دلیل آب دادن کولر گازی و روش رفع آن
آنچه خواهید خواند:
- آب اسپلیت از کجا میاد
- علت آب دادن کولر گازی و روشهای رفع آن
یافتن علت آب دادن کولر گازی از سری موارد پر اهمیت در سرویس و تعمیر کولر گازی است، که با نزدیک شدن به فصل گرما، بیشتر شاهد آن هستیم. علت ریزش آب از پنل کولر گازی با بررسی عوامل مختلفی قابل شناسایی و رفع است. بروز مشکلاتی مثل ریزش آب از کولر گازی، علاوه بر کاهش عملکرد و راندمان این دستگاه، میتواند در قسمتهای مختلف ساختمان مثل کاغذهای دیواری، فرشها و گچهای دیوار، مشکلات زیادی را به بار بیاورد.
درست است که برای برطرف کردن این مشکل، باید از یک متخصص کمک بگیرید، ولی برای جلوگیری از بروز مجدد چنین مشکلی، بهتر است دلیل آب دادن کولر گازی را بدانید. به همین دلیل ما در این محتوا به بررسی علت آب دادن کولر گازی میپردازیم. عوامل محیطی و اختلال ایجاد شده در روند عملکرد کولر گازی و اسپیلت در بیشتر مواقع، مهمترین علت ریختن آب از پنل داخلی کولر دوتیکه است.
یکی از روشهای اساسی برای یافتن علت آب دادن کولر گازی، شناخت نحوه عملکرد این وسیله سرمایشی است. علاوه بر این، مشورت با افراد متخصص شما را در یافتن هر چه سریعتر علت ریزش آب از پنل کولر گازی در مواقع ضروری راهنمایی میکند.
فهرست عناوین
آب موجود در کولر گازی از کجا میآید؟
به طور کلی تفاوت اسپلیتها با دیگر وسایل سرمایشی، در توانایی آنها در جذب رطوبت محیط میباشد. همانطور که میدانید رطوبت در هوا وجود دارد اما قابل مشاهده نیست و زمانی که رطوبت به علت تغییر دما، به مایع تبدیل میشود، قابل مشاهده خواهد بود (لیوان آب خنک در تابستان که رطوبت را جذب و تبدیل به میعان میکند، گواه این موضوع است).
کولر گازی (اسپیلت) به گونهای ساخته شده است که مانند همان لیوان آب عمل میکند و به دلیل سرد شدن فینها یا کویلها، رطوبت هوا را جذب میکند و به مایع تبدیل میکند، سپس مایع تولید شده به درون یک ناودانی ریخته شده و به وسیله لوله درین، از دستگاه خارج میشود.
اما در طول این مراحل ممکن است به دلایل مختلفی، شما شاهد سرازیر شدن آب از اسپلیت باشید. که در ادامه محتوا به بررسی علت آب دادن کولر گازی و روش رفع آن میپردازیم:
10 علت آب دادن کولر گازی
حتما با این صحنه مواجه شده اید که یک دفعه آب از پنل داخلی کولر گازی سرریز شود و با وحشت و نگرانی دلایل سرریز شدن آب از کولر گازی را جستجو میکنید. نگران نباشید، شما اولین نفری نیستید که با این مشکل مواجه شدهاید.
یک کولر گازی سالم، به شکلی که در بالا توضیح دادیم عمل میکند و آب را به راحتی تخلیه میکند، اما گاهی اوقات به دلایل فنی، آب از مسیر اصلی خود خارج میشود. به نقل از منبع معتبر ServiceChampions، علت آب دادن کولر گازی میتواند موارد زیر باشد:
علت آب ریختن اسپلیت از جلو پنل دو تکه | راهکار رفع مشکل |
بسته شدن خروجی سینی تخلیه یا همان ناودانی کولر | باز کردن قالب اسپلیت و تمیز کردن لوله خروجی سینی تخلیه یا ناودانی |
جا گذاری نامناسب لوله درین (لوله تخلیه آب) | بررسی تا خوردگی و مسدود شدن لوله درین |
کمبود گاز مبرد | شارژ کولر گازی |
عایق نبودن لولهها | بررسی عایق بودن لولهها و عایق کردن آنها در صورت نیاز |
کثیف بودن فیلتر هوای کولر گازی | تمیز کردن و شتسشو فیلتر هوای کولر یا تعویض آن |
معیوب شدن پمپ تخلیه کولر گازی | بررسی خرابی پمپ تخلیه و تعویض آن |
عدم سرویس به موقع اسپلیت | سرویس اسپلیت حداقل 1 بار در سال |
شکستگی سینی یا قاب ناودانی کولر | اطمینان از بالانس بودن پنل داخلی و تعویض قاب در صورت شکستگی |
استفاده از کولر در هوای خیلی سرد | خاموش کردن کولر و عدم استفاده از آن در دماهای خیلی پایین |
کثیف شدن کندانسور کولر | بررسی و تمیز کردن کندانسور |
1. بسته شدن خروجی سینی تخلیه یا همان ناودانی کولر
همانطور که گفتیم، آب حاصل از میعان در ناودانی کولر جمع شده و سپس از طریق لوله درین تخلیه میشود. بسته شدن همین ناودانی میتواند علت آب دادن کولر گازی ال جی باشد. از جمله دلایل بسته شدن ناودانی، جمع شدن گرد و خاک، لجن و ... است. بسته شدن ناودانی یا همان خروجی سینی تخلیه، باعث میشود که آب از ناودانی سرریز کرده و به بیرون بریزد.
برای رفع این مشکل، باید با دقت زیاد قاب کولر گازی را نهایتا تا 70 درجه باز کنید (بیشتر باز کردن آن، ممکن است باعث خرابی زبانه کولر و شکستن آن شود). سپس لوله خروجی سینی تخلیه یا همان ناودانی را به طور کامل تمیز کنید.
2. جا گذاری نامناسب لوله درین
از دیگر دلایل سر ریز شدن آب از کولر گازی که بسیار شایع بوده، موقعیت نامناسب لوله درین (که وظیفه تخلیه آب را دارد) است. موارد زیر باعث ایجاد این مشکل و به دنبال آن علت خیس شدن لوله مسی کولر گازی میشوند:
- تا خوردن لوله درین: خم شدن یا تا شدن لوله درین، باعث میشود که آب به راحتی تخلیه نشود و سرازیر شود.
- مسدود شدن لوله درین: مانند سینی تخلیه، لوله درین هم میتواند به دلیل گرد و خاک دچار گرفتگی شود.
- جمع شدن آب در سطل: اگر آب درون سطل زیاد شود و آن را تخلیه نکنید، شلنگ قادر به خارج کردن آب بیشتری نیست و آب مجدد به کولر برمیگردد.
- نامناسب بودن شیب شلنگ تخلیه: شلنگ تخلیه باید شیب مناسبی داشته باشد. مناسب نبودن آن میتواند دلیل آب دادن کولر گازی گری باشد.
3. ریزش آب از پنل کولر گازی به دلیل کمبود گاز
اگر گاز درون کولر کم باشد، فینهای کولر یخ زده و در این مواقع بعد از خاموش شدن کولر، یخها آب شده و داخل ناودانی میریزد و آب از ناودانی سرازیر خواهد شد. کمبود گاز و عدم توجه به شارژ گاز کولر گازی مشکلاتی مانند آب دادن کمپرسور کولر گازی و افت بازده کارکردی دستگاه را نیز به دنبال دارد. علت روشن نشدن کمپرسور کولر گازی جنرال نیز میتواند همین موضوع باشد.
برای رفع این مشکل کافی است زمانی که گاز موجود در دستگاه کم میشود، اقدام به شارژ گاز کولر گازی کنید.
4. عایق نبودن لولهها؛ علت آب دادن کولر گازی
یکی از رایج ترین و اصلی ترین دلایل آب دادن کولر گازی، عایق نبودن لولههاست. لولههای کولر گازی به خصوص لوله گاز، دمای پایینی دارد که اگر عایق بندی نشود، مانند لیوان آب عمل کرده و رطوبت محیط را جذب میکند و در ادامه با تبدیل رطوبت به آب، آب به وجود آمده، چکه کرده و روی فرش و ... میریزد.
به همین دلیل از عایق بودن لولهها مطمئن شوید و در صورت عدم وجود آن، از یک متخصص سرویس کولر گازی برای عایق کردن آنها کمک بگیرید.
5. کثیف بودن فیلتر هوای کولر گازی
یکی از دلایل اصلی در بروز آب دادن کولر گازی کثیف بودن فیلتر هوا و عدم جریان هوای مناسب در محیط اطراف کمپرسور و کندانسور دستگاه برای هواسازی صحیح است. این مشکل به دنبال کثیفی فیلتر کولر گازی و نرسیدن هوای مناسب به اپراتور و افت دما در کولر گازی بروز میدهد. در همین راستا پیشنهاد میکنیم مطلب «چرا کولر گازی باد گرم میزند؟» را بخوانید.
6. معیوب شدن پمپ تخلیه کولر گازی
یکی از علتهای ریختن آب از پنل داخلی کولر دوتیکه، آسیب رسیدن به سیستم داخلی پمپ تخلیه و بهم خوردن نحوه عملکرد کویلها در وسایل سرمایشی است. به دلیل تجمع گرد و غبار و آلودگی این پمپ خراب شده و منجر به چکه کردن و آب ریختن کولر گازی میشود. در صورتی که پمپ آب دچار شکستگی شود، لازم است که اقدام به تعویض آن کنید.
7. عدم سرویس به موقع، علت اب دادن اسپیلت
علاوه بر این موارد، عدم توجه به سرویس و نگهداری به موقع از لوازمی مثل کولر گازی و اسپیلت در کنار دیگر تجهیزات خانگی مشکلاتی از این قبیل را به همراه دارد. در هنگام مشاهده ریزش آب از پنل داخلی کولر گازی یا خاموش شدن ناگهانی آن حتما از افراد متخصص در زمینه تعمیر و نگهداری کولر گازی راهنمایی بخواهید. علت خاموش شدن کولر گازی بعد از چند دقیقه را اینجا بخوانید.
8. شکستگی سینی یا قاب ناودانی
زمانی که شاهد ریزش آب از بخش جلویی کولر گازی به صورت قطره قطره هستید، در واقع علت آب دادن کولر گازی، ترک خوردن و یا شکستن سینی و قاب ناودانی است. از جمله علل بروز این مشکل، عدم نصب صحیح و بالانس نبودن پنل داخلی اسپلیت است.
اگر هنگام روشن بودن کولر گازی، صدای لرزش میشنوید، میتواند به دلیل عدم بالانس بودن پنل باشد، که برطرف نکردن آن باعث شکستن سینی و آبریزی کولر گازی میشود. همچنین علت پیچیدن صدای باد در کولر گازی نیز میةواند همین موضوع باشد.
9. استفاده از کولر در هوای خیلی سرد
وقتی دمای هوای بیرون خیلی سرد باشد، به خصوص زمانی که در فصل زمستان، به عنوان وسیله گرمایشی از اسپلیت استفاده میکنید، سیم پیچ کولر گازی در اثر سرمای زیاد یخ میزند و به دلیل روشن شدن کولر گازی، یخ، به صورت قطره قطره از کولر چکه میکند.
علت آب دادن پنل بیرونی کولر گازی در زمستان
همانطور که گفتیم در زمستان و روزهای سرد که از کولر به عنوان وسیله گرمایشی استفاده میکنیم، آبی که در لولهها و پنل بیرونی جریان دارد تبدیل به یخ میشود و ممکن است کارکرد سیستم را با اختلال مواجه کند. در این شرایط، علت آب دادن پنل بیرونی کولر گازی، جلوگیری از یخ زدگی این بخشهاست.
در واقع با آب دادن پنل بیرونی، یخ زدگی لولهها و قطعات از بین میرود و کولر میتواند عملکرد خود را برای گرمایش حفظ کند.
10. کثیف شدن کندانسور؛ علت آب دادن کولر گازی
کندانسور کولر گازی، در فضای بیرون از ساختمان قرار دارد، به همین دلیل بیشتر در معرض آلودگی و گرد و خاک است. در بیشتر مواقع شاهد این هستیم که سیم پیچ کندانسور دچار کثیفی و گرفتگی میشود، در نتیجه باعث تجمع آب در اسپلیت و ریزش آن میشود.
برای جلوگیری از آب دادن کولر گازی به این دلیل، باید حتما کندانسور را بررسی و تمیز کنید. تمیز کردن کندانسور، یکی از کارهای مربوط به سرویس کولر گازی است.
نکاتی برای رفع علت ریزش آب از کولر گازی
مشکل آب دادن کولر گازی اجنرال به دلیل تاثیر بر قسمتهای مختلف کولر و پایین آوردن سطح کیفی عملکرد اسپیلت باید هر چه سریعتر شناسایی و رفع شود. بنابراین اگر با مشکل آبریزش کولر گازی مواجه شدید، وقت آن رسیده است که برای تعمیرات کولر گازی و یا سرویس آن اقدام کنید.
به طور کلی برای رفع علت آب دادن کولر گازی بهتر است نکات و موارد زیر را در نظر بگیرید و رعایت کنید:
- سعی کنید که همیشه و به موقع، اقدام به شستشوی پنل داخی و خارجی کولر گازی کنید.
- از سرویس به موقع آن (بهتر است 2 بار در سال انجام شود) غافل نشوید.
- از محلول سرکه تقطیر شده برای رفع و پیشگیری از گرفتگی سینی و لوله تخلیه استفاده کنید.
- چک کردن و خالی کردن سطلی که آب از ناودانی به داخلی آن میریزد.
- سیم پیچهای موجود در پنل داخلی و سیم پیچهای کندانسور یا پنل خارجی را هر چند وقت یکبار بررسی و تمیز کنید.
- استفاده صحیح از حالت فن کولر گازی (چگونه کولر اسپلیت را از حالت فن خارج کنیم؟)
چک کردن و بررسی موارد بالا، می تواند از آب دادن کولر گازی جلوگیری کند. همچنین در صورت نیاز به یک سرویسکار یا تعمیرکار اسپلیت، "خدمت از ما" دسترسی شما را به بهترین متخصصان تعمیر کولر گازی در شیراز، تعمیر کولر گازی کرج و سایر شهرها فراهم کرده است. جهت ثبت درخواست خود برای تعمیر کولر گازی بر روی دکمه فرم ثبت سفارش کلیک کنید.
برخی مواقع مشکلات ساختاری و خرابی برخی از قطعات گریبانگیر کولر گازی نصب شده در ساختمان بوده و برای رفع مشکلاتی مثل آب دادن کولر گازی بهترین اقدام گرفتن راهنمایی و مشورت از افراد متخصص است.
ما در این محتوا به طور کامل به بررسی 10 علت آب دادن کولر گازی و روش های برطرف کردن آن پرداختیم، امیدواریم که این محتوا شما را در رفع این مشکل کمک کند.