کنیتکس چیست؟

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
کنیتکس چیست؟

رنگ کنیتکس یک فرمولاسیون تحت لیسانس شرکت سوئیسی Kenitex Chemicals AG است. کنیتکس پوششی نرم و دارای بافت بر روی دیوار اتاق یا حیاط، نمای ساختمان یا... ایجاد می‌کند؛ که منجر به افزایش مقاومت سطوح در برابر انواع شرایط آب و هوایی می‌شود.

کنیتکس چیست؟ کنتکس که مواد تشکیل دهنده آن رزین سنتیک، پرلیت، پنبه نسوز و... است، ضخامت بیشتری به نسبت رنگ‌های معمول دارد. انواع رنگ کنیتکس به وسیله پیستوله با سرعت و شدت بالا و گاهی اوقات هم با غلطک، به سطح مورد نظر، پاشیده می‌شود تا تمامی حفره‌ها، سوراخ‌ها و ترک‌های سطح مدنظر را بپوشاند. همچنین از رنگ کنیتکس برای نقاشی فلز، سیمان، سنگ و... استفاده می‌شود.

زمانی که قصد نقاشی ساختمان با رنگ کنتکس را دارید، به یاد داشته باشید که:

یک نقاش حرفه‌ای وظیفه‌ای بیش از رنگ آمیزی دیوارها دارد؛ او با مهارت خود در نقاشی، سعی در جان بخشیدن و دمیدن روح در دیوارهای بی‌جان ساختمان دارد. او مانند خالقی است، که سعی در خلق اثری هنری دارد. برای اطلاع از قیمت نقاشی ساختمان کلیک کنید.

کنیتکس چیست؟

همان طور که برایتان گفتیم، رنگ کنیتکس پوشش مخملی مانندی دارد که به هنگام کشیدن دست‌تان بر روی آن، می‌تواند بافت آن را حس کنید. برای حفظ کیفیت این رنگ در شرایط جوی متفاوت، انواع متفاوتی از این رنگ مانند رنگ کنیتکس روغنی، اکریلیک و پلاستیکی تولید شده است که هر کدام مناسب فضای متفاوتی هستند. وابسته به سلیقه افراد می‌توان آن را در دسته زیباترین رنگ ساختمان قرار داد. 

رزین به کار رفته در این نوع رنگ باعث ایجاد مقاومت آن در برابر رطوبت می‌شود، در نتیجه این رنگ برای نمای ساختمان گزینه بسیار مناسبی است. در مطلب کاربرد رزین چیست به ویژگی‌های کاربردی این ماده در انواع رنگ پوششی و تزینی به تفصیل پرداخته شده است.

 

کنیتکس چیست؟

 

(محتوای پبشنهادی: بلکا دیوار چیست)

 

انواع رنگ کنیتکس

رنگ کنتکس در 3 نوع تولید و استفاده می شود. که شامل کنیتکس روغنی، پلاستیک و اکریلیک می‌باشد. تفاوت اصلی این سه نوع، مربوط به حلال مورد استفاده در آن است که در ادامه بیشتر با آنها آشنا می شوید:

 

رنگ کنیتکس روغنی

 

1. رنگ کنیتکس روغنی

کنیتکس روغنی کاملا ضد آب است و به در بازار، با عنوان "کنیتکس نمای ساختمان"،  "کنیتکس دیوار حیاط" و "کنیتکس ضد آب" شناخته می‌شود. مزیت اصلی این رنگ، افزایش مقاومت نمای ساختمان در برابر باران‌های اسیدی به خصوص در شهری مانند تهران است؛ و همچنین طرح برجسته رنگ کنیتکس روغنی، نمای ساختمان را دو چندان زیباتر از قبل نشان خواهد داد.

باید این مورد را در نظر داشته باشید که حلال رنگ کنیتکس روغنی، بنزین است. به همین دلیل به هنگام رنگ زدن، باید کاملا نکات ایمنی را رعایت کنید تا از هر گونه سانحه آتش سوزی جلوگیری شود.

 

رنگ کنتکس پلاستیک

 

2. رنگ کنیتکس پلاستیک چیست؟

کنیتکس پلاستیکی یا "کنیتکس دیوار"، برخلاف کنیتکس روغنی ضد آب نیست و به همین علت، از آن برای نقاشی نمای ساختمان استفاده نمی‌شود. رنگ کنیتکس پلاستیکی معمولا برای پوشش داخلی خانه و محیط‌هایی که دارای رطوب کمی دارند استفاده می‌شود.

حلال این رنگ، آب است و از جمله ویژگی‌هایش، خشک شدن سریع آن نسبت به دیگر انواع کنیتکس است.

 

اجرای رنگ کنیتکس اکریلیک

 

3. رنگ کنیتکس اکریلیک

می‌توان گفت کنیتیکس اکریلیک (یا کنیتکس اکرولیک)، مزیت‌های هر دو نوع قبل را در خود دارد. حلال این رنگ آب است و همچون نوع پلاستیکی، زمان بسیار کمی برای خشک شدن آن نیاز است. در سوی دیگر مانند نوع روغنی، ضد آب است و به همین دلیل می‌توان آن را مورد شست‌و‌شو قرار داد. از رنگ کنیتکس اکریلیک برای نمای ساختمان و همچنین پوشش دیوارهای داخلی استفاده می‌شود.

این نوع از کنیتکس با اکثر سطوح (صاف و زبر) سازگار است و با پیستوله یا همان اسپری رنگ (آموزش رنگ آمیزی با اسپری)، می‌توان اقدام به رنگ آمیزی کرد.

فراموش نکنید کنیتکس‌ها در رنگ‌های متفاوتی به بازار عرضه شده‌اند که با مشورت با یک نقاش حرفه‌ای، می‌توانید رنگ کنتکس مناسب نما و کنیتکس دیوار داخلی خانه یا شرکت‌تان را انتخاب کنید.

 

نکات قبل از اجرای کنیتکس

 

انواع بافت کنیتکس

علاوه بر نوع حلال، کنتکس در 3 بافت متفاوت به بازار عرضه شده است. این 3 نوع بافت عبارت هستند از:

  • کنیتکس بافت درشت: این نوع، برای دیوارهایی که سطح یکدستی ندارند و یا به تازگی نیاز به تخریب آن‌ها برای تعمیر بوده است، بسیار مناسب است. این نوع بافت، می‌تواند تمامی برآمدگی و تو رفتگی‌ها را بپوشاند.
  • کنیتکس بافت متوسط
  • کنیتکس بافت ریز: این نوع، دارای بافتی بسیار ریز و لطیف است که به موجب آن، خطوط طراحی شده بر روی نما یا دیوارها پس از رنگ آمیزی، به خوبی قابل رویت هستند؛ و منجر به تغییر ساختمار معماری داخلی یا خارجی ساختمان پس از رنگ آمیزی نمی‌شود.

 

انواع بافت رنگ کنیتکس

 

نحوه اجرای کنیتکس با غلطک و پیستوله

در انجام مراحل  رنگ آمیزی کنیتکس، نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  1. قبل از اعمال رنگ کنیتکس، باید به این نکته توجه داشته باشید که سطح زیرین، عاری از هرگونه گرد و غبار بوده و در صورتی که خاک زیادی بر روی سطح وجود دارد، بهتر است ابتدا آن را تمیز کنید. معمولا، مراحل اجرای رنگ کنیتکس برای فضای داخلی یک خانه‌ی 80 متری، چیزی حدود 8 ساعت طول می‌کشد. اما جا افتادن رنگ، تا دو سه هفته بعد از اجرای رنگ کنیتکس، به طول می‌انجامد.
  2. اگر سطح زیرین، پوسته پوسته باشد، ابتدا باید قبل از اجرای رنگ کنیتکس، به روش مکانیکی، پوسته‌ها را از بین برد و لایه‌برداری کرد تا سطح کاملا یکدست شود. در صورتی هم که باید رنگ کنیتکس بر روی سطح سیمانی اعمال شود، حداقل باید دو هفته از زدن سیمان گذشته باشد.
  3. برای اجرای رنگ کنیتکس، معمولا از پیستوله کنیتکس کاری استفاده می‌شود. رنگ کنیتکس، توسط پیستوله یا کمپرسور به دیوار پاشیده شده و خیلی سریع‌تر از آن‌چه که فکرش را کنید، اجرای رنگ کنیتکس به اتمام می‌رسد. بسته به سطح، گاهی اوقات اجرای کنیتکس با غلطک هم انجام می شود.
  4. معمولا در هنگام اجرای رنگ کنتکس، به جز کنیتکس روغنی، باقی رنگ‌ها بوی زننده‌ای ندارند. همچنین لازم به ذکر است اگر از رنگ کنتکس روغنی استفاده می‌کنید، باید اجازه دهید به خوبی خشک شود و هیچ مواد اشتعال‌زایی را در نزدیکی دیوارها و در آن محیط قرار ندهید؛ در غیر این صورت ممکن است باعث ایجاد خسارت جبران‌ناپذیری شود.

 

[مطلب پیشنهادی: چگونه رنگ روغن را خشک کنیم]

 

مزایای رنگ کنیتکس

رنگ کنیتکس به دلیل سادگی و سرعت در پوشش‌دهی، به خصوص در نماهای خارجی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به مزایای پوشش با رنگ کنیتکس پرداخته‌ایم.

 

1. رنگ کنیتکس، نما و رنگ خارجی را به طور کامل پوشش می‌دهد

رنگ کنیتکس، به طور ضمانت‌شده دارای طول عمری بین 10-15 سال، بدون لایه‌لایه‌شدن، پوسته‌شدن یا ورقه‌ورقه شدن است. بر خلاف دیگر رنگ‌ها، با قرار گرفتن در معرض تابش uv ( اشعه ماوراء بنفش) پوست نمی‌اندازد. کنیتکس در رنگ‌های بسیار متنوعی وجود دارد.

 

مزیت رنگ کنیتکس چیست

 

2. پوشش کنیتکس، نقص‌های ساختاری را پنهان می‌کند

بافت یکنواخت رنگ کنیتکس، لکه‌ها و دیگر نقص‌های ظاهری را پوشش می‌دهد. کنیتکس، سوراخ‌ها، ترک‌ها و دیگر نواقص سطح را بدون ایجاد تغییر در خطوط اصلی معماری، پر می‌کند. 

 

3. رنگ کنیتکس، نیاز به گچکاری ندارد

رنگ کنیتکس، توسط بسیاری از مرجع کدهای خارجی به عنوان یک جایگزین برای پوشش گچ و ترمیم ترک سقف گچی که غالبا در ساختمان‌سازی سنتی استفاده می‌شود، تأیید شده است. جایگزینی رنگ کنیتکس با گچ، باعث صرفه‌جویی در هزینه و زمان می‌شود.

 

مزایای پوشش کنتکس

 

4. رنگ کنتکس، سطوح فلزی را زیبا و از آن‌ها محافظت می‌کند

رنگ کنیتکس برای محافظت و تزیین سطوح فلزی بسیار مناسب است. بافت کنیتکس، به ظاهر بی‌روح فلزات، جلوه می‌بخشد. انعطاف‌پذیری، چسبندگی و مقاومت شیمیایی کنیتکس، باعث جلوگیری از ورقه یا پوسته‌شدن فلز می‌شود.

 

رنگ کنیتکس روی سطوح فلزی

 

5. رنگ کنیتکس، باعث کاهش رطوبت می‌شود

رنگ کنیتکس در سطوح داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد تا غلظت رطوبت روی دیوارها، لوله‌ها، تجهیزات و داربست‌ها را کاهش دهد. در واقع کنیتکس، به عنوان یک پوشش محافظ عمل می‌کند و از زوال در اثر خوردگی و سایش جلوگیری می‌کند. رنگ کنیتکس، یک پوشش ضد خوردگی بسیار عالی ایجاد می‌کند که می‌تواند با هر ضخامتی تولید شود.

 

معایب رنگ کنتکس

رنگ کنیتکس مزایای بسیاری دارد اما همچون هر نوع پوشش دیگری، معایبی هم دارد. از جمله معایب رنگ کنیتکس می‌توان به کاهش کیفیت آن در مقابل تابش مداوم و مستقیم خورشید اشاره کرد. به صورتی که اگر مدت زیادی در چنین حالتی قرار داشته باشد، کیفیت اولیه‌ی خود را از دست می‌دهد؛ به همین دلیل، استفاده از رنگ کنیتکس در آب و هوای گرم برای نمای بیرونی توصیه نمی‌شود.

علاوه بر این، همانطور که گفتیم حلال رنگ کنیتکس بنزین است، برای فضاهای داخلی پیشنهاد نمی‌شوند؛ چراکه بوی بنزین حلال دیر از بین می‌رود و همچنین خطر آتش‌سوزی نیز در حین کار افزایش می‌یابد.

 

عیب کنتکس

 

نحوه تمیز نگه داشتن رنگ کنیتکس چیست؟

رنگ کنتکس، ضد آب است و آب را به خود جذب نمی‌کند. بنابراین، گاهی شلنگ گرفتن بر روی پوشش کنیتکس، آلودگی آن را از بین می‌برد. هر آلودگی‌ای که به این شکل از بین نمی‌رود، با یک برس دانه ریز و نرم به همراه صابون و مقدار زیادی آب از بین خواهد رفت. لازم نیست محکم و با شدت برس بکشید.

راز تمیزکردن موفقیت‌آمیز رنگ کنیتکس، درست مثل شستن لباس، حل‌کردن آلودگی و سپس شستن آن است.

 

چطور ترک‌های ایجادشده در رنگ کنیتکس را پر کنیم؟

رنگ کنیتکس، کیفیت‌ها و ویژگی‌های مختلفی دارد. نه تنها ضد آب است، بلکه یک عایق خوب، مقاوم در مقابل موریانه، مقاوم در برابر آتش، عایق صدا، پوشش‌دهنده‌ی نواقص ساختاری هم است.

رنگ کنیتکس بدون محوشدن یا تکه‌تکه‌شدن، در طول سالیان باقی می‌ماند اما تضمینی وجود ندارد که بتواند از پدیدآمدن مجدد ترک‌های ساختاری جلوگیری کند. در واقع تاکنون، هیچ متریالی تولید نشده است که چنین قابلیتی داشته باشد. حال این سوال پیش می آید که، آیا می توان کنتکس ترک خورده را ترمیم کرد؟

 

ترمیم کنیتکس دیوار حیاط

 

اگرچه، با توجه به تکنیک‌های تعمیر و پرکردن ترک و انعطاف‌پذیری بالای کنیتکس، اگر ترک‌های ساختاری به طور مجدد ظاهر شوند، قطعا به شکل کم‌تری پدیدار خواهند شد. در این صورت، تمام چیزی که نیاز دارید، یک مقدار کم کنیتکس و یک چوب کبریت (چون استفاده از برس رنگ، باعث می‌شود قسمت تعمیرشده به چشم بزند) است و به این ترتیب پوشش عایق در کل سطح ساختمان ایجاد می‌شود.

به یاد داشته باشید آب، دشمن رنگ کنیتکس است و هیچ‌وقت نباید پشت آن نفوذ کند.

سعی کردیم در این مطلب، به زبان ساده بگوییم که کنیتکس چیست و انواع مختلف آن چه ویژگی هایی دارد. رنگ های کنیتکس، ضد آب (در نوع روغنی) هستند و کاربردپذیری بالایی دارند؛ از این رو در اکثر پروژه‌های ساخت و ساز، چه در نمای ساختمان و چه در دیوارهای داخل خانه، از این رنگ‌ها استفاده می‌شود.

اگر می‌خواهید تمام مراحل اجرای کنیتکس دیوار حیاط یا دیوار منازل و محل کار شما بدون هیچ ایرادی انجام شود، حتما متخصصین این زمینه را انتخاب کنید و قبل از سپردن پروژه، نمونه کار کنیتکس را ببینید. برای اجرای رنگ کنیتکس با غلطک و یا پیستوله می‌توانید از تیم حرفه‌ای «خدمت از ما» کمک بگیرید.

4.5 امتیاز از 1587 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین