راههای نمایش تصویر گوشی در تلویزیون
راهکارهای نمایش تصویر گوشی بر روی تلویزیون
انتقال داده و اطلاعات در این روزها بسیار رواج پیدا کرده و ما هر روزه به دنبال سریعترین راه انتقال داده هستیم. یکی از پرکاربرد ترین وسایل الکترونیکی که منبع بسیاری از اطلاعات ما میباشد تلفن همراه است.به دنبال آن فرآیند اتصال لپ تاپ به تلویزیون در دسته موارد رایج برای اتنقال دادههای تصویری و صوتی به تلویزیون قرار دارد.
به دلیل گسترش و رشد تلفنهای همراه هوشمند و همچنین تلویزیونهای هوشمند نیاز به انتقال اطلاعات باعث شده سوالهای برای دارندکان تلویزیون پیش بیاید که چگونه اطلاعات گوشی خود را در تلویزیون مشاهده کنند. در این مطلب به معرفی 5 راه کار انتقال اطلاعات گوشی بر روی تلویزیون پرداختهایم.
هم راستا با این خدمات امکانات ویژهای مثل پخش زیرنویس در تلویزیون با استفاده دانلود نرم افزارهای مخصوص در بستر تلویزیونهای هوشمند و اتصال بین تلویزیون و گوشی برای بهره مندی از قابلیت کنترل گوشی با تلویزیون نیز به چشم میخورد. پس از نحوه اتصال سینما خانگی به تلویزیون این موارد را میتوان در دسته قابلیتهای نوین نسل جدید تلویزیونها دانست.
1- ام اچ ال (MHL)
فناوری ام اچ ال اولین بار در گوشی سامسونگ گلکسی اس ۲ مورد استفاده قرار گرفت و به عنوان راهکاری ساده برای گرفتن خروجی HDMI از درگاه میکرو یواسبی معرفی شد که تاکنون بیشتر تولیدکنندگان مانند سونی و HTC از این تکنولوژی استفاده کردهاند.
البته این تکنولوژی به دلیل هزینه فراوانی که دارد ممکن است در بیشتر گوشی ها مورد استفاده قرار نگیرد، چرا که پورت USB باید برای پشتیبانی از آن باید تغییراتی داشته باشد و به علاوه حق امتیاز استفاده از آن نیز پرداخت شود. به همین دلیل، گوشیهای ارزان قیمت، از قابلیت MHL پشتیبانی نمیکنند.
اما اگر گوشی شما از این تکنولوژی پشتیبانی میکند، باید یک مبدل برای پورت یواسبی گوشی خود تهیه کنید.در مسیر این ارتباطات ممکن است با مشکلاتی مشابه عدم شناسایی هارد اکسترنال بعد از اتصال به تلویزیون مواجه شوید که رفع آنها با راهکار مشخصی همراه است.
با استفاده از این مبدل میتوانید اتصال HDMI را بین گوشی و تلویزیون خود برقرار کنید. گوشیهای قدیمیتر نیاز به منبع برق خارجی نیز خواهند داشت؛ اما چنانچه گوشی شما از نسخهی دوم اماچال MHL 2.0 پشتیبانی کند نیازی به منبع برق نخواهید داشت. همچنین اگر از گوشیهای سامسونگ نسل اس۳ و بعد از آن استفاده میکنید محدود به استفاده از آداپتورهای رسمی سامسونگ خواهید بود؛ چرا که این گوشیها از مبدل متفرقه پشتیبانی نمیکنند.
2- دی ال ان ای (DLNA)
عبارت DLNA مخفف Digital Living Network Alliance به معنی ائتلاف شبکهی زندگی دیجیتالی است که در سال ۲۰۰۳ توسط سونی معرفی شد. به همین دلیل بیشترین سازگاری را با دستگاههای سونی نظیر پلیاستیشن ۳ و ۴، لپ تاپهای وایو و گوشیهای اکسپریا دارد. با این حال، بیشتر گوشیها و تلویزیونهای هوشمند از این فناوری پشتیبانی میکنند.
در اتصال DLNA یک دستگاه نقش سرور و دستگاههای دیگر نقش کلاینت یا کاربر را ایفا میکنند. وقتی دستگاهی نقش سرور را داشته باشد، فایلهایی در آن دستگاه که برای اشتراکگذاری توسط DLNA انتخاب شدهاند، برای سایر کاربران متصل به شبکهی محلی قابل دسترس خواهند بود.
همان اندازه که یافتن علت قطع شدن صدای گیرنده دیجیتال در فرآیند عیب یابی تلویزیون سامسونگ و سایر برندها و به دنبال آن اقدامات لازم برای تعمیر بک لایت تلویزیون و تعمیر پنل تلویزیون ضرورت داشته، توجه به این قابلیتهای کلیدی و به ظاهر جزئی در بهره مندی از قابلیتهای تلویزیون تاثیر بسزایی دارد.
بنابراین، یک رایانهی شخصی متصل به DLNA میتواند موسیقیها و فیلمهای موجود در دستگاه سرور را مشاهده و ذخیره کند. گوشی هوشمند شما نیز میتواند این فایلها را مشاهده کند و آنها را روی تلویزیون دارای قابلیت DLNA نیز نمایش دهد.
DLNA ابزار بسیار قدرتمندی است؛ اما دارای محدودیتهایی است، به عنوان مثال تنها فایلهای ذخیره شده امکان انتقال از این طریق را دارند. یعنی محتواهایی مانند صفحهی مرورگر و ویدیوی یوتیوب از طریق دیالانای قابل انتقال نیستند.
3- میراکست (Miracast)
میراکست توسط ائتلاف وایفای (WiFi Alliance) به عنوان یک افزونه به فناوری وایفای اضافه شد تا امکان انتقال تصویر بهصورت بیسیم را فراهم کند. بهترین راه برای دانستن اینکه میراکست چیست این است که آن را به عنوان یک کابل اچدیامآی بدون سیم تصور کنید. هدف از ساخت این فناوری این بود که تصاویر روی صفحهی موبایل عینا در نمایشگر دیگر قابل رؤیت باشند. در اتصال میراکستی، هر دو دستگاه باید با میراکست سازگار باشند تا یکی نقش فرستنده و دیگری نقش گیرنده را ایفا کند. چنانچه گیرندهی شما از این فناوری پشتیبانی نمیکند، میتوانید یک مبدل مانند Netgear PTV3000 تهیه کنید تا تصاویر را از گوشی شما تحویل گرفته و به ورودی اچدیامآی تلویزیون منتقل کند.
با استفاده از این مبدل میتوانید اتصال HDMI را بین گوشی و تلویزیون خود برقرار کنید. گوشیهای قدیمیتر نیاز به منبع برق خارجی نیز خواهند داشت؛ اما چنانچه گوشی شما از نسخهی دوم اماچال MHL 2.0 پشتیبانی کند نیازی به منبع برق نخواهید داشت. همچنین اگر از گوشیهای سامسونگ نسل اس۳ و بعد از آن استفاده میکنید محدود به استفاده از آداپتورهای رسمی سامسونگ خواهید بود؛ چرا که این گوشیها از مبدل متفرقه پشتیبانی نمیکنند.
وقتی به گیرنده متصل شدید، درست مثل زمانی که از MHL یا اسلیمپورت استفاده میکنید، هر آنچه در گوشی میبینید باید روی نمایشگر دیگر نیز قابل مشاهده خواهد بود.
تنها ضعفی که این فناوری یعنی میراکست دارد این است که در پخش محتوای سنگین و با کیفیت بالا به مشکل خورده و در این موارد مشکلاتی مانند گیر کردن و قطع و وصلهای کوتاه ممکن است بروز پیدا کنند. بهتر است از روشهای کابلی یا در صورت امکان از کرومکست استفاده شود.
4- پورت (SlimPort)
تکنولوژی اسلیمپورت را میتوان بیشتر در گوشی های اندرویدی ال جی پیدا کرد. شما میتوانید فهرست کامل گوشیهایی که از این فناوری پشتیبانی میکنند را در این لینک ببینید. یکی از ویژگیهای اسلیمپورت این است که علاوه بر سازگاری با استانداردهای HDMI، با فناوری DisplayPort که در مانیتورها مورد استفاده قرار میگیرد نیز سازگار است. همچنین از پورتهای VGA و DVI نیز پشتیبانی میکند.
یکی دیگر از ویژگیهای اسلیمپورت نسبت به MHL این است که این فناوری نیازی به منبع برق خارجی ندارد.
اگر گوشی شما از اسلیمپورت پشتیبانی میکند، به راحتی میتوانید مبدل آن را تهیه کنید؛ هنگام خرید مبدل به خاطر داشته باشید که اسلیمپورت علاوه بر HDMI از پورتهای دیگری نیز پشتیبانی میکند؛ پس دقت کنید مبدل مورد نیاز و سازگار با نمایشگر خود را تهیه کنید.
5- کرومکست (ChromeCast)
فناوری کرومکست از شبکهی محلی و با استفاده از روتر کار میکند.کرومکست در واقع یک کامپیوتر کوچک است که از طریق روتر شما به اینترنت وصل میشود. سپس، شما باید در گوشی هوشمند خود برنامهی گوگل کست (google cast) را نصب کنید و به شبکهی محلی وصل شوید و در آن دانگل کرومکست متصل به آن شبکه را پیدا کرده و به آن وصل شوید.
روند جستجو و اتصال در روش کرومکست بسیار ساده است و میتوانید دانگلهای کرومکست متعددی را در یک شبکه داشته باشید و با نامگذاری آنها همگی را در برنامهی گوگل کست به صورت مجزا ذخیره کنید.
بعد از اتصال، با توجه به اینکه گوشی شما چیست و از چه نرم افزاری استفاده میکنید، امکاناتی در اختیار شما قرار داده میشود. به عنوان مثال زمانی که گوگل کست روی گوشی نصب شده باشد، یوتیوب و نتفلیکس دکمهی مجزایی برای پخش تصاویر خود از طریق کرومکست خواهند داشت. لمس این دکمه این امکان را به شما میدهد که در لحظه محتوای در حال نمایش را به دانگل کرومکستِ متصل به تلویزیون ارسال کنید. بسته به منطقهای که در آن زندگی میکنید ممکن است سرویسهای دیگری وجود داشته باشند که پشتیبانی پیشفرض از کرومکست را در اپلیکیشن خود گنجانده باشند.
از دیگر ویژگیهای مثبت کروم کست این است که هنگام استفاده از آن گوشی شما کار سنگینی انجام نمیدهد؛ چرا که کرومکست به راحتی به اینترنت وصل شده و با استفاده از نسخهی ویژهای از کروم ویدیو را بارگذاری و منتقل میکند. در نتیجه، گوشی شما برای استفاده، جستجو در اینترنت و پیدا کردن محتوای جدید و اضافه کردن به لیست پخش، آزاد خواهد بود.
همچنین میتوانید از طریق مرورگر کروم نیز در لپ تاپ و گوشی تصاویر را انتقال دهید.