غیرفعال کردن سیستم اعلام حریق

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
غیرفعال کردن سیستم اعلام حریق

غیرفعال کردن سیستم اعلام حریق، وابسته به داشتن اطلاعات کافی نسبت به عملکرد سیستم اعلام حریق است. آشنایی با علائمی مثل آژیر سیستم اعلام حریق، چراغ چشمک زن سیستم اعلام حریق و نحوه ریست شستی اعلام حریق در انجام همل غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق موثر است. به همین منظور اوصولا آموزش سیستم اعلام و اطفا حریق باید توسط افرادی که اقدام به نصب و اجرای این سیستم در ساختمان کرده‌اند به افراد مسئول داده شود. نحوه غیر فعال کردن سیستن اعلام حریق متناسب با نوع سیستم نصب شده می‌تواند متفاوت باشد. در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

 

فهرست غیرفعال کردن سیستم اعلام حریق

 

با فعال شدن سنسور اعلام حریق در دستگاه‌های هشدار دهنده، یک سری علائم و هشدار‌هایی ظاهر می‌شود، برای فعال کردن سیستم اعلام حریق روش‌های زیادی مطرح است که در ادامه مطلب به بررسی آنها چرداخته ایم.

 

غیرفعال کردن سیستم اعلام حریق

 

غیرفعال کردن سیستم اعلام حریق به چه صورت است؟

دستگاه‌های هشداردهنده حریق که عمدتا حساس به دود و آتش هستند، از جمله وسایل ضروری در ساختمان‌های تجاری هستند که با هشدار در هنگام آتش سوزی نجات دهنده زندگی و جان افراد می‌باشند. اما ممکن است گاهی بدون هیچ اتفاقی و تحت تاثیر کارهای روتین مثل آشپزی، هشدار صدا و آژیر دستگاه فعال شده و تکرار این عملکرد برای ما آزار دهنده باشد. وابسته به نوع دستگاه نصب شده در مکان مورد نظر نوع غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق می‌تواند متفاوت باشد.

بعضی از دستگاه‌ها با فشردن یک دکمه ساده غیر فعال شده اما بعضی دیگر به دلیل حساسیت بالا و داشتن تنظیمات پیچیده ممکن است نیاز به انجام مراحل خاصی برای غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق داشته باشد. 

 

آژیر سیستم اعلام حریق

 

یک سری از این وسیله‌ها با نگهداشتن دکمه ریست خاموش شده اما برخی دیگر برای تنظیماتشان بطور برنامه ریزی و کامپیوتری صورت گرفته است نیاز به انجام عملکرد خاص تری برای کنترل و غیر فعال کردن دارد. در صورتی که علارغم ریست کردن دستگاه هنوز فعال است با جدا کردن آن از سقف و در آوردن باطری سیستم هشدار را غیر فعال نمایید.

در این قسمت به معرفی چندین روش برای غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق می‌پردازیم:

روش اول: باتری نیرو دهنده به دستگاه ردیاب دود را خاموش کنید.

  • ابتدا قسمت فعال ردیاب دود راکه اوصولا با علائم قرمز رنگ روی دستگاه مشخص است پیدا کنید.
  • با نگهداشتن دکمه پاور که عمدتا در کنار دستگاه هشدار تعبیه شده آن را ریست کنید.
  • در صورت ریست نشدن باتری دستگاه تعویض کنید، در صورت ریست نشدن مجدد باتری را بطور کامل جدا کنید.
  • هشدار مداوم دستگاه نشان دهنده‌ی ضعیف شدن عملکرد دستگاه است، باید به فکر تعویض آن باشید.

 

چراغ چشمک زن سیستم اعلام حریق

 

روش دوم: خاموش کردن سخت افزاری دستگاه هشدار

  • تمامی دستگاه‌ها را ریست کنید، برای این کار با نگهداشتن دکمه روی دستگاه‌های بهم متصل در سیستم اعلام حریق همگی را خاموش کنید.
  • در صورت اینکه ریست کردن دستگاه ها در غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق تاثیر نداشت ترمز مدار دستگاه را بچرخانید.
  • اگر هشدارها همچنان فعال هستند؛ شاید باید تمامی آنها را جدا کنید برای این کار آنها را خلاف عقربه ساعت بچرخاتید تا از دیوار یا سقف جدا شوند. سیم‌های متصل به دستگاه را جدا کرده و باطری‌هایشان را خارج کنید.
  • ممکن است دستگاه دچار عیب شده باشد برای تعمیر یا تعویض آن اقدام کنید.

 

ریست شستی اعلام حریق

 

روش سوم: متوقف کردن سنسور و دستگاه تشخیص دود

  • دردستگاه‌های جدید و مدرن باید دکمه سکوت را فشار دهید، این دکمه دستگاه را در حالت موقت غیر فعال کرده تا شما به راحتی به آشپزی و کارهای این چنینی بپردازید.
  • با جداکردن منبع نیرو یا باتری دستگاه را به طور کامل غیر فعال کنید. این روش برای دستگاه‌های فاقد دکمه سکوت است.
  • در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر با تلفن پشتیبانی و خدمات مشتریان دستگاه تماس گرفته یا دفترچه راهنما را مطالعه کنید.

 

مقاومت انتهای خط اعلام حریق

 

روش‌های اشاره شده در این قسمت بطور جامع برای کلیه دستگاه‌های مشابه بیان شده است، در صورتی که با وجود مطالعه این روش‌ها همچنان با مشکل مواجه هستید، بهترین کار برای غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق مراجعه به دفترچه راهنما یا گرفتن مشورت از افراد مطلع است.

آشنایی با علائم سیستم اعلام حریق

در این قسمت با یک سری از علائم سیستم اعلام حریق برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق آشنا می‌شویم.

آژیر سیستم اعلام حریق

از جمله اجزای تشکیل دهنده سیستم اعلام و اطفا حریق در زمان آتش سوزی آژیر اعلام هشدار است که در دسته‌ی تجهیزات اعلام حریق قرار می‌گیرد. با تشخیص حریق از طریق دتکتورها این آژیر شروع به ایجاد صدا و اعلام حریق می‌کند. در صورتی که بصورت غیر اصولی و با تشخیص اشتباه فعال گردد، باید پس از اطمینان از نبودن هیچ گونه علائم آتش سوزی به غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق بپردازیم.

چراغ چشمک زن سیستم اعلام حریق

کاری مشابه آزیر اعلام هشدار دارد و در صورت فعال شدن پیامی مبنی بر تشخیص دود یا حرارت را به دنبال دارد این دستگاه گاها بصورت جداگانه برای اعلام حریق در نظر گرفته می‌شود. گاهی علائم غیر واقعی مثل گرمای آشپزی، دود ناشی از مصرف قلیان یا سیگار، وجود حشرات در اطراف دستگاه منجر به اعلام این نوع هشدار می‌شود.

 

سیستم های اعلام و اطفاء حریق pdf

 

ریست شستی اعلام حریق

این مورد مربوط به شستی اعلام حریق است که توسط اپراتور در هنگام تشخیص آتش سوزی و به صورت دستی صورت می‌گیرد. برای غیر فعال کردن دستگاه اعلام حریق می‌توان ریست شستی اعلام حریق را انجام داد.

 

مقاومت انتهای خط اعلام حریق

زمانی که دستگاه بدون هیچ علائمی بطور مکرر با فعال شدن سیستن هشدار همراه باشد، باید در صدد رفع نقص احتمالی آن بر آمد، اصطلاح عنوان شده در این قسمت مربوط به رفع مشکلات فنی دستگاه اعلام حریق است.

سنسور اعلام حریق

این سنسور‌ها همانند دتکتور‌ها وظیفه تشخیص آتش سوزی و ارسال پیام به تجهیزات هشدار دهنده را دارند، درست عمل نکردن این قطعات در دستگاه اعلام حریق گاها عامل ایجاد هشدار غیر واقعی و دلیل غیر فعال کردن دستگاه اعلام حریق می‌باشند.

 

آموزش سیستم اعلام و اطفا حریق

 

آموزش سیستم اعلام و اطفا حریق

آموزش‌های مختلفی در قالب کارگاه و جزوات آموزشی برای رفع مشکلات افراد در یادگیری غیر فعال کردن دستگاه اعلام حریق تهیه و در اختیار افراد متقاضی قرار داده می‌شوند. شما متناسب با نوع سیستم اعلام حریق نصب شده در ساختمان آموز‌های لازم را دریافت کنید.

4.5 امتیاز از 1454 رای


اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق
برای سرویس اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین