اندازه و ابعاد استاندارد کمد دیواری در خانه چقدر است؟

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
اندازه و ابعاد استاندارد کمد دیواری در خانه چقدر است؟

رعایت ابعاد استاندارد کمد دیواری، به عنوان یکی از ضروری‌ترین بخش‌های هر خانه‌ برای حفظ نظم و آراستگی بسیار مهم است. دلیل این اهمیت به این نکته برمیگردد که کمدهای دیواری فضای نگهداری اشیاء و وسایل مختلفی هستند و داشتن ابعاد مناسب کمک میکند تا بیشترین حجم وسایل را بتوان در آنها قرار داد.

درست ایت که باید بتوانیم از این فضای اختصاص داده شده، بهترین استفاده را داشت و لباس‌ها، کفش‌ها و دیگر لوازم را داخل آن قرار دهیم تا خانه مرتب شود. اما اگر کمدهای دیواری را بی اندازه بزرگ بسازیم، فضای مفید اتاق هایمان کوچکتر می شود. پس دانستن اندازه و عمق استاندارد کمد دیواری مسئله کم اهمیتی نیست.



 

اهمیت توجه به ابعاد استاندارد کمد دیواری

در همین ابتدا ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که چرا توجه به اندازه و ابعاد استاندارد کمد دیواری اهمیت دارد. همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، دلیل توجه به ابعاد صحیح کمد دیواری، این است که ما تصمیم داریم از کمد دیواری به شکل کاملا کاربردی استفاده کنیم. بنابراین باید ابعاد آن کاملا متناسب با وسایل و لوازمی که قرار است داخل آن قرار دهیم، باشد.

 

ابعاد کمد دیواری

 

علاوه بر این، اگر اندازه کمد دیواری استاندارد نباشد، افراد هنگام جابجایی بین خانه‌های مختلف دچار مشکل می‌شوند. تصور کنید در کمدهای یک خانه می‌توانستید تمام لباس‌ها، رختخواب‌ها و کفش‌ها را قرار دهید. با این حال بعد از جابجایی به خانه دیگر، به دلیل عمق کم کمد دیواری، تنها کفش هایتان داخل کمدهای دیواری جای می‌گیرند. در نتیجه باید اندازه و ابعاد استاندارد کمد دیواری در همه جا رعایت شود که همه بتوانند از آن استفاده مفیدی کنند.

نکته ی مهم سوم، اینست که بزرگ بودن بی اندازه ی کمدهای دیواری، باعث کوچکتر شدن فضای اتاق می‌شود. بنابراین، باید اندازه ی بهینه ای برای ساخت کمد دیواری وجود داشته باشد.

 

ابعاد استاندارد کمد دیواری چقدر است؟

تا اینجا متوجه شدیم که چرا توجه به ابعاد کمد دیواری اهمیت دارد. حالا باید ببینیم که ابعاد استاندارد کمد دیواری چقدر بوده و به چه عواملی بستگی دارد. یکی از فاکتورهای مهم در تعیین اندازه استاندارد، تعداد درب‌های کمد دیواری است.

هرچه تعداد درب‌ها بیشتر باشد، ابعاد کمد دیواری هم باید بزرگ‌تر شود. معمولا کمد دیواری‌ها به شکل، تک درب، دو درب و سه درب طراحی می‌شوند. در ادامه ابعاد استاندارد کمد دیواری براساس تعداد درب‌ها را بررسی می‌کنیم.

 

ابعاد استاندارد کمد دیواری

 

فضای داخلی کمد تک درب

برای اتاق‌هایی با فضای کم، طراحان به سراغ کمد‌های تک درب می‌روند. طراحی داخلی کمد تک درب کاملا به نظر و سلیقه شما یا سازنده بستگی دارد. ممکن است کمد دارای بخش‌های مختلفی از جمله کشو، آویز لباس و طبقه‌های کوچک باشد.

این امکان هم وجود دارد که کمد را براساس نیاز شما به صورت یکپارچه طراحی کنند. البته در نظر داشته باشید که اگر کمد یکپارچه هم باشد، می‌توانید با ارگانایزر آن را به بخش‌های دلخواه خود تقسیم کنید.

ابعاد استاندارد کمد دیواری تک درب دارای 180 سانتی‌متر ارتفاع، عرض و عمق 60 سانتی‌متر هستند.

 

کمد تک درب

 

فضای داخلی کمد دو درب

معمولا در خانه‌های ایرانی، بیشتر کمد دیواری‌ها دو درب هستند زیرا فضای اتاق خواب نه چندان بزرگ و نه چندان کوچک است. این مدل، یکی از پرطرفدارترین کمد دیواری‌ها هستند که به راحتی می‌توان داخل آن‌ها را به شکل کاربردی تقسیم بندی کرد.

اغلب طراحان، کمد دیواری‌های دو درب را به دو بخش تقسیم بندی می‌کنند. یکی ارتفاع بیشتری داشته و برای آویزان کردن لباس مناسب است و دیگری کوتاه‌تر بوده و برای قرار دادن دیگر لوازم شخصی مناسب است. در این کمد دیواری‌ها اگر نخواهید لباسی آویزان کنید، می‌توان به راحتی آن را به چند طبقه کاربردی برای لوازم تقسیم بندی‌ کرد.

ارتفاع استاندارد کمد دیواری دو درب معمولا بین 180 تا 200 سانتی‌متر بوده و عرض و عمق آن 120 و 60 سانتی‌متر است.

 

ابعاد کمد دو درب

 

فضای داخلی کمد سه درب

در بین انواع کمد دیواری‌، سه درب از همه کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. طراحی این مدل کمد‌ها معمولا به این صورت بوده که یکی از در‌ها به اندازه ارتفاع کل کمد است. داخل آن طبقه طبقه بوده و برای قرار دادن کفش و کتانی مناسب است.

دو درب دیگر تقریبا نیمی از ارتفاع کمد را شامل می‌شوند و دارای آویز لباس هستند. در پایین این کمد دو درب، کشویی برای قرار دادن وسایل تعبیه شده است.

معمولا در طراحی‌ها اگر فضای کافی وجود داشته باشد، به جای کمد دیواری سه درب، به سراغ کمد دیواری دو درب با عرض بیشتر می‌روند. ارتفاع استاندارد برای کمد دیواری‌های سه درب بین 180 تا 200 سانتی‌متر و عرض و عمق آن به ترتیب 180 و 60 سانتی‌متر خواهد بود.

 

عمق استاندارد کمد دیواری 3 درب

 

استاندارد ابعاد کمد با درب ریلی چقدر است؟

کمد دیواری ریلی معمولا دو کاربرد مختلف دارد که یکی برای استفاده بهینه از فضا و دیگری برای زیبایی در دکوراسیون داخلی است. نکته مهمی که در مورد کمد دیواری ریلی وجود دارد این است که ابعاد استانداری برای آن وجود ندارد.

 

ابعاد کمد ریلی

 

البته بیشتر طراحان در این زمینه اتفاق نظر داشته و عرض کمد را 76 و ارتفاع آن را 200 سانتی‌متر در نظر می‌گیرند. اگر بخواهید ارتفاع کمد بیش از 2 متر باشد هم مشکلی وجود ندارد.

تنها باید به این نکته دقت کرد که نیاز به ریل‌های بزرگ و قوی بوده که بتوانند وزن درب را تحمل کنند. همین مساله ممکن است در قیمت نهایی تاثیر زیادی بگذارد.  

 

کمد دیواری‌های استاندارد معمولا چه عمقی دارند؟

سوال مهمی که مطرح می‌شود این است که آیا کمد دیواری‌ها می‌توانند هر عمقی داشته باشند یا مقدار استانداری برای آن وجود دارد. در پاسخ باید بگوییم که کاملا بستگی به فضای داخلی شما دارد.

در برخی از خانه‌های بزرگ، کمد دیواری‌ها را خیلی عمیق طراحی می‌کنند. به شکلی که افراد بزرگسال به راحتی داخل آن می‌ایستند. با این حال اگر متراژ داخلی خانه کوچک باشد، نمی‌توان کمد دیواری را عمیق طراحی کرد.

 

عمق استاندارد کمد دیواری

 

به طور معمول عمق استاندارد کمد دیواری حداقل 60 سانتی‌متر است. اگر فضا بیشتر باشد می‌توان این عمق را بیش از 60 سانتی‌متر افزایش داد.

بنابراین اگر در مرحله طراحی هستید و می‌توانید در مورد اندازه استاندارد کمد دیواری تغییر ایجاد کنید؛ بهتر است ابعاد آن را بزرگ‌تر از معمول در نظر بگیرید.

با این کار نیاز به هیچ کمد و میز دروار دیگری نخواهید داشت؛‌ زیرا همه وسایل داخل آن به راحتی جای می‌گیرند.

 

ابعاد استاندارد کمد دیواری برای رختخواب چقدر است؟‌

برخی از ما ایرانی‌ها هنوز در منزل خود رختخواب اضافه برای میهمان نگهداری می‌کنیم. اگر شما هم از آن دست افراد هستید، پس باید بخشی از کمد دیواری خود را به بالش و پتوها اختصاص دهید.

از آن جایی که رختخواب‌ها جز وسایل حجیم هستند، مهم است که در کمدی با ابعاد بزرگ قرار بگیرند. برای قرار دادن تشک و پتوها، اندازه استاندارد کمد دیواری رختخوابی باید بین 70 تا 130 سانتی‌متر باشد.

 

ابعاد کمد دیواری برای رختخواب

 

در غیر این صورت احتمالا تشک‌ها به راحتی جا نمی‌شوند. یک نکته مهم در مورد این مدل کمد دیواری‌ها این است که حتما باید فضای کافی داشته باشند تا رختخواب‌ها به درب کمد فشار وارد نکنند.

اگر فضا کم بوده و فشار زیادی روی درب باشد، بعد از مدت کوتاهی باید لولاهای در‌ را عوض کنید. بهتر است برای قرار دادن رختخواب‌ها داخل کمد، حتما از وسایل تقسیم کننده استفاده کنید تا فضای کافی برای قرار دادن همه وسایل وجود داشته باشد.

 

انواع دسته بندی کمد دیواری ‌ها براساس کاربر

معمولا ابعاد استاندارد کمد دیواری زنانه و مردانه با هم متفاوت است. شاید تصور کنید که این تفاوت به دلیل اختلاف قد زنان و مردان است اما دلایل مهم‌ترین وجود دارد. اگر نگاهی به لباس‌های مردانه بیندازید، متوجه می‌شوید که معمولا قد لباس‌ها بلند نیستند.

شاید بلندترین آیتمی که در کمد مردانه به چشم بخورد، بارانی باشد. البته که در مناطق و کشورهای گرمسیری مانند ایران، بارانی چندان کاربرد ندارد.

 

اندازه استاندارد کمد دیواری

 

از طرفی با نگاه به کمد لباس زنانه متوج می‌شویم که بخشی از لباس‌ها قد بلندی دارند. پیراهن‌ها مجلسی، مانتو و پالتو جز جدانشدنی کمد لباس زنانه بوده که قد بلندی هم دارند. بنابراین هنگام آویزان کردن لباس باید به این نکته توجه کرد تا البسه چروک نشوند. در نتیجه اگر از همان ابتدای طراحی کمد دیواری، بدانیم که قرار است چه کسی از آن استفاده کند، باید در طراحی آن تفاوت قائل شویم.

 

ابعاد مناسب برای کمد دیواری زنانه

کمد لباس زنانه باید بخشی برای اویزان کردن لباس‌های مجلسی داشته باشد. این قسمت از همه بخش‌های دیگر ارتفاع بیشتری دارد. در این بخش علاوه بر لباس مجلسی می‌توان مانتو و پالتوهای بلند را هم قرار داد.

بهتر است ارتفاع آویز تا زمین 180 سانتی‌متر باشد تا لباس‌ها به زمین نرسند.

 

ابعاد استاندارد کمد دیواری زنانه

 

برای آویزان کردن شلوارها، از آن جایی که به صورت تا شدن آویزان می‌شوند، آویزها می‌توانند در ارتفاع یک متری باشند. برای شال و روسری هم ارتفاع رگال 50 تا 60 سانتی‌متر باشد، کافی است.

برای لباس‌های کوتاه‌تر مانند شومیزها و پیراهن‌های کوتاه، اندازه استاندارد کمد دیواری حدود 90 تا 120 سانتی‌متر است. در مورد عمق کمد دیواری زنانه هم مانند کمدهای دیگر حداقل باید 60 سانتی‌متر باشد.

 

ابعاد مناسب برای کمد دیواری مردانه

همانطور که گفتیم لباس‌های مردانه معمولا قد کوتاه‌تری دارند، بنابراین ارتفاع کلی رگال می‌تواند کوتاه‌تر از کمد زنانه باشد. برای آویزان کردن کت و شلوار که از آیتم‌های مهم کمد مردانه به شمار می‌رود، ارتفاع 130 تا 140 سانتی‌متر مناسب خواهد بود.

 

اندازه استاندارد کمد دیواری مردانه

 

برای پیراهن و تیشرت‌های مردانه هم ارتفاع رگال می‌تواند 90 تا 100 سانتی‌متر باشد. البته که این ارتفاع بلند بوده اما می‌توان در پایین پیراهن‌ها، لباس‌های تاشدنی را قرار داد.

اگر بخواهید می‌توانید کراوات و موارد مشابه را هم در همین بخش پیراهن‌ها آویزان کنید. در غیر این صورت، بهتر است آن‌ها را به یک کشو منتقل کنید.

 

ابعاد مناسب برای کمد دیواری کودکان

کودکان قد کوتاه‌تری دارند، بنابراین اندازه استاندارد کمد دیواری آن‌ها باید از بزرگسالان کوچک‌تر باشد. معمولا ابعاد استاندارد کمد دیواری نوزادان را در حدود 180 (ارتفاع) و عرض 100 و عمق 50 در نظر می‌گیرند.

 

ابعاد استاندارد کمد دیواری کودکان

 

با این حال 180 سانتی‌متر ارتفاع بلندی بوده و کودک در سنین خردسالی نمی‌تواند وسایل را خودش جابجا کند.

به همین دلیل بهتر است قد کمد کودکان نهایتا 150 سانتی‌متر باشد. کمد دیواری می‌تواند دو درب باشد که یکی برای لباس‌های آویزان شدنی و دیگری برای قرار دادن کفش و لباس‌های تاشدنی مورد استفاده قرار گیرد.

در این مقاله درباره ابعاد و اندازه استاندارد کمد دیواری صحبت کردیم. با همه این توضیحات، باز هم ممکن است بعضی از طراحان، از ابعاد دلخواه برای کمدها استفاده کنند.

ما پیشنهاد می‌کنیم تا اگر امکان دارد، هنگام طراحی حضور داشته باشید تا ابعاد و اندازه کمدها متناسب و استاندارد باشند. در صورتی که چنین امکانی را ندارید، می‌توانید بعدا با اضافه کردن طبقه و تغییرات داخلی، فضای کمد دیواری را برای خود کاربردی کنید.

5.0 امتیاز از 2 رای


طراحی و ساخت کمد دیواری
برای سرویس طراحی و ساخت کمد دیواری از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین