نحوه هواگیری فن کویل سقفی و زمینی
هواگیری فن کویل، از جمله مهمترین کارها در هنگام سرویس و تعمیر فن کویل است که لازم است برای جلوگیری از مشکلات در هنگام استفاده انجام شود. نحوه هواگیری فن کویل زمینی، سقفی و دیواری متناسب با کاربرد آنها یعنی تهویه هوای مطبوع جهت سرمایش یا گرمایش از مراحل خاصی برخوردار است.
از آنجایی که در سرویس این دستگاه، نحوه هواگیری فن کویل سقفی و زمینی به صورت درست و اصولی از اهمیت زیادی برخوردار است و روی راندمان و بهبود عملکرد دستگاه تاثیر زیادی میگذارد، ما در این محتوا از مجله "خدمت از ما" به آموزش نحوه هواگیری فن کویل پرداخته ایم.
چرا هواگیری فن کویل مهم است؟
در فن کویل ها سرمایش و گرمایش و ایجاد هوای مطبوع به کمک یک کویل حرارتی که در دستگاه تعبیه شده است انجام میشود. جذب حرارت آب سرد وارد شده به سیستم فن کویل و انتقال هوای خنک به محیط و همین طور حالت برعکس خلاصهای از فعالیت فن کویل در جریان هوای گرم و سرد در فضای مدنظر است. حال برای اینکه تمامی این مراحل به درستی انجام شود، باید پیش از راه اندازی مجدد دستگاه، عملیات هواگیری فن کویل را انجام دهید.
به طور کلی هواگیری فن کویل سقفی، زمینی و سایر مدل های دیگر، تا حد زیادی در نحوه عملکرد صحیح و به دنبال آن افزایش راندمان دستگاه تاثیر مستقیم و زیادی دارد. در واقع عدم انجام این کار و ورود هوا به داخل کویل باعث بروز اختلال در سیستم عملکردی دستگاه شده و عمل سرمایش و گرمایش آنرا با مشکل رویرو میکند.
این موارد بر اهمیت یادگیری و اجرای نحوه هواگیری فن کویل زمینی و سقفی در هنگام راه اندازی و تعمیر افزوده است. برای دسترسی به نهایت ویژگیهای کاربردی فن کویلها در محلهای نصب شده ضرورت هواگیری انواع فن کویل را جدی بگیرید.
حالا که با ضرورت این کار آشنا شدید، لازم است که پیش از آشنایی با نحوه هواگیری فن کویل برای درک بهتر آن با نحوه عملکرد و اجزای مختلف این دستگاه آشنا شوید؛ پس در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
آشنایی با عملکرد و اجزای فن کویل
قبل از هرچیز برای رسیدن به پاسخ روشنی برای نحوه هواگیری فن کویل زمینی و سقفی آشنایی کامل با ساختار آن بسیار مهم است. به طور کلی، تجهیزات به کار رفته در فن کویل در مدلهای مختلف یکسان بوده که در ادامه با آنها بیشتر آشنا میشویم.
همانطور که از اسم این قبیل وسایل تهویه هوا پیداست یک فن کویل، از دو بخش تشکیل شده است:
- فن دستگاه: که وظیفۀ مکش جریان هوا و سپس جریان مجدد هوای جذب شده درون اتاق را دارد.
- بخش کویل دستگاه: که عمل انتقال حرارت را در یک برنامه ریزی در نظر گرفته شده انجام میدهد. این تجهیزات به هم وابسته به گونهای طراحی شده که در کنار هم به درستی عمل سرمایش و گرمایش در محیط یک ساختمان را اجرا میکنند.
اجزای مختلف فن کویل
فن کویلها بطور کلی از تجهیزات مشابهی تشکیل شده و تنها تنوع ساختاری آنها در نوع کاربردشان میباشد. قسمتهای اصلی این وسیله پر کاربرد که فن و کویل بوده و در بالا توضیح دادیم، هر کدام از قطعات وابستهای برای راه اندازی و جریان هوای سرد و گرم در محیط برخوردارند، که عبارتند از:
- بدنهی اصلی دستگاه فن کویل
- فن یا دمنده و جذب کننده در فن کویل
- کویل حرارتی دستگاه
- سیستم فیلتراسیون فن کویل
- شیر یا پیچ هواگیری در مدلهای مختلف فن کویل
- کلید سلکتور تعبیه شده در فن کویل سقفی، دیواری و زمینی
عدم هواگیری فن کویل باعث بروز چه مشکلاتی میشود؟
تا به حال به این سوال فکر کرده اید که در صورت نفوذ هوا به درون فن کویل چه مشکلی پیش می آید و چرا ما تاکید بر انجام این کار به صورت دوره ای و در زمان های مشخص داریم؟
مهمترین مشکلی که بوجود می آید اختلال در عملکرد دستگاه و کاهش راندمان آن است. اما با نفوذ هوا چه اتفاقی میافتد که دستگاه دچار مشکل میشود؟ ساختار فن کویل به گونه ای است که زمانی که شروع به کار میکند، درون آن باید آب یا بخار آب جریان داشته باشد. حال اگر بر اثر سوراخ شدن کویل و یا سایر قسمت های آن، هوا وارد دستگاه شود، مانع از جریان درست آب یا بخار آب میشود.
