نصب دتکتور دود

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
نصب دتکتور دود

نصب دتکتور دود و یا همان نصب سیستم اعلام حریق دود و آتش سوزی، امروزه به عنوان یک تجهیزات ضروری برای ساختمان ها محسوب شده است. در واقع چند سالی است که نصب دتکتور دود، جز استاندارد های ساختمان سازی به شمار رفته و مهندس ناظر در هنگام چک کردن ساختمان ها، سنسور دود را به طور کامل چک می‌کند. جالب است بدانید محل نصب سنسور دود، دیگر فقط مختص ساختمان های امروزی، برج ها و پارکینگ نیست، در واقع می‌توان برای آشپزخانه، اتاق بایگانی، راهروها و ... به نصب دتکتور حرارتی پرداخت. حال برای آشنایی با طریقه نصب سنسور دود، محل نصب سنسور دود، دسترسی به شرکت نصب دتکتور و ... این مطلب را بخوانید.

محل نصب سنسور دود

محل نصب سنسور دود و سنسور حرارتی گازی، فقط مختص پارکینگ، برج ها و ساختمان های لوکس نیست؛ در واقع جهت اعلام نشت گاز ساختمان یا شوفاژخانه می‌توان از دینکتورهای دودی و به منظور اعلام آتش سوزی در کارخانه های نساجی و کارگاه های چوب، اتاق بایگانی، بانک ها، اتاق های کنفرانس، آشپزخانه منازل، کافی شاپ، رستوران ها و ... استفاده کرد . پس با نصب سنسور دود یا همان دتکتور دود، می‌توان از وقوع ضررهای جانی و مالی بزرگ جلوگیری کرد. 

 

محل نصب سنسور دود

 

نصب دتکتور دود را به تکنسین های ماهر بسپارید

اگر قصد نصب دتکتور دود را دارید، می‌توانید خیلی راحت این سرویس را درخواست دهید تا در یک چشم به هم زدن به بهترین تکنسین ها جهت نصب دتکتور دود، دسترسی پیدا کنید. شما با مشاهده سوابق و مشخصات آن ها می‌توانید یکی از آن تکنسین های ماهر جهت نصب سنسور دود ساختمان خود، برگزینید.

 

دتکتور دود چگونه عمل می‌کند؟

بر روی دتکتور دود شکاف‌هایی وجود دارد که هنگام آتش گرفتن، دود و حرارت از طریق آنها به سنسورهای داخل آن راه پیدا می‌کند. اعلام حریق این سنسور زمانی به صدا در می‌آید که نور مادون قرمز به دلیل وجود دود، کاهش یابد. بدین ترتیب، سنسورها فعال گشته و برق تولید ‌شود. برخی از دتکتورهای دود با برق و برخی دیگر با باتری کار می‌کنند؛ برخی از دتکتورهای دود هم وجود دارند که هم با برق و در بعضی مواقع با باتری کار می‌کنند. چرا که ممکن است قطعی برق رخ دهد؛ به همین دلیل برای جلوگیری از عمل نکردن سنسور دود، یک باتری در آن قرار می‌دهند تا به جای برق از آن استفاده شود. پس با این حساب طریقه نصب سنسور دود اهمیت زیادی دارد. 

 

طریقه نصب سنسور دود چگونه است؟

قبل از آن که به طریقه نصب دتکتور دود بپردازیم باید بگوییم که هنکام نصب سنسور دود باید موارد ایمنی را رعایت کنید. پس قبل از شروع نصب دتکتور دود برق تمامی مدارهای مربوط به سنسور دود یا همان دتکتور را قطع کنید؛ سپس از یک ولت‌متر کمک بگیرید تا از قطع بودن برق مطمئن شوید. اگر دانش و مهارتی در نصب دتکتور دود ندارید، پس این کار را به دوش یک متخصص بسپارید. حال با فرض داشتن دانش و تجربه شما در فن نصب سنسور دود، باید تجهیزات را دم دستتان بگذارید. تجهیزاتی که برای نصب دتکتور دود نیاز دارید، عبارت‌اند از:

  • مته بدون سیم
  • نردبان
  • چکش
  • متر
  • ولت‌متر
  • دستگاه مخصوص برش دیوار
  • سیم‌چین
  • عینک محافظ چشم
  • دستگاه ردیاب
  • کابل

 

طریقه نصب سنسور دود

 

مراحل نصب دتکتور دود

  1. علامت‌گذاری و برش محل نصب
  2. سیم‌کشی‌های دستگاه
  3. نصب دستگاه
  4. تست سنسور

نصب دتکتور دود شامل 4مرحله کلی است که در ادامه یکی یکی به سراغ آنها رفته ایم. پس باز هم می‌گوییم اگر دانش و تجربه کافی دارید دست به این کار بزنید، در غیر این صورت خیال خود را راحت کنید و از یک تکنسین برق کمک بگیرید.

 

۱- علامت‌گذاری و برش محل نصب

طریقه نصب سنسور دود، به این شکل است که ابتدا با علامت زدن محل نصب دتکتور شروع می‌شود. پس با یک ماژیک محل نصب دتکتور دود را علامت‌گذاری کنید. در اکثر موارد، محل نصب دتکتور دود را روی سقف انتخاب می‌کند که انتخاب هوشمندانه ای هم هست. ولی اگر دیوار را محل نصب سنسور دود را برگزیده اید؛ بهتر است که سنسور را در ۳۰ سانتی‌متری سقف قرار دهید. حال عینک محافظ چشم را بر روی چشمانتان بگذارید و با استفاده از دستگاه مخصوص برش دیوار به مقدار لازم دیوار را سوراخ کنید.

 

۲- سیم‌کشی‌های دستگاه را انجام دهید

در مرحله باید باید سیم کشی سنسور را شروع کنید. که برای اینکار نیاز به جعبه فیوز، کابل ۱۲/۲ NM دارید. پیشنهاد میکنیم که برای سیم کشی، نگاهی به دستورالعمل نصب سنسور بیندازید. برای نصب سیم‌ها، دو سیم سیاه باید به هم متصل شوند و یک سیم از سنسور دود دیگری که می‌خواهید نصب کنید به آن بکشید. همه سیم‌های سفید را به پایه‌هایی تعبیه شده در داخل سنسور متصل کنید. سپس سیم قرمز دستگاه را به سیم رابط که معمولاً زرد رنگ است وصل نمایید

۳- دستگاه را نصب کنید

در مرحله سوم، نوبت به نصب دستگاه بر روی محل علامت زده شده می‌رسد. برای نصب دتکتور دود باید براکت آن را با دو سوراخی که بر روی آن قرار دارد پیچ کنید. قطب‌های مثبت و منفی یک باتری را بررسی نموده و بعد اقدام به گذاشتن باتری در دستگاه کنید. سپس سنسور را داخل براکت قرار دهید و کاملا محکم کنید.

۴- سنسورها را تست کنید

در مرحله آخر نصب دتکتور دود، باید سنسور را تست کنید. برای تست سنسور، کافی است که دکمه تست روی دستگاه را فشار دهید. توجه داشته باشید که اگر چند دتکتور نصب کرده باشید، با فشردن این دکمه باید همه سنسورها فعال شوند.

 

محل نصب سنسور دود

 

استانداردهای محل نصب سنسور دود

  • ارتفاع نصب سنسور دود: حداکثر محدوده سطح پوشش دتکتور را 100 متر مربع در نظر بگیرید و به این نکته دقت کنید که فاصله هر نقطه از دتکتور نباید از 7.5 متر تجاوز کند. محدوده ارتفاع برای سیستم متصل به ایستگاه اعلام حریق مرکزی و محل هایی که آتش نشانی ظرف 5 دقیقه به محل وقوع حریق می‌رسد 15 متر و در غیر این صورت 10.5 متر است.
  • تهویه، جابجایی هوا: همانطور که می‎دانید؛ حرکت هوا باعث رقیق شدن تمرکز دود می‌شود و ممکن است از رسیدن دود به دتکتور جلوگیری کند لذا در چنین مواردی که نصب دتکتور ضروری می‌شود؛ باید تعداد دتکتور ها را افزایش داد. ولی به طور کلی باید از نصب دتکتورها در مقابل دریچه های هوای تازه و در فضاهای هوای برگشتی می‌بایست اجتناب گردد. 
  • فاصله دتکتورها از یکدیگر: دتکتورها باید به طور متقارن در ناحیه مورد حفاظت قرار گیرند سطح پوشش واقعی دتکتورها یک دایره در ناحیه مورد نظر است؛ اما برای سادگی فرض می‌شود که ناحیه مورد نظر به صورت یک مربع یا مستطیل است. این فرض باعث می‌شود تا بعضی از قسمت های بین دتکتورها به خوبی پوشش داده نشوند. به عنوان مثال اگر ناحیه مورد حفاظت 100 متر مربع باشد و از دتکتورهای با سطح پوشش 100 متر مربع استفاده گردد نیاز به 4 دتکتور خواهد بود که با آرایش متقارن در ناحیه مورد نظر چیده می‌شوند.
  • موانع: هنگام نصب دتکتور دودی، باید حواستان به موانع هم باشد. دیوارها و سایر موانع بر جریان دود تاثیر می‌گذارند بنا براین لازم است تا دتکتورهای دودی فاصله مناسب از دیوارها داشته باشند. حداقل فاصله دتکتور از دیوار 50 سانتی متر و از بیم و کانال های هوا که فاصله آنها از سقف بیش از 50 سانتی متر است 60 سانتی متر است.
  • پلکان: در راه پله ها و شفت های بالا برنده می‌بایست حداقل یک دتکتور در سقف طبقه فوقانی قرار گیرد. اگر طبقات پایین تر یا موانع دودی نظیر دربهای ضد حریق و سکو های تعمیر و نگهداری جدا شده باشند، در سقف جلوی این موانع نیز دتکتور دیگری نصب می‌‌شود. در حالت کلی یک دتکتور نباید بیش از سه طبقه از یک پلکان را پوشش دهد و در یک شفت بالا برنده به ازای هر 8 متر ارتفاع قائم یک دتکتور منظور می‌ شود.

 

نکاتی که بايد در هنگام استفاده از دتکتورهای دودی رعايت گردد:

  • دتکتور دود نبايد در مسير کوران هوا نصب گردد.
  • برای تعيين محل نصب بايد از استاندارد ۵۸۳۹ BS پيروی کرد.
  • در محل‌هايی که در حالت عادي دود و بخار وجود دارد مانند موتور خانه و کنار
  • بويلر از اين دتکتور استفاده نشود
  • اسپری خاصی وجود دارد که براي تست دتکتورهای دودی بکار مي رود و با پاشيدن آن به سمت دتکتور می‌توان از عملکرد صحيح آن مطمئن شد.
     

سخن آخر

فراموش نکنید که نصب دتکتور دودی، حرارتی و راه اندازی کلیه سیستم اعلام حریق باید توسط افراد متخصص انجام شود. اگر برای اجرای سیستم اعلام حریق نیازمند حضور یک گروه حرفه‌ای برای نصب و راه اندازی هستید، متخصصین فعال در "خدمت از ما" می‌توانند به شما کمک کنند.

4.5 امتیاز از 1256 رای


اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق
برای سرویس اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین