نحوه اجرای ونت فاضلاب

ثبت درخواست " لوله کشی فاضلاب "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
نحوه اجرای ونت فاضلاب

چند نفر از ما با سیستم فاضلاب و به‌طور خاص نحوه اجرای ونت فاضلاب آشنا هستیم؟ سیستم فاضلاب شهری و خانگی بدون آنکه زیاد به آن توجه کنیم، با مزایای بیشمار خود زندگی همه ما را فوق‌العاده راحت کرده است. اما تا چه حد با این سیستم کارآمد و وسیع آشنایی داریم؟ در این مقاله می‌خواهیم نحوه اجرای ونت فاضلاب را به‌دقت مورد بررسی قرار دهیم و تا جای ممکن به مباحث پیرامون آن از جمله فول ونت فاضلاب، تاثیر ونت در فاضلاب، شیر ونت فاضلاب، سیستم فول ونت، نقشه لوله ونت و... نیز بپردازیم.

سیستم ونت چیست؟

پیش از پرداختن به نحوه اجرای ونت فاضلاب بد نیست که سیستم ونت را بهتر بشناسیم و ببینیم سیستم ونت چیست.

همان‌طور که می‌دانید، کلمه ونت (vent) کلمه‌ای با ریشه‌ی لاتین و به معنی "هواکش" است. وجود سیستم ونت و در ادامه تاثیر ونت در فاضلاب برای سیستم‌های فاضلاب شهری یک مورد حیاتی‌ست. سیستم فول ونت فاضلاب (روش سنتی که در آن از پشت هر سیفون یک لوله هواکش فاضلاب پشت بام به بالا کشیده می‌شود) وظیفه دارد گازهای موجود در مسیر فاضلاب را به بیرون هدایت کند. تاثیر ونت در فاضلاب را همچنین می‌توان در تخلیه آسان فاضلاب و جلوگیری از خراب شدن سیفون به‌خاطر فشار معکوس نیز یافت.

 

انواع سیستم ونت

سیستم ونت 2 مدل دارد که اینجا اشاره‌ای کوتاه به آنها خواهیم داشت:

1. سیستم ونت تر یا هواکش اولیه:

در نحوه اجرای ونت فاضلاب در این حالت، لوله‌های هواکش یا ونت برخلاف مدل "تر" که آبریز ندارند، برای طبقه‌های پایین به‌عنوان لوله ونت و برای طبقه‌های بالا به‌عنوان لوله فاضلاب عمل می‌کند. این روش بسیار ساده و مقرون به‌صرفه است.

 

2. سیستم ونت خشک یا هواکش ثانویه:

روش اجرای ونت فاضلاب یا لوله‌های هواکش می‌تواند به‌صورت ونت خشک باشد. ونت خشک با شروع از پایین‌ترین نقطه لوله کشی فاضلاب، در مسیر خود و با اتصال به بدنه اصلی لوله فاضلاب، لوازم بهداشتی را پوشش می‌‌دهد. نام این سیستم ونت به این خاطر است که هیچ ورودی آب یا آبریزی ندارد. در یک نقشه لوله ونت خواهید دید که این لوله‌ها در بالای ساختمان به‌ هم، و نهایتا به لوله اصلی سیستم ونت می‌پیوندند.

 

نحوه اجرای ونت فاضلاب

 

نحوه اجرای ونت فاضلاب

حالا که بهتر متوجه شده‌ایم سیستم ونت چیست و چه کاربردی دارد، در ادامه نحوه اجرای ونت فاضلاب و موارد مربوط به آن را مرحله به مرحله بررسی می‌کنیم:

 

نکات مهم در نحوه اجرای ونت فاضلاب

نه تنها در روش اجرای ونت فاضلاب، بلکه در نقشه لوله ونت و اجرای فول ونت فاضلاب و سیستم فول ونت نیز باید به نکات مهمی توجه کرد تا سیستم ونت به‌ نحوی اصولی پیاده شود:

- تنها در صورت اجرای ونت فاضلاب، اتصال فاضلاب آشپزخانه به رایرز سرویس‌های بهداشتی مشکلی ندارد.

- اگر در ساختمان چاه‌‌های جذبی وجود دارد که رایرز آب باران مستقیما در آنها تخلیه نمی‌شود، بایستی ونت قرار داده شود.

- قطر لوله قائم هواکش در نحوه اجرای ونت فاضلاب برای ساختمان‌های که تا ۱۰ طبقه دارند، باید حدود ۷۵ میلی‌متر باشد.

- برای جلوگیری از سقوط اجسام خارجی به داخل لوله هواکش، بهتر است در روش اجرای ونت فاضلاب انتهای لوله عصایی نصب شود (رعایت این نکته بسیار مهم است).

-توجه داشته باشید که در روش اجرای ونت فاضلاب، لوله هواکش حتما باید تا حدود ۲ متر از بالای سقف آخر از ساختمان خارج شود.

- سیفون توالت ایرانی حتما باید به لوله ونت و یا شیر ونت فاضلاب مجهز باشد.

- در نحوه اجرای ونت فاضلاب باید حوضچه چربی گیر برای ساختمان‌هایی مانند رستوران‌ها پیش‌بینی و تعبیه شود.

- با توجه به اینکه شتر گلو زیر روشویی‌ها و ظرفشویی‌ها کوچک است، بهتر است در نحوه اجرای ونت فاضلاب برای کمترین میزان گرفتگی، خط روشویی داخل دیوار تا زیر سقف ادامه داده و به لوله‌ کشی ونت متصل شود.

- در سیستم فول ونت می‌توان برای توالت فرنگی هم ونت در نظر گرفت. توجه داشته باشید که در این صورت در نحوه اجرای ونت فاضلاب مجاز به استفاده از سیفون برای این سیستم نیستیم.

- یک نکته مهم دیگر در نحوه اجرای ونت فاضلاب این است که اتصال لوله ونت به لوله افقی فاضلاب را حتما باید با زانوی ۹۰ درجه و به‌ صورت کاملا قائم انجام داد. هدف از اینکار این است که احتمال ورود فاضلاب به خط ونت به حداقل برسد.

- ونت منشعب شده از توالت ایرانی یا فرنگی که در زیر سقف اجرا شده‌اند باید بالاتر از کف همان واحد به لوله ‌کشی ونت مرتبط گردد (بسیار مهم در تست استاندارد سیستم فاضلاب).

- لوله هواکش عمودی باید در پایین‌‌ترین نقطه و بالاترین نقطه استک فاضلاب به این خط وصل شود.

- باوجودی که معمولا در داخل واحدها از لوله‌ سایز ۵۰ و در بخش عمودی از لوله سایز ۷۵ استفاده می‌شود، باید توجه داشت که سایز لوله ونت، تابعی از میزان مصرف است.

 

روش اجرای ونت فاضلاب

 

انواع لوله‌های ونت فاضلاب

بعد از بررسی نکته‌های نحوه اجرای ونت فاضلاب، اکنون لوله‌های موجود برای اجرای سیستم ونت را معرفی می‌کنیم:

1. هواکش لوله قائم یا Stack Vent: در روش اجرای ونت فاضلاب این لوله قائم نقش هواکش را ایفا می‌کند و بعد از بالاترین اتصال شاخه افقی فاضلاب، در ادامه لوله فاضلاب به سمت پشت‌ بام قرار می‌گیرد.

2. لوله قائم هواکش یا Vent Stack: این لوله به لوله‌های انشعاب متصل می‌شوند و انتهای آنها هوای آزاد است. این لوله‌ها با هدف هواکش فاضلاب نصب و در پایینی‌ترین قسمت به لوله قائم فاضلاب وصل می‌شوند.

3. شاخه افقی هواکش یا Branch Vent: برای اتصال ونت به یک یا چند وسیله بهداشتی از این نوع لوله شده؛ که به لوله قائم هواکش یا به ادامه لوله قائم فاضلاب وصل می‌شود. از این لوله‌ها می‌توان در سرویس‌های بهداشتی و سقف کاذب استفاده کرد، اما اجرای آنها در ضخامت دیوارها مجاز نیست.

4. هواکش کمکی اصلی یا Yoke Vent: در اجرای ونت فاضلاب این لوله هواکش افقی برای پیشگیری از تغییرات فشار در لوله‌های قائم فاضلاب، به لوله هواکش قائم متصل شده و شیب آن به سمت لوله قائم فاضلاب است.

 

فول ونت فاضلاب

 

شیر ونت فاضلاب

البته بد نیست بدانیم که امروزه در کنار اجرای سیستم ونت و فول ونت فاضلاب، شیر ونت فاضلاب راه حلی جدید و ساده (بدون نیاز به لوله‌کشی) در فاضلاب ساختمان است. شیر ونت فاضلاب علاوه بر بالا بردن کارایی تهویه، سرعت اجرای کار را نیز بالا می‌برد. شیر ونت فاضلاب همچنین از انتشار بود نامطبوع به درون ساختمان کاملا جلوگیری می‌کند.


 

شما با استفاده از ثبت سفارش در اپلیکیشن یا وبسایت "خدمت از ما" می‌توانید برای کلیه خدمات لوله‌کشی از جمله اجرای ونت فاضلاب، تعبیه فول ونت فاضلاب، اجرای سیستم فول ونت، نقشه لوله ونت و لوله هواکش فاضلاب پشت بام و... با متخصصان در ارتباط باشید.

4.5 امتیاز از 1701 رای


لوله کشی فاضلاب
برای سرویس لوله کشی فاضلاب از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین