عیب یابی کمک فنر خودرو
همانطور که میدانید وضعیت کمک فنرها، ایمنی آنها، و عیب یابی کمک فنرها از جنبههای حیاتی خود به شمار میآید. کمک فنر یکی از اساسیترین قسمت ایمنی خودرو است؛ ولی متاسفانه بیشتر توجه رانندگان به ترمزها، لاستیکها، چرخها، فرمان و در آخر کمک فنر است و کمتر به عیب یابی کمک فنر میپردازند.
چه نکاتی در مورد عیب یابی کمک فنر باید بدانیم؟
اکنون در ادامه به شرح عیب یابی کمک فنر 206، کمک فنر سمند، کمک فنر جلو سمند ایساکو، تعمیر کمک فنر سمند، تعویض کمک فنر پراید، نحوه تعمیر کمک فنر پراید و برای تمامی مدلهای دیگر به صورت کلی پرداختهایم. پس این مطلب را تا آخر بخوانید تا در صورت خرابی کمک فنر، به راحتی بتوانید با عیب یابی کمک فنر خودرو، مشکل خود را حل کنید.
به دلیل اهمیت کمک فنر خودرو و عیب یابی کمک فنر خودرو، ما در این مطلب سعی داریم در مورد دلایل اصلی خرابی کمک فنر خودرو، تعمیر کمک فنر، ساختمان کمک فنر، تست کمک فنر، بوش کمک فنر، دلایل اصلی صدای تق تق کمک فنر و کوبیدن کمک فنر پراید به شما اطلاعاتی دهیم؛ تا این اطلاعات در تشخیص و شناخت خرابی کمک فنر خودرو به شما کمک کند.
اثرات خرابی کمک فنر:
خرابی کمک فنرها، باعث افزایش ضریب فرسودگی سایر قطعات خودرو از قبیل: فنر تعلیق، جعبه فرمان، دیفرانسیل، لاستیک چرخها، بلبرینگ چرخها، بوشهای لاستیکی سیستم تعلیق، گیربکس، سیستم تعلیق و مجموعه سیبکهای فرمان میشود.
دلایل اصلی خرابی کمک فنر خودرو:
کمک فنرها از مهمترین اجزای سیستم تعلیق خودرو هستند. فنرهای موجود در کمک فنرها با فشرده شدن، ضربه و تکانهای ناشی از ناهمواریهای سطح جاده را جذب کرده و مانع از آسیب رسیدن به بدنه اصلی خودرو میشوند. بازویی درون کمک فنرها وجود دارد که نیروی زیاد ذخیره شده در فنر را آهسته آزاد کرده و از جهش ناگهانی خودرو جلوگیری مینماید.
راههای جلوگیری از فرسوده شدن کمک فنر:
برای جلوگیری از فرسوده شدن زود هنگام کمک فنرها بهتر است از ترمزهای ناگهانی بپرهیزید. آهسته ترمز کردن همچنین میتواند باعث افزایش طول عمر لنتها گردد. بهتر است خودروی خود را نزد یک مکانیک خبره ببرید تا سیستم تعلیق کمک فنر خودرو را در شرایطی که چرخها در حال گردش هستند بررسی نماید. همچنین یک مکانیک ماهر قادر است نواقص دیگری از قبیل نشت روغن از کمک فنر به دلیل گشاد شدن بوشها، فرسودگی بازو و اثر تو رفتگی ناشی از ضربه را تشخیص داده و در صورت امکان برطرف نماید.
یک توصیه مهم در مورد کمک فنرها:
با توجه به توصیههای کلی درباره کار کرد کمک فنرها که معمولا توسط فروشنده این قطعات داده میشود (مثلا میگوید که هر ۸۰۰۰۰ کیلومتر کمکها باید تعویض شوند ) باید در نظر داشت که این معیار نسبی بوده و به نحوه رانندگی شما نیز بستگی دارد. مثلا رانندگی در مسیرهای پر دست انداز و ناهموار و حمل بار سنگین باعث فرسوده شدن سریعتر و خرابی کمک فنرها شده و در نتیجه کمک فنرها زودتر باید تعویض شوند.
عیب یابی کمک فنر خودرو:
بالا و پایین رفتن خودرو به خصوص اگر جاده ناهموار باشد و یا شیرجه رفتن خودرو در حین ترمزهای شدید، ممکن است به دلیل خرابی کمک فنرها باشد. اگر در سر پیچ، خودرو بیش از حد بپیچد به نحوی که راننده برای کنترل آن باید تلاش بیشتری کند، این روند میتواند از خرابی کمک فنر باشد.
اگر چرخها روی جاده برقصند و یا بالا و پایین روند، ممکن است از فرسودگی فنرها و کمک فنرها باشد. اگر خودرو روی جاده حالت بیثباتی پیدا کند، ممکن است از فرسودگی کمک فنرها باشد و این امر ایمنی اتومبیل را شدیدا تهدید میکند. اگر کمک فنر نشتی دارد حتما باید تعویض گردد.
بار کردن خودرو بیش از ظرفیت آن عامل مهمی در ضیعف شدن سیستم تعلیق و کمک فنرها میشود. به خصوص زمانی که حرکت اتومبیل در ناهمواریهای جاده قرار بگیرد و اگر سرعت متناسب با جاده و بار نباشد، باعث شکسته شدن اتصالات میشود. در نتیجه ناامن بودن خودرو و سرنشینان حتمی است.
اگر اتومبیل به یک سمت کشیده میشود، سیستم تعلیق را که شامل تایرهای فنرها و کمک فنرهاست، مورد بازدید قرار دهید تا نسبت به تعمیر و تنظیم هندسه چرخها با دستگاه الکترونیک اقدام شود.
تایرهای فرسوده و جویده شده نشانگر عیب در سیستم تعلیق به خصوص در کمک فنرهاست که باید پس از آزمایشات نسبت به تعمیر و یا تعویض کمک فنرها اقدام شود.
رایج ترین عیب یابی کمک فنر خودرو:
از نشانههای وجود اشکال در سیستم تعلیق کمک فنر خودرو، میتوان به نزدیک شدن کف خودرو به موانع خیابان از قبیل سرعتگیر و دستاندازها، شنیده شدن صداهای غیر معمول هنگام عبور از موانع جادهای، متمایل شدن بیش از حد بدنه خودرو به سمت درونی پیچ، در هنگام دور زدن و جهش قسمت جلویی خودرو هنگام ترمزهای ناگهانی، اشاره کرد.
بوش کمک فنر:
اگر بوش کمک فنر دچار ترکخوردگی و یا تغییر شکل شده باشند، باعث سر و صدا در سیستم تعلیق کمک فنر به خصوص در موقع شتاب گرفتن، ترمز کردن و یا عبور از ناهمواریهای سطح جاده میشود. بنابراین هر چه زودتر نسبت به تعویض بوش کمک فنر اقدام کنید.
دلایل اصلی صدای تق تق کمک فنر:
سیستم تعلیق کمک فنر ماشین در قسمت عقب دارای فنر لول مجزاست اگر این فنر لول در جای خود کمی بازی کند، باعث ایجاد صدای تق تق کمک فنر میشود این صدای فنرها در جلو و بخصوص در قسمت عقب وجود دارد و اغلب تق تق میکند. میتوانید مقدار کمی روغن به زیر کمک فنر زده تا صدا برطرف شود. حتی برخی دوستان با تجربهتر، شیلنگ مقاوم از داخل فنر لول عبور میدهند که ضمن کاهش صدا ضربات وارده به فنر لول را نیز کاهش میدهد.
تست کمک فنر:
به یاد داشته باشید تست کمک فنرها از اهمیت زیادی برخوردار است و باعث میشود بیدلیل به تعمیرگاه مراجعه نکنید؛ ما در اینجا سه روش برای تست کمک فنر به شما توضیح میدهیم:
1. خودرو را در محلی صاف و بدون شیب پارک کنید و ارتفاع خودرو را اندازه بگیرید. اگر ارتفاع بالاتر یا پایینتر از حد مجاز است، برای تنظیم ارتفاع و عیب یابی کمک فنر، باید خودرو را نزد یک تعمیرکار متخصص ببرید.
2. برای تشخیص کمک فنرهای ضعیف، قسمت جلوی خودرو را به پایین فشار بدهید. برای انجام این کار در جلو ماشین بایستید و پا یا زانویتان را روی سپر یا روی سطحی بگذارید که خم نمیشود و وزن خودتان را روی آن نقطه بیندازید، سپس به ناگهان وزنتان را از روی خودرو بردارید. چنانچه بدنه خودرو بیشتر از یکی دو بار بالا و پایین رفت، نشانه این است که کمک فنرها ضعیف شدهاند.
3. به طور چشمی بالا و پایین رفتن و بازی کردن کمک فنرها را بررسی کنید و به دنبال ردی از روغن بگردید که قبلاً از کمک فنر بیرون آمده یا هم اکنون در حال خارج شدن است. اگر در حال حاضر روغن در حال خارج شدن است، کمک فنر خراب شده است.
اکنون شما با مطالعه این مطلب، اطلاعات لازم در زمینه کمک فنر، خرابی کمک فنر و عیب یابی کمک فنر خودرو بدست آوردید؛ از آنجا که هدف اصلی کمک فنرها این است که فرسودگی سایر قسمتهای سیستم تعلیق را به حداقل برسانند پس نرمی و هندلینگ خوب، حاصل کار همه قطعات سیستم تعلیق در کنار هم است. از این رو به راحتی میتوانیم یک سواری نرم و راحت داشته باشیم.