آموزش ترکیب رنگ ها برای نقاشی ساختمان

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آموزش ترکیب رنگ ها برای نقاشی ساختمان

نحوه ترکیب رنگها در نقاشی ساختمان نمونه‌ای از کاربرد این هنر در زندگی روزمره است. دانش ترکیب رنگ برای نقاشی به شما کمک می‌کند با استفاده از رنگ‌های اصلی به ترکیب‌های بی‌نظیری برسید و بتوانید جلوه زیبایی به منزل خود ببخشید. لازمه رسیدن به رنگ دلخواه آن است که با فرمولاسیون ترکیب رنگ ساختمان تا حد زیادی آشنایی داشته باشید.

اگر بنا باشد برای ترکیب رنگ های ساختمانی فرمول نویسی کنیم، قطعا پایانی برای لیست فرمول‌ها وجود نخواهد داشت. دو نکته ای که در این زمینه اهمیت دارد، اولا دانستن کلیات و نتایج حاصل از ترکیب رنگ‌های اصلی و ثانیا، کسب تجربه و یادگیری تجربی نیز بسبار موثر است.

به همین دلیل در این محتوا از "مجله خدمت از ما" شما را با نحوه ترکیب رنگ نقاشی ساختمان و جدول ترکیب رنگها آشنا کرده ایم.



 

اصول ترکیب رنگ

به طور کلی در علم رنگ شناسی و نه صرفا بحث ترکیب رنگ نقاشی ساختمان، سه رنگ اصلی وجود دارد. این سه رنگ، از قبیل زیر هستند:

  • زرد
  • قرمز
  • آبی

تمام ترکیب رنگ‌های موجود در جهان، حتی رنگ‌های سفید، مشکی و خاکستری که خنثی هستند هم، از ترکیبات مختلف این سه رنگ اصلی پدید می‌آیند. اما اصول کلی در ترکیب رنگها در نقاشی ساختمان به شرح زیر است:

  • به طور کلی برای روشن‌تر کردن رنگ‌ها، البته با همان فام رنگ و پیگمنت غالب، می‌توان مقداری سفید به آن اضافه کرد. مثلا اضافه کردن سفید به قرمز، قرمز موجود را کمی روشن‌تر می‌کند و اگر اضافه کردن سفید را ادامه دهیم، به نوعی صورتی می‌رسیم.
  • برای تیره کردن هر رنگ می‌توان کمی مشکی به هر رنگ اضافه کرد.
  • برای این که رنگ، چرک‌مرده نباشد بهتر است که پیگمنت (رنگ دانه) تیره هر رنگ را تشخیص داده و میزان آن را در ترکیب افزایش دهید؛ یا از ورژن تیره‌تر آن پیگمنت در ترکیب رنگ ساختمان استفاده کنید.
  • به طور کلی جهت به دست آوردن بهترین ترکیب رنگ برای نقاشی ساختمان، تا حد زیادی نیاز به مهارت تجربی است.

 

انواع رنگ مکمل در نقاشی ساختمان

در کنار رنگ های اصلی، رنگ های مکملی وجود دارد که از ترکیب سه رنگ اصلی به وجود می‌آیند. فورمول این رنگ ها را در ادامه مشاهده می‌کنید. البته این رنگ‌ها صرفا با همین ترکیبات ساده، رنگ‌هایی خام خواهند بود؛ ولی با کم و زیاد کردن نسبت‌ها و حتی ترکیب کردن همین رنگ‌های ترکیبی، به رنگ‌های پخته‌تر و زیباتر می‌رسیم.

  • زرد + قرمز = نارنجی
  • قرمز + آبی = بنفش
  • زرد + آبی = سبز

با توجه به شکل زیر، متوجه می‌شوید که این موارد، سه جایگشت ممکن از رنگ‌های اصلی است و همان طور که ذکر شد نتیجه خامی به ما ارائه می‌دهند. با ترکیب مجدد آن‌ها، نتایج جالب‌تری را شاهد خواهیم بود. مثلا ترکیب قرمز و سبز، رنگ قهوه‌ای را می‌سازد. حال متفاوت بودن نسبت سبز و قرمز و یا متفاوت بودن انواع سبز و قرمر در این ترکیب، رنگ قهوه‌ای متفاوتی را خواهد ساخت. رنگ‌های مکمل شامل موارد زیر می‌باشند:

  • زرد و بنفش
  • آبی و نارنجی
  • سبز و قرمز

 

ترکیب رنگها در نقاشی ساختمان

 

همان طور که ذکر شد، ترکیب این رنگ‌ها، یا رنگ‌هایی با پیگمنت غالب رنگ‌های ذکر شده در بالا، انواع خاکستری را می‌سازد، به همین دلیل این رنگ ها مکمل یکدیگر هستند. به طور کلی برای ست کردن رنگ‌ها در زندگی روزمره نیز می‌توانید از مبحث رنگ‌های مکمل کمک بگیرید. به یاد داشته باشید برای تیره کردن رنگ‌ها، در کنار روش‌های ذکر شده می‌توانید از اضافه کردن خاکستری به ترکیب رنگهای ساختمانی استفاده کنید.

 

جدول ترکیب رنگها برای نقاشی ساختمان

از ترکیبات سه رنگ اصلی، رنگ های مختلفی بدست می‌آید، که همانطور که گفتیم این موارد رنگ های خامی هستند که با ترکیبات درست و کم و زیاد کردن رنگ ها، تبدیل به رنگ های حرفه ای می‌شوند. در جدول زیر، لیست کاملی از ترکیبات مختلف این سه رنگ و سایر رنگ های خام دیگر می بینید. اما در ادامه نیز به نحوه ساخت و انواع ترکیب رنگها در نقاشی ساختمان می‌پردازیم.

فرمول ترکیب رنگ های ساختمانی

آبی + قرمز = بنفش مشکی + قرمز + زرد = قهوه ای روشن
نارنجی + زرد + قرمز = پرتقالی زرد + قرمز = نارنجی
زرد + آبی = سبز آبی + مشکی = سرمه ای
بنفش روشن + مشکی = بادمجانی سفید + کمی قهوه ای = کرم
آبی + زرد + سفید = ارغوانی قرمز + مشکی = زرشکی
سفید + کمی قرمز = صورتی ملیح سفید + قهوه ای = شکلاتی
پودر نقره ای + مقداریروغن جلا = نقره ای آبی روشن + کمی قرمز = یاسی
زردی + کمی سفید = لیمویی نارنجی پررنگ + مقداری یشمی = مسی
سبز + قرمز = فندقی پودر طلایی + مقداری روغن جلا = طلایی
نارنجی پررنگ + سفید = گلبهی کمی زرد + آبی + سفيد = فيروزه ای
سبز تیره + کمی زرد = سبز پسته ای نارنجي + زرد = خردلی
قرمز + سفید +کمی زرد = کالباسی زرد + کمی آبی = فسفری
نارنجی + قهوه ای = حنائی سفید + کمی زرد = شیری
آبی تیره + نقره ای + کمی سبز = نقره آبی قهوه ای روشن + مشکی = قهوه ای تیره
آبی + سبز = آبی زنگالی سفید + کمی گل ماش = رنگ استخوانی روشن

 

ترکیب رنگ ساختمان

 


علاوه بر اینکه دانش ترکیب رنگ مهم است، شناخت انواع رنگ و بهترین مکان برای مصرف هر کدام هم، از اهمیت زیادی برخوردار است؛ قطعا آشنایی با انوع رنگ نانو، رنگ روغن، رنگ مولتی کالر و رنگ اکریلیک به استفاده درست و به جا از هریک کمک می‌کند.


 

آموزش ساخت و ترکیب رنگها در نقاشی ساختمان

در جدول بالا ترکیبات کلی رنگها را برای نقاشی ساختمان شرح دادیم، اما امروزه برای نقاشی ساختمان و محیط داخلی ساختمان ترکیبات جدید و متنوعی وجود دارد که در ادامه به شرح آنها می‌پردازیم، تا بتوانید با کمی تجربه رنگ های خاص تر و حرفه ای تری داشته باشید.

این روزها با ترکیب رنگ های اصلی زرد، آبی و قرمز و همیچنین مکمل آنها که شامل رنگ بنفش، نارنجی و سبز می‌باشد، به دست نقاشان ماهر، رنگ هایی به دست می‌آید که فضا و دکوراسیون خانه را بسیار زیبا می کنید. برای ماهر شدن در ساخت و ترکیب رنگ ها برای نقاشی ساختمان، قبل از هرچیز باید بتواتید با دیدن رنگ ها، تشخیص دهید که رنگ های اصلی هر رنگ چیست. جدولی مثل جدول بالا، به شما در این زمنه بسیارکمک می کند.

بعد از بالا بردن شناخت و قدرت تشخیص، باید سعی کنید که تجربه خود را در این زمینه بیشتر کنید. برای شروع در ادامه ترکیبات مختلف رنگ ها را جهت رنگ آمیزی ساختمان توضیح داده ایم.

 

ترکیب رنگ سبز برای نقاشی ساختمان

به طور کلی، رنگ سبز از ترکیب آبی و زرد ساخته می‌شود. حالا اگر به دنبال سبز تیره‌تر و لجنی‌تری هستید می‌توانید پیگمنت تیره در رنگ سبز که درواقع همان آبی است را به مقدار بیشتری در ترکیب رنگ نقاشی استفاده کنید و یا به طور کلی، از آبی تیره‌تری کمک بگیرید.

 اگر به دنبال رنگ سبز روشن یا همان پسته ای هستید، کافی است به سبز تیره، کمی رنگ زرد اضافه کنید، هرچه میزان رنگ زرد بیشتر شود، رنگ شما بیشتر متمایل به رنگ زرد یا همان سبز فسفری می‌شود.

برای ساخت رنگ زیتونی، کاف است به رنگ آبی مقداری رنگ گل ماشی اضافه کنید و یک ترکیب جذاب از این دو رنگ به دست آورید.

 

ترکیب رنگ نقاشی ساختمان

 

فرمول رنگ طوسی در ترکیب رنگ ساختمان

برای ساختن رنگ طوسی و خاکستری ساده‌ترین راه این است که نسبت‌های دلخواه از سفید و مشکی را مخلوط کنید. البته راه حرفه‌ای‌تری هم برای این منظور وجود دارد. در علم رنگ‌شناسی، مجموعه‌ای از رنگ‌ها هستند که با اصطلاحِ رنگ‌های مکمل شناسایی می‌شود. رنگ‌های مکمل اگر در کنار هم استفاده شوند (مثلا در ست کردن لباس یا رنگ دکوراسیون)، تعادل بصری در نگاه انسان ایجاد می‌کنند

اما خصوصیت مهم‌تر رنگ‌های مکمل این است که ترکیب کردن هر جفت از آن‌ها، انواع طیف رنگ خاکستری را می‌سازد. اگر دقت کرده باشید، فام انواع طوسی و خاکستری با هم متفاوت است. خاکستری‌ها در طیف‌های سرد و گرم تقسیم می‌شود و این به نوع ترکیب رنگ در نقاشی بستگی دارد.

 

ترکیب رنگ نسکافه ای برای نقاشی ساختمان

رنگ نسکافه ای از ترکیب چهار رنگ قرمز، سفید، گل ماشی و مشکی ساخته می‌شود. میزان معقول استفاده از رنگها برای ساخت یک رنگ نسکافه ای به شرح زیر است، اما برای تیره تر یا روشن‌تر شدن نسکافه ای کافی است که میزان رنگ مشکی و قرمز را کمی، زیاد و کم کنید تا به رنگ ایده آل خود برسید. 

  • 1 کیلو رنگ سفید+ 1 قاشق مربا خوری رنگ قرمز +  2 قاشق مربا خوری رنگ گل ماشی + چند قطره رنگ مشکی = رنگ نسکافه ای

 

اصول ترکیب رنگ

 

نحوه ساخت ترکیب رنگ استخوانی ساختمان

برای بدست آوردن رنگ استخوانی، شما به 4 رنگ سفید، گل ماشی، مشکی و رنگ زرد نیاز دارید. در ترکیب رنگ استخوانی هرچه رنگ مشکی را زیادتر کنید، رنگ به سمت طوسی متمایل می‌شود و هرچه رنگ را گل ماشی را اضافه کنید، رنگ استخوانی مایل به کرمی را خواهید داشت. اما به طور کلی فرمول ساخت و ترکیب رنگ استخوانی برای نقاشی ساختمان به شرح زیر است:

  • رنگ کرم استخوانی= 4کیلو رنگ سفید + 5 قطره رنگ گل ماشی + 2قطره رنگ مشکی + کمی رنگ زرد

اگر نیاز به رنگ استخوانی روشن دارید، لازم نیست رنگ زرد را اضافه کنید و فرمول بالا را بدون رنگ زرد اجرا کنید؛ اما اگر نیاز به رنگ استخوانی تیره دارید، کافی است که علاوه بر حذف کردن رنگ زرد در فرمول بالا، رنگ گل ماشی را به اندازه 8 قطره اضاف کنید.

 

ترکیب رنگ اکلیلی برای رنگ آمیزی ساختمان

برای ساخت رنگ اکلیلی، باید ابتدا رنگ دلخواه خود را بسازید و بعد آن را با مقداری از اکلیل موجود در بازار مخلوط کنید. فقط باید توجه داشته باشید که رنگ اکلیلی را ذره ره اضافهکنید تا غلظت آن مطابق نظرتان باشد.

 

نحوه ساخت رنگ کالباسی و صورتی

برای بدست آوردن رنگ کالباسی و صورتی باید مانند فرمول های زیر عمل کرد، زمانی که گفته می‌شود، مقداری از یک رنگ اضاف شود، بهتر است حتما این موضوع رارعایت کنید زیرا اگر میزان رنگ کم بود قابل اضاف شدن است ولی در صورت زیاد اضاف کردن ک رنگ، درست کردن آن ترکیب رنگ ساختمان کار دشواری است.

  • رنگ کالباسی = 1 کیلو رنگ سفید + 1 قاشق رنگ قرمز + کمی رنگ زرد
  • رنگ صورتی ملیح = 1 کیلو رنگ سفید + 1 قاشق رنگ قرمز (برای صورتی ملیح، توجه کنید که استفاده از رنگ قرمز باید همین مقدار باشد نه بیشتر)

 

ترکیب رنگ برای نقاشی ساختمان

 

ساخت ترکیب رنگ صدفی برای نقاشی ساختمان

رنگ صدفی یکی از رنگ های محبوب در نقاشی ساختمان است که به دلیل هماهنگی با انواع رنگ های دیگر در دکوراسیون منازل، بسیار محبوب است. به خصوص که این رنگ با رنگ سفید و نسکافه ای بسیار زیبا می‌شود. برای ساخت ترکیب رنگ صدفی، مقداری پودر صدفی از بازار تهیه کنید و با روغن جلا مخلوط کنید.

 

ترکیب رنگ گردویی و بلوطی

برای ساخت این دو رنگ فوق العاده که با ترکیب با چوب در خانه، زیبایی فضا را دو چندان می‌کنند، کافی است طبق دو فرمول زیر عمل کنید:

  • ترکیب رنگ بلوطی = رنگ قرمز + مقداری رنگ سبز
  • ترکیب رنگ گردویی = رنگ قرمز + رنگ گل ماشی + مقداری رنگ زرد + مقداری مشکی

 

ساخت رنگ‌های براق در ترکیب رنگ نقاشی ساختمان

رنگ‌هایی با فام براق و دارای رفله درخشان، قابل ساخت با روش‌های معمول ترکیب رنگ نیستند. منظور از رنگ براق، رنگ‌های طلایی، نقره‌ای و مسی هستند. برای ساخت این رنگ‌ها باید پودر هر رنگ را از فروشگاه‌های رنگ ساختمانی تهیه کنید سپس این پودر‌ها (پودر طلایی، مسی یا نقره‌ای) را با روغن جلا مخلوط کنید تا به رنگ مورد نظر خود برسید.

جالب است بدانید با اضافه کردن انواع رنگ‌های مات معمولی به رنگ‌های براق، می‌توانید به رنگ‌های جدید با رفله‌های براق برسید. مثلا اضافه کردن مقدار خیلی کمی آبی روشن به رنگ نقره‌ای، به ترکیب رنگ نقرابی خواهید رسید. این بازی با رنگ‌های براق و غیر براق را بسته به خلاقیت خود می‌توانید ادامه دهید. در ادامه فرمول ترکیب رنگ های براق ساختمانی را شرح داده ایم:

  • نحوه ساخت رنگ طلایی = رنگ جلا + پودر طلایی (هرچه میزان پودر طلایی را بیشتر کنید، رنگ آن پررنگ تر و براق تر می‌شود)
  • نحوه ساخت رنگ نقره ای = رنگ جلا + پودر نقره ای (برای تیره تر کردن این رنگ ها، کافی است رنگ بدست آمده را با مشکی و برای روشن تر کردن آن با رنگ سفید ترکیب کنید)
  • روش ساخت رنگ مسی براق = رنگ جلا + پودر مسی موجود در بازار (البته رنگ مسی مات را می توانید از ترکیب رنگ نارنجی پررنگ و مقداری یشمی بدست آورید)

 

ترکیب رنگ های ساختمانی به چه مهارتی نیاز دارد؟

برای ترکیب رنگ در نقاشی ساختمان مهم‌ترین مهارت، مهارت تشخیص رنگ‌ها است. فرض کنید رنگ به خصوصی را در عکسی می‌بینید و تمایل دارید منزل خود را به همان رنگ نقاشی کنید. برای ساخت رنگ مذکور باید قدرت تشخیص داشته باشید که چه رنگ‌هایی در ترکیبی که مشاهده می‌کنید، وجود دارد.

 

ترکیب رنگ برای نقاشی ساختمان

 

مثلا با دیدن یک رنگ باید بتوانید تشخیص دهید این رنگ در ترکیبات خود مقداری زرد یا سبز یا خاکستری دارد. فقط در این صورت می‌توانید رنگ مورد نظر را بسازید. همانطور که ذکر شد برای تشخیص ترکیبات رنگ علاوه بر دانش اولیه باید مقدار کافی تجربه داشته باشید. افراد تازه کار و مبتدی، عموما از پس این کار برنمی‌آیند.

پس پیشنهاد این است که اگر در این حوزه بی‌تجربه هستید به یک رنگ فروشی و یا یک متخصص نقاشی ساختمان حرفه‌ای مراجعه کنید تا رنگ را برایتان بسازد یا رنگ‌های تشکیل دهنده آن را مشخص کند. اگر تصمیم دارید حتما به طور شخصی این کار را انجام دهید، با توجه به اصولی که در این مطلب بیان شد؛ با مقدار بسیار کمی از رنگ‌ها به تست و آزمایش بپردازید تا ترکیب رنگ ساختمان، بیش از حد هزینه‌بر نباشد.

ترکیب رنگ برای نقاشی ساختمان یک هنر است که برای ماهر شدن در آن، در کنار دانش، نیازمند کسب تجربه کافی است. در این مطلب، از اصول پایه رنگ‌شناسی صحبت کردیم تا با شناخت رنگ‌های اصلی، به دانش اولیه انواع ترکیب رنگ ساختمان دست پیدا کنید. البته مهارت ترکیب رنگ برای نقاشی  بیش از این که تئوریک باشد، تجربی است و به تکرار و کشف و تمرین نیاز دارد.

در این مطلب صرفا سعی شد به نکات اولیه و اصلی در ترکیب رنگها در نقاشی ساختمان اشاره شود تا اگر در ابتدای این راه هستید بتوانید اولین قدم را بردارید. اگر مهارت و تجربه کافی در این کار را ندارید، بهتر است از یک نقاش حرفه‌ای و یا فروشگاه رنگ برای ترکیب رنگ در نقاشی ساختمان در کرج و سایر شهرها کمک بگیرید.

4.5 امتیاز از 968 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین