شترگلو (شتر گلو) | کاربرد trap در لوله کشی فاضلاب

ثبت درخواست " نصب فلاش تانک "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
شترگلو (شتر گلو) | کاربرد trap در لوله کشی فاضلاب

شترگلو چیست؟

شترگلو یا شتر گلو (انگلیسی: Trap) لوله‌ای خمیده به شکل «U» یا «S» است که در زیر سینک ظرفشویی، سنگ توالت، روشویی و هر لوله ای که به چاه فاضلاب متصل شود قرار می‌گیرد؛ و وظیفه اصلی آن جلوگیری از خروج بوی بد چاه به بیرون است. عموم مردم به اشتباه به آن «سیفون» می‌گویند که درست آن «شترگلو» است. علت این نامگذاری هم این است که این وسیله به گردن و گلوی شتر شباهت دارد.

شتر گلو در سیستم فاضلاب چه کاربردی دارد؟

شترگلو یک ابتکار ساده و در عین حال بسیار کاربردی است. شتر گلو به علت داشتن خمیدگی در خود باعث جلوگیری از خروج بوی بد چاه میشود. طریقه کار این وسیله بسیار ساده است. زمانی که در ظرفشویی، توالت و روشویی از آب استفاده می‌کنید، فاضلاب تولید شده به درون لوله رفته و وارد شترگلو می‌شود. شتر گلو مقداری از آن آب را در خود نگه می‌دارد و بقیه آن را خارج می‌کند. به عبارت دیگر پس از هر بار استفاده از آب مقداری از آن آب داخل خمیدگی شترگلو باقی می‌ماند که به این آب «آب بند» گفته می‌شود. با وجود این آب است که شترگلو وظیفه‌اش را به درستی انجام می‌دهد و اگر این آب درون شتر گلو وجود نداشته باشد و شترگلو خالی از آب باشد، به درستی کار نمی‌کند.

 

رایج ترین سوالات در مورد شتر گلو:

  • شتر گلویی توالت فرنگی چیست؟
  • قیمت شترگلو چقدر است؟
  • روش نصب شترگلو چگونه است؟
  • شتر گلو در توالت فرنگی
  • مته شتر گلو در جدول
  • عمارت شترگلو
  • شترگلو مشهد بیشترین حجم جستجو را دارد.

 

[خدمت پیشنهادی: نصب فلاش تانک]

 

  • لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی

لوله کشی فاضلاب سرویس بهداشتی یا به صورت اختصاصی لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی یا لوله کشی فاضلال توالت فرنگی (لوله کشی توالت فرنگی) یکی از پرتقاضاترین خدمات لوله کشی است. دلیل این امر وجود سرویس بهداشتی در اکثر ساختمان‌ها است و به تبع نیاز به لوله کشی فاضلاب سرویس بهداشتی است.

بسیاری از عزیزان به دنبال آموزش تصویری لوله کشی فاضلاب ساختمان هستند. باید به این مورد توجه بداریم که این امر, بسیار تخصصی است و در صورت هر گونه کجفهمی از آموزش, در بلندمدت, آسب‌ها عمیقی به ساختمان وارد می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به نم توالت فرنگی و ... اشاره نمود.

 

  • بوی بد فاضلاب به چه دلیل است؟

بوی بد فاضلاب نشان از نشت گاز سمی سولفید هیدروژن به داخل خانه دارد که گاز فاضلاب هم نامیده می‌شود. این بو که می‌تواند حتی دائمی باشد و یا در زمان های مختلفی به مشام افراد برسد، غلظت‌های مختلفی می‌تواند داشته باشد از غلیظ گرفته تا رقیق. علت بوی نامطلوبی که از چاه و فاضلاب خارج می‌شود ریز ارگانیسم‎‎‎های بی‌هوازی موجود در چاه شروع به تجزیه ی آن می‌کنند و نتیجه‎ی این فرآیند، تولید گازهایی مثل آمونیاک، متان و هیدروژن سولفوره که به “گازهای سپتیک” معروف هستند، است. این گازها به ندرت از چاه بالا می‌آیند و بوهای بدی نظیر بوی تخم‌مرغ گندیده در فضای سرویس بهداشتی پخش می‌کنند. حالا اگر مانعی در کف سنگ توالت قرار داده نشود، این گازهای نامطبوع به سادگی باعث بدبو شدن محیط می‌شوند.

اگر آب مدت زیادی داخل شتر گلو بماند، متعفن می‌شود. علت این است که گازهای فاضلاب به مقدار زیادی داخل آب بند شترگلو حل شده اند و این آب حاوی مقدار زیادی از این گازها است که در این صورت خود این آب مانند گازهای داخل چاه خواهد بود.

توجه: شترگلو دو وظیفه بسیار مهم را بر عهده دارد که هر دو وظیفه در صورت وجود آب در شتر گلو به درستی انجام خواهند شد.

 

  • آیا می‌دانید علت بود بد در خانه شما چیست؟

زمانی که فاضلاب وارد چاه فاضلاب می‌شوند، پس گذشت مدتی، میکروارگانیسهای بی‌هوازی موجود در چاه شروع به تجزیه کرده و گازهایی مانند آمونیاک، متان و هیدروژن سولفوره که به گازهای سپتیک معروف هستند، تولید می‌شوند. این گازها با بالا آمدن از لوله‌ها، در منزل شما پخش می‌شوند. اما راه حل برطرف کردن بوی بد و زننده چیست؟ شترگلو لوله‌ای به دو شکل S یا U است که در لوله کشی برای جلوگیری از نشت بوی بد در ساختمان نصب می‌شود.

 

  • شترگلو و کاربرد آن در لوله کشی

شتر گلو با توجه به طراحی U شکل آن می‌تواند فاضلاب را گیر انداخته و مانند پوششی مانع از پراکندگی گاز فاضلاب در محیط خانه شود. با زاویه قائم در زیر سینک ظرفشویی، لوله‌های فاضلاب، آب ریز و توالت ایرانی استفاده می‌شود.

 

کنترل وجود شترگلو

یکی از مشکلات رایج در سیستم لوله کشی ساختمان عدم استفاده از شتر گلو در زهکشی است که سبب می‌شود گاز فاضلاب وارد منزل شود و بوی بد آن را حس کنید.

به این ترتیب می‌توانید زهکش‌های کف خانه را چک نمایید که دارای شتر گلو هستند یا خیر. برای کنترل آن مقداری آب درون لوله بریزید و پایین رفتن آن را مشاهده کنید. در صورتی که از شترگلو استفاده شده باشد آب با سرعت کمی پایین می‌رود. اما این فرآیند ادامه دارد و لازم است در یک فاصله زمانی مثلا دو ساعت بعد لوله را چک نمایید تا آب بیرون نزده باشد.

جمع شدن آب بیانگر آن است که از شترگلو استفاده نشده یا آن را در مکان دیگری قرار داده اند. همچنین در صورت استشمام بوی فاضلاب می‌توانید مقداری آب در لوله بریزید، چنانچه بعد از یک ساعت بو از بین نرفته باشد نشان می‌دهد که شتر گلو بکار نرفته است.

 

گاهی با وجود استفاده از شترگلو باز هم ممکن است متوجه بوی بد فاضلاب در منزل خود شوید.

  • اگر یک زهکش دارای شترگلو برای مدتی استفاده نشود آب شترگلو خشک شده و دچار شکستگی می‌شود.
  • وجود آسیب دیدگی در شتر گلو یا آسیب دیدگی خط زهکشی نیز شما را با بوی بد فاضلاب مواجه می‌کند.
  • اگر خط زهکش بین خطوط فاضلاب و شتر گلو شکسته شده باشد یا ترک بخورد علاوه بر پراکندگی بوی فاضلاب، احتمال نفوذ این فاضلاب به پی ساختمان یا زیرزمین وجود دارد.
  • علاوه بر موارد فوق گرفتگی یا آسیب دیدگی سیستم تهویه نیز عامل دیگری بر انتشار گاز فاضلاب است. سیستم تهویه ساختمان با کنترل فشار اتمسفری ناشی از جریان فاضلاب، گازهای آن را به محیط خارج از منزل هدایت می‌کند. بنابراین در صورت استاندارد نبودن تهویه یا گرفتگی آن غیریکنواختی فشار ناشی از فاضلاب می‌تواند به شترگلو نیز آسیب برساند.

 

وظایف شترگلو

شترگلو دو وظیفه بسیار مهم را بر عهده دارد که هر دو وظیفه در صورت وجود آب در شتر گلو به درستی انجام خواهند شد.

 

شتر گلو و کاربرد آن در لوله کشی فاضلاب

 

1. جلوگیری از خروج بوی چاه

چاه فاضلاب منبع فضولات و گازهای فاضلاب است که این دو، بوی بسیار بد و زننده ای دارند. خروج این بو از چاه و ورود آن به منزل یا بیرون از لوله باعث متعفن شدن محیط و آزار افراد می‌شود. برای جلوگیری از خروج این بو از چاه باید روشی مناسب پیدا کرد. استفاده از شترگلو برای این مشکل بسیار مناسب است. شترگلو به علت ساختار خاص خود از خروج بوی بد چاه و گازهای فاضلاب از چاه و ورود آن‌ها به محیط جلوگیری می‌کند.

 

2. جلوگیری از خروج حشرات داخل چاه

شترگلو عاملی برای جلوگیری از خروج حشرات و سوسک‌های چاه و ورود آن‌ها به ساختمان است. چاه فاضلاب به علت وجود فضولات و آلودگی‌ها محل تجمع حشرات و سوسک‌ها است. ورود این سوسک‌ها به ساختمان علاوه بر آلودگی محیط باعث انتقال بیماری‌های خطرناک نیز می‌شود. شتر گلو به خاطر داشتن خمیدگی در خود از ورود حشرات به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند.


 

از بین رفتن آب بند

همان طور که گفته شد شترگلو در صورتی به درستی کار می‌کند که دارای آب بند باشد. آب بند موجود در شترگلو پس از مدتی به دلایل خاص از بین می‌رود. دلایل مختلفی از قبیل تبخیر، تغییر فشار هوا، باد و علل دیگری که به از بین رفتن آب بند شتر گلو کمک می‌کنند. هر کدام از این دلایل ممکن است به ندرت و در شرایط خاصی اتفاق بیافتد، اما رایج‌ترین دلایل دو نوع است.

 

۱- تبخیر

اگر آب مدتی در هوای آزاد قرار بگیرد تبخیر می‌شود. در شترگلو هم به همین صورت است. اگر مدتی آب وارد لوله نشود، آب بند شترگلو به تدریج تبخیر شده و تمام می‌شود. برای جلوگیری از این عامل باید پس از مدتی مقداری آب داخل لوله ریخت تا آب بند شترگلو پر شود.

 

۲- تغییر فشار هوا

اگر فشار داخل چاه یا شبکه فاضلاب کمتر از فشار هوا باشد، فشار هوا به آب بند شتر گلو فشار وارد کرده و آن را به داخل چاه یا شبکه فاضلاب هدایت می‌کند. این کاهش فشار ممکن است بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی درون چاه یا شبکه فاضلاب روی دهد.


 

عیب شترگلو چیست؟

شتر گلو با این که دو وظیفه بسیار مهم را بر عهده داشته و به خوبی انجام می‌دهد یک اشکال اساسی در خود دارد. خمیدگی‌های شترگلو اگر چه باعث جلوگیری از ورود بوی بد و ورود حشرات به ساختمان می‌شود، اما باعث گرفتگی لوله نیز می‌شوند. شترگلو به خاطر داشتن خمیدگی در خود باعث گرفتگی در خود می‌شود. اگر به جز آب چیز دیگری وارد لوله شود ممکن است درون شترگلو گیر کرده، راه لوله بسته شود. باقی مانده غذا، چربی، مو و دیگر مواد اگر به مقدار زیاد وارد شترگلو شوند درون خمیدگی آن به دام افتاده و راه لوله را مسدود خواهند کرد.

 

چاره این مشکل هم این است که از ورود مواد اضافی به داخل شتر گلو جلوگیری شود. در صورت ورود این مواد، مقداری آب به داخل لوله ریخته شود تا مواد اضافی به همراه آب از داخل شترگلو خارج شوند و باعث گرفتگی آن نشوند. اگر مواد اضافی وارد آن شد و باعث انسداد آن شد باز هم مشکلی نیست. بعضی از شترگلوها از چند بخش جدا تشکیل شده است. در صورت ایجاد گرفتگی در آن این امکان وجود دارد که با جداسازی اجزای مختلف، گرفتگی موجود را رفع کرد.


 

شترگلو یا سیفون؟

سیفون و شترگلو یکی هستند، که در زمان برای توالت های ایرانی و حمام در زمان بنایی و ساخت توالت در زیر کار نصب می‌شوند و در توالت فرنگی زیر کاسه توالت قرار می‌گیرد و همچنین آن را می‌توانید زیر ظرفشویی منزل خود ببینید. نصب شتر گلو کار هرکسی نبوده و نیاز به تخصص خاصی دارد که اگر توسط افراد ماهر به لوله کشی انجام شود بهتر می‌باشد. به این نکته مهم توجه داشته باشید که سیفون فاضلاب، فلش تانک نیست و نباید این دو را با هم یکی دانست.

4.5 امتیاز از 1731 رای


نصب فلاش تانک
برای سرویس نصب فلاش تانک از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین