رنگ اکریلیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
رنگ اکریلیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

رنگ‌ آکریلیک امروزه یکی از رنگ های کاربرد‌ی و پرطرفدار است. در گذشته بیشترین مصرف رنگ اکریلیک در صنعت خودرو سازی برای رنگ اتومبیل بود، ولی امروزه شاهد گسترش استفاده از این رنگ در نقاشی ساختمان هستیم.

استفاده اصولی از این نوع رنگ و آشنایی با کاربرد رنگ اکریلیک در محل و سطوح درست از اهمیت زیادی برخوردار است، به همین دلیل لازم است که با کاربردها و نکات پیرامون آن آشنا شوید.

در این محتوا از "مجله خدمت از ما" به توضیح اینکه رنگ اکریلیک چیست می‌پردازیم و از مزایا، معایب و کاربرد این رنگ می گوییم و در نهایت نحوه و مراحل نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک را به شما آموزش می‌دهیم.

 

رنگ اکریلیک چیست؟

رنگ آکریلیک یک نوع رنگ شیمیایی است که با توجه به نوع و جنس به دو دسته محلول در آب و محلول در روغن تقسیم می‌شوند. برای صنعت ساختمانی از رنگ آکریلیک محلول در آب استفاده می‌شود و از رنگ آکریلیک محلول در روغن برای کارهای هنری استفاده می‌کنند.

به دلیل همین ویژگی محلو در آب بودن این نوع رنگ، نقاشان ساختمان، آن را جایگزین خوبی برای رنگ روغنی می‌دانند. رنگ های اکریلیک دارای تنوع بسیار زیادی هستند و به دلیل غلظت زیادی که دارند، بعد از استفاده روی دیوار و سطوح دیگر، باعث ایجاد یک نوع بافت می‌شوند.

 

کاربرد رنگ اکریلیک چیست؟

حالا که فهمیدید رنگ اکریلیک چیست، بهتر است بدانید که موارد استفاده از این رنگ در کجاهاست. از این نوع رنگ، در کسب و کارها و بخش های مختلفی استفاده می‌شود و کاربردهای زیادی هم دارد، به همین دلیل لازم است که با کاربرد رنگ اکریلیک آشنا شوید و بدانید که استفاده از آن برای شما مناسب است یا نه. موارد استفاده آن شامل:

  • استفاده در صنعت خودرو سازی
  • استفاده در نقاشی‌های روی بوم
  • استفاده از نقاشی روی شیشه و سفال
  • استفاده روی نقاشی پارچه که از رنگ آکریلیک پارچه استفاده می‌شود.
  • استفاده در رنگ کردن جدول‌‌ها و بلوارها
  • استفاده برای نقاشی دیوار منازل و نمای بیرون
  • ترمیم و رنگ کاری مبل و صندلی
  • رنگ کردن درب فلزی و چوبی

 

رنگ اکریلیک چیست

 

رنگ اکریلیک به دلیل اینکه حالت انعطاف پذیری خوبی دارد در انواع سطوح از هر جنسی قابل استفاده می‌باشد، از جمله آجر، بتن، سقف کناف شده، گچ و... به همین دلیل رنگ آکریلیک را می‌توان هم در نمای داخلی و هم در نمای خارجی ساختمان به کار برد.

 

3خصوصیات و ویژگی های رنگ آکریلیک

رنگ اکریلیک ویژگی‌های مثبت زیادی دارد که آن را بسیار محبوب کرده است، اما در کنار خصوصیات خوب رنگ اکریلیک برای نقاشی ساختمان، معایبی هم وجود دارد که لازم است این موارد را هم در نظر بگیرید. علاوه بر خصوصیات زیر، در ادامه به بررسی مهمترین آنها نیز می‌پردازیم.

  • دوام، ماندگاری بالا و کیفیت خوب
  • امکان خرید رنگ آکریلیک درخشنده و مات
  • کاربرد آسان و ساده
  • مقاوم در برابر نور خورشید و ساییدگی
  • ترک نخوردن و قابلیت ترمیم عالی
  • انعطاف پذیر و قابل استفاده بر روی سطوح گوناگون
  • سازگاری با محیط زیست به دلیل محلول بودن در آب

 

تنوع بسیار زیاد رنگ آکریلیک

رنگ آکریلیک بر خلاف رنگ روغن از تنوع و گوناگونی بسیار برخوردار است و شما گستره وسیعی از رنگ ها را در بازار می‌بینید. به طور مثال رنگ اکریلیک طلایی، یکی از رنگ‌هایی است که طرفدار بسیاری دارد و نقاشان و هنرمندان در کارهای هنری و در رنگ آمیزی دیوار از آن استفاده می کنند.

در نمای داخلی و خارجی ساختمان نیز تنوع رنگ اکریلیک بسیار مثبت بوده و علاقه مندان بسیاری را دارد. استفاده از رنگ‌های شاد آن برای مدارس و مهد کودک‌ها تا دفاتر اداری و رسمی با رنگ‌های سنگین و متناسب با فضای کار باعث شده این رنگ کاربردهای زیادی نیز در رنگ دیوار پیدا نماید.

 

کاربرد رنگ اکریلیک

 

زود خشک شدن و کم بو بودن

یکی از مهمترین ویژگی‌های رنگ آکریلیک زود خشک شدن آن است. رنگ‌ اکریلیک محلول در آب به سرعت خشک می شود، به همین دلیل در رنگ آمیزی ساختمان و دیوارها استفاده می‌شود.  همچنین این نوع رنگ، بسیار کم بو است، از این رو در آموزشگاه‌ها و محل‌های تدریس نقاشی از این رنگ استفاده می‌کنند تا بوی رنگ باعث سر درد و یا ناراحتی دیگران نشود.

زود خشک شدن رنگ آکریلیک از نظر هنرمندان نکته مثبتی نیست زیرا رنگ خشک شده دیگر قابلیت تغییر ندارد. به همین دلیل هنرمندان حرفه‌ایی از رنگ روغن استفاده می‌کنند تا در صورت نیاز بتوان آن را اصلاح کرد.

 

قابل شستشو بودن رنگ اکریلیک برای نقاشی ساختمان

یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد می‌پرسند این است که آیا رنگ آکریلیک قابل شستشو است؟ در حقیقت تمامی رنگ‌های آکریلیک قابل شستشو نیستند و رنگ های محلول در آب آن قابلیت شستشوی بالا دارند، به همین دلیل شما باید در زمان خرید به این نکته توجه کنید. اگر برای  نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک از نوع محلول در آب استفاده کنید، به راحتی می‌توانید آن را تمیز کنید.

این نکته را به باد داشته باشید که اگر جایی را رنگ زدید و خواستید که به طور کامل آن را پاک کنید باید تا زمانی که رنگ خشک نشده آن را بشویید؛ بعد از خشک شدن رنگ از روی سطوح پا نمی‌شود.

 

پوششدهی بالای رنگ اکریلیک

از دیگر خصوصیات رنگ آکریلیک پوشش دهی بسیار بالای آن است؛ در واقع با مقدار کمی از این رنگ می توان به خوبی سطح مورد نظر را پوشش داد و شما بعد از رنگ آمیزی شاهد ترک خوردن سطح نخواهید بود و این مورد یکی از تفاوت رنگ روغن و اکریلیک می‌باشد. این ویژگی به مقرون به صرفه بودن این رنگ برای رنگ آمیزی دیوارها و بخش های بزرگ بسیار کمک می‌کند.

رنگ اکریلیک را به راحتی می‌توان تغیر داد و برای تغییر آن، نیاز به ابزار خاصی نیست و دردسرهای بسیار کمتری نسبت به رنگ روغن دارد.

 

رنگ آکریلیک چیست

 

مشکلات استفاده از رنگ آکریلیک چیست؟

همانطور که گفتیم در کنار خصوصیات خوب، رنگ اکریلیک یک سری معایب دارد که لازم است قبل از استفاده در بخش های مختلف یاختمان از آنها آگاهی کامل داشته باشید.

  • براقیت کمتری نسبت به سایر رنگ‌ها به خصوص رنگ روغن دارند.
  • پس از خشک شدن، رنگ‌ آن مقداری تیره تر می‌شود، پس هنگام انتخاب رنگ به این نکته توجه کنید.
  • اگر رنگ آکریلیک بر روی لباس بریزد امکان پاک شدن آن بسیار کم می‌باشد و ردی از آن بر روی لباس باقی می‌ماند.
  • رنگ آکریلیک زود خشک می‌شود و امکان اصلاح آن، بعد از خشک شدن وجود ندارد.
  • امکان پوسته پوسته سدن رنگ روی بعضی از سطوح و مکان ها می باشد.

 

آشنایی با انواع رنگ اکریلیک برای نقاشی ساختمان

رنگ های اکریلیک همانطور که گفتیم به دو نوع محلول در آب و محلول در روغن تقسیم می‌شوند و در بسته‌ بندی‌های قوطی، تیوبی و بطری به مشتریان عرضه می‌شوند. اما برای رنگ‌ آمیزی خانه باید از رنگ‌های بزرگ لیتری استفاده کنید.

  • برای رنگ آمیزی مات از رنگ آکریلیک مات استفاده می‌کنید و برای هر 9 تا 11 متر مربع یک لیتر کافی است.
  • برای رنگ آمیزی نیمه مات برای هر 8 تا 10 متر مربع، یک لیتر کافی است.
  •  برای رنگ آمیزی براق 10 تا 11 متر مربع یک لیتر رنگ آکریلیک براق نیاز دارید.

 

مراحل نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک

 

اما انواع رنگ اکریلیک برای رنگ آمیزی نمای ساختمان متفاوت است زیرا که رنگ نما در معرض مستقیم آفتاب، باران و رطوبت مب‌باشد. انواع آن شامل موارد زیر می‌باشد:

  • رنگ اکریلیک سیلیکونی: این نوع رنگها در برابر آب مقاوم هستند و مانع از نفوذ و کثیفی نما می‌شوند؛ ام در برابر هوا نفوذ پذیر هستند و همین ویژگی باعث جریان هوا و افزایش عمر رنگ می‌شود.
  • رنگ آکریلیک فول سیلیکونی: رنگ اکریلیک فول سیلیکونی نیز مانند رنگ سیلیکونی است اما با کیفیت بالاتر.
  • رنگ اکریلیک الاستومتری: سطح این نوع رنگ ترک نمیخورد و از ترک خوردگی در اثر تغییرات دما جلوگیری می کند و همچنین در برابر گرمای خورسید و آب بسیار مقاوم است.

حالا که با ویژگی ها و انواع این رنگ آشنا شدید، بهتر است به آموزش نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک بپردازیم. 

 

مراحل نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک

شما می‌توانید برای اجرای مراحل نقاشی ساختمان با اکریلیک به ترتیب زیر اقدام کنید:

  1. قبل از هرچیز باید از خشک بودن سطح کار مطمئن شوید، یعنی اگر به تازگی دیوار را گچ کاری کرده باشید، باید چندین روز صبر دهید تا سطح کار کاملا خشک شود.
  2. قبل از شروع به رنگ آمیزی دیوار یابد سطح کار را زیر سازی و بتونه کاری کنید و تمام فرورفتگی و برآمدگی‌ها را یکدست کنید. 
  3. به کمک چسب بخش هایی که لازم نیست رنگ کنید را بپوشانید تا خطوط رنگ آمیزی به درستی در بیاید.
  4. حالا باید سر ظرف رنگ اکریلیک را باز کنید و به کمک یک تکه چوب و یا مته برقی، آن را به مدت 5 تا 01 دقیقه هم بزنید (این هم زدن باید به صورت مارپبچ به سمت بالا و به سمت پایین باشد)
  5. حالا نوبت به رقیق کردن رنگ آکریلیک با آب می‌رسد؛ برای این کار، رنگ را درون یک سطل بریزید و به صورت مرحله به مرحله به آن آب اضافه کنید و در هنگام اضافه کردن آب با یک تکه چوب، رنگ را به خوبی هم بزنید.
  6. حالا برای اطمینان از غلظت رنگ آن را تست کنید، روی یک سطح دیگر، دوبار رنگ را بزنید اگر رنگ آنقدر رقیق نبود که چکه کند و یا آنقدر غلیظ نبود که حالت پوست پرتقالی به خود بگیرد، یعنی غلظت رنگ مناسب است.
  7. حالا رنگ آماده شده را در سینی مخصوص رنگ بریزید و ابتدا تمامی نقاط و گوشه های باریک را که نمی‌توان با غلطک رنگ کرد، به خوبی با قلم مو رنگ کنید.
  8. بعد از این مرحله با فاصله خیلی کم، مابقی سطوح را به کمک غلطک به خوبی رنگ آمیزی کنید.
  9. اجازه دهید تا دست اول، به خوبی خشک شود و در صورت نیاز، تمامی مراحل بالا را مجدد انجام دهید.
  10. بعد از پایان کار، چسب هایی را ابتدای کار نصب کرده بودید را باز کنید و از صاف و بکدست بودن کار مطمئن شوید.
  11. قبل از خشک شدن رنگ روی قلمو و سایر وسایل دیگر، آنها را با آب یه خوبی تمیز کنید. قبل از خشک شدن رنگ به راحتی از روی سطوح پاک می‌شود.

 

قیمت نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک

 

نحوه رقیق کردن رنگ آکریلیک برای نقاشی ساختمان

رنگ های اکریلیک دارای غلظت زیادی هستند به همین دلیل لازم است که آنها را با آب رقیق کنیم. همانطور که در بالا توضیح دادیم غلظت رنگ باید به گونه ای باشد که نه زیاد رقیق باشد که رنگ چکه کند و نتوان با غلطک و قلمو رنگ را به خوبی روی سطح کشید؛ نه آنقدر غلیظ باشد که غلطک روان حرکت نکند و بعد از خشک شدن رنگ حالت پوشت پرتقالی پیدا کند.

برای رقیق کردن رنگ، باید آن را درون یک سطل بریزید (توجه کنید که مقدار رنگی که لازم است برای کل دیوارها را، به یک باره رقیق کنید تا میزان غلظت برای تمام سطوح یکسان باشد) سپس به صورت مرحله به مرحله آب را به آن اضاف کنید؛ اضاف کردن یکباره مقدار زیادی آب باعث خراب شدن رنگ می‌شود.

میزان آبی که به رنگ اضافه می‌شود با توجه به نوع برند رنگ اکریلیک متفاوت است، زیرا هرچه کیفیت بالاتر باشد، میزان غلظت بیشتر و در نتیجه آب بیشتری لازم است. بعد از هر بار اضافه کردن آب باید آن را با یک تکه چوب یه صورت دورانی رو به بالا و پایین، هم بزنید و غلظت آن را تست کنید؛ و این کار را ادامه دهید تا زمانی که وقتی چوب را بیرون می آورید، رنگ به آن نچسبد و مثل یک کرم صاف و غلیظ باشد.

 

روش های پاک کردن رنگ اکریلیک از سطوح

سوالی که برای افراد پیش می‌آید این است که آیا رنگ اکریلیک قابل شست و شو است؟ بله رنگ اکریلیک قابل شستشو است اما زمانی که به طور کامل خشک شود، این امکان وجود ندارد. نحوه پاک کردن آن از روی سطوح، به شرح زیر است:

  • پاک کردن رنگ آکریلیک از روی شیشه: سطح شیشه را با آب گرم، مرطوب کنید و به کمک یک تیغ رنگ روی شیشه را به آرامی ( فشار دست به اندازه ای باشد که، روی سطح شیشه خط نیفتد) بخراشید.
  • پاک کردن رنگ اکریلیک از روی پوست: برای پاک کردن آن از روی پوستف کافی است که پوست را با آب گرم و صابون بشویید.
  • پاک کردن رنگ اکریلیک از روی قلم مو و وسایل: قلم مو و وسایل را به مدت چند دقیقه با آب گرم و محلول نرم کننده پارچه درون یک سطل قرار دهید و بعد از آن به آرامی قلم موها را بشویید.

در این محتوا سعی کردیم که به شما بگوییم که رنگ اکریلیک چیست و خصوصیات و ویژگی های آن کدام است. بعد از آن انواع کاربرد رنگ اکریلیک را شرح دادیم و برای آسانتر شدن کار شما به آموزش نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک به صورت مرحله به مرحله پرداختیم. اگر برای انجام این کار نیاز به متخصص داشتید، می‌توانید از سایت یا اپلیکیشن "خدمت از ما" کمک بگیرید.

4.3 امتیاز از 1668 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین