علت جوش آوردن پکیج و آبگرمکن چیست؟

ثبت درخواست " سرویس و تعمیر پکیج "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
علت جوش آوردن پکیج و آبگرمکن چیست؟

کار پکیج گرم کردن آب است. بنابراین جای تعجب نیست که گاهی اوقات خود آنها هم بیش از حد گرم شوند. پکیج‌ها ویژگی‌های ایمنی متعددی دارند که اکثرا از بروز اتفاقات خطرناک جلوگیری می‌کنند. با این حال، شناخت علت جوش آوردن پکیج و نشانه‌های به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر متوجه مشکل شوید و احتمال بروز آن را به حداقل برسانید.

با مجله آموزشی «خدمت از ما» همراه باشید تا دلایل جوش آوردن پکیج و آبگرمکن (مخزنی و دیواری) را مرور کنیم، و ببینیم در صورت بروز این اتفاق چه باید کرد.



 

جوش آوردن پکیج چیست؟

ابتدا اجازه دهید ببینیم جوش آوردن پکیج چیست؟ و در واقع چه وضعیتی "جوش آوردن" محسوب می‌شود. تعرف این وضعیت بسیار ساده است، جوش آوردن یعنی دما (و به دنبال آن، فشار) دستگاه از حد امنِ آن بالاتر رفته است.

وقتی پکیج کار می‌کند، گرم شدن بدنه آن طبیعی‌ست. میزان گرم شدنِ دستگاه هم به عوامل مختلفی بستگی دارد. مثلا پیکج‌های کوچک‎تر نسبت به مدل‌های بزرگ‎تر کمی بیشتر گرم می‌شوند، پکیج‌هایی که در فضای بسته نصب می‌شوند هم همین‌طور.

البته بیشتر پکیج‌های مدرن وقتی در حال کار کردن هستند، نباید به طرز ناراحت‌کننده و آسیب‌زا داغ باشند. پس اگر دست‌تان در اثر لمس بدنه سوخت، یعنی دما بیش از حد بالا رفته است.

 

خطرات جوش آوردن پکیج

خوشبختانه پکیج‌های جدید ویژگی‌های ایمنی‌ای دارند که جلوی بروز این مشکل را می‌گیرند. وقتی پکیج جوش می‌آورد، یک کد خطا نشان داده شده و دستگاه خاموش یا "قفل" می‌شود. این کد معمولا دلیل قفل شدن را به درستی اعلام می‌کند، اما گاهی هم پس از قفل شدن پکیج ارور نادرست روی نمایشگر آن ظاهر می‌شود.

احتمال کار نکردن این ویژگی هم وجود دارد. اصولا وقتی با جوش آوردن پکیج مواجه می‌شوید، یعنی ویژگی‌های ایمنی داخلی کارشان را به درستی انجام نداده‎اند. جوش آوردن به چنددلیل می‌تواند خطرناک باشد:

  • ممکن است برخی اجزای دستگاه ذوب شوند. این می‎تواند باعث انتشار گازهای سمی شود و سلامت شما را به خطر بیندازد.
  • در موارد نادر، پکیجِ جوش‌آورده می‌تواند منفجر شود و خسارات مالی/جانی به بار بیاورد.

 

جوش آوردن پکیج چیست؟

 

11 نشانه جوش آوردن پکیج

پیش از اینکه دلایل این موضوع را بررسی کنیم، خوب است نشانه‌های آن را بشناسیم. واضح‌ترین نشانه جوش آوردن پکیج نمایش کد خطا و بلافاصله خاموش شدن آن است. اما اگر مشکل به مراحل بحرانی نرسد، ممکن است نشانه‌ها نامحسوس‌تر باشند و لزوما به خاموشیِ پکیج منجر نشود.

به همین خاطر، در ادامه چند نشانه دیگرِ جوش آوردن پکیج را هم مرور کرده‌ایم. توجه داشته باشید که این نشانه‌ها می‌توانند از یک مدل به مدل دیگر متفاوت باشند، و البته مشکلات دیگر نیز می‌توانند باعث چنین علائمی بشوند:

  • صدای هیس یا سوت زدن: این صداها می‌توانند ناشی از خروج بخار یا آب از طریق نشتی در سیستم باشند، که نشان‌دهنده گرما یا فشار بیش از حد در پکیج است.
  • صدای بنگ-مانند یا تق‌تق: در پکیجی که جوش آورده باشد، این صداها به دلیل انبساط و انقباض سریع اجزای داخلی مانند مانند لوله‌ها و مبدل(ها) ایجاد می‌شوند. البته تولید صدای زیاد از علائم خرابی پمپ پکیج هم است.
  • صدای غرغر یا قل‌قل: این صداها هم می‌توانند نشانه جوش آوردن پکیج باشند، چون مشخصا می‌گویند که آب در حال جوشیدن است (به ویژه اگر بخار کردن را هم ببینید)؛ و این اتفاق معمولا زمانی می‌افتد که مبدل نتواند گرما را به طور موثر توزیع و دفع کند.
  • افزایش مبلغ قبض: پکیج‌هایی که مشکل جوش آوردن دارند، معمولا انرژیِ بیشتری مصرف می‌کنند.
  • کار کردن پکیج به مدت طولانی‌تر: اگر سیستم نسبت به گذشته بیشتر یا برای مدت طولانی‌تری کار می‌کند، ممکن است به این دلیل باشد که نمی‌تواند به درستی دمای مطلوب را حفظ کند.
  • تغییر رنگ یا سوختن بدنه: نشانه جوش آوردن پکیج را می‌توان در بدنه آن هم دید. گرمای بیش از حدِ ناشی از این مشکل، باعث تغییر رنگ یا حتی سوختن بدنه دستگاه می‌شود.
  • وجود نشتی: نشت آب در اطراف پکیج یا اجزای آن مانند شیر اطمینان، می‌تواند نشان‌دهنده گرما یا فشار بیش از حد در دستگاه باشد.
  • نوسانات آب گرم یا دمای فضا: اگر دمای آب یا فضا مدام نوسان دارد، می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که پکیج به دلیل گرمای بیش از حد (جوش آوردن) برای حفظ دمای تنظیم‌شده چالش دارد.
  • دیر یا ناقص گرم شدن رادیاتورها: نشانه جوش آوردن پکیج را در رادیاتورها هم می‌توانید ببینید؛ به طور خاص، وقتی گرم شدن رادیاتورها دیرتر گرم شده یا کامل گرم نمی‌شود. این یعنی پکیج به دلیل جوش آوردن نمی‌تواند گرما را درست پخش کند.
  • بالا یا پایین بودن فشار: اگر با خواندن اطلاعات روی پکیج متوجه فشار غیر طبیعی می‌شوید، بد نیست احتمال گرمای بیش از حد را بدهید.
  • مکررا فعال شدن شیر اطمینان: اگر شیر اطمینان به طور مکرر آب را تخلیه می‌کند، ممکن است علامت فشار بیش از حد در پکیج به دلیل گرمای بیش از حد باشد.

 

نشانه جوش آوردن پکیج

 

علت جوش آوردن پکیج چیست؟

به طور خلاصه، علت جوش آوردن پکیج می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • رسوب آهک
  • تنظیمات نادرست فشار و دما
  • گرفتگی و انسداد
  • خرابی ترموستات
  • خرابی پمپ
  • کافی نبودن جریان آب
  • انسداد شیر سه‌راهی پکیج
  • خرابی شیر موتوری
  • هوا گرفتن پکیج
  • پایین بودن فشار گاز
  • گرم شدن بیش از حد پکیج

در ادامه هریک از این دلایل را مفصل‌تر توضیح داده‌ایم:

 

رسوب آهک

رسوب آهک رایج‌ترین دلیل این مشکل است. پس اگر ساکن منطقه‌ای هستید که سختیِ آب آن بالاست، ابتدا همین مورد را بررسی کنید. اگر علت جوش آوردن پکیج همین باشد، معمولا با صدایی سوت‌مانند مواجه می‌شوید.

آب سخت مقدار زیادی مواد معدنی از جمله منیزیم و کلسیم دارد. این یون‌های بسیار کوچک وقتی حرارت می‌بینند، به سطوح داخلیِ لوله‌ها و مبدل می‌چسبند. رسوب موجود در سیستم هم باعث گرم شدن بیش از حد آب داخل پکیج، جوش آوردن و نهایتا خاموش شدن آن می‌شود.

 

تنظیمات نادرست فشار و دما

اگر تنظیمات فشار و دمای روی اعداد بیش از حد بالا تنظیم شده باشند، احتمال دارد دستگاه گرمای بیشتری نسبت به توان خود تولید کند و در نهایت جوش بیاورد آورد.

فشار استاندارد پکیج بین 1 تا 2، و دمای مناسب آن 60-65 درجه سانتی‌گراد در تابستان و 65-75 درجه سانتی‌گراد در زمستان است.

 

گرفتگی و انسداد

اینه مشکل بیشتر در پکیج‌های قدیمی رخ می‌دهد. به دلیل زنگ‌زدگی و پوسیدگی، تکه‌های زنگ‌زده‌ی فلز در بخشی از سیستم گیر می‌کنند و تبدیل به دلیل جوش آوردن پکیج بوتان، ایران رادیاتور یا ... می‌شوند.

اگر دستگاه سر و صدای زیادی تولید کند یا برخی از رادیاتورها گرم نشوند، به احتمال خیلی زیاد با همین مشکل مواجه هستید. بهترین راه برای حل آن هم شست‌وشوی کامل پکیج توسط سرویسکار ماهر است.

نکته: گاهی اوقات تجمع لجن یا یخ‌زدگی هم می‌تواند مشکلی مشابه را ایجاد کند.

 

تجمع رسوب دلیل جوش آوردن پکیج بوتان

 

خرابی ترموستات

ترموستات وظیفه تنظیم دمای آب را به عهده دارد. به دلیل کارکرد طولانی‌مدت، ترموستات‌ها شدیدا در معرض آسیب هستند. و وقتی ترموستات نتواند به درستی دما را اندازه بگیرد و تنظیم‌اش کند، گرم شدن کل سیستم و جوش آوردن آن اصلا بعید نیست.

برای علت جوش آوردن پکیج در این حالت، بیشتر توصیه می‌شود که قطعه معیوب را تعویض کنید. همچنین، می‌توانید از کارشناسان حرفه‌ای کمک بگیرید تا پس از بررسی به شما اطلاع دهند که آیا ترموستات حتما باید جایگزین شود یا اینکه می‌توان تعمیرش کرد.

 

خرابی پمپ

پکیج به پمپ سیرکولاسیون خود متکی است، تا آب گرم را به تمام رادیاتورها برساند. اگر پمپ به هردلیلی معیوب باشد یا اصلا کار نکند، آب گرم نمی‌تواند از پکیج خارج شود و ممکن است تا مدت‌ها پس از رسیدن به دمای مدنظر، همچنان به گرم شدن ادامه دهد.

اگر از دستگاه صدایی بنگ-مانند می‌شنوید (و نشانه‌های دیگرِ دمای بیش از حد را هم می‌بینید)، احتمال اینکه علت جوش آوردن پکیج ایران رادیاتور، لورچ یا ... شما خرابیِ پمپ باشد بسیار بالاست. معمولا رسوب گرفتن دلیلِ ایراد پیدا کردن این قطعه، و اولین موردی است که برای عیب‌یابی و تعمیر پمپ پکیج بررسی می‌شود.

 

کافی نبودن جریان آب

یکی دیگر از دلایل رایج گرم شدن بیش از حد پکیج جریان ناکافی آب در مبدل حرارتی‌ست، که می‌تواند در اثر گرفتگی در اثر آلودگی‌ها، تشکیل رسوب یا خرابی پمپ باشد. وقتی جریان آب محدود (و به هرشکلی مختل) می‌شود، مبدل نمی‌تواند گرما را به طور موثر دفع کند که باعث جوش آوردن سیستم می‌شود.

 

انسداد شیر سه‌راهی پکیج

گرفتگی شیر سه‌راهی پکیج (دایورتر ولو) هم می‌تواند دلیل جوش آوردن پکیج بوتان یا برندهای دیگر باشد، البته به شرطی که پکیج از نوع ترکیبی باشد.

شیر دایورتر در این پکیج‌ها مسیر آب برای حرکت به سمت سیستم گرمایش مرکزی یا منبع آب گرم خانگی را باز می‌کند. بنابراین اگر این شیر خراب باشد، آب داغ در سیستم می‌ماند و باعث می‌شود دمای آن بیش از حد مطلوب بالا برود.

 

خرابی پمپ علت جوش آوردن پکیج ایران رادیاتور

 

خرابی شیر موتوری

شیر موتوری یا برقی به شیر سه‌راهی (شیر سه‌طرفه) وصل می‌شود، و میزان جریان آب در پکیج را کنترل می‌کند. وقتی که شیر آب گرم را باز می‌کنید، شیر موتوری فعال می‌شود تا آب گرم از شیر خارج شود.

دقاقا به همین خاطر است که خرابیِ این قطعه می‌تواند علت جوش آوردن پکیج ایران رادیاتور و دیگر برندها باشد؛ چون آب داغ نمی‌تواند از سیستم خارج شود و فشار و دمای آن را تا حد خطرناکی بالا می‌برد. برای رفع این مشکل، تعمیرکار باید شیر را باز و فنرهای آن را بررسی کند.

 

هوا گرفتن پکیج

چیزی که اکثرا در ذهن ما جا افتاده این‌طور است که هوا گرفتن پکیج، تواناییِ آن در ایجاد گرما را مختل می‌کند. این ایده البته درست است، اما هوا گرفتن پکیج می‌تواند دلیل جوش آوردن آن هم باشد.

وقتی سیستم هوا گرفته باشد، پمپ سیرکولاسیون به جای آنکه آب را به گردش دربیاورد، هوا را در سیستم حرکت می‌دهد. این اتفاق هم باعث افزایش فشار پکیج و نهایتا جوش آوردن آن می‌شود.

 

پایین بودن فشار گاز

دیدیم که بالا بودن فشار گاز می‌تواند منجر به جوش آوردن دستگاه شود؛ اما بیش از پایین بودن فشار گاز هم همین مشکل را به وجود می‌آورد، چون در این صورت شعله و گرمایی در پکیج نخواهد بود که نهایتا باعث جوش آوردنِ آن می‌شود.

 

گرم شدن بیش از حدِ پکیج

اگر پکیج قدیمی‌ای دارید، اتفاقات دیگری هم می‌تواند علت جوش آوردن پکیج شما باشد، از جمله همین مورد. در پکیج‌هایی که عمر مفیدشان به پایان رسیده باشد، کاملا طبیعی‌ست که دستگاه هنگام کار کردن بیش از حد طبیعی داغ شود؛ اتفاقی که بعضا می‌تواند جوش آوردن آن را به دنبال داشته باشد.


 

وقتی دمای پکیج بالا میرود چه کنیم؟

پیش از موشکافیِ دقیق این مشکل و برطرف کردن آن، ابتدا باید واکنش صحیح هنگام بالا رفتن دما و فشار را از خود نشان دهید.

هروقت با مشکل گرمای بیش از حد مواجه شدید، فورا منبع آب را قطع کنید. این امر به جلوگیری از تامین آب و تبدیل شدنِ آن به بخار کمک می‌کند تا فشار بالاتر نرود و چیزی (در اثر فشار و همچنین دمای بالا) منفجر نشود. همچنین می‌توانید منبع انرژی آن را قطع کنید تا دیگر کار نکند، و بلافاصله با تعمیرکارهای خبره تماس بگیرید.

اگر هم پکیج خاموش شد، ابتدا فشار آن را کنترل و روی 1.5 بار تنظیم کنید. سپس با توجه به اروری که نمایشگر نشان می‌دهد، برای رفع آن اقدام کنید یا از یک متخصص کمک بگیرید.

 

دلیل جوش اوردن پکیج

 

رفع دلیل جوش اوردن پکیج

وقتی نشانه جوش آوردن پکیج‌تان را بدانید، به راحتی می‌توان برای برطرف کردن آن اقدام کرد. مثلا اگر مشکل از تجمع رسوب است، باید دستگاه را سرویس کرد؛ اگر سیستم هوا گرفته، باید آن را هواگیری کرد؛ اگر پمپ مشکل بهم زده، باید آن را عیب‌یابی کرد و ...

توصیه‌های رایج برای رفع این وضعیت را در ادامه می‌بینید:

  • رسیدگی به مشکلات جریان آب: اگر پکیج به دلیل جریان ناکافی آب بیش از حد گرم می‌شود، از یک تعمیرکار کمک بگیرید تا مبدل، پمپ و دیگر اجزایی را که می‌توانند جریان آب را محدود کنند، بررسی کند و شست‌وشو دهد.
  • تعویض تجهیزات ایمنی معیوب: اگر قطعاتی مانند شیرهای کاهش دما و فشار خراب هستند، با یک متخصص برای تعمیر یا تعویض آنها ارتباط بگیرید.
  • اصلاح تنظیمات: مطمئن شوید که تنظیمات پکیج طبق توصیه‌های شرکت سازنده تنظیم شده باشد. تنظیمات نادرست می‌تواند منجر به جوش آوردن دستگاه و کاهش بازده آن شود.
  • پاکسازی یا تعویض شیر سه‌راهی: اگر گرفتگی یا خرابیِ شیر دیورتر علت جوش آوردن پکیج باشد، باید توسط یک مهندس خبره بررسی و عیب‌یابی شود.
  • تعمیر یا تعویض پمپ: اگر پمپ سیرکولاسیون به هردلیلی معیوب یا ناکارآمد باشد، باید بررسی، تعمیر یا در صورت لزوم تعویض شود.
  • سرویس یا تعویض مخزن انبساط: اگر مخزن انبساط مسدود یا آسیب دیده باشد، تعمیرکار باید آن را تعویض کند تا سیستم مجددا به فشار مناسب برسد و بیش از حد گرم نشود.
  • بهبود توزیع گرما: اگر سیستم گرمایش‌تان با اتلاف گرما دست و پنجه نرم می‌کند، باید برای بهبود انتقال حرارت شست‌وشو داده شود تا آهک، زنگ‌زدگی و ... از کل بخش‌های آن پاک می‌شود.

 

جلوگیری از جوش آوردن پکیج

برای اینکه مطمئن شوید پکیج به درستی کار می‌کند و احتمال گرم شدن بیش از حد آن را کاهش دهید، چند راهکار ساده وجود دارد:

  • سرویس منظم (حداقل سالانه): برای شناسایی و جلوگیری از مشکلات احتمالی پیش از تشدید آنها، حفظ راندمان بویلر و افزایش طول عمر پکیج.
  • بررسی فشار پکیج: بررسی و حفظ فشار مناسب می‌تواند به جلوگیری از جوش آوردن پکیج کمک کند. گیج فشار را مرتب بررسی کنید، و در صورت لزوم فشار را با رعایت توصیه‌های سازنده تنظیم کنید.
  • اطمینان از گردش مناسب آب: رادیاتورها را مرتب تخلیه کنید، و به نشانه‌های گردش ضعیف آب مانند نقاط سرد یا گرمای ناهموار دقت کنید.
  • کالیبراسیون ترموستات: مطمئن شوید که ترموستات به درستی کالیبره شده است و به درستی کار می‌کند. ترموستات معیوب می‌تواند دلیل جوش آوردن پکیج بوتان و سایر برندها شود و کاراییِ آن را کاهش دهد.

 

علت جوش آوردن آبگرمکن چیست

 

علت جوش آوردن آبگرمکن

در این بخش علت جوش آوردن آبگرمکن دیواری و مخزنی را به تفکیک مرور کرده‌ایم:

 

علت جوش اوردن ابگرمکن دیواری

اگر هنگام کار کردن آبگرمکن از داخل آن صدای جوشیدن می‌شنوید و حس می‌کنید که آب در مخزن به شدت در حال جوشیدن است، یعنی آب بیش از حد گرم شده و فشار داخل مخزن شدیدا بالا رفته.

در بیشتر موارد، علت جوش اوردن ابگرمکن دیواری جزء اینهاست:

  • رسوب گرفتگی مبدل
  • هوا گرفتنِ سیستم رفت و برگشت
  • قطعی در شیرهای رفت و برگشت
  • اختلال در جریان آب
  • خرابی شیر تخلیه فشار آبگرمکن

 

رسوب گرفتگی مبدل آبگرمکن

مشابه پکیج‌ها، رسوبات آب شهری با چسبیدن به لوله‌های آبگرمکن برای آن مشکل ایجاد می‌کنند. با گرفتگی مبدل و لوله‌ها، انتقال حرارت از شعله (که آب را گرم می‌کند) به آب مختل می‌شود. در نتیجه دستگاه مدام برای گرم کردن آب تلاش می‌کند، اما به دلیل رسوب زیاد این اتفاق نمی‌افتد و نهایتا هم آبگرمکن جوش می‌آورد.

 

هوا گرفتنِ سیستم رفت و برگشت

حبس شدن هوا در لوله‌ها به چندشکل می‌تواند علت جوش اوردن ابگرمکن دیواری باشد. یکی اینکه تشکیل رسوب می‌تواند راندمان دستگاه را کاهش می‌دهد؛ و علت دیگر اینکه هوای محیط به خوبی رد و بدل نشده و مصرف انرژی افزایش می‌یابد.

 

قطعیِ شیرهای رفت و برگشت

این اتفاق باعث می‌شود که آبِ گرم شده به خوبی جریان پیدا نکند، و مثلا از شیر مدنظر شما برای استفاده خارج نشود. گیر افتادنِ این آب در سیستم هم می‌تواند دما و فشار آن را به شدت بالا ببرد.

 

اختلال در جریان آب

در آبگرمکن‌ها هم وجود اختلال در جریان آب باعث می‌شود که مبدل نتواند گرما را به طور موثر دفع کند، و خطر جوش آوردن آن افزایش یابد.

 

خرابی شیر تخلیه فشار

شیر تخلیه فشار (شیر اطمینان یا فشارشکن) از بخش‌هایی در این سیستم گرمایشی‌ست که علت جوش اوردن ابگرمکن دیواری را با تخلیه فشار اضافی خنثی می‌کند. اما در صورت خرابی، نمی‌تواند وظیفه خود را انجام دهد و دستگاه جوش می‌آورد.

 

علت جوش اوردن ابگرمکن مخزنی

 

علت جوش اوردن ابگرمکن مخزنی (ایستاده)

وقتی در اثر بالا رفتن دما، فشار دستگاه به تدریج به میزان غیر مجاز برسد، آبگرمکن فشار اضافی را از طریق شیر اطمینان تخلیه می‌کند. هرگاه با این وضعیت مواجه شدید، برای پیدا کردن علت جوش اوردن ابگرمکن مخزنی باید موارد زیر را بررسی کنید:

  • رسوب گرفتگی مخزن
  • زنگ‌زدگیِ مخزن
  • خرابی شیر کنترل گاز
  • خرابی شیر اطمینان

 

رسوب گرفتگی و زنگ‌زدگیِ مخزن

در مورد این مدل آبگرمکن‌ها هم رسوب می‌تواند مشکل‌ساز شود. لایه‌ی عایقی که رسوب ایجاد می‌کند، باعث می‌شود که شعله دستگاه برای گرم کردن آب مدت‌ها روشن بماند و دمای مخزن را به شدت بالا ببرد.

زنگ زدن مخزن هم می‌تواند احتمال علت جوش آوردن آبگرمکن و (در شرایط بغرنج) انفجار آن را افزایش دهد. آبگرمکن‌های یک قطعه محافظتی به نام میله آند دارند که از زنگ‌زدگیِ مخزن جلوگیری می‌کند؛ اما این قطعه به مرور کارکرد خود را از دست می‌دهد و اگر به موقع تعویض نشود، مخزن شروع به زنگ زدن می‌کند.

اگر رنگ آب خروجی تغییر کرده است، احتمالا مخزن زنگ زده. برای جلوگیری از این مشکل، میله آند را حداقل یکبار در سال بررسی کنید.

 

خرابی شیر کنترل گاز

شیر کنترل گاز یا کابراتور دما را کنترل، و در واقع ایمنیِ آبگرمکن را حفظ می‌کند. اگر این قطعه خراب شود، دمای آب موجود در مخزن به شدت بالا می‌رود، تا حدی که حتی ممکن است آبگرمکن منفجر شود. اگر علت جوش آوردن آبگرمکن ایستاده همین باشد، معمولا تنها راه تعویض این قطعه است.

 

خرابی شیر اطمینان

مشابه مدل‌های دیواری، خرابی شیر اطمینانِ آبگرمکن‌های مخزنی و ایستاده هم می‌تواند خطر جوش آوردن را افزایش دهد. وقتی فشار داخلی مخزن بالا می‌رود، این شیر باز می‌شود و مقداری از آب موجود در مخزن را تخلیه می‌کند تا فشار آن کم شود. به همین خاطر، خرابیِ آن می‌تواند نگران‌کننده باشد.

 

علت جوش آوردن آبگرمکن ایستاده

 

رفع علت جوش آوردن آبگرمکن

بیشتر اوقات، سرویس دستگاه (که شامل شست‌وشو و رسوب‌گیری کامل می‌شود) و هواگیریِ آن مشکل را برطرف می‌کند. همچنین، مطمئن شوید که دما را حداکثر روی عددی بین 65 تا 75 تنظیم کرده باشید. اما اگر نشانه‌ها حاکی از خرابیِ قطعه‌ای خاص است، باید به طور خاص برای عیب‌یابی و تعمیر آن اقدام شود.

مثلا برای تست شیر اطمینان، باید آن را به مدت 5 ثانیه باز کنید تا مطمئن شوید که آب می‌تواند به راحتی از مخزن خارج شود. توصیه می‌شود این تست را دوبار در سال انجام دهید.

نکته: هنگام بررسی علت جوش آوردن آبگرمکن و تلاش برای رفع آن، مطمئن شوید که ترموتر یا نشانگر دمای مخزن آبگرمکن سالم است و دما را به درستی نشان می‌دهد. برای تست این قطعه، می‌توانید طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • ابتدا آبگرمکن را خاموش کنید و صبر کنید تا بدنه و آب داخل مخزن کاملا سرد شوند.
  • ترموتر را از به دقت از بدنه آبگرمکن خارج کنید، و آن را داخل یک ظرفِ آب جوش بیندازید.
  • اگر ترمومتر دما را به درستی نشان داد، یعنی قطعه سالم است.

دقت داشته باشید که به هیچ عنوان ترموتر را با کبریت، فندک و هرنوع شعله مستقیمِ دیگر تست نکنید.


 

اگر آبگرمکن جوش آورد، چه کنیم؟

آبگرمکن‌ها معمولا ویژگی‌های مدرن پکیج‌ها برای حفظ ایمنی در مواقع خطرناک را ندارند. اگر نشانه‌های جوش آوردن دستگاه را دیدید، سریعا آن را خاموش و آب آن را قطع کنید. در اسرع وقت نیز با یک متخصص تماس بگیرید تا علت جوش آوردن آبگرمکن ایستاده یا دیواریِ شما را پیدا و برطرف کند.

به کمک متخصص احتیاج دارید؟

امیدواریم مطالعه این راهنما در تشخیص نشانه‌ها و پیدا کردن علت(های) جوش آوردن پکیج یا آبگرمکن‌تان به شما کمک کرده باشد. جوش آوردن سیستم‌های گرمایشی وضعیتی خطرناک است، و برای رسیدگیِ درست به آن (طوری که دوباره پیش نیاید) بهتر است از یک کارشناس معتبر کمک بگیرید.

در «خدمت از ما» می‌توانید رایگان قیمت بگیرید، سوابق متخصص‌ها را بررسی کنید، نظرات مشتریان قبلی را ببینید، و فرد دلخواه را استخدام کنید تا اینکار ... به حرفه‌ای‌ترین شکل برای شما انجام شود.

5.0 امتیاز از 1 رای


سرویس و تعمیر پکیج
برای سرویس سرویس و تعمیر پکیج از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین