11 علت زرد شدن ناخن و روش درمان خانگی آن
زرد شدن ناخن انگشتان دست و پا میتواند، هشدار یک بیماری و یا کمبود یک مواد در بدن شما باشد. اگر شما هم شاهد زرد شدن ناخن دست و پا خود هستید؛ پس این پست را کامل بخوانید تا با علت زرد شدن ناخن و روش درمان خانگی آن کاملا آشنا شوید.
علت زرد شدن ناخن دست و پا چیست؟
به گفته بسیاری از پزشکان، علت تغيير رنگ ناخن نشان از اشکال در سيستم بدن شما است. اگر ناخنهای شما هم تغییر رنگ داده است؛ پس ممکن است بدن شما به یکی از بیماریهای زیر دچار شده باشد.
عفونتهای قارچی
یکی از دلایل تغییر رنگ ناخنها، ایجاد عفونتهای قارچی است. این عفونتها به علت تماس با عفونت در زير ناخنها به وجود میآید. پس باید از ناخن ها در برابر رطوبت و گرما محافظت کنیم.
سیگار کشیدن
یکی دیگر از دلایل تغییر رنگ ناخن، سیگار کشیدن است. سیگار کشیدن باعث ورود سموم در بدن میشود که این تغییر رنگ، به دلیل وجود سم بیش از حد در خون است.
بیماری کبدی
از دیگر دلایل شایع تغییر رنگ ناخن دست و پا مخصوصا علت زرد شدن ناخن پا، بیماری های کبدی است. به طور کلی سطح بالای "بیلی روبین" در بدن، عامل ایجادکننده زردی پوست و ناخن است.
بیماری کلیوی
علاوه بر بیماریهای کبدی، بیماریهای کلیوی هم نیز میتوان علت زرد شدن ناخن انگشتان دانست. سطح بالای بیلیروبین در خون گاهی به علت بیماری کلیوی است که منجر به زردی ناخن میشود.
بیماری ریوی
جالب است بدانید که تجمع مایع اضافی در ریهها منجر به زردی ناخن میشود. البته این دلیل کمی نادر است.
کمبود ویتامین، از علت زردی ناخن ها دست و پا
سوء تغذیه میتواند بر رشد ناخنها تاثیرگذار باشد و در برخی موارد به زردی ناخنها منجر شود. برای درمان زرد شدن ناخنهای انگشت ویتامین E مصرف کنید.
علت نادر: سندرم ناخن زرد
سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که میتواند بدون هیچ علتی ناخن ها را زرد کند. زردی ایجاد شده بر اثر این بیماری بسیار آهسته ایجاد میشود.
علل رایج دیگر که منجر به زرد شدن ناخنها میشوند
- سن
- کمبود آهن و روی
- آسیب راههای هوایی
- کمبود اکسیژن
- پسوریازیس
- کمبود انواع ویتامینها
- بیماریهای تیرویید
- دیابت
علت زرد شدن ناخن دست و پا که با نشان از بیماری نیست
- استفاده از زردچوبه به صورت روزانه: بانوانی که روزانه به سراغ آشپزی میروند؛ ممکن است به دلیل استفاده از زردچوبه، متوجه زرد شدن ناخن انگشتات دست خود شوند، برای اطمینان از این موضوع ناخن انگشتان پا را با دقت بررسی کنید.
- استفاده از مواد شیمیایی به عنوان مواد شوینده: بسیاری از بانوان حین استفاده از مواد شوینده، از دستکش استفاده نمیکنند؛ این میتواند باعث زرد شدن و شکننده شدن ناخن ها شود.
- استفاده از مواد شیمیایی برای پاک کردن لاک ناخن: بیشتر مواد پاک کننده لاک ناخن ممکن است حاوی مواد شیمیایی مضری مانند استون و الکل غلیظ باشند که میتواند بر روی سلامتی ناخن تاثیر بگذارد؛ و باعث زرد شدن ناخن انگشتان شود.
- استفاده بیش از حد از لاک تیره: استفاده بیش از حد از لا تیره باعث میشود که اکسیژن کافی به انگشتان نرسد؛ که همین امر باعث زرد شدن ناخن انگشتان میشود.
چند روش طبیعی برای درمان زرد شدن ناخن
توصیه میکنیم برای اینکه خیالتان راحت شود که علت زرد شدن ناخن های انگشت، ناشی از بیماری نیست پس در اسرع وقت نزد پزشک خانودتان بروید تا برایتان آزمایش خون بنویسد و به هیچ عنوان به سراغ روشهای خانگی نروید.
استفاده از لیموترش برای رفع زردی ناخن ها
لیمو ترش خواص زیادی دارد که از جمله خواص آن میتوان به درمان و رفع زردی ناخن های انگشتان نام برد. در واقع میتوان گفت استفاده از لیمو ترش، با شفاف کردن ناخن ها زردی را کامل از بین میبرد. پس توصیه میکنیم که از این خواص لیمو ترش بهره ببرید و روزی دوبار انگشتان خود را در محلول آبلیمو فروبرده و با کمک یک مسواک نرم برس بزنید. پس از چند روز شاهد تغییر رنگ ناخن ها خواهید بود.
استفاده از پراکسید هیدروژن برای خلاصی از زردی ناخن ها
جالب است بدانید که استفاده از پراکسید هیدروژن برای رفع زردی ناخن ها بسیار باب شده است. پس شما هم برای درمان زردی ناخن انگشتان خود، چهار قاشق غذاخوری پراکسید هیدروژن سه درصد را با نصف فنجان آب مخلوط کرده و ناخن ها را به مدت دو دقیقه در آن نگه دارید. کمتر از یک هفته زردی ناخن ها از بین میرود.
استفاده از جوش شیرین برای درمان زردی ناخن های دست
مخلوط جوش شیرین، آب لیمو و روغن زیتون معجون فوق العاده ای برای رفع زردی ناخن هاست. حتما از این ترکیب استفاده کنید آن وقت میبیند، کمتر از ده روز زردی ناخن های شما برطرف شده است.
خمیردندان حاوی سفیدکننده
خمیر دندان علاوه بر سفید کردن دندان ها، باعث شفاف شدن ناخن ها میشود. پس برای سفید کردن ناخن ها میتوان هفته ای دو یا سه بار مقداری خمیر دندان حاوی سفیدکننده را روی ناخن گذاشت و به مدت 5 دقیقه با یک برس نرم ماساژ داد.
روغن درخت چای
ماساژ ناخن با روغن درخت چای یک روش ساده برای از بین بردن قارچ ناخن و سفید شدن آن است. پس از خواص این ماده طبیعی بهره ببرید.
علت ناخن های رنگ پریده و آبی چیست؟
گاهی اوقات ناخنهای بسیار رنگ پریده میتوانند نشانه ای از یک بیماری جدی مانند کم خونی، نارسایی احتقانی قلب، بیماری های کبدی و سوء تغذیه باشند. پس بهتر است به یک مرکز آزمایش خون بروید.
اگر شاهد آبی و کبود شدن ناخنهای خود هستید پس این مسئله را جدی بگیرید. ناخن با رنگ مایل به آبی میتواند به این معنا باشد که بدن اکسیژن کافی دریافت نمیکند. همچنین میتواند نشان دهنده وجود یک عفونت در ریه مانند پنومونی باشد. همچنین قابل ذکر است که برخی از مشکلات قلبی نیز با ناخن های مایل به آبی همراه هستند.