رنگ اکریلیک چیست و برای چه کاری استفاده می‌شود؟

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
رنگ اکریلیک چیست و برای چه کاری استفاده می‌شود؟

رنگ اکریلیک همه انتظارات شما از یک رنگ ساختمانی را برآورده می‌کند: بو ندارد، سریع خشک می‌شود، تغییر رنگ نمی‌دهد، می‌توانید آن را بشویید و …؛ البته که چند ایراد کوچک هم دارد که باید آن‌ها را بدانید.

با ما همراه باشید تا ببینیم رنگ اکریلیک چیست، چه ویژگی‌هایی دارد و برای چه پروژه‌هایی مناسب(تر) است. در پایان هم کمی درباره نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک و فوت‌وفن‌هایش صحبت خواهیم کرد.

رنگ اکریلیک چیست؟

به رنگ‌های بر پایه آب که رنگدانه‌هایشان در یک امولسیون پلیمری اکریلیک پراکنده شده‌اند، رنگ اکریلیک گفته می‌شوند. این رنگ به‌دلیل پایه آب زود خشک می‌شود، اما بلافاصله پس از آن در برابر آب مقاوم می‌شود. به‌خاطر همین ویژگی، رنگ اکریلیک به‌عنوان رنگ دیوار فوق‌العاده عمل می‌کند.

 

رنگ اکریلیک چیست؟

 

در بخش بعد مفصل‌تر توضیح داده‌ایم که مزایای رنگ اکریلیک چیست.

 

مزایای رنگ اکریلیک

این رنگ کلکسیونی از ویژگی‌های مثبت دارد، ازجمله:

  • بی‌بو و بی‌ضرر: چون رنگ اکریلیک بر پایه آب است و از حلال‌های شیمیایی استفاده نمی‌کند، در نتیجه بوی بدی ندارد، گازهای سمی از خود ساطع نمی‌کند، آتش نمی‌گیرد و برای محیط زیست هم ضرر ندارد.
  • شست‌وشوپذیر: نقاشی ساختمان اکریلیک یک لایه رنگ سرسخت و ضد رطوبت به شما می‌دهد که به‌راحتی با آب و شوینده‌های ملایم مثل روز اول تمیز می‌شود.
  • اجرای سریع: رنگ اکریلیک سریع خشک می‌شود و به‌همین خاطر بهترین رنگ برای دیوار گچی به‌شمار می‌آید. یک لایه نازک از این رنگ در عرض 20 دقیقه و لایه‌های ضخیم آن نهایتاً 3 روزه خشک می‌شوند.
  • مقاومت عالی: علاوه‌بر مقاومت در برابر رطوبت و آتش، رنگ اکریلیک کیفیت و برقِ رنگش را تا مدت‌های طولانی حفظ می‌کند، حتی اگر در معرض نور آفتاب قرار بگیرد.
  • دوام حیرت‌انگیز: این رنگ خاصیت ارتجاعی بالایی دارد و به این راحتی‌ها ترک نمی‌خورد و پوسته‌پوسته نمی‌شود. رنگ اکریلیک تغییرات آب‌وهوا را هم تاب می‌آورد و برای دیوارهای خارجی هم عالی‌ست.
  • تنوع تمام‌نشدنی: نقاشی ساختمان رنگ اکریلیک از نظر تناژ و برند (ایرانی و خارجی) بی‌نهایت متنوع است و مدل‌های براق، نیمه‌براق و مات آن راحت در بازار پیدا می‌شوند.

 

معایب رنگ اکریلیک

مزایا را گفتیم، حالا می‌خواهیم ببینیم مشکلات رنگ اکریلیک چیست:

  • سریع خشک شدن: این ویژگی سرعت اجرا را بالا می‌برد، اما نقاش ساختمان باید سریع کار کند (به‌ویژه موقع ترکیب رنگ) و جای زیادی برای اشتباه وجود ندارد. ضمن اینکه پس از خشک شدن به‌طور کامل، این رنگ از روی قلم‌مو، لباس و حتی دست سخت پاک می‌شود.
  • تغییر جزئی با خشک شدن: بعضی خریداران به این نکته توجه نمی‌کنند، اما این رنگ وقتی خشک شود، اندکی تیره می‌شود. این موضوع را هنگام اجرای طرح کاغذ دیواری با رنگ اکریلیک مدنظر داشته باشید تا چیزی غافلگیرتان نکند.
  • هزینه بالا: این رنگ از یکسری محصولات مثل رنگ پلاستیک گران‌تر است، که البته برخی معتقدند کاملاً ارزشش را دارد.
  • براقیت کمتر: نمونه‌های براق رنگ اکریلیک جلوی رنگ‌های روغنی براق کم می‌آورند و هرچند بسیار زیبا هستند، اما به‌اندازه آن‌ها نمی‌درخشند.

 

رنگ اکریلیک برای چه کاری استفاده میشود

 

انواع رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک به دو دسته کلی تقسیم می‌شود: هنری و ساختمانی. رنگ‌های هنری از بحث امروز ما خارج‌اند، اما نمونه‌های ساختمانی عبارت‌اند از:

  • رنگ اکریلیک دیوار: این‌ها همان رنگ‌هایی پایه آبی هستند که در نمونه‌های براق، نیمه‌براق، مات و بعضاً سوپر مات موجودند. این رنگ‌ها می‌توانند اکریلیک معمولی، اکریلیک لاتکس، اکریلیک انامل (Enamel) و اکریلیک لاتکس انامل باشند.
  • رنگ اکریلیک نما: منظور رنگ‌های اکریلیک سیلیکونی، اکریلیک فول سیلیکونی و اکریلیک الاستومتری است که ویژگی‌های مناسب برای پوشش نمای خارجی ساختمان‌ها را دارند.
  • رنگ اکریلیک پایه حلال: نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک پایه آب انجام می‌شود، اما در پروژه‌های خاص‌تر (مانند مصارف صنعتی) ممکن است از نمونه‌های پایه حلال استفاده شود.
  • رنگ اکریلیک استخری: یک نمونه خاص از این رنگ که در برابر نفوذ آب، اشعه فرابنفش خورشید، رشد جلبک و خزه، سایش و … مقاوم است و به‌طور ویژه در رنگ‌آمیزی استخرها استفاده می‌شود.

 

رنگ اکریلیک برای چه کاری استفاده می‌شود؟

در حوزه ساختمان، رنگ اکریلیک برای رنگ‌آمیزی دیوارهای داخلی و خارجی انواع سازه با کاربری متفاوت کاملاً مناسب است. این رنگ به‌خوبی به سطوح گچی، بتنی، سیمانی، آجری، چوبی و فلزی می‌چسبد و یک لایه محافظ روی آن‌ها ایجاد می‌کند.

 

نحوه اجرای رنگ اکریلیک

در ادامه مراحل رنگ زدن دیوار با رنگ اکریلیک را توضیح داده‌ایم:

 

1. آماده کردن دیوار

اگر دیوار قبلاً رنگ نخورده، کافی‌ست گردوغبارش را پاک کنید. اما اگر دیوار رنگ دارد، ابتدا باید آن را با سمباده نسبتاً زبر سمباده بزنید. پاک کردن 100% رنگ با سمباده‌زنی چالش‌برانگیز است، اما تا جای ممکن تلاش‌تان را بکنید تا نقاشی ساختمان اکریلیک جلوه یکدست و زیبایی داشته باشد.

ضمناً اگر دیوار سوراخ و ترک دارد، آن‌ها را بتونه کنید و سمباده بزنید. وقتی سمباده‌زنی تمام شد، سطح دیوار را با یک پارچه مرطوب پاک کنید تا تمام ذرات ساییده‌شده از روی آن پاک شود.

 

2. اعمال پرایمر

خشک شدن بتونه حدود 10 تا 24 ساعت زمان می‌برد، وقتی دیوار را سمباده زدید و با پارچه مرطوب تمیز کردید، صبر کنید تا دیوار کاملاَ خشک شود. حالا می‌توانید دیوار را به‌کمک غلتک و قلم‌مو پرایمر بزنید.

بهترین پرایمر یا همان زیر کار رنگ اکریلیک پرایمرهای پایه آب هستند که بر پایه رزین‌های اکریلیک ساخته شده‌اند. پرایمر چسبندگی رنگ را افزایش می‌دهد، مصرف رنگ را کاهش می‌دهد، مقاومت رنگ را بیشتر می‌کند و یک سطح صاف و یکنواخت به شما می‌دهد.

 

3. رنگ‌آمیزی دیوار

بعد از خشک شدن پرایمر می‌توانید نقاشی ساختمان رنگ اکریلیک را شروع کنید. قرنیزها، کلیدها، پریزها و … را با چسب نقاشی بپوشانید.  پس از رقیق کردن رنگ با نسبت 4 به 1 با آب، سطوح را با غلتک رنگ کنید. کنج‌ها و لبه‌ها و باقیِ قلم‌گیری‌ها را با قلم‌مو انجام دهید. معمولاً 2 یا 3 لایه رنگ کافی‌ست.

بسته به اینکه ضخامت رنگی که اعمال کرده‌اید چقدر است، خشک شدن آن از چندساعت تا 3 روز زمان می‌برد.

 

نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک

 

توصیه‌هایی هنگام نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک

برای اینکه نتیجه کار تا جای ممکن یکدست و بی‌نقص از آب درآید، این نکات را مدنظر داشته باشید:

  • خشک شدن سطحی زیر کار رنگ اکریلیک چندساعت و خشک شدن عمقیِ آن 24 ساعت طول می‌کشد. برای اینکه مطمئن شوید مشکلی پیش نمی‌آید، پیشنهاد می‌کنیم همان یک شبانه‌روز را صبر کنید.
  • قوطی رنگ را پیش از استفاده خوب تکان دهید.
  • به‌دلیل سریع خشک شدن رنگ اکریلیک، رنگ‌آمیزی با غلتک و قلم‌گیری باید همزمان انجام شوند.
  • برای اجرای رنگ اکریلیک ار غلتک‌های متوسط استفاده کنید. همچنین، سطوح را به شکل W و M از بالا به پایین رنگ کنید.
  • برای جلوگیری از ریختن رنگ از سطح غلتک، بعد از آغشته کردن غلتک به رنگ آن را به‌آرامی روی قسمت آج‌دار سینی بغلتانید تا رنگ‌های اضافی گرفته شوند.
  • پس از نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک بلافاصله غلتک، قلم‌مو و سایر وسایل را بشویید.
  • رنگ‌آمیزی با پیستوله را به متخصص‌ها بسپارید.

 

سوالات متداول

 

آیا رنگ اکریلیک قابل شستشو است؟

نمونه‌های براق رنگ اکریلیک تا حد خوبی ضد رطوبت و شست‌وشوپذیر هستند. قابلیت شست‌وشوی نمونه‌های نیمه‌براق و مات کمتر است.


آیا رنگ اکریلیک بدون بو است؟

بله. این رنگ از حلال‌های نفتی استفاده نمی‌کند و بر پایه آب است؛ به‌همین خاطر بوی بد ندارد.


آیا رنگ اکریلیک را می‌توان روی رنگ روغنی اجرا کرد؟

اگر دست‌کم دوماه از اجرای رنگ روغنی گذشته باشد، بله. البته همچنان باید سطح را با سمباده نرم سمباده‌زنی کرد و یک لایه پرایمر هم اجرا کرد تا چسبندگی رنگ اکریلیک به حداکثر برسد.


تفاوت رنگ روغن و اکریلیک در نقاشی ساختمان چیست؟

رنگ روغن با حلال نفتی رقیق می‌شود، اما رنگ اکریلیک بر پایه آب است. رنگ روغن قابلیت شست‌وشوی بهتری دارد و براق‌تر هم است؛ اما خشک شدن‌اش بیشتر طول می‌کشد و زیرسازی‌اش باید بی‌نقص باشد.

امیدواریم حالا بهتر بدانید رنگ اکریلیک چیست و چه ویژگی‌هایی آن را تا این حد خاص کرده. ماهیت پروژه‌تان هرچه باشد، این رنگ به‌خوبی با شرایط هماهنگ می‌شود و برای سطوح گوناگون کاملاً ایده‌آل است.

در «خدمت از ما» ضمن دسترسی به هزاران متخصص فعال در سراسر ایران، می‌توانید قیمت نقاشی ساختمان را رایگان استعلام بگیرید، سوابق و نمونه‌کارهایشان را بررسی کنید، تجربه بقیه کاربران را بخوانید و با بهترین فرد ارتباط بگیرید.

4.3 امتیاز از 1668 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین