذ نکند، یک چاقوی تمیز یا کاردک روی آن بکشید. سپس باید روی دیوارها پرایمر بزنید تا بتونه رطوبتِ رنگ را جذب نکند و نتیجه کار هم یکدستتر باشد.
برای نقاشی داخلی ساختمان، پرایمر سفید استاندارد مناسب است. پرایمر را با غلتک روی دیوار بزنید تا نهایتا یک لایه یکنواخت از آن روی دیوارها داشته باشید. برای بخشهای ریز و ظریف چارهای جز استفاده از قلممو نیست، اما دقت کنید که ضخامت لایه اجراشده با قلممو با ضخامت لایههای اجراشده با غلطک یکی باشد.
باید حداقل 4 ساعت صبر کنید تا پرایمر خشک شود. اگر زمان دارید، بهتر است حتی تا روز بعد هم صبر کنید. اگر پرایمر کاملا خشک نشده باشد و روی آن رنگ بزنید، رنگ پوسته پوسته خواهد شد.
6. آمادهسازی رنگ و نقاشی منزل
یکی از مهمترین مراحل نقاشی ساختمان، آماده کردن رنگ است. تفاوتی نمیکند از یک رنگ ساده استفاده میکنید یا یک رنگ ترکیبی، پیش از شروع کار باید آنها را مخلوط کنید تا کاملا یکنواحت شوند. البته اگر رنگتان یکنواخت است، پیشنهاد میشود همه را در یک مرحله مخلوط کنید که نهایتا همه سطوح همرنگ باشند.
برای نتیجه بهتر و یکدستتر، میتوانید رنگ را هم رقیق کنید؛ اما ضروری نیست. اینکار هم کمی تجربی است، اما قانون کلیاش به این شکل است:
- برای رنگهای محلول در آب، به ازای هر 4 لیتر رنگ، حدود 150 میلیلیتر آب را کمکم به رنگ اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.
- برای رنگهای محلول در روغن، به ازای هر 3 واحد رنگ 1 واحد تینر اضافه کنید، و به آرامی مخلوط کنید. دقت داشته باشید که قدرت حلالیت تینرهای مختلف با هم متفاوت است.
حالا کناره دیوارها، خط سقف و هرجایی که نمیتوان با غلطک رنگ کرد را با قلممو نقاشی کنید. قلم مو را در رنگ فرو ببرید، با چند ضربه به اطراف ظرف قطرههای درشت رنگ را جدا کنید. قلممو را مانند مداد در دست بگیرید، و نوک آن را روی سطح بکشید تا رنگ چکه نکند. وقتی رنگ کمتر شد، سطح بیشتری از قلممو را روی سطح بکشید.
سپس با غلطک دیوارها را از بالا به پایین رنگ بزنید. رنگ را به شکل W یا M روی دیوار بزنید. وقتی شکافها را رنگ زدید، بخشی دیگر از دیوار را با همین تکنیک نقاشی کنید. بعد از خشک شدن لایه اول، لایه دوم را هم به همین شکل اعمال کنید.
7. خشک شدن رنگ و برداشتن چسبها
حداقل دو برابر زمانِ خشک شدن پرایمر صبر کنید تا رنگ خشک شود. معمولا پس از یکی-دو روز هم رنگ خشک میشود، و هم بوی آن (در صورت وجود) کاملا از بین میرود. حین خشک شدن رنگها مواظب باشید تا چیزی به دیوارها نخورد.
نهایتا چسبهای نقاشی را بردارید، کلید و پریزها را وصل کنید، و ... و دوباره وسایلتان را در اتاق بچینید.
نکات مهم برای رنگ کردن خانه
هریک از مراحل نقاشی ساختمان نکتههایی دارند که توجه به آنها، نتیجه کار شما را چندپله ارتقا خواهد داد. بیشترِ این نکات را در بخشهای پیش مرور کردیم. چندمورد دیگر هم هستند که در ادامه ذکر شدهاند:
- هنگام انتخاب رنگ توجه داشته باشید که رنگهای براق نور را انعکاس داده، و معایب دیوار و ایرادات رنگآمیزیِ اشتباه را بیشتر نشان میدهند.
- اگر از رنگ روغن و حلالهای شیمیایی استفاده میکنید، حتما از ماسک استفاده کنید. همچنین، تینر را از شعله و گرما دور نگه دارید.
- غلتک و قلممو را پیش از استفاده بشویید تا پرز، گردوغبار و سایر ذرات روی آنها به رنگ منتقل نشود.
- نقاشی منزل را در نور و شرایط تهویه مناسب استارت بزنید.
- اگر میخواهید سقف را هم نقاشی کنید، رنگ کردن خانه را از سقف آغاز کنید و بعد سراغ دیوارها بروید.
- همیشه ابتدا یک سطح را به طور کامل نقاشی کنید، و بعد سراغ سطحی دیگر بروید.
- برای جلوگیری از بروز ناهمواری، بعضا توصیه میشود که بعد از خشک شدن هر دست رنگ سطح را با سمباده صاف کنید.
قیمت نقاشی ساختمان
پیشتر هزینه این خدمات را در صفحه «قیمت نقاشی ساختمان» ارائه کردهایم. اما به طور کلی، خوب است بدانید که هزینه رنگ کاری ساختمان بیشتر به چنین فاکتورهایی بستگی دارد:
- متراژ کار
- نوع و برند رنگ
- زیرسازی، بتونهکاری و تهیه مصالح آن
- تکنیک استفادهشده برای رنگآمیزی
- زمان انجام پروژه (فصل سرد یا گرم)
- سابقه و تجربه نقاش
برای پروژههای عادی هزینه نقاشی آپارتمان به صورت متری اعلام میشود. اما برای پروژههای کوچک (مثلا زیر 10 متر) یا رنگآمیزی درب و پنجره، هزینه معمولا به صورت توافقی یا بازدیدی است.
به کمک متخصص احتیاج دارید؟
امیدواریم بتوانید از این آموزش نقاشی ساختمان استفاده کنید، و منزلتان را با کمترین هزینه مانند حرفهایها رنگ بزنید. اما اگر زمان مناسب برای اینکار را ندارید، ما بهترین نقاشهای شهرتان را به شما معرفی میکنیم، تا نقاشی آپارتمانتان را به خیال راحت به آنها بسپارید.
برای ارتباط با متخصصان نقاشی ساختمان مشهد، نقاشی ساختمان شیراز و ... کافیست درخواستتان را در اپ «خدمت از ما» یا همینجا در وبسایت ثبت کنید، قیمت پیشنهادی نقاشها را ببینید، سوابق و میزان رضایت از خدمات آنها را بررسی کنید، و نهایتا بهترین فرد را برای پروژهتان استخدام کنید.