علت بنفش شدن و تغییر رنگ کاغذ دیواری
کسب اطلاعات درباره علت تغییر رنگ کاغذ دیواری یکی از مهمترین موارد در روند نگهداری بوده که باید در نظر داشته باشید. به صورت کلی تغییر رنگ را میتوانیم به عنوان یکی از اصلیترین آسیبها برای این متریال در نظر بگیریم که به مرور زمان ممکن است ایجاد شود.
به همین دلیل شما با آگاهی درباره علت مشاهده رنگهای مختلف بر روی کاغذ دیواری، میتوانید از بروز این حالت جلوگیری کرده و طول عمر کاغذ دیواری را افزایش دهید. در ادامه با ما همراه شوید تا علت تغییر رنگ این دیوارپوشها را بعد از نصب کاغذ دیواری روی گچ و سایر سطوح بررسی کنیم.
فهرست عناوین
علت تغییر رنگ کاغذ دیواری چیست؟
کاغذ دیواری از دو ماده سلولز و لیگنین تشکیل شده است؛ هر چقدر میزان لیگنین در کاغذ دیواری بیشتر باشد، با گذشت زمان زرد رنگ خواهد شد که چنین محصولی، یک کاغذ دیواری مرغوب نیست. بنابراین در هنگام خرید باید به این نکته توجه کنید که از مرغوب ترین جنس کاغذ خریداری کنید تا کاغذ دیواری تغییر رنگ ندهد.
علت بنفش شدن کاغذ دیواری
در بسیاری از مواقع کپک زدن را میتوانیم به عنوان اصلیترین علت بنفش شدن کاغذ دیواری در نظر بگیریم. کپک در کاغذ دیواری معمولا به دلایل مختلفی مانند رطوبت، عدم تهویه مطلوب و مناسب و همچنین تابش مستقیم نور خورشید ایجاد میشود.
رطوبت یکی از موثرترین موارد در این زمینه بوده و به همین دلیل توصیه میشود که از نصب کاغذ دیواری در شهرها و مناطق مرطوب تا حد زیادی خودداری شود. در این حالت توصیه میکنیم درب و پنجرهها را باز بگذارید تا هوای تازه در محیط جریان پیدا کند.
علت زرد شدن کاغذ دیواری
زرد شدن کاغذ دیواری هم میتواند تا حد زیادی بر روی جلوه آن اثرگذار باشد. با شناخت علت زرد شدن کاغذ دیواری، میتوانید اقدامات لازم را برای جلوگیری از بروز این حالت انجام دهید. مهمترین دلایل زرد شدن کاغذ دیواری بعد از نصب عبارتند از:
تابش مستقیم نور خورشید
تابش مستقیم و طولانی مدت نور خورشید، یکی از اصلیترین دلایلی بوده که میتواند باعث زرد شدن کاغذ دیواری شود. در این حالت با گذشت زمان، کاغذ دیواری رنگ اولیه خود را از دست داده و به سمت زردی میرود. توصیه میکنیم در مکانهایی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید هستند، از کاغذ دیواری به عنوان دیوارپوش استفاده نکنید.
مرطوب شدن کاغذ دیواری
رطوبت و نم از دیگر دلایل زرد شدن کاغذ دیواری هستند که معمولا پس از نصب کاغذ دیواری روی رنگ روغن مشاهده میشوند؛ به همین دلیل گفته شده که در زمان نصب در مکانهای مرطوب یا دیوارهای در معرض رطوبت، حتما از زیرسازی اصولی استفاده کنید.
در خرید کاغذ دیواری باید به سراغ گزینههای باکیفیت بروید که به مرور زمان درگیر تغییر رنگ نشوند. نمونههای نامرغوب معمولا با گذشت زمان زرد شده و زیبایی خود را از دست میدهند.
استفاده از چسبهای بیکیفیت
یکی دیگر از دلایل زرد شدن کاغذ دیواری پس از نصب، استفاده از چسبهای بیکیفیت است. به مرور زمان، این چسبها در اثر عدم وجود هوا و رطوبت موجود، دچار تغییرات شیمیایی خواهند شد.
در نتیجه رنگ آنها تغییر کرده و میتوانند بر روی رنگ کاغذ دیواری هم اثر بگذارند. به همین دلیل باید از چسب کاغذ دیواری باکیفیت استفاده کنید تا این مشکل به مرور زمان به وجود نیاید.
قرار گرفتن در معرض هوای آزاد یا دمای بالا
در ساخت کاغذ دیواری، از برخی چوبها استفاده شده که در آنها ماده سیاه رنگی به عنوان لیگنتین وجود دارد. قرار گرفتن این ماده در مجاورت اکسیژن و نور خورشید به صورت همزمان، باعث اکسیداسیون آن شده و رنگ کاغذ دیواری را زردتر از آنچه هست، میکند. قرار گرفتن در معرض حرارت هم در برخی از مواقع میتواند باعث بروز این حالت شود.
علت صورتی شدن کاغذ دیواری
در برخی از مواقع ممکن است لکهها نم و رطوبت بر روی کاغذ دیواری به رنگ صورتی خود را نمایش دهند. علت صورتی شدن کاغذ دیواری هم میتواند در درجه اول همان رطوبت، حرارت و تابش مستقیم نور خورشید باشد.
لکههای صورتی در برخی از مواقع به رنگ پس زمینه کاغذ دیواری هم وابسته هستند. این لکهها میتوانند تا حد زیادی بر روی جلوه کاغذ دیواری اثرگذار باشند. بر این اساس توصیه میکنیم از روشها و راهکارهای موجود برای تمیز کردن و از بین بردن این لکهها از روی دیوارپوش سه بعدی و مدلهای مختلف کاغذ دیواری اقدام کنید.
علت سیاه شدن کاغذ دیواری
سیاه شدن کاغذ دیواری معمولا در مواقعی ایجاد میشود که هوای داخل محیط گرم و مرطوب باشد. در برخی از مواقع ممکن است سیاهی به وجود آمده بر روی سطح کاغذ دیواری به دلیل دوده و وجود سیستم گرمایشی باشد. لکههای سیاه ایجاد شده بر روی کاغذ دیواری ممکن است به دلیل ایجاد کپک هم باشند.
نکات مهم برای جلوگیری از زرد شدن کاغذ دیواری و تغییر رنگ آن
آیا می دانید اگر نصب کاغذ دیواری به صورت اصولی و استاندارد انجام نگیرد، جلوه کاغذ دیواری شما از بین میرود؟ اهمیت این موضوع منجر شد که در ادامه این مطلب به بررسی نکات مهم در نصب کاغذ دیواری بپردازیم. در ادامه نکات ضروری را ذکر می کنیم:
- زیر سازی کاغذ دیواری را انجام دهید و به اصطلاح عامیانه نسبت به لکه گیری دیوار رنگ شده اقدام کنید.
- قبل از برش کاغذ دیواری دیوار را اندازه گیری کنید.
- چسب زنی کاغذ دیواری را به درستی انجام دهید.
- دقت کنید که کاغذ دیواری چروک نشود.
- محل اتصال نوارهای کاغذ دیواری را محکم کنید.
- نوارهای کاغذ دیواری را کثیف نکنید.
زیرسازی کاغذ دیواری را انجام دهید
اولین قدم در نصب کاغذ دیواری این است که دیوارهای مورد نظر، کاملا صاف و یکدست بوده و هیچ گونه فرو رفتگی و یا برجستگی بر روی آن وجود نداشته باشد. حتی کمی زبری بر روی دیوار می تواند به راحتی منجر به خراب شدن کاغذ دیواری گردد.
تفاوتی نمیکند که روش نصب کاغذ دیواری چه خواهد بود، در هر صورت باید دیوارها سمباده کشیده شوند تا صاف و هموار گردند. البته قبل از این کار، اگر نیاز به تعمیرات هست، انجام دهید.
اگر قرار است نصب کاغذ دیواری بر روی یک دیوارِ تازه رنگ خورده و یا گچ کاری شده انجام دهید، حداقل یک هفته صبر کرده و بعد از بتونه کاری، دیوارها را با کاغذ دیواری پوشش دهید. البته در برخی از ساختمانها، پوشش دیوار از چوب است. جهت نصب کاغذ دیواری در این دیوارها لازم است ابتدا خلل و فرجها را با رزین (کاربرد رزین چیست) و یا مواد مخصوص پوشاند.
قبل از برش کاغذ دیواری دیوار را اندازه گیری کنید
متاسفانه اشتباهی که برخی از افراد در نصب کاغذ دیواری مرتکب میشوند این است که قبل از اندازه گیری دقیق ارتفاع دیوارها و تعیین میزان پرتی، اقدام به برش کاغذ دیواری میکنند.
سپس در زمان نصب متوجه میشوند که این اندازه برای دیوار خیلی کوتاه و یا خیلی بزرگ است. توصیه میکنیم که ابتدا دیوارها را به دقت اندازه گرفته و سپس برش کاغذ دیواری را تقریبا 10 تا 5 سانتیمتر بزرگتر از آن، انجام دهید.
از طرفی شما نباید کاغذ دیواری را دقیقا لب به لب هم قرار دهید. بلکه باید 2 سانتیمتر از هر نوار کاغذ دیواری با نوار بعدی پوشش داده شود. این کار برای محکم کاری و جلوگیری از کنده شدن کاغذها خواهد بود.
چسب زنی کاغذ دیواری را به درستی انجام دهید
اکنون موقع نصب کاغذ دیواری فرا رسیده است. شما باید از چسب کاغذ دیواری مخصوص استفاده کنید. در هر روشی که استفاده میکنید باید چسب زنی را از میانه نوارها انجام دهید.
در ابتدا نوارهای کاغذ دیواری را بر روی زمین پهن کرده و اکنون با یک قلم موی صاف و مرتب، از وسط کاغذها به کناره ها، چسب بزنید. با این کار، چسب بر روی لبه ها تجمع پیدا نکرده و لذا در زمان نصب بر روی دیوار، بیرون زدگی چسب رخ نمی دهد.
دقت کنید که کاغذ دیواری چروک نشود
مشکلی که معمولا هنگام نصب رخ میدهد، چروک شدن کاغذ دیواری است. اگر نصاب فرد تازه کاری باشد متاسفانه با چسباندن اولین ورق، چروکیدگی ایجاد میشود.
برای جلوگیری از این منظور در ابتدا بعد از چسب زدن نوارها، کمی صبر کنید تا این چسب منجر به نرم شدن کاغذ دیواری شود که همین مسئله مانع از چروکیدگی میگردد.
نصب اولین نوار کاغذ دیواری اهمیت زیادی دارد چرا که اگر این نوار چروکیده شده و یا کج نصب شود، بر روی طرز قرار گیری بقیه نوارها هم تاثیر گذاشته و نهایتا کاغذ دیواری خراب میشود.
محل اتصال نوارهای کاغذ دیواری را محکم کنید
همان گونه که بیان کردیم، در زمان نصب، باید تقریبا دو سانتیمتر از نوارها بر روی هم قرار گیرد تا فاصله بین تکه ها ایجاد نشود. اما برای این که قسمتهای روی هم، محکم شوند باید از یک غلتک استفاده کنید. غلتک را به آرامی و از وسط به سمت طرفین روی درز نوارها بکشید.
نوارهای کاغذ دیواری را کثیف نکنید
تمامی انواع کاغذ دیواری دارای یک طرح مشخصی هستند که وقتی نوارها کنار هم قرار می گیرند، این طرح خود را نشان می دهد. لذا قبل از این که نصب کاغذ دیواری را انجام دهید حتما نقشه طرح را با دقت بررسی کرده و نوارهای کاغذ دیواری را براساس آن طرح، کنار هم قرار دهید. تمامی مراحل را بر اساس این نقشه پیش ببرید تا نهایت کار شما تمیز و دقیق شود.
روش از بین بردن زردی کاغذ دیواری
بعد از اینکه با علت زرد شدن کاغذ دیواری بعد از نصب آشنا شده و مهمترین دلایل را مورد بررسی قرار دادیم، لازم است تا برای از بین بردن این تغییر رنگ اقدام کنید. برای از بین بردن زردی کاغذ دیواری، روشها و راهکارهای مختلفی ارائه میشوند که برخی از آنها را در این قسمت معرفی میکنیم:
- استفاده از ترکیب سفیدکننده با آب مقطر میتواند تا حد زیادی کمککننده باشد.
- ترکیب آب و صابون هم برای از بین بردن زردی کاغذ دیواری مفید و مؤثر واقع میشود.
- استفاده از ترکیب سرکه سفید و آب هم پاککننده مناسبی است.
- ترکیب آب اکسیژنه و آب با نسبت یک به ده هم میتواند انتخاب خوبی باشد.
- استفاده از لیمو هم برای پاک کردن لکههای زرد گزینه مناسبی است.
کاغذ دیواری یکی از بهترین دیوار پوشها بوده که برای تکمیل دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از آسیبهایی که این المان معمولا به مرورزمان میبیند، تغییر رنگ کاغذ دیواری است. فرقی نمیکند که نصب کاغذ دیواری روی سرامیک، گچ و یا رنگ و روغن باشد و یا اینکه از کاغذ دیواری نانو استفاده کنید. در هر صورت احتمال دارد که به دلایل مختلف تغییر رنگ دهد.
در بخشهای قبلی توضیحات کاملی درباره علت زرد شدن کاغذ دیواری بعد از نصب و به صورت کلی تغییر رنگ آن ارائه دادیم. شما میتوانید با استفاده از خدمات نصب کاغذ دیواری در «خدمت از ما»، از تکنسینهای حرفهای در این زمینه کمک گرفته و مانع از آسیب دیدن کاغذها شوید.