نصب نرده شیشه ای در ساختمان
نرده شیشه ای از سری قابلیتهای نوین استفاده از متریال شیشه در طراحی و دکوراسیون ساختمان است. اجرای نرده شیشه ای برای دکوراسیون خارجی ساختمان از دیگر کاربردهای این سبک نردهها ست. امروزه پیشرفت صنعت مقاوم سازی شیشه به اندازهای است که از آن برای نصب نرده شیشه ای، هدریل شیشه ای و دیگر مورارد کاربردی در ساختمانهای تجاری و مسکونی استفاده میشود.
سبکهای جدید و مدرن نرده شیشه ای برای کاربرد این قابلیت در قسمتهای مثل تراس، پلههای داخلی و خارجی ساختمان طراحی و تولید شدهاند. زیبایی و تنوع ایجاد شده در اثر اجرای نرده شیشه ای در دکوراسیون منزل به تمایل بیشتر افراد به استفاده از نصب نرده شیشه ای افزوده است.
نرده شیشه ای پله گرد، نرده شیشه ای تراس و مواردی از این قبیل نمونه کاربردهای اجرای نرده شیشه ای در ساختمان هستند. در این مقاله از مجله خدمت از ما با انواع نرده شیشه ای و نمونه نصب نرده شیشه ای در ساختمان آشنا میشویم.
نرده شیشه ای و اهمیت استفاده از آن
در گذشته استفاده از شیشه در سازههای ساختمانی به دلیل ذهنیت افراد درباره ضعف شیشه در مقابل حفاظت و نگهداری وزن بسیار ناچیز بوده است. امروزه با استفاده از تکنیکهای جدید در صنعت مقاوم سازی شیشه و استفاده از فرمولهای خاص قوی سازی شیشه بیش از گذشته در اجرای نرده شیشه ای از آن استفاده میشود.
بکارگیری ماشینآلات سکوریت و لمینت برای مقاوم سازی شیشه این امکان را بوجود آورده که از شفافیت و زیبایی انواع شیشه در ساخت و نصب نرده شیشه ای در طراحی و دکوراسیون داخلی و خارجی استفاده شود. بدین منظور و با توجه به تمایل روز افزون افراد به کاربرد نرده شیشه ای در طراحی ساختمان در این قسمت با انواع نرده شیشه ای آشنا میشویم.
انواع نرده شیشه ای برای ساختمان
انواع نرده شیشه ای و جان پناه شیشه ای برای کناره راه پله ساختمان، تراس و قسمتهای مختلف منزل با طرح و جنس مختلف تولید و عرضه میشوند. پرکاربردترین نوع اجرای نرده شیشه ای در ساختمان در انواع معرفی شده در این قسمت مشاهده شده است.
نصب نرده شیشه ای فیکس پوینت
جان پناه شیشه ای یا نرده شیشه ای فیکس پوینت طراحی شده با یراق فولاید ضد زنگ بصورت گرد از کنارهها به دیوار بولت (پیچ و بست میلگرد) میشود. این نرده شیشه ای بصورتی طراحی شده است که در آن شیشهها و پلهها در یک راستا قرار میگیرند.
اجزای تشکیل دهندهی نرده شیشه ای فیکس پوینت شیشههای تک لایه سکوریت 10 میل، دولایه 5 میل، دولایه 6 میل و دولایه 8 میل و دیگر تجهیزات است. بسته به سلیقهی افراد در هدریل شیشه ای یا استیل و آلومینیویم در طرحهای مختلف در آن استفاده میشود. از مهمترین ویژگی های نرده شیشه ای فیکس پوینت این است که نرده زیرکار مناسب و کاملا تراز میباشد.
اجرای نرده شیشه ای اسپیگوت
پیشرفت و سرعت اجرای نرده شیشه ای اسپیگوت به نسبت دیگر مدلهای نرده شیشه ای بیشتر میباشد. عناصر تشکیل دهندهی این سبک نرده را شیشههای تک لایه یا دو لایه لمینت و یراق استیل u شکل افقی است. نحوه نصب نرده شیشه ای در این نوع به این صورت بوده که شیشه از بالا مهارشده در قاب تجهیزات و از پایین در زمین بولت یا پیچ میشود.
استفاده از چسب در کنار پیچهای بزرگ فرو رفته در زمین در هنگام نصب برای دوام و ایستایی یراق بیشتر توصیه میشود. از ویژگیهای ظاهری و اندازه نرده شیشه ای اسپیگوت میتوان گفت معمولا ارتفاع یراق از 15 تا 25 سانتیمتر و عرض 3 تا 5 سانتیمتر است.اندازه قطعات به کار رفته نیز معمولا بین 120 تا نهایتا 200 سانتیمتر و مابین شیشهها باید حدود یک سانتیمتر فاصله باشد.
نصب نرده شیشه ای اکسپوز یا روکار
نصب و اجرای نرده شیشه ای اکسپوز روکار بیشتر برای ایجاد حفاظ در اطراف تراس، بالکن، روف گاردن و قسمتهای با این ویژگی در منازل میباشد. این سبک نرده شیشه ای پس از اتمام کار طراحی و اجرای کفپوش در ساختمان (سنگ، سرامیک و...) نصب میشود.
متریال و موارد به کار رفته در نرده شیشه ای اکسپوز آلومینیوم و پروفیلهای خاص آن با دانسیته و چگالی بالا برای نصب بر روی کف تراز است. پس از انجام این کار براکتها و کاورهای پروفیل نصب شده در کف نمای زیبایی ایجاد میکنند.
شیشههای تعبیه شده در این سبک نرده از نوع سکوریت، لمینت با ضخامت شانزده تا بیست میلیمتر هستند.هدریل شیشه ای، طرحها و رنگهای مختلف و متنوع از دیگر ویژگیهای این سبک نرده شیشه ای میباشد. از ویژگیهای کاربردی نرده شیشه ای اکسپوز روکار میتوان به تراز بودن و یک دست بودن کف نهایی آن اشاره داشت.
هندریل یا دستگیرهای که در این مدل از نردهها استفاده میگردد متنوع بوده در واقع قابلیت استفاده از هدریل شیشه ای با طرحهای مختلفی مثل دایرهای، مربع در این سبک نرده شیشه ای وجود دارد.
نرده شیشه ای دفنی یا توکار
این سبک نرده شیشه ای از نظر ظاهری به نرده شیشه ای اکسپوز شباهت زیادی دارد. تفاوت اجرای نرده شیشه ای دفنی در قرار گرفتن کلیه پروفیلها در داخل زمین است. این بدین معنی است که در نصب نرده شیشه ای دفنی تنها کاورهای آلومینیومی ظریف قابل مشاهده بوده و بقیه تجهیزات کاملا در داخل زمین کار گذاشته میشود.
نکته بسیار مهم در نصب نرده شیشه ای دفنی کار گذاشتن تجهیزات در داخل زمین قبل از اتمام کف سازی میباشد. یکی از مهمترین ویژگیهای جان پناه یا نرده شیشه ای دفنی استقامت و ایستایی بالای و تحمل فشار و ضربه در آن میباشد. استاندارهای ایمنی هدریل شیشه ای و همین طور کاربرد این سبک نرده شیشه ای در منازل مسکونی و ساختمانهای تجاری متفاوت است.
اجرای نرده شیشه ای فریملس یا بدون فریم
نصب نرده شیشه ای فریملس به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفهتر از دیگر مدلهاست، اما از نظر زیبایی و طراحی در سطح پایین تری قرار دارد. تجهیزات به کار رفته در این مدل نرده شیشه ای10 میل سکوریت شفاف یا 10 میل سکوریت ساتینا و حداقل میزان یراق برای اتصال است.
نرده شیشه ای فریملس همانطور که از نامش پیداست بدون چارچوب و فریم بوده و آلیاژ داخلی آن آلومینیوم و روکش بیرون آن از استیل 304 بوده که دارای رنگهای طلایی و نقرهای و اشکال مربعی، نیم دایره و منحنی است.
مزایای نصب نرده شیشه ای در طراحی ساختمان
حتما این سوال برای شما بارها پیش آمده است که آیا نردههای شیشه ای امنیت کافی را برای حفاظت دارند یا نه؟ حتی برخی از افراد نگران شکسته شدن شیشه و عدم تحمل وزن شیشه به کار رفته در نرده شیشه ای ساختمان هستند.
این سبک نرده همانند دیگر جنسهای نرده در ساختمان از مزایا و معایب بسیاری تشکیل شدهاند و صرفا نمیتوان امنیت و قابلیت آنها را با ظاهر و جنس آنها محک زد. در بیشتر مواقع نرده های شیشه ای از بسیاری جهات ایمن تر از نرده های معمولی هستند.
در این بخش به برخی از مزایا و معایب نرده شیشه ای اشاره خواهیم داشت:
- نرده شیشه ای به دلیل یک دست بوده و نداشتن شکاف و روزنه خطر گیر کردن دست کودکان و حیوانات خانگی در منازل را بسیار کاهش داده است.
- خطر سقوط کودکان از روی نرده شیشه ای به دلیل نداشتن جای دست برای بالا رفتن از آن وجود ندارد.
- امکان پوسیدگی، زنگ زدگی و مخدوش شدن نرده شیشه ای در مقابل نوع چوبی و فلزی آنها بسیار کمتر است.
- تحمل وزن نرده شیشه ای به دلیل نصب ایمن و استوار آن در داخل زمین به نسبت دیگر نوع نرده ها در هنگام تکیه دادن به آنها بیشتر است.
- شیشههای مخصوص نرده شیشه ای با تکنولوژی بیشرفته تهیه شده و در مقابل ضربه و تغییرات دمای کاملا مقاوم میباشند. این امر نشاندهندهی ایمنی بالای این سبک نرده شیشه ای است.
مصارف کاربردی مختلف اجرا نرده شیشه ای
نرده شیشه ای با توجه به طرح و زیبایی خاصی که دارند امروزه در طراحی و دکوراسیون منزل نقش چشمگیری را به خود اختصاص دادهاند. کاربرد نرده شیشه ای در بالکن از موارد تزیین و طراحی تراس منازل به شمار میآید.
علاوه بر این نصب نرده شیشه ای در قسمتهای مختلف ساختمان مثل راه پلههای مشرف به پذیرایی و سالن و همین طور راه پلههای جداکننده در زیبایی طراحی داخلی تاثیر زیادی دارد.