اغلب در ابتدای بروز چنین مشکلی شاهد کند شدن جریان آب هستید اما به مرور زمان، هوای موجود در دستگاه باعث خوردگی و زنگ زدگی فلز روی کویل شده و به دنبال خود مشکلات مختلفی را بوجود میآورد که در دراز مدت باعث خراب شدن و از کار افتادن دستگاه میشود.
آیا امکان هواگیری فن کویل در خانه است؟
بله این امکان وجود دارد که شما با یاد گرفتن نحوه هواگیری فن کویل، خودتان به راحتی این کار را انجام دهید. در گذشته جهت هواگیری بر روی فن کویل ها، پیچ هایی تعبیه شده بود که عمل هواگیری را به کمک آن انجام میدادند، برای انجام عمل هواگیری با پیچ بهتر بود که از متخصص کمک بگیرید.
امروزه به کمک شیر هواگیری فن کویل که روی دستگاه قرار دارد، هواگیری به قدری ساده شده است که خودتان در خانه و بدون نیاز به کمک سرویسکار، میتوانید این کار را انجام دهید. محل قرارگیری شیر هواگیری در مدل های مختلف متفاوت است، برای پیدا کردن آن میتوانید از دفترچه راهنما دستگاه استفاده کنید.
آموزش هواگیری انواع فن کویل
نحوه هواگیری فن کویل سقفی و هواگیری فن کویل زمینی و سایر مدل های دیگر با هم تفاوت ندارد. پیچ تعبیه شده در مدلهای قدیمی که جای خود را به شیر هواگیری در مدلهای جدید فن کویل داده انجام هواگیری را تا حد زیادی سهولت بخشیده است. برای این کار، به ترتیب مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا محل قرارگیری پیچ و یا شیر هواگیری فن کویل را مشخص کنید.
- سپس مطمئن شوید که جریان آب درونی دستگاه تا پیش از ورود به کویل برقرار است. (برای این کار میتوانید بررسی کنید که پکیج درست کار می کند و آب گرم قبل از ورود به فن کویل قطع نشده است).
- حالا باید شیر هواگیری را باز کنید و بگذارید آب جریان پیدا کند تا زمانی که فشار جریان آب خروچی از فن کویل به حالت پایداری برسد.
- بعد از اتمام هواگیری فن کویل و پایدار شدن جریان آب شیر هواگیری را ببندید.
در نظر داشته باشید که بعضی از فن کویل ها، برای تخلیه آب خروجی دارای سینی درین هستند، که خب کار را برای شما آسان میکنند ولی در مواردی که سینی درین موجود نیست میتوانید از شیلنگ برای تخلیه آب و یا تشت استفاده کنید.
نکات کاربردی در هواگیری فن کویل سقفی و زمینی
از دلایل اصلی هواگیری فن کویل سقفی و زمینی بهبود عملکرد دستگاه است. در واقع این فن کویلها به گونهای ساخته شدهاند که در وهله اول تنها آب یا بخار آب باید در این وسایل جریان داشته باشد. بنابراین ورود هوا در فن کویلها مسیر جذب حرارت و جریان هوای مطبوع در محیط را با اختلال مواجه میکند.
در این بخش با ارائه یک سری نکات در خصوص نحوه هواگیری فن کویل مطلب را جمع بندی میکنیم.
- اگر در مراحل انجام هواگیری، آب خروجی به شکل پایدار در نیامد، به این معناست که به احتمال زیاد دستگاه دچار رسوب شده است. برای رفع این مشکل باید بخش داخلی فن کویل به کمک یک تعمیرکار متخصص با اسید غلیظ شسته شود. (این مشکلات اغلب به دلیل استفاده از آب شهری که دارای املاح زیاد است رخ میدهد).
- در برخی از سیستمهای سرمایشی در داخل فن کویل به جای آب از سایر سیالات دیگر استفاده شده است که در این صورت بهتر است از افراد متخصص برای هواگیری فن کویل سقفی و زمینی کمک بگیرید.
- در هنگام نصب فن کویلهای مجهز به پیچ هواگیری به جای قطعه شیر باید به پیچ دستگاه توجه داشته باشید و هنگام نصب فن کویل، دسترسی آسان به پیچ هواگیری را در نظر بگیرید.
- در فن کویلهای تجهیز شده به شیر عمل هواگیری به دو نوع اتوماتیک (آموزش داده شده در دفترچه راهنما) و دستی صورت میگیرد.
- در هواگیری فن کویل سقفی دقت لازم را داشته باشید. زیرا نشتی سینی درین یا عدم پایداری و تسلط در تخلیه آب منجر به ریختن آب خروجی بر روی سقف کاذب میشود؛ بنابراین تا حد امکان از افراد متخصص برای هواگیری فن کویل سقفی کمک بگیرید.
در این محتوا شما را با اهمیت، ضرورت و نحوه هواگیری فن کویل سقفی، زمینی، دیواری و سایر مدل های دیگر آشنا کردیم. قطعا با خواندن این محتوا میتوانید هواگیری فن کویل را خودتان انجام دهید، اما اگر باز هم برای سرویس و تعمیر فن کویل تهران، اصفهان، شیراز و سایر شهرهای دیگر به متخصص نیاز داشتید، از سایت "خدمت از ما" کمک بگیرید.