راهنمای کامل نصب فن کوئل + نکات مهم

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
راهنمای کامل نصب فن کوئل + نکات مهم

فن کوئل‌ها وسایلی با کارایی دوگانه گرمایشی و سرمایشی هستند که برای انواع مختلف ساختمان‌های تجاری، اداری، مسکونی و ... به کار می‌روند. نصب فن کوئل بر اساس استانداردهای خاص آن صورت می‌گیرد تا بتواند بهترین تأثیر را در گرما و سرمای محیط داشته باشد.

این وسایل کاربردی دارای انواع مختلفی مانند سقفی، زمینی، دیواری و ... هستند که روش نصب هر کدام با دیگری متفاوت است. در ادامه به راهنمای کامل نصب فن کویل پرداخته و نکات مهم برای نصب انواع مختلف آن را بررسی می‌کنیم.

 

نحوه نصب انواع مختلف فن کویل

همان‌طور که گفته شد فن کویل‌ها انواع مختلفی دارند و نحوه نصب آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. در واقع پیدا کردن محل مناسب برای نصب، قرار گرفتن فن کویل، نصب لوله‌های رفت و برگشت و نصب اتصالات برقی از مهم‌ترین مواردی هستند که در نصب انواع مختلف فن کویل به آن‌ها پرداخته می‌شود. در ادامه به نحوه نصب مدل‌های مختلف آن می‌پردازیم.

 

نصب فن کویل سقفی

فن کویل‌های سقفی خود دارای انواع مختلفی هستند. توکار، کاستی و کانالی از جمله انواع مختلف این نوع فن کویل هستند. هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را داشته و نحوه نصب متفاوتی دارند.

 

  • نصب فن کویل سقفی توکار

مدل‌های سقفی توکار معمولا در داخل سقف‌های کاذب قرار می‌گیرند. معمولا نصب، سرویس و نگهداری از این مدل به دلیل قرارگیری در داخل سقف، سخت‌تر از مدل‌های دیگر است. تراز بودن دستگاه، نحوه نصب اتصالات آب و مدارهای برقی آن باید به درستی نصب شوند. لوله تخلیه این مدل نیز باید با میزان شیب یک درصد انجام شود.

 

  • نصب فن کویل کاستی

کاستی نوعی از فن کویل‌های سقفی است که خود به سه دسته مدور، یک طرفه و چهار طرفه تقسیم می‌شود. این مدل‌ها نیز هر کدام نکات و نحوه نصب متفاوتی دارند. فن کویل‌های یک طرفه باد را تنها در یک جهت پرتاب می‌کنند. به همین دلیل معمولا در گوشه دیوار، نزدیک درب، پنجره و ... قرار می‌گیرند. اما در مدل‌های چهار طرفه به دلیل پرتاب باد از از پهار جهت بر روی سقف و در مرکز اتاق نصب می‌شوند.

 

  • نحوه نصب فن کویل کاستی یک طرفه

فن کویل‌های کاستی یک طرفه باید در گوشه سقف نصب شوند. مکش آن‌ها از زیر صورت گرفته و باد را از جلو پرتاب می‌کنند. پس از آن به کمک دمپر، باد به صورت یکسان در کل محیط پخش می‌شود. این نوع فن کویل کمتر مورد استفاده قرار گرفته و به نوعی منسوخ شده است، زیرا به جای آن می‌توان از فن کویل سقفی توکار نیز استفاده نمود.

قسمت بدنه و پنل دارای اندازه‌های مختلف هستند و این اختلاف اندازه به منظور جاسازی لوله‌ها و اتصال صحیح آن‌ها در نظر گرفته می‌شود. چشمی‌های آن نیز باید به درستی نصب شوند تا فرمان را از ریموت دریافت کرده و به برد اصلی ارسال کنند.

 

راهنمای نصب فن کویل سقفی

 

  • نصب فن کویل کانالی

فن کویل‌های کانالی معمولا در محیط‌های نصب می‌شوند که ارتفاع زیر سقف آن‌ها بیشتر باشد. این ارتفاع برای نصب کانال‌های فن کویل ضروری است. قبل از نصب محل مناسب را برای آن انتخاب کرده و حتما در فاصله مناسبی از سیستم‌های لوله کشی و کانال کشی قرار دهید. فن کویل اتصال کاملی با کانال‌ها داشته باشد و لوله تخلیه نیز با شیب مناسب نصب شود.

 

نصب فن کویل زمینی

فن کویل زمینی از پر استفاده‌ترین مدل‌های فن کویل است. این مدل به راحتی بر روی زمین قرار گرفته یا در قسمت پایین دیوار نصب می‌شود. به راحتی نیز می‌توانید آن را جابجا کرده و در محل‌های مختلف قرار دهید. سایر مراحل نصب اتصالات برق و لوله کشی نیز مانند انواع دیگر فن کویل و از طریق نقشه موجود در داخل جعبه دستگاه صورت می‌گیرد.

فن کویل‌های زمینی دارای صدای بسیار کمی بوده و هوای یکنواختی را در محیط ایجاد می‌کنند. نکته مهم برای استفاده از این رو فن کویل، محل قرارگیری آ‌ن‌هاست که باید در مسیر عبور هوا قرار داشته تا کارکرد بهتری داشته باشند.

 

نحوه نصب فن کویل زمینی

 

  • نصب فن کویل زمینی توکار

مدل دیگری که در میان فن کویل‌ها وجود داشته و بسیار کاربردی است، فن کویل زمینی توکار است. این مدل به دلیل قرارگیری درون دیوار می‌تواند بسیار عالی بوده و فضای اضافی در محیط اشغال نکند. تمام مراحل نصب و راه اندازی این نوع فن کویل مشابه با نمونه زمینی است. اما در این مدل تمام بخش‌ها و اتصالات و ... درون دیوار قرار می‌گیرند. نصب، سرویس و نگهداری از این مدل نیز همانند مدل سقفی توکار، پیچیده‌تر است.

 

نصب فن کویل دیواری

انی مدل فن کویل را باید بر روی دیوار نصب کنید. قبل از هر کار از استحکام دیوار اطمینان حاصل کنید. فن کویل را بر روی زمین کنار دیوار موردنظر قرار دهید و پس از اندازه گیری محل دقیق سوراخ‌های آن را بر روی دیوار مشخص کنید. پس از ایجاد سوراخ‌ها، پایه‌های فلزی را بر روی آن‌ها قرار داده و کاملا محکم کنید. در نهایت فن کویل را بر روی پایه فلزی قرار دهید.

پس از نصب بدنه باید سایر اتصالات و قسمت‌های فن کویل که برای آبرسانی استفاده می‌شوند، نصب شوند. در نهایت نیز به کمک نقشه برق کشی موجود در جعبه فن کویل، باید اتصالات برق آن را انجام دهید. پس از انجام تمام مراحل گفته شده، باید کابینت فن کویل را بر روی بدنه اصلی قرار دهید. برای محکم کردن آن نیز از پیچ‌های اتصال استفاده می‌شود.

 

نحوه نصب فن کویل های دیواری

 

نکاتی که برای نصب فن کوئل باید در نظر داشته باشید

روش نصب فن کویل در انواع مختلف آن متفاوت است، اما برخی از نکات و موارد وجود دارند که برای نصب تمام مدل‌های آن باید در نظر داشته باشید. این نکات در ادامه ذکر شده‌اند.

  • نصب این وسیله کاربردی کاری تخصصی است که به مهارت و تجربه بالایی نیاز دارد، به همین دلیل باید از افراد کاربلد برای نصب کمک بگیرید.
  • قبل از نصب فن کویل تمام بخش‌ها و قطعات آن را به طور کامل بررسی کنید تا از سالم و بی نقص بودن آن‌ها مطمئن شوید. گاهی اوقات در مسیر جابجایی قطعات دچار مشکل شده و پس از نصب فن کویل با مکشل روبرو می‌شود.
  • پس از نصب باید تمام اتصالات آن را بررسی کرده تا از محکم بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنید.
  • فن کویل باید در محل مناسب قرار گیرد. می‌توانید از کارشناس باتجربه در این زمینه کمک بگیرید تا بهترین محل را برای نصب انتخاب کنید.
  • ولتاژ مناسب ورودی فن کویل‌ها بر روی بدنه آن‌ها درج شده است. به هنگام نصب حتما به این مورد توجه داشته و از ولتاژ مناسب برای ورودی استفاده کنید.
  • بهتر است دستگاه فن کوئل به دور از تابش مستقیم نور آفتاب نصب شود.
  • اگر گردش هوا در اطراف فن کویل وجود نداشته باشد، با مشکل روبرو می‌شود.
  • مکان‌های دارای رطوبت بالا یا بخار گرم مانند آشپزخانه، کارگاه‌های صنعتی و ... نیز برای نصب فن کویل مناسب نیستند.

 

نکات مهم برای لوله کشی فن کویل‌ها

از آنجایی که تهویه صورت گرفته توسط فن کویل به کمک آب لوله کشی که از طریق پکیج یا چیلر ارسال می‌شود، صورت می‌گیرد، لوله کشی و اتصالات این بخش از مهم‌ترین مراحل نصب فن کوئل هستند. کوچک‌ترین اشتباهی در نصب این موارد می‌تواند از عملکرد صحیح فن کویل جلوگیری کرده و مشکلاتی نیز برای آن ایجاد کند. برخی از نکات مهم در این زمینه معرفی شده‌اند.

  • عایق کاری تمام لوله‌ها و اتصالات به وسیله پلی یورتان یا پروپلین
  • استفاده از درزبندهای محکم برای اتصالات
  • بررسی میزان تحمل دما و فشار در لوله‌ها و همخوانی داشتن یا دما و فشار دستگاه
  • نشتی نداشتن لوله
  • هیچ گونه فشار اضافی در هنگام نصب لوله و اتصالات نباید به آن‌ها وارد شود

 

پس از نصب فن کوئل و رعایت تمام موارد گفته شده، باید به صورت منظم نگهداری و سرویس فن کویل را در نظر داشته باشید. تمیز کردن فیلترها یکی از مهم‌ترین مواردی است که در سرویس فن کویل صورت می‌گیرد. این کار را می‌توانید در بازه‌های زمانی دو الی سه ماهه انجام داده تا دستگاه عملکرد بهتری داشته و کمتر دچار خرابی و مشکل شود.

 

سوالات متداول

مناسب‌ترین فن کویل برای استفاده در منزل کدام است؟

به طور قطعی نمی‌توان یک گزینه را برای استفاده در منزل انتخاب کرد. هر مدل ویژگی‌ها و کارکرد متفاوت خود را دارد و بستگی به طراحی داخلی واحد مسکونی و ظرفیت و ویژگی‌های فن کویل، مناسب‌ترین گزینه انتخاب می‌شود.

 

نصب فن کویل‌ها به چه صورت انجام می‌شود؟

فن کویل‌ها انواع مختلفی دارند که شامل مدل‌های زمینی، دیواری، سقفی و ... هستند. هر فن کویل نحوه نصب متفاوتی دارد که هر کدام به طور کامل توضیح داده شد.

سخن آخر

فن کویل‌ها انواع مختلفی دارند و نحوه نصب فن کویل نیز با توجه به نوع آن مشخص می‌شود. مدل‌های زمینی، دیواری و سقفی که خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شود، دارای روش‌های نصب متفاوت هستند. در این مقاله نحوه نصب مدل‌های مختلف بررسی و نکات مهمی درباره نصب و راه اندازی فن کویل‌ها بررسی شد. مهم‌ترین نکته در این زمینه این است که برای نصب حتما از افراد متخصص و باتجربه کمک گرفته و بدون اطلاع و دانش قبلی برای نصب اقدام نکنید.  

3.7 امتیاز از 312 رای


نصب، سرویس و تعمیر فن کویل
برای سرویس نصب، سرویس و تعمیر فن کویل از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین