آموزش رنگ آمیزی با غلطک و معایب و مزایای آن

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آموزش رنگ آمیزی با غلطک و معایب و مزایای آن

رنگ كردن ديوار با غلطك یکی دیگر از تکنیک های رنگ آمیزی دیوار و پرکاربردترین ابزار رنگ آمیزی ساختمان می‌باشد. مهم نیست شما فردی مبتدی باشید و یا یک استادکار ماهر، برای رنگ کردن سطوح وسیع، بهترین گزینه رنگ کردن دیوارهای خانه با غلطک است، البته اگر فردی مبتدی هستید، لازم است که با نحوه اجرای کار به کمک این ابزار آشنا باشید.

 به همین منظور ما در این مقاله از مجله "خدمت از ما" به آموزش رنگ كردن ديوار با غلطك و همچنین مزایا و معایب غلطک طرحدار و بهترین راه برای شستن غلطک رنگ پرداخته ایم، این مورد را در نظر بگیرید که غلطک رنگ پلاستیک و روغنی با یکدیگر متفاوت است؛ به همین دلیل هنگام خرید غلطک رنگ توجه داشته باشید که این ابزار را  برای کدام قسمت احتیاج دارید.

 

 

برای رنگ کردن دیوار با غلطک چند نوع ابزار داریم؟

غلطک‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام می‌توانند در مکان مشخصی به شما در نقاشی و رنگ آمیزی کمک کنند، در ادامه مدل های مختلف غلطک را مورد بررسی قرار می‌دهیم وتوضیح می دهیم که کاربرد هر کدام دررنگ كردن ديوار با غلطك به چه صورت است.

 

کاربرد غلطک‌های دستی در رنگ آمیزی دیوار

برای رنگ آمیزی سطوحی مانند دیوار و سقف استفاده از این نوع غلطک بسیار رایج است. با توجه به اندازه دسته‌ای که دارند نیازی به استفاده از نردبان ندارید البته از ضعف‌های این مدل غلطک‌ها، می‌توان به شره کردن رنگ در صورت استفاده بیش از حد رنگ اشاره کرد.

سایز صفحه خود غلطک متفاوت است و برای سطوحی مانند دیوار از غلطک سه هشتم اینچ استفاده می‌شود اما برای رنگ کردن سقف، غلطک بزرگتر مانند یک دوم اینچ استفاده می‌شود.

 

رنگ كردن ديوار با غلطك

 

از نمونه‌ کاربردهای دیگر استفاده از غلطک‌های دستی، استفاده برای رنگ آمیزی انواع کابینت هنگام بازسازی و رنگ آمیزی آنها و پوشش قسمت‌های ضرب دیده پس از نصب کابینت ام دی اف می‌باشد.

 

رنگ کردن دیوار با غلطک‌های بافت

این غلطک‌ها عموما از فوم تهیه شده‌اند و برای سطوح بزرگ مانند دیوارها و سقف استفاده می‌شوند. البته این غلطک‌ها چندبار قابل استفاده هستند ولی به دلیل جنش آنها، مقدار بیشتری رنگ را هدر می‌دهند. این نوع غلطک ها، برای سطوح سخت مانند دیوارهای بیرونی و یا آجری و سیمانی بهترین گزینه هستند.

 

کاربرد غلطک‌های کوچک دستی در رنگ کردن خانه

این نوع از غلطک‌ها که به نسبت مدل های دیگر کوچک و ظریف هستند، بیشتر برای نقاطی مورد استفاده قرار می‌گیرند که دسترسی به آن‌ها سخت‌تر است مانند لبهکابینت ام دی اف، گوشه های دیوار، داخل کمد و لبه وسایل چوبی. غلطک‌های دستی برخلاف تصور اغلب چندین بار قابل استفاده هستند.

 

رنگ کردن خانه با غلطک

 

آموزش رنگ کردن دیوار با غلطک

به قسمت مهم ماجرا، آموزش رنگ کردن دیوار با غلطک رسیدیم. هر وسیله‌ای زمانی خدمت خود را درست انجام می دهد که به درستی از آن استفاده شود پس این قسمت را با دقت بیشتری مطالعه کنید تا کار رنگ آمیزی به خوبی پیش رود. تمامی مراحل رنگ كردن خانه با غلطك را باید به ترتیب زیر انجام دهید: 

  1. -اولین کار خرید غلطک مناسب است، ترجیحا از غلطک یکبار مصرف استفاده نکنید و غلطکی که انتخاب می کنید صفحه فلزی داشته باشد. تا بتوان به دفعات از آن استفاده کرد. غلطک‌های یکبار مصرف کیفیت مرغوبی ندارند و نتیجه خوبی به شما ارائه نمی دهند، حتی ممکن است با شکستن غلطک حین کار مواجه شوید.
  2. بسته به فاصله‌تان با بلندترین نقطه‌ای که میخواهید رنگ کنید، دسته غلطک را انتخاب و خریداری نمایید. پیشنهاد می کنیم یک دسته با اندازه کوتاه‌تر نیز داشته باشید تا برای برخی نقاطی که دسترسی به آن‌ها سخت‌تر است اما ارتفاع بلندی ندارند از آن دسته کوتاه‌تر استفاده نمایید.
  3. جنس رویه‌ی غلطک را بر اساس جنس سطحی که می خواهید آن را رنگ کنید انتخاب نمایید. برای سطوح زبر از رویه‌ی قطورتر و برای سطوح نرم‌ از جنس نازک‌تر استفاده نمایید.
  4. اگر از رنگ‌های معمولی استفاده می کنید رویه‌ی غلطک را از جنس فوم طبیعی می توانید انتخاب کنید.
  5. غلطک را با آب بشویید و با یک دستمال اگر چیزی روی آن قرار دارد پاک کنید. معمولا بخشی از پرزهای غلطک کنده می شوند و طبیعتا نباید داخل رنگ بیافتند، بخاطر همین اول باید آن را شست و آب آن را کامل گرفت. غلطک‌های خشک مقدار خیلی بیشتری طول می کشد تا رنگ را به خود جذب کنند و اول کار کیفیت پایین‌تری خواهند داشت، با این کار می خواهیم خشک بودن و کاستی‌های اولیه آن را به حداقل ممکن برسانیم.
  6. ظرف مخصوص جهت رنگ کردن دیوار با غلطک را روی زمین قرار داده و تا جایی ترکیب مورد نظر رنگ را داخل آن بریزید که رنگ تا صفحه پایینی غلطک بیاید، بیشتر از این باعث می شود که رنگ شره کرده و یا از غلطک نشت کرده و خودتان را رنگی کند. (جدول ترکیب رنگها)
  7. رنگ آمیزی با غلطک را با فاصله از گوشه‌های دیوار و یا سطحی که می خواهید رنگ کنید شروع کنید، در ابتدا و برای گوشه ها بهتر است از غلطک دستی کوچک استفاده کنید. سعی کنید سطح را به قسمت‌های کوچکتر تقسیم کنید و هر بار یک قسمت را به خوبی رنگ کنید.
  8. رنگ کردن دیوار با غلطک را باید به صورت عمودی و از بالا به پایین انجام دهید و یا از تکنیک w  استفاده کنید.
  9. توجه کنید که برداشتن و دوباره گذاشتن غلطک روی سطح اشتباه است چون باعث می شود رنگ تکه تکه شده و اثر فرچه‌های غلطک روی رنگ بماند. به جای آن غلطک را با چرخاندن روی سطح تکان دهید و کم کم آن را جابه جا کنید.
  10. در صورت لزوم دوبار سطح را رنگ کنید. اگر از رنگ‌های بر پایه آب مثل رنگ لاتکس استفاده می کنید بعد از 4 ساعت خشک شده و می توانید رنگ دوم را روی سطح مورد نظرتان بزنید، اما اگر از رنگ‌های بر پایه نفت استفاده می کنید حداقل 24 ساعت زمان لازم است تا آن خشک شده و رنگ سری دوم را بتوان روی آن زد.
  11. پس از رنگ آمیزی دیوار یا غلطک و اتمام کار، حتما آن را بشویی؛ نحوه شستن غلطک را در ادامه توضیح می دهیم.

 

آموزش رنگ كردن ديوار با غلطك

 

مزایا و معایب رنگ آمیزی با غلطک

رنگ کردن دیوار با غلطک هم مانند هر ابزار دیگری هم دارای مزایا است و هم معایب. به همین دلیل لازم است که پیش از شروع کار با معایب استفاده از غلطک برای رنگ دیوار، آشنا شوید. از جمله مزایا و معایب آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • غلطک‌های پشمی میزان رنگ بیشتری مصرف می‌کنند.
  • غلطک می‌‍تواند به راحتی نقاط دور از دسترس را رنگ کند و نیازی به استفاده از نردبان نیست.
  • اگر در مصرف رنگ با غلطک دقت کافی نداشته باشید روی رنگ شره می‌کند و منظره نازیبایی را ایجاد می کند.
  • هزینه تهیه غلطک در برخی موارد از قلم مو خیلی کمتر است و همچنین برای رنگ با پیستوله به تجهیزات برقی نیاز است.
  • برای هر نوع رنگی باید پوشش مخصوص همان رنگ را برای غلطک تهیه نمایید در صورتی که قلم‌مو چنین حالتی را ندارد.
  • با غلطک با سرعت خیلی بیشتری نسبت به قلم مو می تواند رنگ آمیزی را انجام دهید و نتیجه نهایی آن نیز یک دست‌تر خواهد بود.
  • غلطک نمی تواند نقاطی مانند گوشه سقف‌ها و دیوار‌ها را پوشش دهد ولی با پیستوله و یا قلم مو می تواند به راحتی این نقاط را نیز رنگ آمیزی کرد.برای نقاشی دیوار آجری از این تجهیزات استفاده کاربردی می‌شود. 

 

شستن غلطک رنگ پس از رنگ آمیزی

در انتها باید غلطک را تمیز کنید تا برای دفعه بعدی بتوان از آن به خوبی استفاده کرد، اما نحوه شستن غلطک رنگ به چه صورت است؟در ادامه نحوه شستن غلط رنگ را در سه مرحله توضیح داده ایم.

  1. پس از رنگ کردن دیوار با غلطک، ابتدا آن را روی یک سطح بکشید تا اضافه رنگی که روی آن باقی مانده کامل برود سپس با یک کاردک سعی کنید رنگ‌های باقی مانده را از غلطک خارج کنید و تا حدودی آن را خشک کنید.
  2. یک ظرف از ترکیب آب گرم و مایع ظرفشویی درست کنید و با دستکش غلطک را داخل آن ماساژ دهید تا رنگ آن تا حدودی خارج شده و آب و مایع جای آن را بگیرد. سپس ظرف را خالی کرده و با آب گرم غلطک را کامل شست و شو دهید.
  3. در نهایت با استفاده از تینر غلطک را بشویید تا تمام رنگ‌هایی که روی آن باقی مانده پاک شود، توجه کنید که این ماده سمی است و میتواند به شما آسیب برساند پس باید با ماسک از آن استفاده کنید.

 

سخن آخر

همانطور که در این مقاله خواندیم رنگ کردن دیوار با غلطک مزایای قابل توجهی دارد، اما علاوه بر آن معایب غلطک طرح دار و ساده را نیز خواندیم و متوجه شدیم که، هیچ وسیله ای وجود ندارد که همه چیز را به طور کامل و یکسان در اختیارتان قرار دهد.

اما با آموزش رنگ کردن دیوار با غلطک به صورت اصولی و اجرای درست مراحل مختلف آن که در بالا توضیح دادیم، می‌توانید از نتیجه کار و استفاده از این ابزار برای رنگ آمیزی به شدت راضی باشید. 

4.5 امتیاز از 1637 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین