بررسی انواع سیفون: سیفون توالت فرنگی و ایرانی، سیفون فاضلاب و سیفون دستشویی
سیفون (به انگلیسی: SIphon) دارای انواع متفاوتی است. متناسب با جایی که مدنظر دارید از سیفون استفاده کنید، باید پیش نیازهای متفاوتی را تهیه کنید. ما در این نوشته سعی میکنیم برای شما، از انواع سیفونها همچون سیفون سنگ توالت (سیفون کاسه توالت)، سیفون توالت، سیفون دستشویی و ... بگوییم و کاربرد هر یک از موارد را شرح دهیم.
بررسی سیفون فاضلاب
سیفون توالت یکی از مهمترین بخشهای هر توالت و سیستم لوله کشی است و در سیستم لوله کشی نیز سیفون توالت فرنگی و یا ایرانی نقش مهمی ایفا میکند. به این ترتیب در این مقاله سیفون فاضلاب و نحوه عملکرد آن را بررسی میکنیم. اگر برای تعمیر قطعات سیفون توالت، سیفون سنگ توالت فرنگی و ایرانی، بررسی فاضلاب روشویی نیاز به سرویسکار میتوانید از سامانه "خدمت از ما" بهره ببرید. پس اگر به دنبال یک مقاله کامل در مورد انواع سیفون توالت، خرابیهای رایج سیفون و یا یک نیروی ماهر جهت نصب سیفون، تعمیر سیفون توالت، تعمیر سیفون کاسه ای تعمیر سیفون دستشویی ایرانی و یا بررسی سیفون توالت فرنگی و یا ایرانی همراه ما باشید.
[مطلب مرتبط: شترگلو]
انواع سیفون توالت
سیفون توالت که در سیستم تخلیه فاضلاب کاربرد دارد همیشه حاوی مقداری آب است که به آن آب بند گفته میشود. سیفون فاضلاب انواع متفاوتی دارد که با شکلهای مختلف عرضه میشوند. یکی از سیفونهای کاربردی سیفونهای نوع P هستند که به سیفون شترگلو معروف میباشند. نوع دیگری از سیفون فاضلاب، نوع S آنها هستند. از سیفونهای نوع P در اتصالات دستشویی، شیر آب خوری و ... استفاده میشود و جریان فاضلاب در آن کند است.
[خدمت پیشنهادی: نصب فلاش تانک]
عمق آب بندی سیفون فاضلاب
عمق آب بندی سیفون فاضلاب میتواند متفاوت باشد که از همین فاکتور برای دسته بندی سیفونها استفاده میشود. در آب بندی معمولی عمق پنج سانتی متر و در آب بندی عمیق این عمق 10 سانتی متر است که این تفاوت کاربرد آنها را نیز متمایز میسازد.
نوع دیگری از سیفونها که بیشتر در آشپزخانهها کاربرد دارد سیفون چربی گیر است. برای جلوگیری از ورود چربی اضافه به لوله فاضلاب که میتواند سبب گرفتگی آن شود از این سیفون استفاده می شود که در بین لوله فاضلاب سینک ظرف شویی نصب میشود. روغن و چربیهای اضافی در سیفون چربی گیر نگه داشته می شوند و به راحتی با بلند کردن سینی مشبک سیفون خارج می شوند.
علاوه بر سیفونهای نوع S و P، سیفونهای با عمق آب بندی متفاوت و سیفونهای چربی گیر، سیفون راه بند نیز نوع دیگری است که کاربرد خاص خود را داراست. از سیفون راه بند در مسیر تخلیه فاضلاب ساختمان به شبکه فاضلاب شهری و یا چاه فاضلاب استفاده میشود که مانع از ورود گازهای مضر شبکه فاضلاب شهری به سیستم لوله کشی ساختمان میگردد.
زمان تعویض سیفون توالت
خرابی سیفون توالت سبب به وجود آمدن مشکلات زیادی خواهد شد. از جملهی این مشکلات هدر رفتن آب به مقدار زیاد میباشد. سیفون با هدر دادن آب و درنتیجه رفتن آب به داخل چاه توالت سبب افزایش هزینه ی آب منزل خواهد شد. از این رو بازدید سیفونها امری مهم میباشد که باید به آن توجه شود تا در موقع لزوم سیفونها تعمیر تا تعویض شوند.
همیشه هدر رفتن آب به وسیله سیفون توالت با صدا همراه نیست و ممکن است گاهی هیچ صدایی را متوجه نشوید و از دیدن قبض آب متوجه شوید که آب از جایی در حال هدر رفتن است. چک کردن و بررسی سیفونها در این شرایط لازم میباشد.
نحوه بررسی خرابی سیفون توالت
در آب داخل مخزن آنها چند قطره جوهر ریخته و در واقع آب داخل را رنگی کنید. حال در صورت وجود هرگونه اشکالی در کارکرد شناور و اجزای دیگر و درنتیجه انتقال آب به داخل چاه، مسیر آب رنگی روان به صورت خطی بر روی سطح کاسه نمایان خواهد شد. به این ترتیب با اطمینان به تعمیر و رفع مشکل اقدام کنید.
دلایل دیگری که سبب هدر رفتن آب میشوند:
- خرابی فلوتر
- بسته نشدن دریچه خروجی آب
- گیر کردن اهرم قطع کن شناور
چگونه بوی بد و سیفون توالت را برطرف کنیم؟
بوی بد توالت نیز یکی از نشانههای خرابی سیفون میباشد که نشان میدهد زمان تعویض یا تعمیر سیفون فرا رسیده است. نصب اشتباه سیفون توسط لوله کش و یا کم شدن ارتفاع آب در سیفون سبب بروز این مشکل می شود. اگر مایل به اطلاعات بیشتر درباره چگونگی رفع گرفتگی توالت فرنگی هستید به این مطلب بروید.
تعمیر سیفون دستشویی
همان طور که پیشتر اشاره شد چکه و هدر رفتن مقدار زیادی آب از نشانههایی است که باید برای تعویض و تعمیر سیفون توالت اقدام نمایید. تعویض سیفون توالت ایرانی و فرنگی تفاوتهایی را با هم دارند. تعویض سیفون توالت ایرانی با دردسرهای زیادی همراه است، چون سیفون آن هنگام ساخت توالت و زمان بنایی کار گذاشته میشود و اگر بخواهید آن را عوض کنید باید دست به کار بنایی شوید. اگر شما این کار را به تعویق بیندازید، مشکلات جدی تری را تجربه خواهید کرد. با تعویض به موقع سیفون توالت از نمناک شدن و ایجاد رطوبت در دیوارههای توالت جلوگیری خواهید کرد.
چرا سیفون توالت درست عمل نمیکند؟
- اصلی ترین دلایل خرابی سیفون توالت، آب بندی ناقص است. اگر آب بندی سیفون توالت به درستی و طبق استاندارد تعبیه نشود باعث تخلیه مدام آب مخزن میشود.
- یکی از اشکالات عملکرد نادرست سیفون توالت، گیر کردن اهرم قطع کن شناور فلوتر به علت جرم گرفتگی و همچنین عدم تنظیم شدت جریان آب ورودی در فلوتر (که عامل شایع خرابی و نشت آب از آن است) نیز است.
- مورد دیگری که باعث عملکرد نادرست سیفون توالت فرنگی و سیفون توالت ایرانی میشود این ست که دریچه تخلیه آب بدرستی عمل نمیکند و به موقع بسته نمی شود و یا اینکه پمپ تخلیه به روش صحیح و استاندارد عمل نمیکند.
- یکی دیگر از عوامل عملکرد نادرست سیفون توالت فرنگی استفاده از توالت فرنگیهایی است که مخزن آنها حجم کمی از آب را در خود ذخیره میکنند. حجم مخزن نگهداری آب نقش زیادی در تخلیه صحیح بار را از کاسه توالت فرنگی دارد.
- تنظیم نبودن پیچها و یا زنجیر مکانیزم تخلیه هم میتواند یکی از دلایل خرابی سیفون توالت باشد.
- تعویض سیفون توالت فرنگی به سختی توالت ایرانی نیست، چون سیفون توالت فرنگی زیر کاسه توالت قرار دارد و کافی ست با برداشتن کاسه توالت فرنگی اقدام به تعویض یا تعمیر سیفون مورد نظر نمایید.