آموزش بتونه کاری دیوار و مراحل ساخت بتونه

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آموزش بتونه کاری دیوار  و مراحل ساخت بتونه

بتونه کاری یک روش کاربردی برای پوشاندن ترک و آسیب دیدگی دیوار و دیگر سطوح در هنگام نقاشی و رنگ آمیزی برای جذب مناسب انواع رنگ است. عمده کاربرد و استفاده بتونه کاری در نقاشی ساختمان و برای پر کردن جای میخ و پیچ بر دیوار و ترمیم جای نم و رطوبت و ترک خوردگی بر دیوار و سقف است.

آموزش بتونه کاری دیوار و یادگیری نحوه صحیح ترکیب مواد لازم برای بتونه کاری سطوح مختلف از مراحل مهم استفاده از این روش است. بتونه کاری چوب، طرز ساخت بتونه همه کاره اکریلیک، روغنی، پلاستیکی، گچی و تهیه بتونه آماده دیوار را می‌توان در دسته موارد پر استفاده بتونه کاری برشمرد.

از دیگر موارد پرکاربرد در آموزش بتونه کاری می‌توان به بتونه کاری ماشین، کاربرد بتونه کاری برای ترمیم ترک سقف گچی، بهترین روش ساخت بتونه دیوار و چوب، ساخت بتونه همه کاره اشاره داشت.

در این مطلب سعی داریم علاوه بر معرفی روش ترمیمی بتونه کاری برای سطوح مختلف، به طور مختصر درباره آموزش بتونه کاری دیوار و همچنین انواع بتونه اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم.

 

انواع بتونه دیوار

 

بتونه کاری چیست؟

بتونه یک ماده‌ی خمیری شکل به رنگ سفید، قهوه‌ای روشن یا کرم رنگ است؛ این ماده‌ی اولیه از ترکیب چندین ماده خام برای پوشاندن ایرادات سطوح مختلف قبل از رنگ‌آمیزی تهیه و استفاده می‌شود. 

به عمل کشیدن بتونه بر سطح دیوار، چوب و انواع رنگ روغن، پلاستیک و اکریلیک قبل از نقاشی را بتونه کاری می‌گویند. عمل بتونه کاری در فرآیند نقاشی ساختمان، بسیار کاربرد دارد.

شما برای پوشاندن و یکدست کردن تمامی سطوح، پر کردن سوراخ‌ها و جای میخ و شکستگی و خرابی بخشی از دیوار و سطوح می توانید از بتونه استفاده کنید.

 

بتونه کاری چیست؟

 

بتونه کاری با توجه به سطوح مدنظر و میزان آسیب ایجاد شده مثل ترک، نم دیدگی، فرورفتگی و مواردی از این قبیل صورت می‌گیرد. درصد و نوع مواد اولیه استفاده شده بر اساس نوع بتونه کاری و سطوح مدنظر متفاوت می‌باشد.

یکی از مراحل مهم بتونه کاری انتخاب بتونه مناسب می‌باشد. در ادامه علاوه بر معرفی مراحل بتونه کاری در سطوح مختلف به آموزش بتونه کاری دیوار نیز می‌پردازیم. با این حال قبل از این موارد بهتر است با مزایای بتونه آشنا شویم:

 

مزایای استفاده از بتونه

شاید برخی تصور کنند که استفاده از بتونه کار زینتی است، در نتیجه با ضرورت استفاده از آن آشنا نیستند. این در حالی است که علاوه بر زیباتر شدن نتیجه نهایی، بتونه مزایای دیگری هم دارد:

  • پر کردن فرورفتگی‌ها: استفاده از بتونه روی هر سطحی باعث می‌شود تا فرورفتگی‌ها پر شود. بنابراین سطح موردنظر صاف شده و ایرادات آن برطرف می‌شود. به عنوان مثال قبل از رنگ کردن دیوار گچی اگر از بتونه مناسب استفاده کنید، دیوار صیقلی و صافی خواهید داشت.
  • رنگ‌کاری بهتر: همچنین جنس بتونه و مواد به کار رفته در آن باعث می‌شود تا رنگ بهتر به سطح بچسبد. این مساله به خصوص برای برخی سطوح صیقلی فرآیند نقاشی را ساده‌تر می‌کند.
  • مقاومت بیشتر: استفاده از بتونه سطح را نسبت به رطوبت مقاوم می‌کند. این موضوع به خصوص در مورد دیوار که احتمالا رطوبت زدن در آن بالا است، مزیت مهمی محسوب می‌شود. بنابراین قبل از زدن رنگ دیوار، بهتر است آن را به خوبی بتونه کنیم.
  • اجرای بهتر: استفاده از بتونه روی هر سطحی اجرای نقاشی و کاغذ دیواری را بهتر می‌کند. بنابراین اگر قرار است از کاغذ دیواری استفاده کنید، از بتونه کاری غافل نشوید.

 

تصویر بتونه کاری

 

مراحل ساخت انواع بتونه

مراحل و مواد اولیه لازم برای تهیه بتونه مورد نیاز در بتونه کاری برای موارد مختلف با توجه به نوع رنگ آمیزی و سطوح مورد نظر متفاوت است. در واقع شما باید با توجه به نوع کار و سطح مورد نظر خود از بتونه مناسب استفاده کنید.

در ادامه به بررسی انواع بتونه، مراحل ساخت هر کدام و همچنین به بررسی اینکه کدام یک برای چه سطوحی مناسب‌تر است می‌پردازیم:

 

ساخت بتونه همه کاره اکریلیک

بتونه اکریلیک با هدف ایجاد دوام و کیفیت بیشتر در رنگ آمیزی صورت گرفته و بیشتر در فضاهای داخلی استفاده می‌شود. بتونه اکریلیک از چسبندگی بالایی برخوردار بوده و بر پایه آب می‌باشد. این نوع بتونه در مدت زمان کوتاهی حدودا بین 4 تا 6 ساعت خشک می‌شود.

ساخت بتونه اکریلیک و استفاده از آن، به این دلیل اهمیت دارد که قابل استفاده روی تمامی سطوح، از جمله گچی، سیمانی و چوبی است و از روانی و کیفیت بالایی هنگام کار برخوردار است، که این موارد همه از مزایای بتونه همه کاره اکریلیک می‌باشد.

 

بتونه همه کاره چیست؟

بتونه همه کاره، بتونه‌ای اکریلیکی است که پایه آن رزین اکریلیک و افزودنی‌های خاص است. با این بتونه می‌توان همه سطوح را صاف و صیقلی کرد. به این دلیل به آن بتونه همه کاره گفته می‌شود که روی هر سطحی از گچ و سیمان گرفته تا آجر می‌توان استفاده کرد.

این بتونه‌ها برای افرادی که نمی‌توانند برای هر سطحی یک مدل بتونه خاص تولید کنند، مناسب است. اگر زیباترین رنگ ساختمان را هم انتخاب کرده باشید، بدون زیرسازی مناسب اصلا به چشم نمی‌آید. بنابراین حتما استفاده از بتونه با هر پایه‌ای را جدی بگیرید.

روش استفاده از بتونه همه کاره کاملا مشابه دیگر بتونه‌ها است. ابتدا باید سطح زیرین را تمیز کرده و یک لایه پرایمر بزنید. سپس با کاردک بتونه را روی سطح کشیده و بعد از خشک شدن سنباده کشی کنید.

 

مزایای بتونه اکریلیک

 

طرز تهیه بتونه اکریلیک ساده بوده و کافی است رنگ اكريليك را در مقداري مل اضافه کرده تا بتونه سفت شود. برای داشتن اطمینان بیشتر می‌توانید بتونه آماده اکریلیک را برای بتونه کاری از فروشگاه‌ها تهیه کنید.

 

بتونه روغنی

این سبک برای بتونه کاری دیوار و سطوحی که با رنگ روغنی رنگ آمیزی می‌شود کاربرد دارد. برای دانستن طرز تهیه بتونه روغنی، باید با مواد اولیه ساخت آن آشنا شوید، که شامل رنگ روغنی براق به رنگ دلخواه، پودر بتونه (مل)، روغن بتونه، تینر و آب است. برای ساخت بتونه روغنی به ترتیب زیر عمل کنید:

  1.  ابتدا رنگ روغنی را در ظرف مدنظر بریزید، توجه داشته باشید که حتما از رنگ روغنی براق استفاده کنید تا بتونه حالت چروک به خود نگیرد.
  2.  سپس مل یا پودر بتونه را به اندازه کافی اضافه کرده و با کاردک هم بزنید تا مل به خوبی در رنگ اضافه شود.
  3. سپس مقداری آب به ترکیب اضافه کنید، توجه داشته باشید که نسبت آب به رنگ اضافه شده به مل مساوی باشد.
  4. حال اگر بتونه تهیه شده خاصیت جسبندگی دارد مقداری تینر به آن اضافه کنید.

 

بتونه روغنی

 

با مواد بدست آمده می‌توانید بتونه کاری سطوح دیوار و سطوح موردنظرتان را انجام دهید. در صورتی که بتونه به دست آمده به سرعت سفت شده و پوست پوست شد به آن روغن بتونه و کمی رنگ اضافه کنید.

 

بتونه پلاستیک

بتونه پلاستیک برای بتونه کاری دیوار‌هایی با رنگ پلاستیک کاربرد دارد. روش ساخت بتونه پلاستیک به این صورت بوده که مقداری رنگ پلاستیک را با پودر بتونه مخلوط کنید تا یک خمیر یک دست بوجود آید.

چسبندگی این خمیر به دست آمده باید به اندازه‌ای باشد که توانایی پوشاندن درز و فرورفتگی‌های سطوح و دیوار را داشته باشد. اگر چسبندگی بتونه مناسب نیست با اضافه کردن مقداریچسب چوب در رنگ پلاستیک این مورد را برطرف کنید.

 

روش ساخت بتونه پلاستیک

 

بتونه کاری چوب

یکی از سبک‌های پر کاربرد پس از بتونه کاری دیوار، بتونه کاری چوب است. محلی که باید با آن پر شود. بتونه کاری در این حالت به نوع چوبی که سطح آن باید با بتونه پر شود، نوع رنگی که برای سطح چوب استفاده می‌شود ونوع آستر همرنگی که در تغییر رنگ زمینه چوب به کار می رود بستگی دارد.

برای تهیه بتونه چوب از مواد اولیه آب، مل، سیریش، دوده، اخرا و گل ماش استفاده می‌شود. این مواد با کاربرد ابزاری مثل لیسه و تخته بر روی سطح چوب برای بتونه کاری ترکیب می‌شوند.

 

مواد لازم برای بتونه چوب

 

بتونه کاری کناف

تهیه بتونه برای کناف از دیگر روش‌های بتونه کاری می‌باشد. این سبک که با عنوان بتونه کاری کناف صورت می‌گیرد از ترکیب آب و پودر کناف تهیه می‌شود. بتونه کاری کناف برای درزگیری سطوح مختلف در هنگام کناف کاری سقف و دیوار کاربرد دارد.

 

بتونه کاری کناف

 

بهترین روش اجرای بتونه دیوار

بهترین روش ساخت بتونه برای دیوار و رعایت مراحل بتونه کاری دیوار در پوشاندن صحیح و دقیق دیوار برای نقاشی آن تاثیر بسزایی دارد. در این قسمت مراحل انجام بتونه کاری را به ترتیب شرح داده ایم:

  1. باکاردک و سنباده تمام اثرات به جای مانده از رطوبت بر روی دیوار مثل برجستگی رنگ و گچ، پوسته پوسته شدن از سطح دیوار را بر دارید.
  2. سطح دیوار را با دستمال نم دار پاک کنید تا هیچ آلودگی و گرد و خاک و چربی روی آن باقی نماند.
  3. ابتدا یک دست رنگ بر روی دیوار بزنید و تا خشک شدن کامل آن حداقل یک شبانه روز صبر کرده و سپس کار بتونه کاری را شروع کنید.
  4. لایه ابتدایی بتونه را با کاردک را از بالا به پایین به درزهای دیوار بزنید.
  5. بهتر است از لحظه بتونه کاری تا مرحله بعدی کار 6 ساعت بگذرد.
  6. بعد از خشک شدن لایه ابتدایی با سنباده روی آن بکشید تا صاف و یک دست شود.
  7. در صورت نیاز، لایه دوم بتونه را مطابق مراحل اول بر روی دیوار بزنید.

 

ساخت بتونه همه کاره و بتونه آماده

 

تهیه بتونه و استفاده از روش بتونه کاری دیوار بر زیبایی و یک دستی نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان تاثیر بسزایی دارد. با توجه به سطوح مدنظر و رنگ انتخابی برای دیوار می‌توانید بهترین روش ساخت بتونه و بتونه کاری را انتخاب و از افراد متخصص در این زمینه راهنمایی بخواهید.

 

آموزش بتونه کاری دیوار با فیلم

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره داشتیم عمده ترین کاربرد بتونه و بتونه کاری در آماده سازی اولیه دیوار و یک سطح کردن آن برای جذب بهتر انواع رنگ در نقاشی ساختمان است. بهترین زمان برای بتونه کاری دیوار پس از خشک شدن رنگ اولیه دیوار است.

در این حالت بتونه سطوح آسیب دیده دیوار و درزها و ترک‌های ایجاد شده بر روی آن را پوشانده و سطح را برای رنگ آمیزی بعدی آماده می‌کند. در ویدیو زیر مراحل بتونه کاری به طور کمل نوضیح داده شده است.

 

برای زدن لایه دوم بتونه خصوصا در هنگام پر کردن سوراخ‌ و حفره‌های ایجاد شده در سطح دیوار از خشک شدن لایه ابتدایی اطمینان داشته باشید. با تهیه ابزار مورد نیاز (کاردک، کاغذ سنباده، سنگ سنباده، یک تکه پارچه و قدری آب) برای بتونه کاری دیوار اقدام به انجام این کار کنید.

 

طرز استفاده از بتونه آماده

درست کردن بتونه برای بعضی از افراد سخت و دشوار است. بنابراین محصولی به نام بتونه آماده به بازار عرضه شده که نیاز به هیچ آماده‌سازی ندارد.

بتونه‌های آماده را می‌توانید بلافاصله بعد از خرید استفاده کنید. البته بهتر است تا ابتدا سطح زیر آن را تمیز کنید. اگر رنگ پوسیده یا گرد و خاک وجود دارد، باید کاملا برطرف شود.

  1. مخلوط کردن: اول از هرچیزی با یک ابزار یا یک تکه چوب بلند مواد بتونه را به خوبی هم بزنید.
  2. برداشتن مقدار کم: سپس باید مقدار کمی از بتونه را با ابزار برداشته و روی سطح دیوار بکشید. حتما توجه کنید که مقدار بتونه کم باشد تا سریع‌تر خشک شود.
  3. سنباده کشی: بعد از اینکه بتونه دیوار خشک شد، با یک سنباده سطح آن را صاف کنید.
  4. تکرار مراحل قبلی: دوباره باید مراحل 2 و 3 را تکرار کنید. هرچه تعداد دفعات بتونه کاری و سنباده کشی بیشتر باشد، نتیجه نهایی تمیزتر خواهد بود.

بعد از اینکه بتونه کاری به اتمام رسید حالا نوبت رنگ کردن دیوار است. اگر با طریقه رنگ زدن دیوار با رنگ پلاستیک آشنا هستید، می‌دانید که باید زیرسازی به دقت انجام شود. پس زمان کافی را به بتونه کاری و سنباده کشی اختصاص دهید تا نتیجه زحمت شما به خوبی مشخص شود.

 

بتونه آماده

 

بتونه کاری لبه دیوار

یکی از چالش برانگیزترین قسمت‌های بتونه کاری دیوار، لبه‌ها است. معمولا نقاش‌ها به دلیل مهارت و تخصصی که دارند، این کار را به خوبی انجام می‌دهند. این در حالی است که اگر قرار باشد خودتان انجام دهید، باید دقت زیادی داشته باشید.

به طور کلی فرآیند بتونه کاری لبه دیوار با دیگر قسمت‌ها تفاوتی ندارد. این بدان معنا است که باید ابتدا سنباده بکشید، مقداری بتونه به دیوار بزنید و بعد از خشک شدن آن را سنباده بکشید.

برای اینکه لبه دیوار را به درستی بتونه کنید، باید ابتدا یک تکیه گاه برای آن فراهم کنید. تکیه‌ گاه وظیفه دارد تا مانع از پخش شدن مواد بتونه شود.

یک لبه دیوار با زاویه 90 درجه را تصور کنید. این زاویه توسط دو دیوار عمود بر هم ایجاد شده است. حالا باید یک تکیه گاه که می‌توانید مقوا، چوب یا هر چیز محکم دیگری باشد را روی یکی از اضلاع قرار دهید.

حالا مواد بتونه را از دیواری که آزاد است، به سمت لبه بکشید. هنگامی که یک دیوار کامل بتونه کاری شد، اجازه دهید تا خشک شود. در مرحله بعدی همین تکیه گاه یا قالب را برای دیوار دیگر آماده می‌کنید.

زمانی که بتونه هر دو دیوار خشک شد، باید آن را سنباده بکشید تا کاملا تمیز شود. بعد از آن می‌توانید با انتخاب بهترین رنگ برای دیوار گچی، ظاهر متفاوتی به فضای خود ببخشید.

 

بتونه لبه دیوار

 

چگونه بتونه خشک شده را درست کنیم؟

ممکن است بعد از اینکه دیوار را بتونه کردید، مقداری از آن اضافه بماند. بعد از مدتی که دوباره به سراغ بتونه می‌روید خشک شده باشد. سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا می‌توانیم این بتونه خشک شده را مجددا درست کنیم؟

در پاسخ باید بگوییم که اولا اگر بتونه را خودتان آماده کرده‌اید، بهتر است هرچه اضافه مانده را دور بریزید. دلیل آن هم این است که بتونه باقی مانده به سرعت کپک می‌زند.

با این حال اگر بتونه آماده خریده‌اید که بعد از مصرف تا چند ماه باقی می‌ماند، می‌توانید آن را احیا کنید. برای احیای بتونه، باید از حلال آن داشته باشید. اگر بتونه روغنی است، نیاز به تینر و برای بتونه اکریلیک نیاز به آب دارید.

کم کم حلال را به آن اضافه کرده و هم بزنید. سعی کنید در هوای گرم این کار را انجام دهید تا بتونه سریع‌تر حل شود. سپس می‌توانید از آن استفاده کنید. ممکن است از این بتونه برای پتینه کاری استفاده کنید، پس فقط مقداری که نیاز دارید را احیا کنید. باقی آن را در یک محیط خنک نگهداری کنید.

 

آماده سازی بتونه خشک شده

 

بهترین بتونه برای دیوار

هنگامی که قصد خرید بتونه برای دیوار را دارید، باید به چند نکته مهم توجه کنید:

  • میزان ناهنجاری دیوار: دیواری که قرار است رنگ کنید چقدر سوراخ و ترک دارد. به این دلیل که شدت و تعداد ترک‌ها و سوراخ‌ها روی میزان غلظت بتونه مورد نظر تاثیر می‌گذارد.
  • جنس رنگ دیوار: علاوه بر این، جنس رنگ دیوار را باید از قبل مشخص کنید. بسته به جنس رنگ دیوار، پایه حلال بتونه مشخص می‌شود.

برای رنگ آمیزی دیوار پیشنهاد می‌کنیم ابتدا سراغ جدول ترکیب رنگها بروید، با این حال می‌توانید رنگ اکریلیک را انتخاب کنید. تنوع رنگ‌های اکریلیک زیاد بوده و حلال آن‌ها آب است. در نتیجه نیازی به بتونه روغنی هم ندارید.

 

بتونه ضد آب

برای دیوارهایی که در معرض رطوبت هستند، بتونه Sika Top Seal 107 بتونه مناسبی است زیرا مقاومت بسیار خوبی در برابر آب دارد.

 

بتونه تراکمی

اگر نیاز دارید تا در زمان بسیار کم دیوار را بتونه کنید، بتونه تراکمی Quikrete گزینه مناسبی است. سرعت خشک شدن این بتونه زیاد بوده ولی در عین حال مقاومت بالایی دارد.

 

بتونه آماده

بتونه آماده Mastercrete یک انتخاب بسیار خوب برای هنگامی است که نمی‌خواهید بتونه را خودتان آماده کنید. این بتونه با وجود آماده بودن، مقاومت بالایی دارد.

 

بتونه زیست محیطی

اگر به دنبال یک بتونه همسو با محیط زیست هستید، بتونه Eco Friendly انتخاب مناسبی است که از مواد بازیافتی تولید شده است.

 

استفاده از بتونه مناسب

در این محتوا سعی کردیم که شما را با مزایا و کار بتونه کاری و مراحل ساخت بتونه همه کاره و انواع مختلف آن آشنا کنیم. در نهایت توجه داشته باشید که شما باید متناسب با کار و فضای مورد نظر خود مناسب ترین بتونه را انتخاب کنید.

4.5 امتیاز از 1319 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین