راهنمای ترکیب رنگ استخوانی در ساختمان

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
راهنمای ترکیب رنگ استخوانی در ساختمان

رنگ استخوانی طرفداران بسیاری در جدول ترکیب رنگ‌های ساختمانی دارد. شما به کمک ترکیب رنگ استخوانی ساختمان می‌توانید رنگ کرم استخوانی و سایر رنگ‌های روشن‌تر و تیره‌تر را به دست آورید. این رنگ در ترکیب با مکمل رنگ استخوانی دیوار می‌تواند فضایی خاص را در دکوراسیون شما ایجاد کند.

در این مطلب از مجله خدمت از ما ابتدا راهنمای ترکیب رنگ استخوانی ساختمان را مطالعه خواهید کرد، و در ادامه با مکمل‌های رنگ استخوانی آشنا خواهید شد؛ تا بتوانید از رنگ کرم استخوانی که تهیه کرده‌اید بهتر استفاده کنید.

آشنایی با ترکیب رنگ استخوانی ساختمان را از دست ندهید و در ادامه این محتوا با ما همراه باشید تا با ویژگی‌های رنگ استخونی و رنگ‌های مکمل آن آشنا شوید.

ویژگی‌های رنگ استخوانی ساختمان

پیش از توضیح راهنمای ترکیب رنگ استخوانی برای رنگ آمیزی ساختمان، بد نیست با ویژگی‌های این رنگ کمی بیشتر آشنا شوید.

رنگ کرم استخوانی روغنی ترکیبی از رنگ گل ماش، مشکی و البته سفید است. میزان رنگ گل ماش و مشکی با توجه به مقدار رنگ سفیدی که داریم، و می‌خواهیم آن را به رنگ کرم استخوانی روغنی تغییر دهیم متفاوت است. راهنمای تهیه ترکیب رنگ استخوانی ساختمان را در ادامه برای شما آورده‌ایم.

اما یکی از ویژگی‌های مهم رنگ استخوانی دیوار ، خنثی بودن آن است که به دلیل هماهنگی با تمام تجهیزات و سایر وسایل خانه، مورد استقبال بسیاری از افراد برای رنگ آمیزی دیوارهای خانه قرار گرفته است.

 

تناژ رنگ استخوانی

 

رنگ استخوانی از چه رنگ‌هایی ساخته می‌شود؟

خود رنگ استخوانی از ترکیب رنگ‌های سفید خام، رنگ گل ماش و رنگ مشکی ساخته می‌شود. بیشترین میزان مربوط به رنگ سفید خام است که به حدود چندکیلوگرم می‌رسد؛ اما دو رنگ دیگر در حد چندقطره کافی هستند (راهنمای ترکیب رنگ دقیق را در بخش بعد می‌بینید).

اگر سایر طیف‌های این رنگ مدنظرتان باشد، ممکن است به رنگ‌های دیگری هم احتیاج داشته باشید. مثلا برای رنگ کرم استخوانی، علاوه بر چندکیلو رنگ سفید خام و چندقطره از رنگ‌های گل ماش و مشکی، کمی رنگ زرد هم لازم است. در این حالت حتما باید از یک نقاش متخصص کمک بگیرید؛ طبیعتا قیمت نقاشی ساختمان بیشتر خواهد شد، اما نتیجه بسیار برایتان دلچسب است.

 

رنگ استخونی در دکور

 

راهنمای ترکیب رنگ استخوانی دیوار

برای رنگ‌سازی و ترکیب رنگ‌ها باید به خوبی با جدول ترکیب رنگ‌های ساختمانی و کاتالوگ آن آشنا بود. این کار به تجربه بالایی هم نیاز دارد. با این وجود، در این بخش سعی داریم راهنمای ترکیب انواع رنگ استخوانی ساختمان را به زبانی ساده توضح دهیم، تا شما نیز بتوانید رنگ کرم استخوانی روغنی را در خانه تهیه کنید.

برای تبدیل هر چهار کیلوگرم رنگ سفید خام به رنگ استخوانی، باید یک یا دو قطره مادر رنگ مشکی و چهار یا پنج قطره مادر رنگ گل ماش به آن اضافه کنید.

از رنگ گل ماش و مشکی که در راهنمای ترکیب رنگ استخوانی ساختمان بگذریم، اضافه کردن کمی رنگ زرد هم می‌تواند رنگ کرم استخوانی روغنی را دل‌بازتر کند. در زیر یک جدول از نحوه ترکیب رنگها برای ساخت طیف های مختلف رنگ استخوانی آورده ایم.

جدول ترکیب رنگ‌های استخوانی

نام رنگ ترکیبات رنگ
رنگ استخوانی روشن رنگ سفید خام (4 کیلو) + رنگ گل ماش (5 قطره) + رنگ مشکی ( دو قطره)
رنگ کرم استخوانی رنگ سفید خام (4 کیلو) + رنگ گل ماش (5 قطره) + رنگ مشکی ( دو قطره) + کمی رنگ زرد
رنگ استخوانی تیره رنگ سفید خام (4 کیلو) + رنگ گل ماش (8 قطره) + رنگ مشکی ( دو قطره)

 

ترکیب رنگ استخوانی روشن

همان‌طور که در جدول بالا دیدید، این رنگ با ترکیب 4 کیلو رنگ سفید خام، 5 قطره رنگ گل ماش و 2 قطره رنگ مشکی به دست می‌آید.

رنگ گل ماش که بین زرد و نارنجی (همچنین می‌توان گفت "اخرایی") است گرمایی ظریف به رنگ پایه یا همان سفید خام می‌دهد، و نهایتا مقدار بسیار کمی مشکی شما را به طیف ایده‌آلِ رنگ استخوانی می‌رساند.

 

رنگ دیوار پذیرایی استخوانی روشن

 

ترکیب رنگ کرم استخوانی

با ترکیب 4 کیلو رنگ سفید خام، 5 قطره رنگ گل ماش، 2 قطره رنگ مشکی و کمی رنگ زرد می‌توانید این رنگ را بسازید. نکته جالب درباره رنگ ترکیب رنگ کرم استخوانی این است که هرچند نسبت به طیف قبلی کمی پررنگ‌تر است، اما برای اینکار نباید میزان رنگ ماشی را اضافه کنیم و در عوض به کمی رنگ زرد احتیاج داریم.

مراقب باشید در دام این اشتباه به ظاهر بدیهی نیفتید، تا رنگ کرم استخوانی‌تان به استخوانی تیره تبدیل نشود.

 

ترکیب رنگ استخوانی تیره

برای تهیه این رنگ کافی‌ست 3 قطره رنگ گل ماش را به ترکیب رنگ استخوانی روشن کنید. بنابراین، فرمول ساخت استخونی تیره معادل 4 کیلو رنگ سفید خام، 8 قطره رنگ گل ماش و 2 قطره رنگ مشکی است. همین سه‌قطره رنگ گل ماش گرمای دلپذیر این طیف را فراهم می‌کند، و ظاهر پرانرژی‌تر و سرحال‌تری به آن می‌دهد.

 

ویژگی‌های رنگ استخوانی

 

رنگ استخوانی روغنی یا آکریلیک؟

رنگ استخوانی هم مانند سایر رنگ‌های ساختمانی، در انواع مختلف در بازار وجود داشته که دو نوع آکریلیک و روغنی آن نسبت به بقیه انواع رنگ پرطرفدار هستند. می‌دانیم که رنگ‌های روغنی و آکریلیک تفاوت‌هایی با یکدیگر داشته و موارد استفاده آن‌ها با هم متفاوت است.

در صورتی که نیاز به یک سطح قابل شست‌وشو دارید و بهداشت محیط برای شما اهمیت بسیار زیادی دارد، توصیه می‌کنیم از رنگ روغنی استفاده کنید. از طرف دیگر اگر به دنبال گزینه‌ای هستید که رنگ‌آمیزی به‌صرفه، بدون بو و سالم داشته باشید، رنگ آکریلیک استخوانی می‌تواند انتخاب بهتری برای شما باشد.

 

نکات مهم در ترکیب رنگ استخوانی ساختمان

  • برای تهیه رنگ کرم استخوانی یا رنگ استخوانی کابینت، در استفاده از رنگ مشکی زیاده‌روی نکنید. اضافه کردن رنگ مشکی بیشتر از میزان گفته شده می‌تواند نتیجه رنگ استخوانی دیوار را خاکستری کند.
  • حواستان باشد که در استفاده از رنگ گل ماش در ترکیب رنگ کرم استخوانی نیز، زیاده‌روی نکنید تا رنگ شما به رنگ کرم تبدیل نشود.
  • حتما بعد از پایان مراحل راهنمای ترکیب رنگ استخوانی ساختمان و ساختن رنگ، نمونه‌ای کوچک از آن را روی قسمتی از دیوار اجرا کنید تا مطمئن شوید که رنگی که ساختید همان رنگ موردنظر شماست.
  • توجه داشته باشید رنگ روغنی به دست آمده از راهنما و جدول ترکیب رنگ استخوانی ساختمان، پس از اینکه کاملا خشک شد، یک یا دو پرده تیره‌تر می‌شود. رنگ پلاستیک هم بعد از خشک شدن یک یا دو پرده روشن‌تر خواهد شد. طریقه رنگ زدن دیوار با رنگ پلاستیک را اینجا بخوانید.

 

رنگ استخوانی در دکوراسیون‌های مختلف

رنگ استخوانی یکی از جذاب‌ترین رنگ‌هایی است که شما می‌توانید برای دکوراسیون داخلی انواع فضاهای مختلف استفاده کنید. یکی از سؤالاتی که معمولا در زمان رنگ کردن دیوار گچی با رنگ استخوانی برای افراد پیش می‌آید این است که این رنگ با کدام دکوراسیون‌ها سازگاری بیشتری دارد؟

در ادامه سازگاری این رنگ با دکوراسیون‌های مختلف را بررسی می‌کنیم:

 

رنگ استخوانی در دکوراسیون کلاسیک

به صورت کلی، استخوانی در طیف سایه‌های روشن قرار گرفته و برای طراحی انواع فضاهای شلوغ یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود. از این رو اگر از سبک کلاسیک برای طراحی دکوراسیون منزل خود استفاده می‌کنید، این رنگ می‌تواند انتخاب بسیار خوبی برای شما محسوب شود.

در چنین فضاهایی برای جذاب‌تر کردن دیوار می‌توان از انواع دیوارکوب‌ها، آیینه، تابلو و... استفاده کرد. در دکوراسیون کلاسیک امکان ترکیب رنگ استخوانی برای رنگ دیوار با رنگ‌های دیگری ماند سفید، طوسی، کرم و ... هم وجود دارد. توجه داشته باشید که در این حالت هم المان‌های استفاده شده هم باید در سبک کلاسیک انتخاب شوند.

 

رنگ استخوانی در دکوراسیون نئوکلاسیک

علاوه بر این رنگ استخوانی به عنوان بهترین رنگ برای دیوار گچی در سایر سبک‌ها مانند نئوکلاسیک هم کاربرد دارد. زیرا می‌تواند حسی بسیار عالی را از فضایی قدیمی و در عین حال روشن ایجاد کند؛ به این ترتیب ترکیب خوبی از مدرنیته و حالت کلاسیک ایجاد می‌کند.

نکته مهم در استفاده از رنگ استخوانی در دکوراسیون نئوکلاسیک این است که بازتاب نور خوبی دارد و می‌تواند امکان استفاده از این سبک را در فضاهای کوچک فراهم کند.

 

رنگ استخوانی در دکوراسیون مدرن

رنگ استخوانی در دکوراسیون مدرن هم می‌تواند جایگاه ویژه‌ای داشته باشد؛ زیرا با رنگ‌های مختلف پاستلی ست می‌شود و می‌تواند سادگی را که در دکوراسیون مدرن مورد نیاز است، برای شما به وجود آورد. در این حالت باید یک پالت رنگی جذاب در نظر بگیرید و با کمک آن به بهترین نحو ممکن به طراحی فضای مورد نظر خود بپردازید.

 

رنگ استخوانی در دکوراسیون مدرن

 

رنگ چهارچوب در استخوانی

رنگ چهارچوب در استخوانی جایگزینی عالی برای رنگ سفید است؛ رنگی که به طور پیش‌فرض روی چارچوب درب و پنجره همه منازل اعمال می‌شود. در مقایسه با سفید، این رنگ درخشش کمتری دارد و به شکل زیباتر و نامحسوس‌تری در دکوراسیون داخلی منزل شما حل می‌شود.

از طرف دیگر، رنگ چهارچوب در استخوانی خیلی بیشتر به انواع تناژ قهوه‌ای (رنگ درب‌ها) می‌آید و با آنها هماهنگ می‌شود. همچنین باید بدانید از همان رنگی که برای دیوار و سقف ساخته می‌شود، می‌توان برای چارچوب‌ها هم استفاده کرد؛ اما بسته به جنس چارچوب، ممکن است زیرسازی خاصی لازم باشد.

 

رنگ استخونی برای درب حیاط

 

رنگ دیوار پذیرایی استخوانی

رنگ دیوار پذیرایی استخوانی هم انتخاب بهتری در مقایسه با سفید خالص و رنگ‌های مشابه آن است. به لطف همان چندقطره رنگ گل ماش، این رنگ اجازه نمی‌دهد فضا بی‌روح به نظر برسد. و البته چون میزان آن بسیار کم است، رنگ دیوار پذیرایی استخوانی بهتر می‌تواند در انواع پالت‌ها و دکورها خود را نشان دهد.

 

رنگ استخونی برای درب حیاط

اگر نمای ساختمان‌تان رنگ روشنی دارد، مثلا از سنگ‌های طبیعی یا مصنوعی استفاده کرده‌اید، رنگ استخونی برای درب حیاط را حتما جزو گزینه‌هایتان در نظر بگیرید. این رنگ مکملی بی‌رقیب برای ظاهر مدرن و تروتمیز ساختمان شما خواهد بود، و حداقل یکی‌دو درجه به شیک بودن آن می‌افزاید.

علاوه بر آن، این رنگ به خوبی سبزیِ انواع گل و گیاه و دار و درخت را تقویت می‌کند و منظره چشم‌نوازی برای بیننده خلق می‌کند. مشابه رنگ‌آمیزی چارچوب‌های درب و پنجره، پیش از اعمال رنگ استخونی برای درب حیاط هم باید از زیرسازیِ مناسب مطمئن شوید.

 

مکمل‌های رنگ کرم استخوانی در دکوراسیون

علاوه بر راهنمای ترکیب رنگ استخوانی ساختمان، آشنایی با انواع مکمل رنگ استخوانی نیز به شما در ایجاد ترکیب‌های رنگی زیبا کمک خواهد کرد. ایده‌هایی مثل انتخاب کابینت ممبران سفید صدفی، نمونه‌های کاربرد این هارمونی رنگ در محیط آشپزخانه است.

در ادامه تعدادی مکمل رنگ استخوانی را برای شما آورده‌ایم:

 

رنگ آبی

پس از تکمیل راهنمای ترکیب رنگ استخوانی ساختمان و ساخت آن، حتما به طیف رنگ آبی (از آبی کمرنگ تا سرمه‌ای) فکر کنید. ترکیب این رنگ‌ها صحنه بی‌نظیری را خلق می‌کند.

شما می‌توانید از مبلمانی با رنگ آبی یا فرش‌هایی که در زمینه خود رنگ آبی دارند استفاده، و با آنها یک اتاق پذیرایی زیبا خلق کنید. حتی تابلویی انتزاعی با زمینه سفید و آبی هم می‌تواند دکوراسیون شما را چند مرحله ارتقا دهد.

کاربرد رنگ استخوانی با آبی برای آشپزخانه، به بزرگتر نشان دادن فضای کمک می‌کند. برای این کار می‌توانید کابینت آبی را در کنار جزیره استخوانی رنگ در نظر گرفته و به انعکاس نور در محیط آشپزخانه کمک کنید. 

 

ترکیب رنگ استخوانی و آبی در دکوراسیون

 

رنگ نارنجی

رنگ نارنجی نیز یک گزینه مناسب به عنوان مکمل رنگ استخوانی است. استفاده از رنگ کرم استخوانی، در کنار نارنجی و رنگی خنثی مانند خاکستری یک ترکیب بسیار چشم‌نواز را خلق می‌کند. 

اگر در میان جدول ترکیب رنگ‌های ساختمانی، رنگ آبی برای روحیه شما بیش از حد آرام است و به دنبال گزینه‌های هیجان‌انگیزتری به عنوان مکمل رنگ استخوانی هستید، نارنجی یک انتخاب بی‌نقص است. ترکیب رنگ نارنجی با رنگ استخوانی کابینت نیز بسیار زیباست.

 

ترکیب رنگ استخوانی با قهوه‌ای

رنگ کرم استخوانی روغنی با طیف قهوه‌ای نیز یک ترکیب شیک و کلاسیک را در دکوراسیون ایجاد می‌کند. شما می‌توانید دیوار شاخص فضای موردنظرتان را با رنگ قهوه‌ای به عنوان مکمل رنگ استخوانی رنگ‌آمیزی، و یا در کنار مبلمان و فرش با زمینه قهوه‌ای از دکوراتیوهای قهوه‌ای نیز استفاده کنید.

انتخاب هارمونی رنگ مناسب با کابینت کلاسیک در فضای آشپزخانه و پذیرایی از جمله مواردی بوده که کاربرد رنگ قهوه‌ای در کنار رنگ استخوانی را سهولت بخشیده و تلفیقی از دکوراسیون مدرنیته و کلاسیک را به همراه دارد.

 

ترکیب رنگ استخوانی با قهوه‌ای

 

ترکیب رنگ کرم استخوانی با صورتی

اگر راهنمای ترکیب رنگ استخوانی ساختمان را به منظور رنگ‌آمیزی اتاق کودک‌تان مطالعه کردید، صورتی یک گزینه عالی به عنوان مکمل رنگ استخوانی خواهد بود. ترکیب دوست‌داشتنی رنگ کرم استخوانی روغنی و صورتی همه جا محبوبیت بالایی دارد.

البته استفاده از رنگ صورتی به عنوان مکمل رنگ استخوانی تنها برای اتاق نوزادان کاربرد ندارد.، این رنگ آرامش‌بخش و ملایم در سایر فضاها نیز می‌تواند ترکیب زیبایی را در کنار رنگ کرم استخوانی روغنی یا سفید استخوانی خلق کند.

 

ترکیب رنگ کرم استخوانی با صورتی

 

تفاوت رنگ شیری و کرم

مهمترین تفاوت رنگ شیری و کرم این است که رنگ کرم، گرم‌تر و اندکی تیره‌تر از رنگ شیری‌ست. رنگ کرم اندکی تناژ زرد یا بژ دارد و یک رنگ گرم محسوب می‌شود، اما رنگ شیری خنثی است و می‌تواند به چندین طیف از رنگ سفید اشاره داشته باشد که "سفید خالص" نیستند.

نحوه ساخت این رنگ‌ها را در ادامه می‌بینید:

  • بیشتر راهنماها ترکیب رنگ شیری را سفید به عنوان رنگ پایه، و کمی رنگ گل ماش می‌دانند. برخی دیگر نیز به جای رنگ گل ماش، رنگ زرد را پیشنهاد می‌کنند.
  • ترکیب رنگ کرم اما شامل سفید به عنوان رنگ پایه و کمی رنگ قهوه‌ای می‌شود. اگر سایه تیره‌تری مدنظرتان است، باید چندقطره بیشتر رنگ قهوه‌ای به ترکیب رنگ کرمی اضافه کنید.

 

جدول ترکیب رنگ‌های ساختمانی

پس از راهنمای ترکیب رنگ استخوانی ساختمان، بد نیست راجع به جدول ترکیب رنگ‌های ساختمانی و کاتالوگ ترکیب رنگ ساختمان نیز کمی توضیح دهیم.

همان‌طور که می‌دانید قرمز، زرد و آبی رنگ‌های اصلی هستند که دانه‌های رنگی تشکیل‌دهنده آنها از ترکیب هیچ رنگ دیگری به دست نیامده است. تمام رنگ‌های دیگر از ترکیب‌های مختلف این سه رنگ به دست می‌آید.

سبز، نارنجی و بنفش اصلی‌ترین رنگ‌هایی هستند که از ترکیب رنگ‌های اصلی به دست می‌آیند. محل قرارگیری هر رنگ ثانویه در جدول ترکیب رنگ‌های ساختمانی، کاتالوگ ترکیب رنگ ساختمان یا دایره رنگ، بین دو رنگ تشکیل‌دهنده آن است.

 

رنگ کرم استخوانی در ترکیب رنگ‌ها

 

مرحله بعد در جدول ترکیب رنگ‌های ساختمانی (همان‌طور که در راهنمای ترکیب رنگ استخوانی ساختمان دیدید)، تیره و یا روشن کردن رنگ‌ها با استفاده از رنگ‌های مشکی و سفید است. به دلیل محبوب بودن رنگ‌ها روشن در جدول ترکیب رنگ‌های ساختمانی، ساختن رنگ‌ ساختمانی موردنظر با رنگ سفید شروع می‌شود. میزان رنگ مورد نیاز تخمین زده شده، و رنگ سفید به همان اندازه تهیه می‌شود. در آخر نیز با اضافه کردن مادر رنگ، رنگ دلخواه ساخته می‌شود.

طیف رنگ‌های خاکستری تا رنگ طوسی در جدول ترکیب رنگ‌های ساختمانی با ترکیب مادر رنگ مشکی با رنگ سفید تهیه می‌شوند. درست مانند راهنمای ترکیب رنگ استخوانی ساختمان، از مادر رنگ مشکی باید با احتیاط استفاده کرد؛ چراکه اضافه کردن مقداری بیشتر می‌تواند طیف رنگی را کاملا عوض کند و رنگی تیره‌تر از آنچه که می‌خواستید به دست آورید.

برای ایجاد یک ترکیب مناسب رنگ استخوانی دیوار باید همه اندازه‌هایی را که بالاتر بیان شد، با دقت ترکیب کنید. پایه رنگ کرم استخوانی در ساختمان، رنگ سفید است. میزان تیرگی و روشن شدن این رنگ، متناسب با رنگ مشکی که اضافه می‌کنید است. در نظر داشته باشید که رنگ پس از خشک شدن 1 یا 2 درجه، تیره‌تر می‌شود.

 

ایده‌هایی برای استفاده از رنگ استخوانی در دکوراسیون

در ادامه سعی می‌کنیم تصاویری ارائه کنیم تا بتوانید برای ترکیب رنگ استخوانی در دکوراسیون منزل‌تان ایده‌های بهتر و بیشتری داشته باشید:

 

رنگ استخوانی برای پذیرایی

 

رنگ استخوانی بر روی دیوارها در ترکیب با مبل سفید

 

بهترین رنگ استخوانی برای دیوارها

 

ست کردن رنگ استخوانی در دکوراسیون

 

رنگ استخوانی برای ست اتاق خواب

 

رنگ استخوانی برای اتاق خواب

نقاشی ساختمان در تهران و سایر شهرستان‌ها، به‌عنوان یکی از رشته‌های کاربردی و جذاب شناخته شده که توسط افراد مجرب و ماهر در این حوزه اجرا می‌شود. رنگ دیوار داخلی و دیوارهای خارجی در فضاهای مختلف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و باید به بهترین نحو ممکن انتخاب شود. امروزه در روند نقاشی ساختمان در کرج، تهران و ... رنگ استخوانی به عنوان یکی از رنگ‌های پرطرفدار شناخته می‌شود.

در بخش‌های قبلی به صورت کلی به ویژگی‌های اصلی این رنگ و ترکیب رنگ آن اشاره کردیم. رنگ استخوانی را می‌توانید بدون محدودیت برای فضاهای مختلف مانند دیوار، درب، چارچوب و ... استفاده کنید. بهترین مکمل‌های این رنگ را نیز معرفی کردیم تا شما بتوانید نتیجه جذابی از روند نقاشی ساختمان دریافت کنید.

4.5 امتیاز از 1309 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین