پتینه و پتینه کاری

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
پتینه و پتینه کاری

پتینه و پتینه کاری هنر جلابخشی و برگرداندن زیبایی به ظروف و لوازم با جنس‌های مختلف به کمک رنگ‌های مخصوص است. کهنه کردن چوب، تزئین ظرف‌های سفالی و پتینه کاری دیوار، همه از اشکال گوناگون هنر پتینه کاری هستند. 

اینکه پتینه چیست و باید پتینه کاری را بیشتر یک حرفه در نظر گرفت یا یک هنر، به کاربرد آن بستگی دارد. درحال حاضر هم آموزش پتینه کاری مدرن و حرفه ای از رشته‌های هنری و پرطرفدار به شمار می‌آید، هم بسیاری از افراد به چشم یک شغل تمام‌وقت و پرسود به انواع پتینه کاری نگاه می‌کنند.

برای آشنایی عمیق با این هنر چشم‌نواز و کاربرد آن، خصوصا پتینه کاری ساختمان، چنددقیقه‌ای را با «خدمت از ما» همراه باشید.

پتینه چیست؟ پتینه کاری چیست؟

اگر آلبوم و حتی یکی دو عکس پتینه کاری را دیده باشید، مطمئنا مجذوب طرح‌های چشم‌نواز آن شده‌اید. طرح‌هایی آنقدر جذاب که راه‌شان را از ظروف تزئینی به طراحی دکوراسیون منزل هم باز کردند! اما پتینه چیست؟

پتینه یک هنر، و پتینه کاری حرفه سرچشمه گرفته از این هنر است. هنری اصیل که در این بخش قصد داریم به ریشه‌های آن بپردازیم:

 

پتینه

 

پتینه چیست؟

همان‌طور که وب‌سایت Homes and Antiques توضیح می‌دهد، کلمه «پتینه» از کلمه ایتالیایی patinato به معنای «لایه نازکی از رسوب روی سطح» گرفته شده است. در حال حاضر اما، از این کلمه برای توصیف آثار کهنگی روی عتیقه‌جات (و سایر اشیاء) مثل مات شدن، تیره شدن یا اکسید شدن استفاده می‌شود.

ظاهر پتینه بسته به سن و جنس یک وسیله بسیار متفاوت است. برای داشتن دید بهتر، بد نیست معروف‌ترین پتینه‌های طبیعی را بشناسید:

  • پتینه مس، برنج و برنز: پتینه این فلزات یک رنگ سبزِ بسیار معروف دارد، که در اثر واکنش شیمیایی بین این فلزات با دی اکسید کربن و آب تشکیل می‌شود. ظاهر شدنِ این پتینه سال‌ها طول می‌کشد، مگر اینکه در مناطق مرطوب قرار داشته باشند.
  • پتینه فلزات گران‌بها: برخلاف رنگ سبزی که روی آنتیک‌های مس، برنج و برنز ظاهر می‌شود. پتینه فلزات گران‌بها تیره و مات است؛ و خیلی بیشتر طول می‌کشد تا ظاهر شود.
  • پتینه چوب: ظاهر شدن پتینه چوبی هم روندی کم‌وبیش مشابه فلزهای گران‌بها دارد. چوب طبیعی (بدون رنگ یا محافظ) به مرور تیره می‌شود، و خطوط طبیعی‌اش بیشتر به چشم می‌آید.

جلوه طبیعی پتینه بسیار جذاب است، و حالا به کمک «پتینه کاری» روی انواع سطوح اجرا می‌شود. دیگر کسی سال‌ها منتظر ظاهر شدن پتینه نمی‌شود، و با تکنیک‌های پتینه جدید و کلاسیک آن را به دکوراسیون داخلی خانه‌شان می‌آورند. 

 

پتینه کاری در

 

پتینه کاری چیست؟

حالا که می‌دانیم خود پتینه چیست، اجازه دهید به حرفه آن نگاه دقیق‌تری بیندازیم. پتینه کاری هنری با بهره‌گیری از بافت‌ها و رنگ‌های مختلف است، که با ایجاد یک سطح جداکننده بین شئ اصلی (با هر جنسی) و رنگی که قرار است روی آن قرار بگیرد، نمایی کهنه و به عبارتی اکسیدشده را ایجاد می‌کند.

پتینه کاری هنری پرطرفدار است که با اعمال رنگ‌های دکوراتیو به کمک ابزار روی سطوح مختلف، بافت خاصی را ایجاد کرده و اجازه استفاده دوباره از ظروف قدیمی را به ما می‌دهد. به همین خاطر، نقش رنگ‌های پوشاننده، روشن‌کننده و مات‌کننده برای فرسوده نشان دادن لوازم در انواع پتینه کاری بسیار پررنگ است.

 

نقاشی و پتینه کاری سطوح

 

کاربرد پتینه کاری چیست؟

یکی از معانی مستقیم پتینه هنر کهنه کردن لوازم نو برای ایجاد سبکی متفاوت در دکوراسیون منزل است. به همین ترتیب، پتینه کاری ساختمان (که مقصود از آن معمولا پتينه ديوار است) به صورت یک پوشش هنری روی دیوار تعریف می‌شود که مدل‌های گوناگونی دارد.

در پتینه کاری دیوار از یک رنگ پس‌زمینه به عنوان رنگ اصلی استفاده می‌شود، که معمولا رنگ اکریلیک، رنگ روغنی یا رنگ پلاستیک است. سپس طرح و نقش درخواستی، که می‌تواند برجسته یا تخت باشد، روی این سطح رنگ‌کاری شده ایجاد می‌شود.

بسته به طرح ایجادشده، پتینه کاری ساختمان و پتينه ديوار به دو دسته تقسیم می‌شود:

  1. پتینه کاری مدرن
  2. پتینه کاری کلاسیک

 

پتینه دیوار

 

پتینه کاری کلاسیک

از نام این سبک متوجه می‌شویم که اجرای این سبک از پتینه بین افرادی محبوب است که دکورهای آنتیک و کلاسیک را به دیزاین‌های مدرن‌تر ترجیح می‌دهند. این افراد با استفاده از تکنیک‌های پتینه کاری و کهنه جلوه دادن لوازم جدید، وسایل خانه را به آنتیک و عتیقه تبدیل می‌کنند.

پتینه کاری ساختمان به سبک کلاسیک، چند ویژگی اصلی دارد؛ برای مثال بیشتر از رنگ‌های سنگین (مانند آبی درباری، طلایی و سبز) استفاده می‌کند، و هدفِ آن ایجاد جلوه‌ای قدیمی و باشکوه در فضاست.

پتینه کاری کلاسیک همچنین به وفور از پودرها، رنگ‌ها و ورق‌هایی به رنگ طلا، مس و برنج روی سطوح مختلف استفاده می‌کند. این سبک از جلوه‌های مات و کدر هم زیاد استفاده می‌کند، و بیشتر به دکوراسیون‌های قدیمی و کلاسیک می‌آید.

همچنین، خوب است بدانید که اجرای تکنیک‌های پتینه کاری کلاسیک معمولا زمان و ظرافت بیشتری را می‌طلبند (به ویژه در مقایسه با روش‌های پتینه جدید). اگر از علاقه‌مندان این سبک هستید، پتینه کاری کلاسیک امکان ایجاد تغییر و هماهنگ کردن لوازم و دکوراسیون منزل را برای شما فراهم می‌کند.

 

پتینه کاری کلاسیک

 

پتینه کاری مدرن

در پتینه کاری مدرن طرح‌های جدید با روش‌های پتینه کاری ساختمان و کاربرد آن در دکوراسیون منزل ترکیب می‌شود. این تلفیق جذاب تاثیر بالایی بر بیننده دارد، و روزبه‌روز بین افراد بیشتری محبوب می‌شود.

در نقش‌های مدرن‌تر پتینه از پوشش ابروبادی، آسمان، طبیعت یا طرح فرشته به عنوان الگوی پوششی استفاده می‌شود. همچنین، می‌توان با استفاده از تکنیک‌های رنگ‌آمیزی، طرح چوب یا پوششی نقره‌ای را روی سطح اجرا کرد. رنگ‌های زنده و المان‌های هنرهای معاصر هم نقش مهمی در پتینه جدید و مدرن دارند.

نکته مثبت این است که پتینه کاری مدرن را می‌توان روی هر سطحی اجرا کرد؛ از پتینه کاری روی دیوار گچی، رنگ‌خورده یا کاغذ دیواری شده گرفته، تا سطوح وسایل چوبی یا ستون‌ها. در ادامه برخی از نمونه‌های پتینه کاری مدرن را می‌بینید:

 

مدل‌های پتینه جدید

پتینه کاری آشپزخانه مدرن

المان‌های پتینه کاری مدرن

پتینه کاری ساده

اجرای پتینه روی ساعت

 

اگر در حال دست‌وپنجه نرم کردن با علت زرد شدن کاغذ دیواری بعد از نصب و یکنواختی پس از اجرای کاغذ دیواری مشکل دارید، این هنر و پتينه ديوار یک انتخاب ایده‌آل برای تغییر دکوراسیون ساختمان شما خواهد بود.

در ادامه انواع پتینه و پتینه کاری را به تفکیک توضیح می‌دهیم:

 

پتینه کاری ساختمان

پتینه کاری ساختمان بخش مهمی از کاربرد این هنر در دکوراسیون را تشکیل می‌دهد، از جمله ایجاد تغییرات کوچک در رنگ دکوراسیون، نصب کاغذ دیواری روی رنگ روغن، خلق نقش‌های رنگارنگ روی سقف (از جمله پتینه کاری روی سقف کناف) و البته پتينه ديوار.

پتینه کاری ساختمان را هنر مانور رنگ و نقش روی سطوح، دیوار و سقف هم می‌نامند. علاوه بر اینها، از این هنر می‌توان برای ترمیم ترک سقف گچی و پوشاندن لکه‌های ایجادشده روی دیوار در اثر رطوبت هم استفاده کرد. البته اگر آسیب‌ها شدید باشند، ممکن است استفاده از بتونه دیوار پیش از آغاز به کار ضروری باشد.

 

پتبنه کاری کلاسیک ساختمان

 

همان‌طور که بالاتر اشاره کردیم، پتینه کاری در ساختمان شامل دو سبک پتینه کاری مدرن و کلاسیک می‌شود. گاهی اوقات از پتینه می‌توان برای ایجاد نقش‌های پر زرق و برق روی دیوار گچی، کاغذ دیواری، سقف و حتی آسانسور هم بهره برد.

پتینه کاری را می‌توان به عنوان جایگزینی مطلوب برای ایده‌های کاغذ دیواری روی کاشی در فضاهای سرامیکی و کاشی‌کاری شده برای ترمیم، پوشش و رنگ کردن دیوار گچی هم در نظر گرفت.

البته پتینه کاری روی دیوار گچی شاید به راحتیِ طریقه رنگ زدن دیوار با رنگ پلاستیک یا اکریلیک نباشد؛ اما روش‌های ساده‌ای برای اجرای آن وجود دارد، که در ادامه بررسی‌شان کرده‌ایم.

 

پتینه کاری دیوار آشپزخانه

 

پتینه کاری روی چوب

نقاشی و پتینه کاری روی چوب استفاده از رنگ‌های پوششی برای ایجاد سطحی یک‌دست روی چوب است. در واقع پتینه روی چوب تکنیک ترکیب چندرنگ و ایجاد لایه‌های رنگی متفاوت روی چوب قلمداد می‌شود.

برای رنگ کاری روی چوب و تغییر طرح آن، پتینه کاری روی چوب روشی بسیار مناسب و توصیه‌شده است. استفاده از رنگ‌ها و سبک‌های پتینه کاری هم ظاهر زیبایی به لوازم چوبی قدیمی می‌دهد، هم در نوسازی آنها و پوشش لایه‌های خوردگی و زدگی چوب فوق‌العاده عمل می‌کند (در کنار شاپان کاری).

هرگاه هم رنگی که دقیقا مدنظرتان بود را در بازار پیدا نکردید، می‌توانید آن را با کمک جدول ترکیب رنگها بسازید.

 

پتینه کاری روی چوب

 

پتینه کاری روی مبلمان

پتینه کاری روی مبلمان معمولا با همان تکنیک‌های پتینه روی چوب انجام می‌شود. مثلا یک دست مبل کلاسیک سفید را در نظر بگیرید. ساده‌ترین کار برای کهنه‌نما کردن آن، رنگ کردن فریم‌ها و پایه‌های آن به رنگ طلایی و بعد به رنگ سفید است.

پس از خشک شدن رنگ‌ها کافی‌ست روی چوب‌های سمباده کشیده شود، تا لایه طلایی در نقاط مناسب ظاهر شود و ظاهری کهنه به آن بدهد. البته به جای پتینه کاری روی مبلمان، می‌توان از پارچه‌های پتینه با طرح‌ها و رنگ‌های خیره‌کننده‌شان هم استفاده کرد.

در هر حالت، زیباییِ مبلمان پتینه‌شده را نمی‌توان انکار کرد. یک نکته مثبت دیگر این است که بسته به سبک مبلمان، میزها و صندلی‌های پتینه‌شده با هر دکوراسیونی هماهنگ می‌شود. مبلمان سلطنتی برای سبک‌های کلاستی مناسب‌اند، مبلمان مدرن برای سبک‌های معاصر و مینیمال و ... .

 

پتینه کاری روی مبلمان

 

پتینه کاری روی شیشه

اگر پتینه کاری دیوار به نظرتان بیش از حد جلب توجه‌کننده و سنگین است، به پتینه کاری روی شیشه فکر کنید. به این ترتیب می‌توانید هنر پتینه را در فضایی کوچک‌تر و محدودتر، اما همچنان زیبا به نمایش بگذارید. پتینه کاری روی شیشه معمولا با دو تکنیک انجام می‌شود:

  • با طرح آماده (چاپ لیزری یا روی دستمال کاغذی): طرح را روی شیشه کاملا تمیز قرار دهید، اطراف آن را ببرید و با چسب چوب بی‌رنگ روی شیشه بچسبانید.
  • با ترک کراکل: با قلم‌مو روی شیشه چسب چوب بی‌رنگ بزنید. پس از خشک شدن چسب، ترک کراکل را با قلم‌مو روی چسب بزنید تا ترک بخورد. حال کافی‌ست بین ترک‌ها را با روغن شاپان یا رنگ اکرلیک پر کنید.

با پتینه کاری روی شیشه می‌توان ظاهری برنزی و زنگ‌زده، سنگی یا ترک‌خورده به انواع المان‌های شیشه‌ای مانند پنجره، میزها، گلدان‌ها، ظروف و ... داد. این تکنیک به ویژه یک جایگزین عالی برای پتینه کاری آشپزخانه است، چون فوق‌العاده راحت تمیز می‌شوند. (مقایسه کنید با تمیز کردن دیوارها یا کابینت‌های کهنه‌نما)

 

پتینه کاری روی شیشه

 

پتینه کاری روی سفال

با پتینه کاری روی سفال هم می‌توان ظاهری فلزی یا سنگ‌مانند به آن داد. اجرای این تکنیک روی سفال بسیار ساده است و خودتان هم می‌توانید آن را انجام دهید. البته پتینه کاری روی سفال تکنیک‌های پیشرفته‌تری هم دارد، از جمله حجم‌سازی و برجسته‌کاری با خمیر چسب چوب و پودر مل.

اما در تکنیک‌های ساده‌تر، باید طبق مراحل زیر عمل کنید:

  1. سفال خام را سمباده بکشید تا سطحی کاملا صاف داشته باشید.
  2. پس از تمیز کردن سطح با آب و خشک شدن آن، روی آن چسب چوب بی‌رنگ بزنید و 24 ساعت صبر کنید تا کاملا خشک شود.
  3. با یک قلم‌موی پهن سطح کار را به صورت عمودی رنگ بزنید، و قسمت‌های اضافی را با دستمال پاک کنید.
  4. برای کهنگی بیشتر از رنگ‌های خاکی، نقره و سبز استفاده کنید. برای سایه زدن هم روغن جلا، اکلیل و پودر نقره‌ای را با هم ترکیب کنید.

مشابه پتینه کاریِ شیشه، اجرای طرح‌های پتینه جدید روی ظروف سفالی کم‌هزینه‌تر است، زمان زیادی نمی‌برد، و تبدیل به یک نقطه کانونیِ بزرگ در منزل‌تان نخواهد شد؛ اما همچنان یک راه عالی برای ارتقای دکوراسیون‌تان محسوب می‌شود.

 

پتینه کاری روی سفال

 

پتینه کاری روی فلزات

پتینه کاری روی فلزات را می‌توان روی درب و پنجره، فرفوژه‌ها، مجسمه‌ها، ظروف و حتی زیورآلات اجرا کرد. اما کهنه‌کاریِ فلزات معمولا نکاتی دارد که بسته به جنس فلز زمینه (مس، برنج، آهن یا ...) متغیر است. برای پتینه کاری روی فلز هم چند تکنیک متفاوت وجود دارد:

  • پتینه براق: پس از پاک کردن فلز با الکل، چندبار روی آن لاک الکل بزنید. پس از خشک شدن لاک الکل هم یک لایه کیلر بزنید. برای کهنه‌نما کردن از ترکیب کیلر و اکلیل استفاده کنید.
  • پتینه برجسته: سیمان، چسب چوب و چسب سریش را با هم ترکیب کنید. با استفاده از خمیر به دست آمده، بخش‌هایی از سطح فلز را برجسته و بافت‌دار کنید. پس از خشک شدن خمیر می‌تواند آن را رنگ بزنید.
  • پتینه با شن: ابتدا فلز را رنگ کنید؛ و وقتی خشک شد، یک لایه لاک الکل روی آن بزنید. وقتی لاک الکل نیمه‌خشک بود، روی آن را با شن بپوشانید و بعد رنگ بزنید. پس از خشک شدن رنگ سطح فلز را سمباده بزنید تا بافت و طرح مدنظرتان ایجاد شود.

برای پتینه کاری روی المان‌ها و ظروف فلزی می‌توانید از سرکه، نمک و آب اکسیژنه هم استفاده کنید. ابتدا وسیله فلزی را کاملا تمیز و بعد خشک کنید. آن را در یک ظرف پر از سرکه قرار دهید. سپس کمی نمک و آب اکسیژنه به ظرف اضافه کنید.

بعد از نیم ساعت می‌توانید پتینه تشکیل‌شده روی ظرف را ببینید. حالا فقط باید ظرف را محلول خارج کنید و اجازه دهید خشک شود.

 

پتینه کاری روی فلزات

 

پتینه کاری روی سقف

پتینه کاری روی سقف عملا تفاوتی با پتینه کاری دیوار ندارد، و می‌توانید از همان تکنیک‌هایی که بالاتر گفتیم استفاده کنید. همچنین می‌توانید از بهترین رنگ برای دیوار گچی استفاده کنید، که بیشتر شامل رنگ‌های لاتکس (که بر پایه آب هستند) می‌شود.

اگر پتینه‌ای ساده‌تر را برای سقف می‌پسندید، می‌توانید سراغ تکنیک برجسته یا پلاستر بروید. در این روش از خمیری بر پایه رزین آکریلیک برای ایجاد نقش‌ونگار روی سقف استفاده می‌شود. این تکنیک یک پتینه جدید نیست؛ اما امتحان خود را به خوبی پس داده است. همچنین به راحتی شکل‌ می‌گیرد و سریع هم خشک می‌شود.

 

پتینه کاری روی سقف

 

آموزش پتینه کاری حرفه ای و مدرن

برای پتینه دیوار و ساختمان، سقف، کاغذ دیواری، پتینه کاری روی لوازم چوبی یا ...، ابتدا باید مواد اولیه پتینه کاری را تهیه کنید. شروع پتینه کاری یک پیش‌نیاز مهم دیگر هم دارد: ایجاد زیرساخت مناسب روی سطح مدنظر شما برای رنگ‌کاری تمیز و باکیفیت.

مرحله بعدی تهیه لوازم از یک فروشگاه معتبر و قابل اعتماد است، البته بعد از اینکه نوع پتینه کاری، فضا و اجسامی که قرار است پتینه شوند و طرح پتینه کاری را انتخاب کردید. اینکار برای این است که بدانید برای پتینه کاری دقیقا چه لوازمی را باید تهیه کنید. 

 

پتینه کاری حرفه ای و مدرن

 

مرحله بعدی مسطح‌سازی چیزی است که تصمیم دارید پتینه کاری را روی آن انجام دهید. برای اینکار به قلم‌مو و چسب چوب نیاز دارید. پس از اینکه چسب نیمه خشک شد، خمیر مخصوص پتینه کاری را روی محل مدنظر بکشید، و با استفاده از کاردک کل سطح را با خمیر بپوشانید.

شما می‌توانید نقش‌های دلخواه‌تان را هم با لوازم نقاشی روی سطح ایجاد کنید، هم از شابلون استفاده کنید، یا اینکه سراغ ساده‌ترین گزینه ممکن بروید: یعنی با حرکات دست روی سطح مدنظر. بعد از ایجاد نقش، پتینه کاری تقریبا به اتمام رسیده است. حالا تنها باید لوازم و سطوح پتینه کاری شده را در معرض هوای گرم خشک کنید.

در این قسمت به معرفی پنج تکنیک پتینه کاری می‌پردازیم:

 

پتینه کاری با پارچه

در این تکنیک از تکه‌های پارچه‌ای برای رنگ کاری و پتینه کاری روی دیوار گچی استفاده می‌شود. پتینه کاری دیوار با آغشته کردن یک تکه پارچه به رنگ و ضربه زدن با آن روی دیوار صورت می‌گیرد. حالت دیگر لوله کردن پارچه و نقش زدن روی دیوار با حرکت دادن پارچه لوله‌شده است، مانند یک غلطک نقاشی.

توجه! رنگی که پارچه را به آن آغشته می‌کنید، ترجیحا باید با رنگ دیوار متفاوت باشد. مثلا کمی از آن تیره‌تر، یا مکمل‌اش باشد. مثلا اگر پس‌زمینه آن به رنگ استخوانی است، برای ایجاد طرح و بافت روی آن سراغ طلایی یا تُن‌های گرم کرمی و قهوه‌ای بروید.

اگر هم قصد ندارید از رنگ‌های رایجِ پتینه (تناژهای آبی، سبز، طلایی و مسی) استفاده کنید، بررسی لیست زیباترین رنگ ساختمان می‌تواند ایده‌های خوبی به شما بدهد.

 

آموزش پتینه کاری با پارچه

 

پتینه کاری با اسفنج

این تکنیک یکی از ساده‌ترین و در عین حال زیباترین روش‌های پتینه کاری دیوار و ایجاد طرح روی آن است. برای پتينه ديوار با اسفنج ابتدا زمینه دیوار را رنگ‌آمیزی کنید. سپس یک تکه اسفنج را به رنگ آغشته کنید و به صورت ضربه‌ای به دیوار بزنید.

نکته: توجه داشته باشید که ابتدا اضافه‌های رنگ را توسط روزنامه بگیرید، و سپس اقدام به رنگ‌آمیزی کنید.

 

آموزش پتینه کاری با اسفنج

 

پتینه کاری با بافت‌دار کردن دیوار

استفاده از پتینه کاری در بافت‌دار کردن دیوار روش‌های مختلف دارد؛ از جمله ترکیب پودر مل، روغن الیف، آب و رنگ روغنی ساختمان برای به دست آوردن خمیری نسبتا شل برای بافت دار کردن و پتينه ديوار. البته می‌توانید مقدار آب و پودر مل را برای رسیدن به غلظت دلخواه‌تان تغییر دهید.

 

پتینه کاری با رنگ روغن

 

پتینه کاری با رنگ (تکنیک رنگ‌برداری)

پتینه کاری ساختمان در این حالت هم با استفاده از پارچه انجام می‌شود، اما در این روش پارچه رنگ اضافه روی دیوار را جذب می‌کند. در تکنیک پتینه کاری با رنگ، وقتی دیوار را آماده کردید، با قلم‌مو رنگ نیمه رقیق را روی دیوار بکشید.

حالا یک دستمال نخی زبر را مچاله کنید، و با آن به دیوار خیس ضربه بزنید. به این ترتیب رنگ از روی دیوار برداشته می‌شود و همزمان با انتقال رنگ، نقش پارچه مچاله‌شده روی دیوار باقی می‌ماند.

 

پتینه کاری دیوار با تکنیک رنگ برداری

 

 پتینه کاری دیوار با تکنیک راه راه کردن

این تکینک پتینه کاری ساختمان هم مختص دیوار است، مخصوصا دیوار اتاق خواب. ایجاد تنوع در قسمتی از اتاق خواب استایل زیبایی به اتاق شما می‌دهد. مثلا می‌توانید از این تکنیک تنها برای دیوار سمت تخت خواب استفاده کنید.

از آنجا که نتیجه این مدل پتینه کاری روی دیوار گچی یک طرح خاص است، به دقت و اندازه‌گیری دقیقی احتیاج دارد که می‌تواند برای شما دشوار باشد. در این شرایط می‌توانید سراغ روش‌های ساده‌تری مانند پتینه کاری با شابلون بروید، یا اینکه برای اعمال تکنیک راه‌راه روی دیوار اتاق از یک پتینه کار متخصص کمک بگیرید.

 

پتینه کاری با راه راه کردن دیوار

 


"برای اطلاع از قیمت نقاشی ساختمان در اصفهان یا دریافت خدمات نقاشی ساختمان شیراز روی لینک مدنظر کلیک کنید؛ و یا از طریق سایت «خدمت از ما» به متخصصان سایر شهرها متصل شوید"


 

مزایای پتینه کاری ساختمان چیست؟

پتینه‌های طبیعی نماد قدمت و ارزش یک وسیله هستند، که گاها به عنوان یک لایه محافظ هم عمل می‌کنند. اما پتینه جدیدی که ما می‌شناسیم چه مزایایی دارد؟ مهمترین مزایای پتینه کاری (ساختمان و لوازم) عبارت‌اند از:

  • پتینه را می‌توان در محیط‌های گوناگون و روی انواع سطوح اجرا کرد، از پتینه کاری دیوار گرفته تا ظروف سفالی، مبلمان چوبی، گلدان‌های شیشه‌ای، زیورآلات فلزی و حتی پتینه کاری آشپزخانه.
  • اجرای پتینه چندان زمان‌بر نیست و سریع خشک می‌شود. هرچند این موضوع به طرح و تکنیک مدنظر شما هم بستگی دارد.
  • پتینه کاری روی دیوار گچی از نظر طرح و رنگ بسیار متنوع و البته منحصربه‌فرد است. به همین خاطر، می‌تواند با تکنیک‌های مختلف نقاشی ساختمان و حتی کاغدهای دیواری رقابت کند.
  • پتینه کاری دیوار و سایر اجسام دوام بسیار خوبی دارد، و به خوبی عیب و ایرادات‌شان را می‌پوشاند. اگر از رنگ مناسب استفاده کنید (مثلا آکریلیک)، تا حدی قابلیت شست‌وشو هم خواهد داشت.
  • هنر پتینه در ازای هزینه مناسب و مراحل بی‌دردسر، تحول خاصی را در فضای شما ایجاد می‌کند و نوستالژی را در اوج مدرنیته برای خلق می‌کند.

 

جذابیت پتینه کاری در دکوراسیون

 

چند نکته مهم در پتینه کاری 

  • اگر در پتینه کاری قصد دارید از روش نقاشی با شابلون و اسپری برای رنگ کردن استفاده کنید، دقت داشته باشید که شابلون روی دیوار کشیده نشود. همچنین تا زمانی که اسپری کردن کاملا تمام نشده است، شابلون را جابه‌جا نکنید. برای اجرای بی‌نقص این ایده پیشنهاد می‌کنیم مقاله آموزش رنگ آمیزی با اسپری را مطالعه کنید.
  • در انتخاب طرح و نوع پتینه عجله نداشته باشید، و خوب به آن فکر کنید. هماهنگی طرح پتینه کاری با لوازم خانه یک فاکتور مهم در پتینه کاری ساختمان و دیوار است. برای کسب نتایج جذاب‌تر می‌توانید با چند نقاش ساختمان که در زمینه پتینه فعالیت دارند، مشورت کنید.
  • توصیه می‌کنیم که بدون مشاهده چند نمونه‌کار پتینه کاری سراغ طراحی دکوراسیون داخلی با این تکنیک نروید.

پتينه ديوار و اشیاء مختلف می‌تواند به یک پروژه "خودت انجام بده" جذاب تبدیل شود. پروژه‌ای که پس از اتمام، هربار که به چشم‌تان به آن می‌افتد، حسابی به خودتان افتخار کنید. با این وجود، به دلایل مختلف، درخواست برای دریافت خدمات پتینه کاری از متخصصان بسیار بالاست (از جمله مشغله، وسواس روی بی‌نقص بودن کار و ...).

برای دریافت خدمات نقاشی ساختمان در اهواز، تهران، کرج، شیراز و ... ، کافی‌ست سفارش‌تان را در اپلیکیشن یا وب‌سایت «خدمت از ما» رایگان ثبت کنید، و چنددقیقه منتظر بمانید تا متخصص‌ها با ارسال مبلغ پیشنهادی‌شان با شما ارتباط بگیرند. با بررسی سوابق هر متخصص و میزان رضایت مشتریان قبلی، بهترین گزینه را استخدام کنید.

4.5 امتیاز از 3507 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین