آموزش گچ کاری

ثبت درخواست " گچبری و گچ کاری "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آموزش گچ کاری

در آموزش گچ کاری، نکات یکی از مهم‌ترین مراحل ساختمان سازی را به شما آموزش می دهیم. یکی از اصلی‌ترین مراحل ساخت بناهای مختلف، مربوط به گچکاری آن می‌شود. این مرحله را می‌توان در دسته نازک کاری قرار داد که اقدامات مربوط به داخل بنا در آن انجام می‌شوند. بعد از پایان گچ کاری به یک سطح صاف، سفید و یک‌دست می‌رسیم که آماده اجرای طرح‌های مختلف برای دیوارهاست.

در این مقاله می‌خواهیم به آموزش گچکاری بپردازیم که امروزه می‌تواند به یک شغل خوب برای کسانی تبدیل شود که علاقه زیادی به انجام کارهای عملی و ساختمانی دارند. پس اگر شما هم می‌خواهید با مراحل مختلف این کار آشنا شوید، تا انتها همراه ما باشید.

اگر به دنبال دریافت خدمات گچکاری و گچبری هستید، کافیست از طریق دکمه ی زیر سفارش خود را ثبت کنید.

 

ابزار موردنیاز گچ کاری

حرفه گچ کاری نیز مانند سایر حرفه‌ها به ابزار و لوازم مخصوصی نیاز دارد که باید در ابتدای امر با آن‌ها آشنا شوید. با در اختیار داشتن این ابزار، گچکاری به مراتب ساده‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود.

ابزار گچکاری عبارتند از:

  • ماله: این وسیله برای مالیدن گچ به روی دیوار استفاده می‌شود و اغلب دارای یک دسته چوبی و بدنه صاف فلزی است.
  • کاردک: وظیفه اصلی کاردک، تمیز کردن و پرداخت است. از این وسیله بیشتر برای تمیز کردن ابزارهای دیگر و یا پرداخت گچ استفاده می‌شود.
  • الک: معمولا گچ را قبل از استفاده باید الک کرد تا یک‌دست شود. در همین راستا الک نیز یکی دیگر از لوازم موردنیاز گچ کاری است.
  • استانبولی: از دیگر لوازم موردنیاز گچ کاری، می‌توان به استانبولی اشاره کرد که یک ظرف فلزی بوده و از آن برای ساخت ملات گچ استفاده می‌شود.
  • نردبان: سفیدکاری ساختمان به صورت کامل انجام شود؛ یعنی محدوده‌های مرتفع و نزدیک سقف نیز نیاز به گچکاری دارند. از همین رو به یک نردبان برای دسترسی به این نقاط اشاره کرد.

 

آموزش گچکاری

 

آموزش گچ کاری به صورت مرحله به مرحله

حال که با اصلی‌ترین لوازم موردنیاز برای گچ کاری آشنا شدیم، نوبت به آموزش مراحل گچکاری میرسد. لازم به ذکر است که گچ کاری با ریخت و پاش زیادی همراه است، به همین دلیل باید لوازم ارزشمند را از دسترس جمع‌آوری کنید.

  1. تمیز کردن سطح

اولین مرحله در آموزش گچکاری سطوح مختلف، تمیز کردن است. برای اینکه سطح از چسبندگی مناسبی برخوردار شود، باید کاملا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد. می‌توان با یک عدد فرچه و یا برس خشک برای تمیز کردن سطح دیوار اقدام کرد. کافی است برس را از بالا به پایین روی سطح موردنظر بکشید تا آلودگی‌های موجود روی آن و گرد و خاک‌های درون شکاف‌ها از بین بروند.

  1. آماده کردن ملات

مرحله بعد در آموزش گچ کاری، مربوط به آماده کردن ملات می‌شود. برای این کار باید ظرف استامبولی را تا نصفه آب کرده و سپس کم‌کم به آن گچ اضافه کنید. هنگام اضافه کردن گچ باید مرتب مخلوط را هم بزنید تا تمام ذرات گچ به صورت کامل در آب سرد حل کنید. در نهایت یک مخلوط یک‌دست آماده می‌شود که می‌توانید برای سفید کاری ساختمان از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که ملات گچ را خیلی سفت درست نکنید، چراکه بعد از چند دقیقه ملات آماده شده، سفت‌تر از حالت اولیه خود می‌شود.

  1. ماله کشی

بعد از اینکه ملات کمی سفت و آماده شد، نوبت به ماله کشی می‌رسد. در این مرحله از آموزش گچ کاری ملات باید به گونه‌ای باشد که بتوانید با مشت آن را برداشته و روی ماله قرار دهید. سپس باید ماله کشی را شروع کنید. توجه داشته باشید که ماله باید در زاویه ۴۵ درجه نسبت به دیوار قرار بگیرد و سپس از پایین به بالا روی دیوار کشیده شود. در ادامه فرآیند باید به صاف کردن گچ بر روی دیوار پرداخته شود تا یک سطح صاف و یکنواخت به دست آید. این مرحله را به قدری ادامه دهید تا تمام سطح دیوار سفید شود.

 

آموزش گچ کاری سقف

 

گچ کاری برای ترمیم و تعمیر دیوار

یکی از مشکلاتی که معمولا برای دیوارهای گچی پیش می‌آید، کنده شدن گچ و یا ترک خوردگی آنهاست. گچ دیوار ممکن است به هر دلیل پوسته‌پوسته شده و آسیب ببیند که در این حالت شما باید برای تعمیر و ترمیم آن اقدامات لازم را انجام دهید. شما می‌توانید گچ آسیب‌دیده را توسط مقداری گچ تازه، به راحتی ترمیم کنید.

چنانچه برای آموزش و یادگیری گچ کاری داخلی ساختمان اقدام کرده باشید، قطعا باید مهارت لازم و موردنیاز برای ترمیم و تعمیر گچکاری دیوار را نیز کسب کنید تا بتواند در مواقع موردنیاز از آن بهره ببرید.

برای ترمیم گچکاری دیوار لازم است تا مراحل زیر را انجام دهید:

  1. ابتدا قسمت‌های گچ آسیب‌دیده را از دیوار جدا کنید.
  2. سپس باید به تراشیدن آستر زیرین بپردازید. توصیه می‌کنیم که ترمیم را از آستر زیرین شروع کنید تا تمام لایه‌ها کاملا ترمیم شوند.
  3. بعد از اینکه ترمیم آستر زیرین کامل خشک شد، می‌توانیم به سراغ مراحل بعدی برای ترمیم گچ دیوار برویم.
  4. ابتدا باید سطح موردنظر را سمباده بزنیم تا کاملا صاف و یکدست شود.
  5. سپس آن را با یک دستمال تمیز، کاملا خشک می‌کنیم.
  6. در نهایت بعد از سپری‌کردن تمام مراحل، نوبت به لایه رویی می‌رسد که با مقداری گچ، باید به ترمیم آن پرداخته و سپس سطح آن را با سمباده کاملا صاف کنید تا با سایر سطوح، یکنواخت و یکدست باشد.

نکته مهم: توجه داشته باشید که بعد از اولین مرحله ترمیم، زمان کافی به آن بدهید تا کاملا خشک شود. رطوبت یکی از عوامل خرابی و آسیب گچ دیوار بوده و باعث ترک‌خوردن آن می‌شود. از طرف دیگر در صورت عدم وجود رطوبت، چسبندگی دیوار نیز بهتر شده و کمک می‌کند تا نتیجه بهتری کسب کنید.

 

آموزش گچکاری برای ترمیم دیوار

 

سفید کاری و گچ کاری سقف

سقف ساختمان یکی از بخش‌های اصلی آن محسوب می‌شود. همان‌طور که برای دیوارها و ستون‌ها از گچ کاری استفاده می‌شود تا به یک سطح سفید و یک‌دست برسیم، برای سقف نیز باید این اقدامات انجام شوند. معمولا گچ‌کاری سقف، بعد از به اتمام رسیدن گچ‌کاری دیوارها انجام می‌شود.

در سال‌های گذشته اغلب از گچ کشته برای سفید کردن سقف استفاده می‌شد؛ اما امروزه بیشتر از گچ زنده این کار را انجام می‌دهند. معمولا برای سفید کردن سقف از یک الی دو میلی‌متر گچ بیشتر استفاده نمی‌شود تا در گذر زمان سقف خانه ترک نخورد.

 

بهترین روش ماله کشی برای گچ کاری سقف

ماله‌کشی برای گچ کاری سقف نیز قواعد و اصول خاص خود را دارد. تجربه ثابت کرده که بهترین روش در این راستا این است که این کار از سمت پنجره به انجام برسد تا اگر ناهمواری‌هایی بر روی آن وجود داشت، از طریق سایه‌ها، مشخص شده و بتوان برای ترمیم آنها اقدام کرد. پس بهتر است تا زمانی که نور آفتاب به درون ساختمان می‌تابد، گچ‌کاری سقف انجام شود تا رده رده‌های ناشی از ماله‌کشی، بر روی سقف باقی نمانند.

همان‌طور که اشاره کردیم، سقف خانه یکی از اصلی‌ترین بخش‌های آن به شمار می‌رود؛ از همین رو کیفیت گچ کاری آن بسیار اهمیت دارد. پس توصیه می‌کنیم که در نهایت، کیفیت کار را با نورپردازی انجام شده نیز بسنجید تا بتوانید عیوب نهایی آن را نیز تشخیص داده و برطرف کنید.

 

بهترین روش ماله کشی

 

بهترین زمان برای گچ کاری ساختمان

یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در کیفیت گچ‌کاری، دما و رطوبت هواست. سردی و گرمی هوا و همچنین میزان رطوبت موجود در آن، می‌توانند تأثیر بسیار زیادی را بر روی نتیجه نهایی گچ‌کاری ساختمان بگذارند. از همین رو توصیه می‌کنیم که بهترین برهه زمانی را از این نظر برای شروع و به اتمام رساندن فرایند گچ کاری ساختمان انتخاب کنید.

طبق تجربه، بهترین فصل و زمان برای گچ‌کاری ساختمان در هرسال، از اوایل فروردین ماه تا اواسط پاییز است.

در این بازه زمانی، معمولا دمای هوا بین 20 تا 45 درجه سانتی‌گراد در حال نوسان است. لازم به ذکر است که این بازه زمانی بسته به شهرهای مختلف، تفاوت دارد و شما باید بهترین بازه زمانی را بسته به دمای شهر خود، مطابق با آنچه که اشاره کردیم، پیدا کنید. در این بازه زمانی هیچ آسیبی به گچ وارد نشده و هیچ‌گونه مشکلی در روند کاری شما پیش نمی‌آید. توصیه می‌کنیم که گچ کاری را با برنامه‌ریزی انجام دهید تا شروع و پایان کار شما، در این بازه زمانی قرار گیرد.

 

بهترین زمان گچ کاری ساختمان

 

نوع گچ زیر کار و گچ سفیدکاری برای دیوارها با جنس‌های مختلف

 گچ‌ها نیز مانند سایر متریال ساختمانی، دارای انواع مختلفی هستند. در این قسمت قصد داریم تا به معرفی چند نمونه از پرکاربردترین‌ها برای زیر کار و همچنین سفیدکاری ساختمان بپردازیم.

  • گچ خاک: این مدل از گچ مخصوص لایه زیرین بوده و اغلب از آن به عنوان اولین لایه گچ‌کاری استفاده می‌شود.
  • گچ میکرونیزه: مدل دیگری از گچ است که بیشتر برای سفید کاری با مش بالا مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  • گچ سفید کاری: همان‌طور که از اسم این لایه مشخص است، برای لایه نهایی، سفیدکاری و پرداخت استفاده می‌شود.

 

آموزش گچ کاری روکار و زیرکار

 

گچ‌های ترکیبی

در آموزش گچکاری، لازمست که با انواع گچهای ترکیبی نیز آشنا شوید. این نوع از گچ‌ها به صورت ترکیبی وارد بازار می‌شوند و دارای مقدار مشخصی مواد افزودنی هستند. عملیات سبک‌سازی سطوح بر روی این گچ‌ها انجام شده و می‌توان گفت به‌عنوان عایق مورداستفاده قرار می‌گیرند.

برخی از گچ‌های ترکیبی به شرح زیر هستند:

  • گچ گیپتون

اگر به دنبال یک مدل گچ مناسب برای گچ کاری بر روی دیوارهای بتنی هستید، این گچ مناسب‌ترین گزینه محسوب می‌شود.

  • گچ سیوا

با ترکیب مواد افزودنی خاص مانند پرلیت و ... می‌توانید به گچ سیوا برسید؛ این مدل گچ برای زیر کار استفاده می‌شود. اگر تمایل دارید که زیر کار تمیزتری داشته باشید، توصیه می‌کنیم که از این گچ استفاده کنید؛ چراکه دارای ویژگی‌ها و مزایای متعددی است.

  • گچ ساتن

گچ ساتن نیز دقیقا مشابه با گچ سیوا ساخته می‌شود، اما از آن برای سفید کاری و لایه نهایی گچ استفاده می‌کنند. گچ ساتن دارای گیرایش اولیه و نهایی است. این گچ کاملا ضد آب بوده و قابلیت شستشو دارد. از دیگر ویژگی‌های گچ ساتن می‌توان به مقاومت بالای آن در برابر رطوبت، خش و ترک اشاره کرد که باعث می‌شوند تا طول عمر بالایی داشته باشد.

  • گچ پاششی

این نوع گچ‌ها از طریق اضافه‌شدن پلیمرهای مختلف ساخته می‌شوند، از همین رو به آن‌ها گچ‌های پلیمری نیز می‌گویند. گچ پاششی مخصوص گچ‌کاری با دستگاه گچ پاش بوده و فقط به این صورت مورداستفاده قرار می‌گیرد. استفاده  از این نوع گچ، علاوه بر افزایش سرعت گچ‌کاری، از هدر رفت محصول و همچنین هزینه‌های اضافی مختلف، جلوگیری می‌کند. این مدل گچ گزینه مناسبی برای ستون‌های بتنی و فلزی بوده و شما می‌توانید بدون نیاز به گچ خاک و به‌صورت کاملا مستقیم از آن در این زمینه استفاده کنید.

 

شغل و حرفه گچ کاری

 

مهم‌ترین نکات گچ کاری دیوار

برای اینکه بتوانید نازک کاری و سفید کردن دیوار را به‌خوبی انجام دهید، لازم است تا با مهم‌ترین نکات و اصول این کار آشنایی کافی داشته باشید. در این قسمت به معرفی این نکات مهم و ضروری می‌پردازیم تا با به کار گیری آن‌ها بتوانید به خوبی از پس گچ کاری برآیید.

  • برای درست کردن ملات گچ، همیشه گچ را به آب اضافه کنید.
  • در ساخت ملات، همواره از گچ مرغوب و باکیفیت استفاده کنید.
  • گچ را در تماس با فلزات قرار ندهید چراکه موجب سولفاته شدن آن‌ها می‌شود.
  • برای تشخیص آمادگی ملات، می‌توانید یک تکه چوب نازک را به صورت عمودی در آن فرو کنید. در صورتی که چوب به همان صورت سرجای خود باقی بماند، یعنی ملات شما آماده استفاده است.
  • دیوار گچکاری شده ۳ تا ۵ روز طول می‌کشد تا به صورت کامل خشک شود؛ پس در این مدت زمان نباید هیچ‌گونه تماسی با این سطوح داشته باشید.

یکی از مشاغل ساختمانی که در قسمت نازک کاری ساختمان فعالیت می‌کند، گچکار ساختمان است. در قسمت آموزش گچ کاری ساختمان به معرفی تمام ابزار و لوازم موردنیاز برای این کار پرداختیم. تمام مراحل گچکاری که برای یک سفید کارب اصولی باید طی کنید را در قسمت‌های قبلی به صورت کامل بررسی کردیم تا شما با مطالعه آن بتوانید این کار را به نحو احسن انجام دهید. مهم‌ترین نکات برای یک گچ کاری بی‌عیب و نقص را نیز در قسمت‌های قبلی معرفی کردیم.

4.0 امتیاز از 733 رای


گچبری و گچ کاری
برای سرویس گچبری و گچ کاری از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین